Thursday, February 9, 2012

Neutrogena : Deep Clean Foaming Cleanser

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu di hari Khamis... yesssss... akhirnya tiba jua, last day keje untuk minggu ni.. Oleh sebab saya kurang kesihatan lagi ni.. mmg mood saya sangat2...sangat2..sangat2...%445433$$%@$#... Okey... kali ni just nak share pencuci muka yang saya gunakan sekarang... Jom tenggok..


So latest saya ngetest pencuci muka Neutrogena ni.. Memang lembut jer kat muka.. Dan yang penting rasa bersih sangat & kulit rasa kurang berminyak. Setakat ni, pencuci muka saya main pakai bahang rambang je. Main pakai apa yang rasa nak pakai, xde spesifik produk lagi tang pencuci muka. Pencuci ni bau dia lebih kurang je dengan Clean & Clear. Habis yang ni, nak pakai brand apa lak yer?? Tapi tang krim muka...memang masih dengan SAFI RANIA GOLD :-)

36 comments:

Masya said...

dulu saya pernah jugak cuba yg ni, kt pun sama pencuci muka suka tukar².. tp krim muka dr dulu sampai skrg serasi dgn olay jer hihihihihi....

S.U.R.I.A.T.I said...

pakai "bahang rambang". 1st time dgr istilah ni.hahaha.
anyway muka lya comei & licin je...

Adylia Qarissa said...

kalau dah sesuai dengan kulit, baik teruskan pakai produk yang sama. kulit muka dkna sensitif dengan pencuci muka.

salah pakai pencuci muka terus muka jadi berpanau! :(

YAYA AZURA said...

bahang rambang..hihi...
pernah pakai neutrogena..mmg best..sekarang pakai sabun susu kambing HPA je..

lia said...

akak x pernah tukar dr dulu, pakai SIMPLE jer.... ;p

...sWeeT uMi... said...

best ye pencuci ni...umi setakat ni setia ngan produk CNI heheheheheh...

QasehnyaRania said...

hehehe..susah toi jadi perempuan nih, suka mencuba pelbagai jenis pencuci muka kan..if kulit normal alhamdulillah lah kan..

ieda said...

akak setia dgn olay total effects ..

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

tak penah cube yang ni.. untuk kulit berminyak ok ke??

Kakzakie said...

Kakak guna sendayu tinggi tapi pencuci kakak guna rania gold juga sebab mudah dibawa masuk handbag...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah Lya..
lily pun tak tetap pakai pencuci muka apa..apa yg rasa nak pakai..pakai jer..nasiblah muka ni tak cerewet...tapi yg ni belum pernah cuba lagi..

anisalya said...

masa study dulu pakai jgk ni. mmg best. sesuai dgn kulit muka. tapi kat kampung takde. tu yang tukar brand tu.

~~*Lady Salwa*~~ said...

saya ni jenis susah sket nak cuba produk lain... takut muka jadik lagi teruk... hehe

Tapi dalam takut2 tu ada jugak la dok try test produk lain... hehe

kayyana said...

mmg lembut pun pencuci muka ni sbb sabun die tuh.. hehehe.. kite pakai safi rania gold dr pencuci sampailah krim muke... hehehe

wan nurul hezrina said...

nurul dr dulu sampai skang guna balqish..produk safi..tapi barunie dah tukar ke safi ania gold.

shila ariff said...

saya pernah pakai produk ini jugak...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

stgh kulit oke kot
mcm kulit ai sensitif x leh try suka haty sat gi jadik teruk

dela said...

nk kena cuba ni..

maszmadi said...

masz pakai set safi rania jerk... malas nak campur, takut x sesuai ngan muka

suhaina laui. said...

lya bleh tukar2...same la dgn sue...tapi kalo sue mula2 pkai ok la dh lame2 mcm semcm jek kulit ni huhuhu....skrg dgn SAFI RANIA GOLD..mtk2 kekal la ;)

|| NaFiRaa || said...

x pernah cuba lg pencuci muka yang nih.. x hengat plak pencuci muka zura brand ape.. kikiki..lupe laaa...

eB ezrin said...

eB nk abeskan garnier dolo.
pastuh nk try gaks la.
sbb eB nih cam ssh nk serasi ngan maner2 produk
sensitif. hu3

mamalieyna said...

rasa jgk nak menerai produk lain, tp last try ari tu, safi rania gold, tak sesuai..mls nak try yang lain lagi..hu~ jdnya, muka cenggitu jerlah..tak mulus..hee~

Mama Ema said...

skrg guna safi rania gold juga

IntaNBerliaN said...

sy teringin gak nk guna safi rania gold tu.. tgk org lain guna ok je..

Izan Ishak said...

tak pernah try lagi yg ni...izan pun ikut suka je nak guna pencuci muka apa selagi yg tak keringkan kulit muka.

~aSHa~ said...

sha susah nak tuko2 produk...kalo tuko tu terus lama pakai...makan tahun baru cuba yg lain

::NureeN:: said...

dlu nureen mmg suka tukar2 pencuci muka tp sekarang setia pada ZA hehehe

fieda said...

kak fieda ingat Lya guna pencuci rania gold sbb guna krim tu...kak fieda guna semua set rania gold...

Azian Elias said...

akak jarang sangat tukar2 pencuci muka.. takut..

Rtp Farra Arisha said...

arisha pun kekadang elergic and sensitif bila slalu tukar cleanser. so have to stick to one only :)

Salina@IbuAqil said...

Ina lak ada masalah jeragat..
Dh try mcm2 ttp gitu jgk..
Muka penuh jeragat..
Mencik!! ;)

ct rahani said...

sy pun guna neutrogena.. dh bertahun2 dh.. memang pengguna setia.. puas hati la dgn neutrogena.. harga pun murah..

munna said...

kak munna setia dgn set Natasya lagi

Cik Rose Cute said...

Sama ler kita Lya...pencuci muka..main bahang jer pakai hehehe...

Puan Kutu said...

lately tak amik kisah sgt bb penjagaan muka.just cuci dengan cleanser.yg nie pun tak pernah cuba..risaunya nmpk cpt tua tp malas punya pasal.haha..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)