Tuesday, February 21, 2012

Asya-kan CUCU TOK MA !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

1st.... saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat semua kawan2 yang sudi support kat n3 kelmarin..Serius... saya amat2 terharu... Dan...ikhlas saya katakan..apa yang saya tulis tu bukanlah untuk meminta simpati..Sebaliknya..ianya hanya lahir dari hati kecil saya. Dan apa yang saya coretkan.. hanya sekadar keluhan hati kecil saya agar  hilang beban dalam hati ni.. Dan sejak 2 menjak ni..saya agak kekangan masa untuk BW.. Bila petang/malam (lepas ofishour) baru bkesempatan nak b'BW. So, maafkan saya kalo terima kunjungan saya agak lewat.. Sekarang kat ofis bz..kalo sempat pon time rehat saya BW..selebihnya...kat rumah la.

So sweet... suka sgt tgk aksi manja asya & tok ma asya ni

Asya kan CUCU TOK MA... Inilah ayat yang selalu keluar dari mulut asya. Setiap hari, saya n Fain keluar mencari rezeki...tok ma la yang menjaga asya. Saya bersyukur... sekurangnya mama menjaga sendri anak saya..Jadi kurang kerisauan dalam hati ni. Denga tok ma..banyak benda asya belajar...esspecially bab2 sembahyang.. Huhu... dah pandai ambik air sembahyang..walaupun xde ikut urutan pon.. Time mandi jer.. msti nak ambik air sembahyang.. Dan...dah boleh baca Al-Fatiha..walaupun.. masih tunggang terbalik.. Tak pe la..permulaan kan.. Dan..insyallah...next year asya start sekolah.. Agaknya.. macamana?? Ok ke dia??

Hi kawan-kawan...auntie2...kakak2... cantik tak beg school asya ni?? Pink kalerrr lagi tu.. Beg ni asya dapat hadiah time besday aritu.. Hadiah dari Kakak Zati ni! Next yearasya nak g school..Nak belajar pandai-pandai & jadi doktor. Nanti senang..kalo mama sakit.biar asya je y cucuk mama.. Asya nak ubat mama sampai sihat :-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

56 comments:

Maya Mayana said...

Alhamdulillah..semoga jd puteri yg solehah...bgaimana acuan begitulah kuihnya.

even kalau anak kita nakal kita mesti doakan yg baik...

saya pun sama lepas ofis hour baru berblog bagai ni...

thenunu said...

bertuah sungguh asya...anak anak saya dijaga oleh ibu mertua saya. saya pun rasa itu mmg terbaik.bila di tempat kerja, hati saya rasa senang.tak terbaayang aklalau anak anak di taska/nurseri...hati mesti tak keruan..
** salam kenalan...jemputla ke blog saya ye:)

anisalya said...

mesti asya suka sekolah ni. sama la mcm anak2 akak. masuk bilik air je mst nak amik air semayang. dah tu, time kita nak solat siap duduk depan lagi nak solat jugak. huhuhu...

Deru Ombak said...

Assalamualaikum asya..

Asya cucu tok Ma ye...
Cantik la beg dia..

* Alhamdulillah Lya, mak Ada lagi boleh jagakan asya.. :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo...tomeinya Asya ngan beg skolah pinky tu ....:) ...bertuah Asya tok Ma sentiasa ade jage asya :)))

AdaM Hawa said...

moga asya jadi budak yang cerdik pandai.. mama dan tok ma asya sihat selalu..

Masya said...

alhamdulillah.. rasa lbh selamatkan.. klu mak sendiri yg jaga.. nnt dah sekolah.. x bolehlah manja² lagi.. bgslah dr kecik dah ajar solat.. dan baca fatihah... kami pun selalu ajar anak solat jemaah .. terutama maghrib sbb tu jerlah masa bersama.. wktu isyak dia dah tdo.. siang mmg xde bersama..

mama shifa said...

hi asya!
sedih mama shifa baca citer mama asya.
asya jadi anak solehah yer

sue zainun said...

salam Lya..jangan sedih2..insyaallah asya akan jadi anak yang baik..
hehe mesti Asya seronok gi school nanti..

