Monday, February 13, 2012

2nd Birthday Bash : Happy Birthday To Adelia Arissa

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Haiii... happy MONDAY! No moody2 ok.. Jom kita mulakan hari ini dengan senyuman yang meleret '___________'

Program hujung minggu lalu iaitu pada hari Jumaat lepas... meraikan ulangtahun kelahirang ke-2 anak saudara saya, iaitu anak kepada abang saya, Nur Adelia Arissa. Temanyer kaler hijau. So sweet.. Tapi sayang birthday girl agak moody hari tu sebab demam panas, jadi x banyak gambar yang ada. Lepas maghrib, patutnya nak buka-buka hadiah.. tapi lain cerita lak yang jadi bila Adel dikejarkan ke emergency room sebab badan panas melampau. Dan, terus kena warded.. Sekarang cuaca tak menentu.. asya pon, bulan ni saja 2 x demam teruk. Papa asya pon..demam teruk sampai 3 hari mc. Cuma setakat ni, saya masih kebal.. aiii..biasa saya yang awal2 tunggang dulu, sebab antibodi x kuat. Tapi kali ni badan saya dah agak kebal..Alhamdulillah..Okaiii.. jom cuci-cuci mata dengan beberapa keping picas yang ada ni. 

Adel time ni ok lagi walaupun muka monyok jer.. 

Alahai..asya pon tumpang sekaki time ni.

Of coz la..tuan punya blog pon nak interframe

Eyhhh,, muka saya nampak tembam la.. Ye..ye.. berat badan saya dah naik mendadak saat ni. Ini tandanya, saya makin sihat kot. Tapi x leh alpa... sebab kemungkinan yang mendatang kita xtau.

Last but not least, asya & papa..
Ermmmm.. nikmat sungguh asya makan kepok.

pic selingan.. ni pagi sebelum ke birthday adel. 
Sempat posing dengan hadiah untuk Adel.

" Happy Birthday Adelia"
May Allah Bless U 
Amin!

38 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comey birthday girl, cantik la tulisan happy birthday tu, beli kat mana ek?happy belated birthday Adelia

IntaNBerliaN said...

cantiklah baju asya yg last tu.. :-)

btw, happy bzday jugak utk ank buah lya..

Kak Sam said...

happy birthday to adelia. banyakkan minum air masak yea.

Cik Rose Cute said...

betul tue...sekarang cuaca tak menentu...kat umah nie...anak gan hubby demam...cik rose belum lagi...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

selamat ulang tahun adelia..
moga adelia cepat sembuh..

mummy_ayu said...

wah bestnya..kek pun comel tapi sian buzzday girl masuk sepital plak..apa pun happy buzzday sayang & get well soon key!!

mamalieyna said...

huu~ mmg musim skrg ni cuaca tak menentu, anak2 mudah demam..risau kan.. huhu~

happy besday cayang adel~

LydSunshine said...

Cantiknya dress adelia. Nnt nak try buat dress kanak2. Hehe.

syawalsimpsons said...

cantik la happy bufday tu...cantk jeee...

~diAhOntHeblOg~ said...

tq singgah blog kite eh..comel asya pakai baju polka dot..sy pon suke gak polka dot..hehe..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

epi belated besday adelia..
haah, shomel last dress asya..

lya, my dear alya pun demam ni..
esk dh la die nk nek stage, maulidur rasul nasyid ramai2.. huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy B'day to Adelia..sian B'day girl tak sihat plak..Moga cepat sembuh ye..
Cantik baju Asya...^^

...sWeeT uMi... said...

happy birthday ye adelia...and hope dia cepat sembuh...btul la musim skrg cuaca tak menentu, anak umi yg kecik tu pun dah 2 kali demam bulan ni huhuhuhu...psstt btul la lya dah bulat skit tapi umi tgk cantek la hehehehe...

Masya said...

alhamdulillah.. lya semakin sihat.. semoga mcm tulah hendaknya... baju asya tu canik .. nampak asya pun dah matang sikit.. dia 4 tahun kan.. tahun ni...

Zaitun said...

Salam ziarah.

Happy birthday buat Adelia,semoga cepat sembuh.

Mamaleesya said...

epy bufday adelia, smg menjadi anak yang solehah. Alolo comeynye dia pandai bergaya :)

Kakzakie said...

Org tua-tua kata kalau budak-budak nak tambah usia memang kadang kena demam tapi Adelia nampaknya teruk sikit sampai masuk wad - kesian dia...

Anyway happy belated birthday sayang..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaiii
both lili gurlz tue
besarnyer bufday cake ....yummy

::NureeN:: said...

hepi belated besday adelia.. moga cepat sembuh ya.. aik knapa asya tukar baju plak.. last pic mula baju polkadot hitam putih dh smpi sana dh lain plak bajunyerr :)

ieda said...

eppy bday buat adelia ..sedap nama

wajah asha lebih ceria berbanding bday gurll .. alwayss ceria ;)

Mamamya said...

HAPPY BIRTHDAY adelia..semuga cepat sihat yer... mmg btl lya.cuaca x menentu skrg...panasnya lain mcm rasanya kan...

lieyalatif said...

SONOKNYE dpt gi bash....budak2 sure hepi.....sweet jek bash adelia nie...

asya pun cute sgt2!!!

Mama Ema said...

selamat hari lahir adelia...cantik baju asya tu..

cheqna said...

musim org demam=)
pepun happy birthday utk adelia..cantik nama dia =)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sian adelia tu ye..masuk wad ke?

comel baju asya..mane beli?

KhaiRin : anies said...

cantik nyer kek dia...nk minta sket bleh?
hapy belated birthday dear..

Izan Ishak said...

happy birthday adelia! alahaiii... time tu dia demam ye... yelah lya, skrg ni cuca panas sgt.

Myra Jay said...

Asya yang sentiasa tersenyum :)

Comel je..

BTW Happy Besday to Adel ;)

|| NaFiRaa || said...

happy birthday adelia.. moga cepat sembuh yer..

sekarang cuaca memang x menentu.. senang dapat sakit skrg nih..

Cho Zila said...

kesiannya besday girl.. semoga sembuh dah yerk... kek cantik besday girl comel walaupun demam..

Rtp Farra Arisha said...

what a pretty birthday girl :)kek dia pun cantik, sedap pastinya right? happy birthday adel sayang. dan mudah2an cepat kebah dari demam panas...:') asya and adel, they both are cute as always!

wan nurul hezrina said...

wah besarnya kek arijadi..selamat arijadi dear=)semoga membesar ngan sihat..

p/s
lawo gaun asya..seronok bwk present=)

Salina@IbuAqil said...

Amboi!!!
Sedap namanya..
Adelia..
Hi2!!!
Selamat hari lahir sayang.. ;)

@lfidah @dim said...

happy birthday to adelia..sama nama dgn anak blogger alyani kan..kesian pada adel..semoga cepat sembuh yea..

wah asya suka bergambar..cantik baju asya yea..

fazilzura said...

tema ijau sweet jgk yek ...

lain nya asya berambut pjg...

now mmg musim sakit huhuhuhu

Puan Kutu said...

comel baju asya.anty pinjam boleh?keke..

fieda said...

ye la..mmg nmpk LYA berisi sikit..alhamdulillah dah sihat..

S.U.R.I.A.T.I said...

cantik2la baju asya..beli kat mane ek? (eh, tanya mcm lya tinggal 1 kawasan pulak.hahaha)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)