Friday, February 10, 2012

Gambang Waterpark 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bertemu di hari Jumaat yang mulia. Yiihaaaaaa... hari santai & hari untuk menjalankan misi2 hujung minggu.. Baju dah basuh & jemur semalam.. Tinggal tunggu kering jer,pastu main sangkut2 hanger jer. Mana y patut jer lipat2. Ekspress!! Plan nak basuh inner.. huhu.. agak cerewet, kena rendam & tenyeh2 . Kan best kalo boleh lempar dlm mesin basuh jer. Ohhhh.. terlajak menaip lak.. Gambang Waterpark selamat diterjah Sabtu lepas. Ini adalah kali ke-2 sampai sini. 1st time tahun 2009 masa baru2 buka.. Harga tiket untuk dewasa RM21.90 & untuk kanak-kanak RM14.90. 

Pergi Gambang kali ni tak best... sebab memang xde gambar pon. Itu pun mujur snap gak sikit gambar asya untuk kenangan. Bagi saya KENANGAN itu amat penting. Satu lagi... x enjoy sangat coz Fain lak muntah2.. Lepas masuk ICE WORD... x diakui...memang pusing kepala.. Dengan ombak kuat yang amat. Fain terus pusing, mybe sebab demam dia belum baik sepenuhnya & terus dia terlentang kat pondok. Tinggallah saya melayan asya, tapi....HUJAN la plokkkkkk.. Aduyaiiiiiiiiiiii. Mati semangat. Jadi... dalam tak enjoy tu, ada beberapa keping pic yang sempat diambil... sebelum..semasa & selepas mandi..Pic saya yillekkkkkk...ho la.. sape nak ambik gambo saya??? Dah Fain terlentang terus lepas tu.. Huhu...sian asya.. mesti dia x enjoy.. tak nampak sangat dia happy hari tu.. Mybe sebab papa dia yang tak layan dia..

Satu2nya pic yang diambil ondwy nak masuk ke kolam. Huhu..ingat kan time balik nak posing habis-habisan.. huhuhu...apa kan daya... kita hanya mampu merancang..tapi tuhan yang menentukan.

Asya & senyumannyer... Masa ni hujan baru berhenti

Muka asya still nampak monyok walaupun dia tersenyum.. 

Bagus anak mama.. Sentiasa ada untuk  hiburkan hati mama

Time ni..hujan turunnnnnn

Time ni dah siap bersihkan badan.. Sebelum balik, ambik pic asya dulu.. Kat laluan Journey Of Ice ni la yang membuatkan papa asya mau fengsan... Perjalanan memang pnjang.. dan sgt memenatkan.. Sampai kat dalam terowong tu lak..bertalu-talu air pancut menyimbah...+ air berombak + sejuk yang amat kat dalam..Memang macam dalam peti ais.

Masih tersenyum...

asya dengan gayanyer.. alahai... kamera lak silap setting..

so sweet anak mama

sebelum masuk kat dunia air batu tu.. Fain sempat la main2 kat sini. Tapi time tu xde ambik2 gambo.. sebab nak enjoy dulu ingat. Syokkk main gelongsor tu.

Ok..get ready! Kita pulang!!!

Ekceli ada banyak kolam kat sini.. Cam tahun 2009 dulu, saya berendam kat Cocoa Beach. Ingatkan..lepas mandi2 nak tawaf satu kawasan ni nak bergambar sakan.. Tapi HUJAN lak membantutkan niat semua. Tak pe la..next time datang lagi... mesti pilih time cuaca betul2 ok. 

36 comments:

Kakzakie said...

Kesian Fain... tapi tak apalah at least Asya dapat jenjalan terlanjur masa cuti kan...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

cantik ar topi asya..

Cho Zila said...

isyh akak nak gi sini tapi tuler orang terdekat ramai yang kata tak best... tp kalau tak pernah pergi mesti pergi kotkan.. nampak cam bestjerni..
memang kalau tak banyak gambar tak bestkan... takper pergi lagi lain kali...

mamalieyna said...

bestnyer ke sana...tp alahai papa asya tak sihat plak ye..mesti suram sket si asya kan..takpe next time terjah lgi eh..selamat berhujung minggu lya~

lia said...

cousin slalu p cni.. slalu means dlm 1tahun 4-5 kali tau he3...

tp kami ja yg x pernah2 jejak..

umie naziera said...

seronoknya main air,tapi main air hujan lagi best,heee~~

sailaaf said...

kena time hujan tak best kan kak..hehe..kalo hotel semalam berapa kak?saya ni orang kuantan, tak pergi2 pun lagi gambang resort ni.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

penah pegi sini overnite tapi tak penah g waterpark dia huhuhu

QasehnyaRania said...

