Tuesday, January 17, 2012

Rasamas : Malaysia's Favourite Roaster

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu kembali di hari Selasa yang indah... Semoga semuanya berada dalam keadaan baik-baik saja.  Kelmarin saya x sempat nak BW lepas balik kerja sebab dating dengan geng FLIZZ STAR. Entri akan menyusul kemudian. Balik-balik pon dah malam...keluar lak dengan Fain kejap..  Ingat balik rumah malam tu nak ngadap laptop jap..nak BW.. Skali...satu laptop tu berebut 3 orang.. mula-mula Fain yang layan... sambil2 tu saya kemas-kemas rumah... Lepas tu..turn asya lak nak tengok kartun Tweety dia.. skali nak ambik bukan nak bagi dah.. Last-last tertidur...Sempat buat n3 ni jer,, huhu... Petang ni, balik kerja saya BW sepuasnya..

Berbalik pada n3, last week sempat merayap ke Kuantan.. Jalan-jalan cuci mata.. Bila cuci mata ada jer yang berkenan.. Yang selalu dapat saper lagi kalo bukan Asya.. Xpela... anak sorang. Lepas puas-puas meround mestilah perut nak di isi. Tak makan nasi lagi hari tu.. Kebetulan time tu kat Megamall Kuantan, ingat nak ke Mc D jer... Tp fikir2... baik cari makanan kenyang terus. Perut orang melayu sejati kan.. Mesti nak nasi gak.. Terus bertukar arah ke Rasamas.. Nak ke Kenny Rogers... mahal dok oh lalu... sekali sekala boleh la..

steady bohhhhh!! asya ralik main conteng2 ABC kat kertas tu.

MENU PILIHAN KAMI
SAVE BUDGET

Kali ni pilih Combo Set, jimat & menguntungkan.. Just tambah nasi jer sebab ada bagi 1 set complete dengan nasi..Dan satu set lagi juat ayam saja.. Tapi besar. Menu ni complete dengan air untuk 2 orang & Aiskrim Vanilla 2 scoop. Semuanya dengan harga RM27.00++ . Kalo kat KR xde nak dapat harga gini.

Saya pilih rasa LOCAL

Dan Fain pilih rasa WESTERN. Just tambah nasi untuk set ni dalam RM2++.

Dan aiskrim ni.. confirm dapat kat dia.. Suka sgt dapat peluang makan aiskrim.

Suka tenggok asya sekarang.. sebab makin berselera makan. Makin sihat & x macam dulu. Asyik sakit sokmo. Sekarang pon dah lama x bwk dia checkup pakar.. Appoitment tu, beberapa kali ter-skip. Sampai sekarang x ambik pon lagi date baru.. Begitu gak untuk saya.. pon x ambik2 lagi date baru.

Tuan rumah harus interframe.. Huhu.. mekasih abe sayang... belanja makan yer..

Dan..si kecil tersenyum kekeyangan... erkkkkkk..

Total makan kat Rasamas just RM33++. Itu pun sebab tambah nasi 1 & charge untuk tukar air segelas , service charge & gov tax. 

42 comments:

Lelaki Ini said...

bestnya dia dapat makan aiskrim

wan habibah said...

dulu dia ayamas kan??skrg dah tukar rasamas... dah lama tak mkn

Zue AnnaLeeya said...

dah lama x mkn kt rasamas....
somi kakzue nih tekak org melayu...
lagik suker klu mkn nasi ayam kt kedai biasa... huhu...

dapnyer asya mkn eskrem....
sama la mcm airel...

Myra Jay said...

Makan kat Rasamas mmg kenyang dan berbaloi kan..
Dalam set macam2 ada ;)

LydSunshine said...

Rindunya nak gi MegaMall. Dah lama sangat2 tak pegi situ. Kalo balik kontan pun, tok dan nak singgah. Huhu. Itu la tempat merewang time-time boring dulu.

lianalovekhairi said...

kalau compare rasamas dgn kenny rogers, saya lagi suka makan kat rasamas........tapi sayang, rasamas kat cni dah tutup.....

