Thursday, February 2, 2012

Sepetang Bersama Adelia Arissa

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah...akhirnya Khamis tiba jua. Cantik tarikh hari ni 02.02.12. Hari yang ditunggu-tunggu sebab merupakan last day utk minggu ni. Seperti sediamaklum... esok merupakan hari weekend, so boleh la melepaskan penat lelah & berehat sepuannya. Boleh rest puas-puas. Dan bercuti direct sampai ke Ahad, cz Ahad ni Maulidur Rasul. Ccuti 3 hari, sesuai sgt kalo nak bercuti tempat dekat-dekat jer... Tapi rasanya tak kemana, habis pon jalan area sini jer cz Fain demam teruk sampai 3 hari MC & kelmarin baru mula masuk keje. Ni saya pon macam kurang sihat sikit..Asyik pening2+loya dan macam2. Asyik nak pitam jer ..

Balik pada tajuk n3 tu, petang kelmarin sempatlah layan asya main kat luar rumah kejap. Harap time2 gini je nak spend time untuk dia. Dan kebetulan, time tu sepupu asya, Adel datang. Jadi..lagi best sebab ada kawan nak bermain. Happy sangat tengok dia... Munkin asya nak kawan?? Saya apa lagi kerjanyer...disamping jadi pemerhati...haruslah menjadi MAMARAZI. Jom layan...

wachaaaaaaaa,,,, ada gaya nak ber-kung fu ni

Suka sangat2 tengok picas ni. Nampak  happy sangat. Tenang hati bila tengok anak se-happy ni. Berlari riang...bebas explore dunianya..

Ni anak sedara saya...namanyer Nur Adelia Arissa. Huhu,. susah nak suh adel senyum time ni.

Comel...cer teka bunga apa yang adel & asya pegang tu?? Ada sape2 perasan tak?

Pelukan penuh kasih sayang like kakak & adik
happy asya time ni.. sebab ada awan nak bermain.Kalo tak dia kena bawak diri jer. Gitulah nasibnya menjadi anak tunggal kan?

Alahai asya.... sampai rimas adel dipeluknya.

SEPUPU
Asya...Anah...Adel

Haaaaaa... nak tau tak bunga apa yang dipegang oleh asya dan adel tu??
Boleh teka tak?? Kalo orang yang betul2familar mesti tau ni kan??
JOM KITA KELIH
*
*
*
*
*
*
*
*
Haaa.. ni la pokok ulam raja. Pokok ni mama saya tanam..bila tumbuh banyak-banyak jadi cantik sgt. Especially tang bunga dia tu.. Dan ulam raja memang sedap dimakan /dicicah budu & makan dengan nasi. Ada banyak khasiat ulam raja...boleh baca SINI.

39 comments:

Cik Rose Cute said...

Sweetnya asya...pokok ulam di raja memang sedap cicoh budu hehehe...

YaYaNsMuM said...

comelnye kanak2 itew... :) eh!sama la kita..cuti direct smpi ke Ahad... slmt bercuti!yay!

pnsusu said...

suka sangat tgk mereka gembira itu,,
bunga pun cantik

Masya said...

seonok asya yer.. dapat main² dengan sepupu...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

bile tengok budak kecik senyum.. kita yang letih pun terasa lega.. pengubat jiwa..

Kakzakie said...

Melihat anak gembira hati kita pun senang kan Lya...

Ulam raja satu dari ulam favourite kakak

che mid said...

Salam, paling suka gambar asya peluk kazen.. yang kepala dia mendongak ke atas.. cute sangat..

Lynn Hamzah said...

salam...dah lama x tengok asya yang comey...makin cute la dia skrg nie lya...

