Thursday, February 23, 2012

Sepetang Di Pantai Kuala Kemaman

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Sepetang bersamamu... meluang masa yang ada dengan penuh KUALITI. Biasalah... bagi yang bekerja, masa nak spend time sepenuhnya bersama di hujung minggu.. Tak kira buat xtvt apa2 pon..asalkan bersama.. Mungkin melepak-lepak di rumah jer... tp blh bercerita & habiskan kerja rumah bersama...itu pon masa berKUALITI. Dan ada gak yang ambik kesempatan di hujung minggu untuk bersiar-siar ataupon sekadar membawa anak bermain di PlayGround.. Yang penting... mesti ada masa berKUALITI bersama keluarga tersayang..esspecially buat si kecil agar dia sentiasa rasa yang kita tetap ada masa untuk bersamanya...setelah seminggu bekerja mencari rezeki.. Lumrah orang bekerja... matahari baru nak terbit dah keluar rumah mencari rezeki dan bila dah senja baru pulang ke rumah. Jadi... MASA kita banyak di habiskan di luar berbanding di rumah & bersama anak tersayang. So, sangat-sangat untungkan kalo leh jadi housewife(idamanku....), ada banyak masa berKUALITI bersama yang tersayang. Tapi bagi yang bekerja..tak semstinya x ada masa..asalkan kita bijak menggunakannya & menghargai MASA yang ada tu.. Yang penting KUALITI bersama..BUKAN.. KUANTITI bersama.. 

So... time weekend (hari Jumaat la di Terengganu) biasanya saya dan Fain selalu bawa asya jalan-jalan.. Atau bawak asya ke Play Ground ataupun paling koman spanar (ada faham??) pon... buat xtvt bersama kat rumah.. Mungkin round2 area rumah naik motor...basuh kereta bersama dan apa2 jer xtvt yang boleh dilakukan bersama.. So..last week sempat melepak kat tepi Pantai Kuala Kemaman. Pantai ni xleh mandi-manda... sekadar lepak2 ajer boleh la.. Dan xtvt sampingan di tepi pantai, mestilah makan kepok lekor...or kadang-kadang minum air nyior muda dan makan satar atau otak-otak.. Sape-sape yang ke Kemaman ni..jangan lupa untuk singgah di Kuala Kemaman untuk nikmati keropok lekor+otak-otak+satar dan macam-macam aneka makanan celup tepung seperti udang celup tepung, ikan celup tepung, sotong celup tepung dll.. Memang sedakkkk ngat!!!

Asya tersenyum KANTOI.... ahhaiii biasa kalo tiap kali nak ambik gambar mesti dia xkan senyum buka mulut.. sebab dia kata " gigi asya dop comei la".. hehehe..pagar dah runtuh..

memang ambik feel sungguh asya ni

seronok bermain atas pasir pantai.. 
bukan senang nak dapat main pasir ni..

time ni dia nak menulis ABC kat pasir.. 

ranting kayu pon boleh membuatkan asya begitu ralik bermain.

huhu,..sian anak mama.. Nak main xde kawan kan?? Main dengan mama & papa je la kan.. Xpe... mama kan kecik lagi..boleh geng dengan asya... hik2.

pic last sebelum balik... Time untuk buang-buang pasir kat selipar asya. Tenang hati mama dapat tenggok asya enjoy menikmati dunia ni.. Huhu.. pic mama & papa xde pom.. Nanti bila asya besar..asya kena ambik pic mama & papa banyak-banyak tau!

Okaiiiiii ... Happy Weekend :-)
Rasa minggu ni macam laju jer,.. tup2 dah hari Khamis... 
Kawan-kawan.... macam biasa.. saya BW bila dah habis ofis hour... Kat ofis saya betul-betul kekangan masa.. Kecuali bila ada time2 free boleh la BW sambil cilok-mencilok.. Sampai rumah..rehat-rehat sekejap.. Pastu baru la start BW.. Tunggu kunjungan saya :-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

fieda said...

oo..gi lepak kuala kemamang ye..beh main pasir..comey asya..

Dieyna said...

duduk kemaman yer.. kampung akak kat kemaman jugak.. selalu balik sana,, ana tahu boleh kenal2..ye dok...

cute asya main eik

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Lya..

Hepi weekend. !!!

** rindu nak makan satar. :)

S.U.R.I.A.T.I said...

suka baca "bebelan" lya...

mama irfan said...

comel asya... x pa nanti pagar baru naik balik... pasni kena jaga betul2 tau..hehe

Masya said...

xpe asya.. senyum jer. biar tak comeyy xde gigi... janji pipi comey ok...

Cik Rose Cute said...

rindu la nak pegi pantai kemamang...pernah lalu tapi dok singgoh....hihihi

Nazz@Purple said...

kuantiti masa tak pnting..tapi kualiti msa lagi penting..

ieda said...

rajin lya lepak2 nie kan .. bawak org tercinta nie .. syok tuu ..
akak pun suke .. ekeke nak2 suke menembak nie .. lokasi2 nie memang sesuai utk menembak kan ;)

x sedar rambut asha dah panjang ;) cantik ..