Kakzakie said...

Amin... auntie aminkan doa asya itu. Insya-allah asya akan jadi anak yg menepati kehendak mama/papa...

Zie said...

cOMEY JER ANAK MAMA YA SORANG NI.. BELAJAR RAJIN NANTI BOLEH TOLONG MAMA

IntaNBerliaN said...

bila family kita sendiri yang jaga ank kita.. xdalah kita risau sgt kan..

pandai asya.... semoga asya membesar sbgai ank yg solehah..

syawalsimpsons said...

cumill asya ni...pandai dier cium2 tok ma dier....sweet sangat

♥MAMASYAZA♥ said...

samala cam anak2 akak pun. mak akak sendiri yg jaga, tak risau sgt bila tinggalkan depa. dengan tok umi depa la byk perkara yg depa belajar macam asya jugak. salam dari akak

el said...

kemain lagi ngan beg skolah pink

Izan Ishak said...

syukurlah tok ma sendiri yg jaga asya... moga impian mama aya nak tgk asya jadi doktor akan tercapai kelak...

cantik beg asya tu!

MamaYatie said...

senang hati kan bila anak duk ngan mak/MIL..pegi keja pun tenang jer..mesti asya manja abis ngan tokma dia..huhuu

lya,jgn risau..insyaallah bila dah skolah nnt dia mesti happy..balik keja jer mulut dia tak berenti cerita apa dia wat kat skolah..

rasp said...

Syukur alhamdulillah...
untungnya asya tok ma boleh menjaga...
smoga asya membesar menjadi anak yg solehah ya sayang...
wahhhh chomei nya dia bergaya dgn bag pinky tu...

::NureeN:: said...

pose yg last tue mmg cun abes... bila ya bleh temukan elly & asya ni.. sure hepening :)

dakcik said...

mmg kalo nenek sndiri yg jg mmg terbaik..dlu sofea pun nenek dia jg mase sakit..hope asya membesar dgn sihat & dpt jd doktor..;)

mummY daniSha said...

kalau duduk ngan tok ma,mesti cucu kesayangan ni..hcantek2...gegurl mesti pink kaler kan hehee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

So sweet gambar Asya dengan Tok ma..
Syukurlah..tok ma Asya yg jaga Asya..taklah bimbang tinggalkan dia time keja...
Insyallah..moga Asya menjadi anak yg solehah & bijak pandai..

Cik Rose Cute said...

Sweetnya asya pakai beg pink..

KhaiRin : anies said...

jg tok mama baik2 ya

|| NaFiRaa || said...

zura pon kalo boleh nak mak zura yang jaga anak2.. bukan nak bebankan mak, tapi kita rasa lebih selamat dan yakin kalo nenek mereka yang jaga cucunye.. tapi ape kan daya.. nenek mereka jauh dikampung.. :)

alahaiii.. cutenye beg dia.. nanti belajar rajin2 k~

fiza said...

Cantik beg asya. Untungnya asya sbb tok ma jaga, tak der lah mama risau sgt.

Fieza79 said...

asya dh mula bljr solat ye..bagus lagi kan kalo duk dgn tok...hati kita dh tak risau sgt dh...dpt kemanjaan lbh pulak lg..1 bonus..hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alahai, sweet la gambo asya n tok ma ni..
alya pun rapat ngan tokma die gop, dr baby samapi ke skrg tokma la yg jaga nk lg time mommie kije n outstation. tp beso ni kureng dh sket..
mmg bagus mak sendiri jaga, dh drah daging die kan..

ppssstt, i like ur post before!
my feel inside exactly same with u.. =)

norhidana said...

heheheh... seronok tgk asya... untung sbb tok ma nyer yg jaga... rasa lebih secure sbb msti di jaga ngn pnh kasih syg...

lieyalatif said...

cantik sgt beg pink asya..aunty nak pinjam boleh tak ekekeekek.....insyaallah, asya akan menjadi anak yg bergune tuk mama n papa kan....

touching lieya bace kisah kat bawah tu...sungguh besar pengorbanan mama asya.....awak mmg hebat!

mamalieyna said...