Cian papa asya..pergi waterpark best bila ada ank2 kecil.baru tehibur melayan gelagat mereka kan lya...;)

dakcik said...

sy xpenah smpai ke sini lg..lgpun xseronok sbb xleh bwk sofea..sofea alergik air klorin..

Huzaina Hashim said...

seronoknya dpat main air tp pi time hujan xlah best sgt kan......tp kesian asya...akak thn lps pi ke Bukit Gambang nie 2 kali jugalah..hehehe:-)

Huzaina Hashim said...

seronoknya dpat main air tp pi time hujan xlah best sgt kan......tp kesian asya...akak thn lps pi ke Bukit Gambang nie 2 kali jugalah..hehehe:-)

Kamalia said...

bagusla asya..memang suka ambik gambar ye..suka tengok gambar peace kat pipi tu..kawaiii

fazilzura said...

wahhh banyak tui gambo anak dara sorg ni ye... sonok sakan dpt main air.. ni kalau akil sure puas nak pujuk kuor dr air..

weols x penah smpai gambang waterpark lg..

Phat said...

suka bila perut ikan tu penuh haha ramai2 lari kat bawah tunggu air turun huhu

IntaNBerliaN said...

comellah asya ni... senyum je dia :-)

eB ezrin said...

nk kena tunggu dak2 tuh bsr skit baru leh pegi. hu3
pe pe pn, cayalah asya. :)

maszmadi said...

senyum jerk asya yerk walau papa x join..... kan

Kella said...

hai lya...
lamanya kita tak jenguk lya kan.. menyape skali sekala di fb je...
gembira melihat asya semakin membesar.. manis senyumannya.. persis lya... =)

|| NaFiRaa || said...

zura pon dah masuk sekali kt Gambang Water Park nih.. My Anis sampai sekarang takut lg nak masuk terowong tuh.. memang boleh buat kita pening masuk dalam terowong tuh.. huhuhu

ct rahani said...

bestnya gambang waterpack.. kena tunggu budak berdua tu besar sket baru syok nak mandi manda camnih..

sue zainun said...

xpelah at least dapat gak Asya mandi manda walau ujan..sue dr dulu teringin nak gi Gambang waterpark..

::NureeN:: said...

mmg best klau g tmpt2 mcm ni.. klau ellesya dpt join asya time ni pergghh mcm2 aksi kita bleh tgk.. kecian plak fain smpi muntah2... x pe la lya janji asya hepi kan :)

Mama Ema said...

kat sana lagi best dr lot world of tambun

munna said...

kesian fain...kak munna mmg suka bawa anak2 ke gambang ... diaorg suka main air

Masya said...

kesiannya fain muntah² yer... asya kemain lagi possingnye.. dah siap nak blk lah tu..

petai tu mmg blh makan mentah & rasanya pun sama macam petai jugak hihihihihi.. cuma kecik jer..

Mama Zharfan said...

lom pernah sampai lg kat sini..nampak mcm besh gak tu hehehh asya comeyyy

dela said...

pandainya berposing

Salina@IbuAqil said...

Ntah bila ina nk smpai sini lya.. ;)
Lya, TC yer.. ;)

aimaniman said...

bessnyaa.. anak2 akak mmg suka berkubang..

murah plak tuw p GWP nie.. akak p sunway lagoon tobat x nak lagi sbb seklai masuk je ngan 3 anak dah hampir2 3 ratus blom makan minum sewa sana sini,... mahalllllllll

Cik Rose Cute said...

seronoknya...tak pernah pegi lagi kat situ..masuk berapa Lya...

Puan Kutu said...

moral of the story keadaan cuaca dan kesihatan mempengaruhi percutin.apa pun nmpk kehepian diwajah asya tu..terisi gak masa cuti tu kan..

Myra Jay said...

Harap nanti dapat gak terjah Gambang ni :)

anisalya said...

tak apa. kalau ada rezki blh jln2 lg. posing la byk2 time tu.

mummY daniSha said...

macam best jer tempat ni...haruss pergi ni =)

wan nurul hezrina said...

mesti seronok saya.senyum sampai telinga

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)