Wednesday, February 15, 2012

TESTIMONI : Safi Rania Gold - Jelita Tanpa Mengira Usia

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah lama nak buat n3 ni sebenarnya... Tapi asyik tangguh2 jer.. Ini pon dah agak berkurun kot duk dalam draft.  Untuk pengetahuan semua saya pemakai setia Safi rania since 2010. Jadi, masa awal permulaan pakai dulu, saya pernah buat testimoni masa mula2 pakai Safi Rania Gold..Boleh refer SINI. OK..xperlu cerita panjang,, jom tenggok perubahan demi perubahan setelah menggunakan Safi Rania Gold.

Tahun 2010
time ni belum start pakai Safi Rania..Memang kulit muka nampak kusam jer kan.. X berseri.

Akhir 2010
Time ni dah start pakai Safi Rania Gold.. Kulit mula nampak berseri & sekata.

Tahun 2011
Kulit makin mulus & sekata.

Latest 2012
Nampak lebih glowing..

Untuk pengetahuan semua..kulit muka saya xdela licin mayor n segebu-gebunya... Still ada parut jerawat. Itu pon sebab kegatalan saya nak tukar produk lain awal tahun baru2 ni. Mendadak naik jerawat. Last2 balik semula pada Safi Rania Gold.. Mujur sekarang dah ok.. Dan parut makin pudar. So sekarang still dalam pemulihan. Ekceli saya x pakai complete set, just pakai Beauty Cream, Toner & Pencuci muka Safi Rania Gold. Tapi pencuci pon saya x tetap... sesekali still bertukar produk lain. Tapi serum Safi Rania Gold sangat2 best. Now...saya ingat nak pakai Krim Malam Safi Rania Gold, tapi belum ada kesempatan lagi nak belinya. Krim siang saya x pakai sebab x sesuai dengan saya.. Saya just pakai Beauty Cream Safi Rania Gold sebelum keluar rumah.

Beauty Cream Safi Rania Gold

Rupa bentuk Beauty Cream..Lebih kurang je dengan Safi yang kaler hijau tu cuma yang ni x semelekit yang bekas hijau. Sape yang pakai Safi Hijau tu, confirm setuju kalo saya kata krim tu sgt bagus.. Masa zaman sekolah dulu, memang ramai kawan2 pakai n kulit  mmg cantik.

 Keserasian produk ni bergantung pada kulit masing2..ada tu memang serasi.. Tak semestinya semua sesuai. Tapi alhamdulillah produk ni sgt2 sesuai dengan saya. Cuma sekarang saya nak beli Krim Malam Safi Rania Gold untuk memberi lebih vitamin time pada kulit muka time tidur. SERUM SAFI RANIA GOLD mmg terbaik & best.. Bila pakai rasa sejuk & segar muka. Kalau nak keluar rumah, selepas pakai BEAUTY CREAM SAFI RANIA GOLD, saya akan pakai foundation...untuk kulit nampak lebih glowing dan seterusnya barulah pakai bedak compact biasa. Nak CANTIK tidak sememestinya keluarkan budget mahal. Tidak semestinya perlukan produk muka yang mahal.. Adakalanya... yang murah itu lebih bagus.. Dan yang penting dalam memilih produk muka ialah kandungannya yang selamat & bebas bahan kimia. Bagi saya produk Safi Rania Gold ni mengandungi bahan2 yang lembut & bebas kimia. Jadi confirm selamat untuk kulit muka.Okaii,,, sekian perkongsian daripada saya. 

SAFI RANIA GOLD
JELITA TANPA MENGIRA USIA

84 comments:

fieda said...

ooo..ingatkan lya pakai 1 set..kak fieda pakai semua...dari a to z...buat masa ni ok la...

qasehqaleef said...

wah. panduan yang baik. dah berkira2 nak pkai safi rania lepas pantang ni. thanx lya~~~

AdaM Hawa said...

ok ye pakai ni.. boleh la cube.. wat masa ni sy mmg x pakai krim ape².. cuma pakai bedak baby je.. pureen.. ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita tak pernah pakai lagik rania gold ni, selalu pakai bedak gohnson je...masa bujang2 dulu ada la pakai safi tapi yang tutup hijau tu

Tea said...