::NureeN:: said...

kita sama.. tp bila mood mls wat keja nureen sepi la kejap hehhe...
panjang betol rambut asya.. comel.. ellesya sbb curly x nmpk pjg hehhehe

syawalsimpsons said...

bestnyer asya lepak2 ngan papa N mama dier kan...

LydSunshine said...

Asya pakai skinny jeans ah.. Stylo. Betul la kan, seronoknya kalau dpt jadi fulltime housewife. Banyak benda yang boleh dibuat kat umah.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comeynya asyaaaa....:))

♥MAMASYAZA♥ said...

sronoknye dia dpt main pasir. kalo dapat mandi lagik bestkan

lia said...

da lama dslr x berfungsi kat umah tu he3

Kunang-Kunang said...

Salam Lya,

Kak ani setiap kali dalam perjalanan balik ke Dungun, selalunya akan singgah di Kuala Kemaman untuk makan satar dan otak-otak melepaskan rindu.

mummy_ayu said...

salam..lama tak jengah sini..comelnya dia..rambut dah panjang...
best la Lya..duduk kat ngan pantai...leh selalu gie pantai..tenang & damai jer..suka sangat!!

Salina@IbuAqil said...

Seronok kan lya dapat cuci mata tepi laut ni..
Macam kami ni umah tengah pekan x ada laut..
Huk3!!!
Nanti kalo jadi kami trun sana leh le bwk kesini..
Hi3!!!
TC lya..
Selamat bercuti.. ;)

Ros said...

salam Lyafrina,

Bertuah la si Asya ni kan dapat mama ngan papa yang memahami dan ambik berat pasai Asya.....

aanie said...

asya nampak macam dah tinggi la....

beshnya celup-celup tepung tuh...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah lepak2 kat pantai..
Biar pun gigi Asya dop comei..tapi Asya tetap Comei..^^

|| NaFiRaa || said...

budak2 kalo dapat main pasir memang sonok.. suka jugak bawa my anis gi pantai time balik kampung.. maklumlah kat shah alam nih mana ade laut~ :)

ct rahani said...

cerianya asya.. comel.. memang besh lepak2 tepi pantai bersama kuarga.. santai je kan.. rindu nk makan sata kt kemaman.. sedapnya..

MamaYatie said...

asya dah mcm Mama dah autie tengok..tinggi lampai..hehee...
makan ikan celup tepung ingat2 la auntie yer...:p

IntaNBerliaN said...

yeay.. dh dpt tgk asya senyum nmpk gigi.... asya dah kantoi..hihii

Kancil 8349 said...

cantiknya....dan comel anaknya

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

oo suda tukar nama ka..HATI plak ye eheheh

heheh kantoii gigi rongok asya..:-)

m.u.l.a.n said...

happy weekend...

kami pon selalu ke pantai kalo weekend tak keluar dari mukim ni..

sweetnya asya..

munna said...

bestnya dapat lepak kat pantai kan.... kantoi sudah asya... walaupun takde gigi tetap comel

norhidana said...

ohooo selalu lepak kt pantai kemaman yek...
saya kalu balik kerteh msti singgah kuala kemaman beli kopok leko tau,,,

kalu lah dpt jumpa awak kn best

Cho Zila said...

pandai budakni bergayakan .... akak suka trengganu tapi dah lama tak gi...

thenunu said...

saya belum pernah bawak anak anak main pasir...tringin...nanti la tungu cuti sekolah

Mia Adriana said...

bestnya lepak tepi pantai..

Papa Mifz said...

seronok kan bilo spend kualiti time bersamo family...:)

Maya Mayana said...

terngganu terkenal dgn pantainya yg indah2..salah satu tmpat dlm malaysia yg teringin saya nk pergi..

kalau ke sana boleh la kita jumpa kan?

gigi dak esyhad pun dok comei n hemsem :)

cik chinta said...

missed kuala kemaman so much, rumah saya mesti dah kena roboh kat situ. huhuks..

So Shy Lady said...

oloh kropok lkor, air nyor, satar mmng gandingn mntap ala 3 suara gitu ....best haha
akk suka gmbar 2nd last tu...bsahaja asya ;D

Jendela Hati said...

seronok ye main pasir dgn angin sepoi2 nie

el said...

mmg syok spend time ngan anak
segala mslh kerunsingan hilang hehehe

nti mai kemaman..bw mai g mkn kepok leko paling mantop eh lya ehehe

MulutPayau said...

bestnya dapat lepak2 di pantai...

Puan Kutu said...

bertuah asya selalu dpt jalan2..spend time bersama mama dan papa mmg kegembiraan buat anak..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)