::NureeN:: said...

suka kan bila anak dpt kwn.. ellesya semlm g PG dpt kwn ngan soang bdk cina kemain sronok lg... kezen2 dia semua laki x der pompuan.. kezen2 nureen ada la tp semua dok jauh

::NureeN:: said...

suka kan bila anak dpt kwn.. ellesya semlm g PG dpt kwn ngan soang bdk cina kemain sronok lg... kezen2 dia semua laki x der pompuan.. kezen2 nureen ada la tp semua dok jauh

noor said...

pandai ank awk nih bergaya...ulam raja peberet sy tuh mmg sdp.

ieda said...

ekekek aah lah dikk adeelia macam x der responn maluu kuut
sib baikk lahhh asha sgt2 baik dan cool .. pandai dia melayan adelia .. soo sweet ;)

~aSHa~ said...

owh bunga tu dari ulam raja....kat kg sha pun abah tanam byk ulam raja...

KhaiRin - anies said...

amboi happy sungguh!

eB ezrin said...

biler tgk bunger x prasan biler dh bagi tau baru prasan. suker3. ulam rajer :)
ps: tc. asya cute :)

|| NaFiRaa || said...

suka jugak makan ulam raja!! dah lah sedap wangi plak tuh kan~ kat rumah mak zura pon banyak pokok ulam raja nih.. segar2 lagi..

...sWeeT uMi... said...

slalu tgk daun nye je...ooo cam ni rupe nye bunga ulam raja huhuhu...cantekkkkk (",)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

u duduk negeri mana ekkk cuti hari jumaat ni?? kedah or tganu???

mamalieyna said...

sweet... mmg best dunia kanak2 ni..riang gumbira nampak asya tu...comel~

laa bunga ulam raya je, lya sebut baru tau..sllu je tgk ulam raja, tp bunganya baru perasan, cantik...^_^

umie naziera said...

amboiii,pndai sungguh berposing yerrr..comels lerw

~izan~ said...

dua2 chomel..si asya memang murah senyuman..si adel tu serius sikit muka..agaknya nama arissa ni susah senyum kot,sbb anak akak arissa tu pun jenuh nak suruh senyum amik gmbr hehe

Phat said...

kakak ipar phat kalo mkn mesti nak ada ulam raja kalo x da x sah

aanie said...

sy ulam raja x makan, budu pon x makan....tp nak gak ngaku org kelate....hehe..

Azian Elias said...

come lah..pandai bergaya. sama macam mama dia..

Mama Ema said...

owh baru tahu..hehehe...

sini cuti panjang minggu depan..so, balik kelantan lagi

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

lebih kurang kan muka dia..sama je tgk..comellll

selamat bercoti :-)

Hanis MY said...

bestnya photoshoot..i likee... dah lama tak makan ulam raja...

wantie said...

2nd pic tu nampak best sangat. tangan dia mengepak gitu. rasa mcm nak pergi peluk je.

pandai ambik shoot.

ulam raja? memang kesukaan, kalau wat ulam. tapi kekadang tu wat kerabu pun sodap.

Qhaifa Nur said...

dua-dua comey....
ulam raja, makan gak...

azzey said...

yelh sana esok dh mula cuti kann..:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel ..pandai betul asya posing

Zie said...

Sukanya depa..... main bersama

el said...

sedap nama derang ni..adel..asya...

mmg betul tu bila tgk anak2 riang ria happy..kita yg tgh tensen terus jd x tensen..:) pengubatlah katakan nok

eima said...

mmg tau tu bunga ulam raja kat kg byk... fav wat mkn nasi panas tu ..sedap./..

Salina@IbuAqil said...

Amboi Asya!!
Senyum sokmo.. ;)
Selamat bercuti dear..
TC yer Lya..

Hanis Azla said...

comelnya si kecil yg berdua tu.. cantik bunga tu.. akak baru tahu ianya dari pokok ulam raja yg menjadi kesukaan akak..

IntaNBerliaN said...

happynya dorg.. seronok tgk.. ;-)

anisalya said...

busha asya mcm busha anis. tp dah tak pakai sbb kecik.

MamaYatie said...

posing depan umah pun jadik yer...yg penting gambor tetap cun...

tak pernah tengok bunga ulam raja, pandai makan jer...hahaa

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)