Ohhhh jd yer kat lya.. Kosmetik ni kena sesuai dgn kulit wajah...

Cik Rose Cute said...

Serum okey ke lya....Cik rose pakai cream gan pencuci buat masa nie...toner ok ke?..

LYAfrina said...

fieda :
dia ada byk set kan.. tup2..lya ambik y pting je..pcuci, toner, serum , beauty cream.. krim siang beli..tp x bape ok dgn lya..klit bminyak.. so skarang nk beli krim malam

----------------------------
Cik Rose Cute:

serum dia sgt ok... tu y melembapkan kulit nmpak gebu jer.. dgn lya mmg sgt2 sesuai.. toner pon ok..myegarkan..pakai toner lps cuci muka.. sblum pkai krim.. tp aritu skali lya pkai toner safi balqis perfect 10.. y ni pon ok.. rsa lbh kuat..klo ranis..soft jer

ieda said...

kalau bagus teruskan dik
sbb setiap kosmetik nie ada kesesuaian wajah juga ..
akak lebih selesa pakai olay ;)

alyyani said...

muka lya mmg jenis glowing pun lah. pakai safi rania lagi lah. :)

IntaNBerliaN said...

saya pun dlm proses nk tukar produk gak ni.. tp tgh terpikir2 samada nak simply siti or safi rania gold... tp bila ramai yg kata safi ni bagus.. cam nak beli safi..

mummY daniSha said...

boleh hilangkan jeragat x?ada masalah jeragatla..buat masa skang pakai olay..okla tp jeragat x hilang juga =p

H.J said...

lelaki tak leh pakai kan kak?haha

syawalsimpsons said...

terbaik...sue pon selaluu tukar2 gak...entah la..teringin nak stay ngan 1 produk..tp tak tau..kalo nak try ni cammno..ok tak..agak2 ada cantik2 macam lya tak..kikikikiki

Kakzakie said...

Kakak guna pencucinya saja. Lainnya tak guna lagi...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak serasi dengan Lya produk ni..muka nampak lebih glowing..dengan lily mmg tak sesuai..skrg pakai Tia Amelia..

LydSunshine said...

Berkesan ye Rania GOld ni? Saya dah lama tak pakai produk apa2. Boleh la cuba nnt kalo rajin.

Lydia said...

btl 2 lydia pn mngunakan SRG ni..memang besh..lydia dh gune set kedua..x berani dh nk gune tmpatan punye..bahan menghakis..lg tkut kne canser..SRG ni mudah didapati n hrge brpatutan..bab SERUM 2 lydia pn lm try lg tau..nnti fedback about SERUM ya.. :)

KhaiRin : anies said...

mmg cantik...btol..bkn semua produk sesuai dgn kulit kite..mcm sy da guna pelbagai produk akhirnya yg serasi ialah myk bio oil...

~aSHa~ said...

sesuai dgn lya...dgn sha tak sesuai...putih mcm cina jadi nye...ehehee

qemaishak said...

qema pun pakai safi rania, tapi xcomplete sebab nak habiskan krim yang ada dulu..takat ni pakai pencuci, pelembab siang, toner & serum je. Alhamdulillah jerawat susah nak naik & parut cepat hilang. Ingat nak cuba juga krim malam tu:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss lak pakai garnier full set. tapi makin hr makin mls :p

Fieza79 said...

kira Lya serasi kan dgn produk ni..takyah belanja mahal2 kan..

fieza pki gak krim kecantikan tu pi keje...

atIEsAyAnGkAmU said...

cantik kulit lya...
skang ni atie pun masih tercari2 nk pakai produk kulit apela..
tingin nak kulit putih mulus mcm lya..

Sidratul Muntaha said...

mcm nak beli
tpi marykay tak abis2 lagi nih..
huhuhuuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

just pakai krim kecantikan aje..pasni nak try pakai full set la..hihi.