Cho Zila said...

akakpun dah lama tak makan rasamasni.. memang kalau dah perut orang melayu tu memang kena der nasi gak yerk...

Mama Ema said...

budak-budak memang suka makan aiskrim

...sWeeT uMi... said...

wow...best nye asya dapat pekena eskream...senyum ke telinga hehehe...

Cik Rose Cute said...

tak la mahal sangat....hihihi suka tengok asya makan aiskrim...

Puan Kutu said...

mmg nasi ayam rasamas boleh tahan sedap plus murah dan berbaloi2..sy pernah sekali je makan kt rasamas.kehkeh..

fieda said...

ooo..gi mkn rasamas yer..ada dop jupe budak puang keje situ macam muka kite..hehehe..adik keje situ..
asya nok siket aiskrim..

Qhaifa Nur said...

kenyang makan kat rasamas ni...
ada ais krim lagi...

dhiera said...

ni yang buat lapar ni~

Izan Ishak said...

seronok asya dpt makan eskrem ye...

Amy Syaquena said...

aduh lapar la pulak tengok makanan sedap2 nie..

wan nurul hezrina said...

ngah dok berkira2 nak makan kat mana lunchnie..nurul ngan hubby suka gak lepak di rasa mas..mmg sedap2 gak menu nyer.seronoknya asya makan=)

munna said...

kak munna tak pernah lagi makan kat Rasamas... nampak menarik dan harga pun boleh tahan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah lagi mkn kat Rasamas..
sedap tgk makanan tu..harga pun berpatutan..
suka tgk Asya..berselera tgk dia makan..

|| NaFiRaa || said...

cedapnye tengok asya makan eskrem.. untie plak yg terliur.. yum yum~

MamaYatie said...

eh, murah jugak ek?ingat cam rega kenny gaks tu yg tak pernah masuk..hahaaa

Kakzakie said...

Lya... makan tu makan juga, tapi pesan kakak date for check-up kena utamakan dik... alhamdulillah asya kian sihat tapi Lya kena jaga kesihatan....

IntaNBerliaN said...

xpnh lg g rasamas.. sbb takut xsedap..hihii

Alin Marlini said...

berbaloi2

♥cikmOt♥ said...

lama dah tak makan kat sini

~izan~ said...

lama dah tak ke sini..

sedap tgk si asya mkn..bersungguh2 =)

saffiya_aleesya @ echa said...

nampak menarik gak menu tu tambah2ayam tu.. ;-)

saffiya_aleesya @ echa said...

singgah dan follow sini balik

Liza said...

Tak pernah try lg Rasamas...

Sedap jer tgk Asya mkn sendirik.

ieda said...

wah2 asha makan aiskrim jelahh ..
x makan nasi yeee ;)

Tea said...

Sedap dan murahhh

*Ms.Serry Shah said...

rasamas memang boleh tahan sedap juga

eB ezrin said...

suker tgk wajah classic asya :)

Ena said...

sedapnya.....

nak sikit... tak pernah lg mencuba.. kena cuba jugak ni

Rtp Farra Arisha said...

wow, so damn tempting you know :) hello asya, terlihat jelas dia penuh dengan selera makan :)

maszmadi said...

erm, lama sungguh x jejak restoran nieh, rasa dah dekat 3 taun dah..... hehe, tetiba macam teringin lak..

::NureeN:: said...

nikmatkan.. dah lama x mkn kat cini

Salina@IbuAqil said...

Amboi!! Fain dah mcm cowboy.. Hik3!! Asya sama mcm Aqil nak je dpt.. Tp kadang saja dera x bg.. Hik3!! Jahat ibu dia nih.. ;p

Liza Razak said...

saya pon suka makan kat rasamas..harga amat berbaloi :)

KhaiRin - anies said...

ayam2 dia mmg kelas!

anisalya said...

blh try nnt kat Rasamas. walaupun KR mahal akak suka cheese and macaroni dia. sedap.

p/s: kena beli laptop lagi satu. tak ada la berebut2 nnt. hehehe...

mamashikin said...

terliur la pulak tgk food menarik tuh..boleh cuba nih..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)