Saturday, January 14, 2012

Melalui hari-hari WAJIB

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam saturday semua.. Salam weekend jugak buat semua. Kat Kemaman ni dah 2-3 ari hujan lebat. Hujan memanjang... Suasana dingin jer,, nak tdo sokmo rasa. Huhu.. hari ni mood lemau sgt... sebab sedang mengalami hari-hari wajib setiap bulan bagi seorg wanita.. Punyalah sakit belakang, perut & lenguh-lenguh kaki yang amat, Rasa krem habis kaki-kaki ni.. Saper ada petua nak melegakan sengugut yer?? Meh share dgn saya.. Memang tak tahan tang kaki.. asyik krem j manjang.. Mybe sebab bercampur dengan suasana sejuk & hujan.. tu badan jadi makin sakit.

budak comel bangun tdo...
bagi flying kiss buat semua!!

Kelmarin... seharian saya pergi buat rawatan alteratif.. sebab tu x sempat nak update blog / bw pon kelmarin. Memang letih yang amat.. tapi kena la bersabar sebab semua ni ikhtiar untuk kesihatan diri gak. Mudah-mudahan ada perubahan positif.. 

9 comments:

Puan Kutu said...

lya selalu alami sengugut yg teruk ke?sy jarang alami situasi ni.dah lama rasanya tak pernah rasa sakit2.

sy mmg takde petua..tp kata orang minum air horlick,bg period lancar keluar.ada juga yg kata minum 100 plus.waallahualam

Zue AnnaLeeya said...

kuantan pon ujan jgk lya...
ader tmpat yg dah bnjir pon...
tp hr nih nmpak cerah sket....

asya bg flying kiss tuh dah basuh muka blom...
muchukla sayangg..... hehehehe....

ieda said...

amboi2 ... flying kiss untuk aunty yee .. tapi asya dukk buchuk2 layie .. ;)

Adylia Qarissa said...

samalah kat sini...hujan!

memang kita punyai nasib yang sama..dkna tak tahan senggugut bila dalam opis sebab sejuk ekon...

fieda said...

ooo..sana hujan lagi yer..ingatkan ceroh doh...hai asya yg comel...dah mandi belum tu...??

YaYaNsMuM said...

Selalu sgt ke sengugut?? yayansmum adalah org yg selalu kene sengugut gak..kahwin 4 yrs, baru dpt baby...bila check rupanya, ada ketumbuhan di kiri n kanan ovari, that's y susah pregnant. Bila dah buang ketumbuhan, sengugut trs hilang!then, pregnant, alhmdulillah. lepas setahun bersalin, sakit sengugut datang balik, but not every month.yayansmum buat checkup kat clinic,scan perut, yes, ada ketumbuhan lagi.so, skrg ni dlm proses nak go for another surgery,:(

Cik Rose Cute said...

kat sana hujan lebat...jangan banjir dah....Cik rose waktu bujang dulu selalu sengugut tapi dah kawin tak ada....minum air suam banyak-banyak kot baru hilang tak pun tidur...lagi baik hihihi

Salina@IbuAqil said...

Alahai asya si dara manis jelita.. Bak cium skit.. Hi3!!! Lya, TC.. ;D

wan nurul hezrina said...

sejak bersalin sofia nurulpun tak tahan sejuk..kalau sejuk sikit mulalah urat2 kaki semua keras n membawak ker badan plak sakit urat2

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)