Aya Ariel said...

hari tu rozita che wan dtg kat Mydin Mall kb buat promosi pasal safi rania gold..masa tu bekira nak beli ke tak..pastu terus lupakan hajat..

sekarang pakai nivea..lepas habis yg ni..bley la try ;)

Mamamya said...

akak baru plan nak pakai safi rania gold ni bulan ni (tunggu gaji..hehee) last month dah pegang2 tp ntah knp x jd plak...tp bila baca n3 lya ni rasa confident la nak pakai...

kulit akak x der masalah jerawat tp tone warna kulit x sekata n kering..lya guna foundation n bedak compact jenama apa yer? sbb akak baru beli jenama silky girl...x per ke klu campur2...

So Shy Lady said...

oh akk dh 2x pkai pncuci muka safi rania. yg lain blum cuba lg. serum tu mcm mnarik gak ;D

mamashikin said...

ohh safi..ok la lia dah serasi dgn safi, teruskan ajer..sbnarnya pakai produk apa pun ia bergantung pada kulit muka kitakan..
tp muka lia mmg dah tersedia licin..pakai safi lagi nampak licin gebu gitu..jgn nak tukar produk lain..

Nigina said...

dulu pakai safia rania... gatai p tukar hado labo... ingat hbs hado labo ni... saya pun tukar balik safi rania hahhhehehehe

Nigina said...

dulu pakai safia rania... gatai p tukar hado labo... ingat hbs hado labo ni... saya pun tukar balik safi rania hahhhehehehe

Masya said...

setuju sgt biarlah product x mahal janji sesuai dgn kulitkan.. oklah tu.. kalau dah sesuai... boleh teruskan..

Izan Ishak said...

lya serasi ngan safi rania gold. nmpk ketara perubahannya. izan pakai ni juga tapi tulah kadang2 malas kadang2 rajin... huhu...

fiza said...

Ramai gak yg pakai safi rania ni yer. Tapi depend gak kan, ada yg sesuai ngan kulit & ada yg tak.

Kella said...

bagus ya lya.. kita pun rasa nya nak coba lah! tengok lya dah cun melecun! =)

aanie said...

teringin nak pakai serum SRG tu...nanti review serum dia lak ek.....
serum pakai lepas toner ke lepas moisturizer ek?

eB ezrin said...

wah kena cuber nih.
tringat kwn shah jadik model iklan ngan rozita che wan tuh. mkn byk offer dier dh. glamor u ;p

mamalieyna said...

eina tak sesuai ..itu la brgntg pd kulit memasing kan.. tp best la lya, mkn ada perubahan yg baik..^_^

el said...

wahh pasni leh ganti RCW lah nok hehehe tp muka lya mmg npk berseri2 tau even x pki lagi rania tu pun dah mmg cantek..

el lagi lah lya satu mak nenek bedak ke set penjagaan ke ape pun elekkk ok..ni kes malaih nak buat tu semua hahaha

suhaina laui. said...

lya....bestnye npk perubahan xsia membeli...sue ponpkai gak tapi bila yg night cream aje xtry lagik ;)

Myluv - Syl said...

wah3... syl pun suka sangat ngan safi ni. pakai sejak belajar lagi (2004). bila dah masuk umur 30, tukar ke gold pulak. heheh.. cuma serum tak penah try lagi.

Munnafendy said...

sy skrg tgh mencuba pakai toner n serum safi rania..wpun umur muda hehe =)

Zie said...

Emm zie memang dok pakai yg kaler hijau masa sekolah, sekarang belum try safia rania pun.. mungkin lepas ni leh cuba

Zue AnnaLeeya said...

salam lya....lama x sggah sini.... lya sihat????

kakzue just pakai pencuci muker rania tuh jer...
yg krim tuh tak cuba lagik...
ingat nak cuba gakla....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai kulit sensitif nak try new product mmg takut...but since tinggal kat jpn ni ai selalu amal minum green tea elok untuk skin

munna said...

