Sunday, February 19, 2012

Sedar Tentang Sesuatu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Sejak dua menjak ni..saya mula sedar tentang sesuatu.. Tentang satu perkara yang biasa...n lumrah dilakukan oleh golongan-golongan seperti kita ( facebookers & blogger) perlu dipandang serius oleh semua. Tapi...saya bukanlah sesiapa... Cukuplah sekadar saya menulis ttg diri saya saja yang sedar tentang perkara itu.... dan berusaha untuk memperbaikinya.. Moga Allah Swt mempermudahkannya.. Huhu.. agak penat nak godek2 n3 lama ni.. Btw... adakalanya..perkara biasa saja yang kita lakukan selama ini.. tanpa kita sedari, mungkin dapat memberi kesan dalam hidup di akhirat. Jadi.. apabila kita mula menyedarinya... kita harus perbaikinya.. Namun...sekali lagi..saya bukanlah sesiapa..hanya manusia biasa yang x perfect. Dan.. apa yang saya coretkan disini hanya untuk diri saya. Sekadar ingatan untuk diri sendiri.. 

Si Kecil Yang Membuatkan Mama Sedar Tentang Sesuatu
Mama Sayang Kamu...

Senyuman yang selalu membuatkan hati mama sejuk

suka gambar candid ni.. ntah ape yang dibebelkan asya time ni

Melangkah lebih jauh

alahaiii... tenggok la kat mata asya tu...lalat ni..
sempat gak nak interframe kat dlm blog ni yer..

asya & cousinnyer...adelia

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari HATI Mama Asya

27 comments:

Mia Adriana said...

asya comel !

MulutPayau said...

suka tengok aksi asya...comel sangat...

IntaNBerliaN said...

lorrr blh pulak lalat g bertempek kat mata asya..hihii

Salina@IbuAqil said...

Kesedaran itu penting..
Walaupun serinkali kita alpa..
Mudah2an Allah swt permudahkan segalanya.. ;)

fieda said...

asya ni mesti suka berkawan kan lya..nanti taun depan nk sekolah sng la..

Deru Ombak said...

Salam
Singgah malam mengintai puteri2 yang comel.

So Shy Lady said...

mdlm skali intro tu..

eh eh spoillah lalat tu....tp asya mcm biasa mantain lawa ;D

Nazayiena said...

Sesungguhnya kita sbg insan bergelar manusia ni xkan perfect 100% dan byk k'kurangannya dan b'syukur jika kita diberi kesedaran utk kita sedar dan m'getahui akan kelemahan kita dan cepat2 utk m'perbakinya.

Cik Rose Cute said...

Cute asya gan sepupunya..

Totie@Tomy said...

dua2 cumel..

mummY daniSha said...

x de manusia yg sempurna...sedar ttg apa yer tu hehe?

mamalieyna said...

hrp sangat spy kita diberi kesedaran selalu jika ada buat kesilapan..boleh perbaiki segera..Insyaallah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel..Boleh plak lalat tu interprem.. ;)

Ena said...

^___^

::NureeN:: said...

lya.. mcm ada sesuatu yg lya sembunyikan jerr... lya ada prob ker??

manisnya senyumana asya.. semakin matang nureen tgk asya ni :)

sue zainun said...

hmmm apa tu ye

LadyBird said...

sangat betul ape yg ditulis tu..

sebenarnye ape yg ditulis, di coretkan.. ia akan memberi kesan di alam sana..

kalau baik coretannya.. baiklah kesannya jika kita ikhlas..

L said...

comelnyer.. =) moga jadi penyejuk mata ibu die...^__^

jom baca sekejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

zaidah said...

lalat tu jeles ngan asya kot sebab tu dia pun menyibuk nak interprrem ugak...

mama sara nur said...

assalam
salam kenal..
comel, betul tu senyuman si kecil inilah yg mendamaikan dan memberikan kekuatan buat si mama

LYAfrina said...

to all :

sedar ttg sesuatu.. drp kesilapan diri... nk remove balik semua pic2 lama y x menutup aurat.. ye laa... mybe ada entri2 beberapa thn lps y x btudung.. jd nak remove smua pic.. itu saje :-)

Myluv - Syl said...

comel.. comel.. lalat tu. kacau je. hehehe..

Izan Ishak said...

takpe lya... semuanya blm terlambat utk kita kan. yg penting, kita perbaiki diri dari semasa ke semasa utk jadi yg lebih baik.

suka tgk aksi asya...comel sgt!!!

Mama Ema said...

sempat capture lalat hinggap kat mata asya tu yer...

anisalya said...

kadang2 kita sedar tentang sesuatu melalui anak2 kan?

wan nurul hezrina said...

nampak penyayang asya nie=)

Puan Kutu said...

aksi budak seperti asya nie macam mana posing pun nmpk comel

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)