Tuesday, February 14, 2012

Sebutir Permata

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah kerana masih diberikan kesempatan untuk melihat dunia. Masih diberikan kesihatan yang baik pada hari ini untuk mencari rezeki.Mudahan diberkati hendaknya.  Setelah seharian tinggalkan asya demi tuntutan kerja, so petang adalah time untuk memberikan sepenuh masa untuk asya. Just layan asya main kat luar rumah & jangan tak tau.. asya selalu kata " Mama jom ambik gambar".. Bagaikan kepala disorongkan bantal..saya pon apa lagi of coz saya suka capture gambar asya banyak2. Biar pon pose sepeseng jer. Tapi itulah yang menghiburkan hati ni. Inilah kenangan yang beharga..kerana hari ini tak akan berulang lagi..yang ada cuma kenangan. Jom layan....


Dia lah sebutir PERMATA yang hadir dalam hidup saya. PERMATA yang hadir memberikan segala keindahan dalam kehidupan ini . Inilah PERMATA akhiratku yang sungguh beharga. PERMATA yang akan kugilap setiap saat agar bersinar selamanya. Dialah PERMATA HATIku. 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sinaran mata dari wajah yang mulus
sweet sangat... time ni asya peluk kaki saya.Bila nampak muka manja, terus saya snap untuk diabadikan kat sini. Bila tua-tua nanti & asya dah besar mesti rindu sangat2 saat ni.

Senyuman manis yang sentiasa menghiasi hariku

Yang ni sebenarnya bukan pose.. Tapi kebetulan, saya panggil asya & bila berpaling dia dah siap senyum. zassss.. terus dicapture lagi moment indah ni.

Haaa... ambik mama!! 
Special buat mama+papa

Engkaulah SEBUTIR PERMATA yang hadir memberikan keindahan dalam kehidupanku.
SEBUTIR PERMATA yang akan berkilau sepanjang hidupku.
Insyallah

55 comments:

pnsusu said...

semogA asya menjadi anak yg solehah...

amin

ratusiput said...

pandai anak dara comel ni berposing ye :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bukan main posing lagik dia, suka bergambo ek, mamanya plak suka snap2 memang ngam dah tu

Masya said...

comeynya possing sakan, anak kt amir pun sekarang macam tu sikir² nak soh amik gambar dia... lps tu nak ambil gambar kt pulak.. suami geleng kepala jer.. anak dgn ibu sama pesen.. suke amik gambar..;p

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

suka tengok mata kanak-kanak.. mata yang masih suci..
pose asya memang cantik la.. cute asya!! ;)

LydSunshine said...

Suka gmbr yg peluk peha tu.

sailaaf said...

suka nengok asya senyum. ehehe

Nazayiena said...

Wah, pandaikan asya berposing time ambik gambar,semoga asya jadi anak yg solehah bila besar nanti...

IntaNBerliaN said...

ololooo comelnya asya ni.. pandai posing..

izan mama mia said...

amboi...pandai dia pose yaa...comel sangat...

mama iris said...

rambut dia panjang....cantek ehh....

umie naziera said...

permata ni paling berharga didunia :D

KhaiRin : anies said...

moga menjadi anak yg solehah
aminnnnnnnnn

lia said...

posing kan main he3

maszull said...

assalamualaikum ...comelnyer die so sweet..:)

mummY daniSha said...

comelnyaa..panjang rambut dia...danisha x penah simpan panjang lg huhu...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pandai asha posing!
my alya depend on mood, tp salu.. monconnnngg aje.. heheheh

qemaishak said...

Comel je asya posing..moga jadi anak yang baik:)

mamalieyna said...

sporting betul asya...sendiri yg volunteer nak ambik2 gambar..bagus2x.. banyk kenangan n makna di setiap gambar kan..sweet asya~

aanie said...

pandainya asya posing....
sweet jee muka dia....

MamaYatie said...

cool betul la asya...sentiasa standby & steady jer bila mama dia menembak...cayalah! bakat terpendam yer asya..

Cik Ina Do Do Cheng said...

comel asya , semoga besar nanti dia jadik anak yang baik, insyaAllah.

Qhaifa Nur said...

buah hati pengarang jantung kiranya asya ni...

moga asya jadi gegurl yang solehah..

wan nurul hezrina said...

amboi pandai btl posing..skiet asya sama mcm merah..kaler sama semua sama=)

ytekecik said...

ala comel nyer...pndai bergaya dh.. ini lah aset akhirat kelak

Cik Rose Cute said...

Dah makin besar asya...dan pandai bergaya...hehehe

Aine Ainun said...

Da biasa amek gambarkan...hehe..
Tu yang comey n pandai posing...

ieda said...

sayuu
x terkata apa dik :(

::NureeN:: said...

permata yg tidak ternilai harganya.. dia membawa sinar dlm hidup kita kan lya.. :)
posing asya mmg comel.. geram tgk..

~aSHa~ said...

smeoga dia menjadi anak kebanggaan mama n papa

NzA said...

anak2 adalah permata paling berharga.......

|| NaFiRaa || said...

sweetnye gambar candid tuh.. nampak nature jek..:)

Myra Jay said...

Comelll..
Pandai Asya posing ;)

munna said...

permata lya ni... pandai bergambar ..senyum je buat hati yg melihat tertawan

Alin Marlini said...

saat anak2 membesar adalah moment plg seronok dlm idup...smg dipermudahkan urusan untuk anak2 kita.

sue zainun said...

permata hati yang tidak ternilai harganya..moga Lya terus tabah untuk permata hati Lya..:)masih banyak momen2 indah yang perlu dikongsi bersama anak..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel Asya..pandai betul posing & sporting..^^

AnneRaini said...

amboi kecik2 dah pandai posing ye..leh jadi model ni..hehe

eB ezrin said...

permata itu akan terus bersinar. insyaallah :)

Myluv - Syl said...

asya yang sangat comel..

cheqna said...

hamboi..pandai teh posing..nurung perangai mama ye saboh ni =)

Kancil 8349 said...

pandainya berposing...comel anak nie

So Shy Lady said...

sweet memories ...sgt pandai bgayalah asya nih. btul, anak2 k indahan hdup buat ibu bp

fieda said...

olo..pandainya asya ni posing...sama la dgn mama dia kan...

Salina@IbuAqil said...

Lya!!
Wat air mata ina bertakung je tau..
Sbb PERMATA KITA adalah satu2nya mereka..
Dan rasa yg kita rasa tu adalah SAMA..
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Nak nangis.. ;'(
TC dear!!

Mama Ema said...

dia memang pandai bergaya

ajumohit said...

Comelnya asya, cantik sgt baju dia tu, pandai dia posing ye

wan habibah said...

boleh jadi model ni... comel je asya senyum...

3no gr33ny said...

pandai btol posing ek...siapalh yang ajar ni..hehe

eisyaawie said...

chomeinya asya nie !!!

Puan Kutu said...

setiap anak adalah permata kepada ibu bapanya..asya memang comel!

mama rifQy said...

wahh..asya ni sgt manis lya!! suke kite tengokkkk !!!

S.U.R.I.A.T.I said...

berlian lebih sesuai kot. terlalu berharga, susah nak dpt (bgitu byk rintangan lya hadapi utk melahirkan asya) & menyinari hidup lya sekilau2nya.

*my 2cents

Liza Razak said...

alololo..comelnyer...pandai posing pulak tu :)

Dieyna said...

comey... thanks jadi follower dieyna yer

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)