HARI TU ADA GAK BERKIRA-KIRA NAK TUKAR KE SAFI RANIA GOLD... TAPI TAK TAHU NGAPA TAK JADI... LEPAS BACA TESTIMONI LYA..BERKOBAR-KOBAR SEMULA NAK CUBA SET NI

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam iya..k.atie pon baru try pakai gak.Harap2 sesuai larrrr..
Tkasih singgah blog k.atie ya & salam kenal :D

syariza09 said...

akk baru jer pakai cream ni. tapi pasni nk try yg set lain pula serum & krim mlm, siang...tgg gaji la

Qhaifa Nur said...

akak pun guna yang ni so belum lagi kot nampak keberkesanannya...harus diteruskan...

fazilzura said...

wah2 ... now dh jd duta produk safi ala2 cik ta gitu ye..

zr pun dh gune safi rania gold dr last year.. mmg serasi , zr suke pakai cream ..
pencuci dia x bape nak ok kt muke zr, rs berminyak .. pehtu serum & scrub pun zr suke pakai

*Ms.Serry Shah said...

sy pun pakai SRG ni. Just pakai pencuci, serum n night cream. Tp night cream tu tak every night sbb malas melanda. so far after almost 2 months using SRG ni kulit memang lembut n tak berminyak. Bila pakai foundation, berminyak tp dh tak bnyk. Tp ada bekas2 jerawat degil ni tak nak hilang pula..

Kancil 8349 said...

datang tengok je....terbaik...(sebenarnya ndak dapat komen...lemah dalam bab nie...hehehe)

|| NaFiRaa || said...

rasa nak try safi rania jek plak.. skrg zura pakai safi bekas hijau tuh.. nanti nak cuba lah~

dakcik said...

sy pakai xelok..naik jerawat..terus tukar ke safi biase..yg kaler ijau tu..yg tu mmg serasi dgn sy dr zaman sekolah lg..betul lah lain org lain kulitnya..=)

::NureeN:: said...

rajinnya lya.. nureen klau bab ni mmg malas cikit sbb tu kulit muka x brapa ok ehhehe...

wan nurul hezrina said...

nurul dah start guna pencuci..yang krim otw.huhu.suka bau dia.wangi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon baru nk try pakai ni..tp lum try serumnya lagi psl serum jenama lain sy tgh pakai lum habis lg..hope muka sy glowing cam awak jugalah nnt :)

Neeza.Areef said...

asalkan x memudaratkan kulit..murah pn ok

rasp said...

as salam...thx singgah blog akak...

akak baru 2x guna pencuci muka & scrub muka SRG nie...
mcm sesuai lah dgn muka akak...
lepas nie leh try serum & nite cream dia...

~MAWAR~ said...

thx singgah my blog..follow sini..btul la,npk makin glowing gtu..chantek =)

ct rahani said...

terasa gak nk try pakai 1 set safi rania gold nih.. tp belum berkesempatan lg nk survey.. harap2 serasi la ngan muka.. :)

Lelord said...

pernah pakai hampir sebulan safi rania gold, nmpk perbezaannya tp bila balik doha cam x sesuai dgn kulit lak, so terpaksa stop maybe cuaca kat doha x sesuai utk produk ni

mama rifQy said...

wahh..bagusnye lya buat tetsimoni..kite mmg dah beli safi rania gold..cume xpakai pon lagi..masih tersimpan rapii

eisyaawie said...

mmg nampak gebu jer muka Lya... Nice...:)

miemiey said...

kkita serupa,pakai produk yg sama... kmi pakai 1 set yg dlm kotak tu... nmpk muda n tegang skit kulit tp jerawat je lom ilg lagi,,, hehe

S.U.R.I.A.T.I said...

dah mcm buat iklan dah lya ni..tapi mmg kagum muka lya licin, mulus yg cantik sgt!!! :P
*kwn2 kat opis su pun ramai yg pki safi rania gold ni. thumbs up!

anisalya said...

tak pernah pakai satu set. rania gold dgn jewel alaisyah sesuai jugak dgn kult sy. tp kalau keluar rumah sekarang ni guna bb cream je. ringan sgt pd kulit.

sYaFiQa said...