Senang hati asya dijaga oleh tok ma dia kan.. takla risau sgt.. mmg sweet pic tu..pandai tunjuk rasa sayang dia.. ^_^

tahun depan dh school eh?..boleh tu, semangat dah ada tu..^_^

wan nurul hezrina said...

untungnya..nurul merah n sofia nursery jaga.matok jauh

Aine Ainun said...

Alhamdulillah...
Smoga asha jd anak yang baik n solehah...;)

da besar, boleh la p sekolah..

LydSunshine said...

Bab posing no 1 asya ni. Bila tgk dia skrg , tak sangka dia ni lahir tak cukup bulan dulu. Alhamdulillah dia sihat.

Tihara said...

Insya Allah nt Asya dapat ramai kawan mesti dia seronok ke sekolah :)

izan mama mia said...

hati tersentuh tengok gambar asya dan tok ma.....

munna said...

kalau nenek sendiri yg jaga ..rasa lebih selamat dan tak risau kat Lya... sama dgn anak kak munna... skrg ni dua2 nenek dia yg jaga...

...sWeeT uMi... said...

so sweet...umi pun suke tgk pic ni...nmpk kemesraan mereka kat situ....wahhh cantek beg tu, t dah skolah bljr pandai2 tau.... (^_^)

aanie said...

mesti la cucu tok ma yg tersayang....

eB ezrin said...

auntie doakan impian asya menjadi kenyataan. aminnnnnnnn

Tina Othman said...

alala comelnya dia

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaii
inshaAllah moga doa d makbul oleh nyer....be gud gurl oke sweetheart

Cik Ina Do Do Cheng said...

muka ko cam mak ye.Alhamdulillah mak yang jaga tak de lah kita susah hati ye.

QasehnyaRania said...

,,,mudah2an impian lya nk tgk asya jd doktor akan tercapai....amin

maszmadi said...

manjanya asya ngan tok ma yerk.. so sweet

ct rahani said...

wah next year dh nk gi skool ye asya.. mesti asya dh x sabar2 nk skool tuh.. cantik beg pink.. :)

ieda said...

aloor sweet nyeee
beg asya cantik .. budak2 memang suke pink kan .. anak2 akak macam tu jugak .. x habis2 ngan pink ;)

.:fyzz:. said...

fyzz terbaca entry yg sebelum nih so touching..harp2 tabah hadapi semua dugaan ya..

asha...so cute and lovely girl..insyallah satu hari nnti she's will make u proud

lia said...

pandaiiiii dia...

fieda said...

sama la dgn maira ni..next year nak sekolah dah anak dara ni kan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon sama..BW petang bila dh siap keje rumah..

comel asha dgn beg pinknya :)

wanie amerie said...

lega hati bila mak sendiri yg jgakan ank kita,x lah terpikir mcm2.
asya sama dgn my son,next year akn pegi skool..

dela said...

beruntungnya ada tok Ma menjaga asya penuh kasih sayang.... :)

MULAN said...

moga asya sentiasa dihujani dengan kasih sayang mama, papa, toka dll.. moga asya jadi anak yg solehah, berjaya di dunia & akhirat..

kayyana said...

alahai.. entry ni serius sentap jiwa yana.. hehehe.. yana pun sekarang ni really the busy women... mcm superMAK dah.. alahai.. dah lama tak berkunjung ke rumah mama asya.. hehee. semoga bile asya besar dan dah pandai baca bleh baca entry2 mama die yg sangat syahdu.. be a good girl asya..

Puan Kutu said...

bertuah asya dijaga oleh nenek sendiri..tak payah pening dengan ragam pengasuh..semog asya membesar menjadi anak yg solehah,berilmu,berbudi bahasa dan taat kepada ibu bapanya..Amin..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)