Salam...mmg nampak la perubahannya. cantik jer. nk try la. lama dah xpakai krim muka ni. malas...hihihiii. tq 4 sharing

Mama Ema said...

sekarang memang akak pakai ni...memang ada perubahan

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaah...shda kena kuatkan hati supaya terus kekal dengan rania gold,dah beli 1 set tetapi terlupa nak beli scrub...sebelum nie hanya pakai pencuci muka safi mentimun..bila sis lin kata dia dah pakai 2 tahun rania gold terus beli 1 set hehehe..siang malam...

harap2 semua nya ok...

leh wat group safi rania gold nie hehee

Afasz said...

sy masih pakai yg safi ijau tu.. rasa nak bertukar kpd safi rania gold ni memandang kan usia dah meningkat.tp tk tahu bila nk mula :D

Si Tuyuk said...

kak..mama sy guna safi rania gold..muka die licin gler..huhu..sy plak guna safi perfect 10..hihi..suka produk safi nie..MURAH DAN BERKESAN..sy dah follow akak..

leyzajamil said...

cantek!!! Safi Rania facial wash jer yg sy slalu guna...produk sampingan yang lain sy belum terbuka hati nak cuba...Alhmdllh muka pun dah kurang takde klua jerawat sjak guna Safi Rania Gold ni..

salam perkenalan...sy tggalkan link sy utk dikunjungi bila2 masa ye...
http://www.1001impianhidup.com/2012/08/new-promo-be-came-out-with-new-look.html

Yana Aina said...

skrg yana guna safi prefect 10. dlm perancangan nk bertukar ke safi rania gold. baca entry nie buat yana xfikir pnjng lg nie.. heheh salam perkenalan. sudi2 jenguk blog yana ^^

Nora Karim said...

Mcm menarik je... nak try jugak lah...

Miz Rinie Yunus said...

Tgh blog walking,terjumpa blog ni..Safi Rania mmg ok..saya pun guna produk ni..pencuci muka,serum n toner..my mum pun saya dh syorkan pakai n alhamdullillah jeragat kat mukanya dh hilang and muka my mum nampak lebih cerah seolah2 slalu buat facial......

rieyzana said...

salam..

saya pun nak share pengalaman menggunakan produk nieh... saya mulai pakai awal tahun 2012.. mula2 tu memang ada tumbuh jerawat.. tapi saya teruskan juga memakainya.. kini alhamdulillah tiada jerawat lagi.. malah sudah beberapa orang yg saya temui mengatakan saya muda lima tahun dari usia sebenar.. hehehehe.. syukur!

lau sam ho said...

kenapa bila pakai safi rania gold rasa macam muka tiba2 rasa panas??? kenapa rasa mcm tu? safi rania gold ada yng untk jerawt x??

lau sam ho said...

kenapa bila nia pakai safi rania gold rasa mcm panas skit? lepas dua tiga mint bru ok... safi rania gold ada yng untk jerwt x??

Rull A Rahim said...

Sebelum ni i pun pakai gak SRG almost 2yrs..complete set accept serum. Mmg terbaik la result die....tp awal tahun ni gatal lak nk cube Mary Kay...heheheehe...

alyani nadzirah said...

Salam.. alya nga blogwalking then jumpe blog akak . alya da follow >.<
umm.. btol jgk.. dlu alya pon sllu pky tukar2 . ckp jew ape . sume pnh try . then kulit muke jd senang kena sunburn n jd byk parut yg xtw dr mne dtgnye. then skunk nga pky safi balqis perfect 10 ..juz pkai cleanser,scrub and serum jew. beauty cream pky safi hijau jew . tu pon alya pky mlm jew. so far so good . cerah n nmpk bersih jew . but i think kne cri UV protection jgk la cbb terpksa berjln tgh pns terik untuk pg class. :(

Cik Kamoo said...

dulu tr safi yg tudung hijau tu...safi rania gold x pernah cuba lagi

Siti Asiah said...

Asiah pun baru cuba guna safi rania gold ni cz klit mk tak sekata.arap sesuai la.mmg btol Lya, kwan Asiah pakai safi yg hijau tu dr skolah lg.kulit muka dia sekarang gebu jerk...;)

dibiuscinta said...

salam perkenalan. tak silap safi rania ni untuk 40 tahun ke atas..betul x?lya macam muda je..ke siapa2 pun blh?he

jemput singgah blog saya dibiuscinta.blogspot.com