Thursday, March 1, 2012

D'Herbs : Lipstick Collagen Treatment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah kerana masih diberi kesempatan untuk menghirup udara di hari ini. Dah masuk bulan Mac... sekejap jer masa berlalu. Masa terus berjalan dan berjalan meninggalkan kita. Ok lah.. berbalik pada tajuk tu.. sekarang ni saya mencuba memakai Lipstik Kolagen untuk merawat bibir saya yang kering & luka kesan masuk ICU last year. Luka pada bibir saya tu disebabkan kerana terkoyak time doc nak buang plaster tiub bantuan pernafasan. Memang sakit sangat time tu.. Xleh nak makan, senyum...confirm berdarah.  Bila luka tu dah baik.. bibir jadi sedikit lebam ( bahagian y terkoyak tu).. So kawan ofis saya lah yang suggestkan produk ni untuk saya. Ekceli bagi yang menghadapi bibir kering pon sesuai sangat pakai produk ni.

So..inilah dia packing D'Herbs : Lipstick Collagen Treatment. 
Harganya RM25++

Sebab malas nak taip..so saya snap jer fungsi D'Herbs : Lipstick Collagen Treatment. 
So..sila lah baca yer

D'Herbs : Lipstick Collagen Treatment .. Cantikkan bekas dia.

Inilah rupa gincu tu. Memang smooth sgt2 

so.. inilah luka teruk pada bibir saya.. Boleh BACA SINI. Kesan intubated dulu.. Nak tau camner intubated??  boleh tgk SINI

So inilah hasilnya.. Pic latest ni. Bibir nampak lembap jer & x kering lagi. Kalo ke ofis pon saya just pakai produk ni. Kalo nak pakai lipstik lak... saya akan alaskan dulu dengan Lipstik Kolagen ni sebelum sapu lipstick lain.

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

57 comments:

fieda said...

lipstik ni mmg elok...ada kwn jual...dia kata mmg bagus..

Masya said...

saya pun pernah bercadang nak beli dulu.. sbb bibir selalu kering cpt mengelupas.. tp xtau nak beli kat mane.. nampak banyak jual online jer kat fb... sudahnya tak beli² sampai sekarang... pakai lip bam jer.. atau lipstik myami cosway bibir dah ok jugak... (^__^)v

Neeza.Areef said...

mcm bagus je produk ni..

Adylia Qarissa said...

bibir dkna sgt sensitif dengan lipstik..cepat menggelupas kalau tersalah pakai lipstik :)

...sWeeT uMi... said...

teruk gak luka bibir lya tu tp alhamdulillah dah sembuh ngan lipstik tu....

Kella said...

nak cari satu la lya!! =) macam best je!! =D

AdaM Hawa said...

cantik bibirmu.. ;) suka sy tgk.. lagi-lagi asya..

Cho Zila said...

memang nampak lembap yerk... alahai akak pulak rasa sakitnyer...

KhaiRin : anies said...

ada bau x? sy kalu kosmetik yg ada bau ni susah sket nk pakai

LYAfrina said...

KhaiRin : anies :
xde bau & xde rasa..mmg selesa d pakai..

POSH76 said...

cam bess jer lipstik ni...

IntaNBerliaN said...

wah.. baguslh produk nih!

Masya said...

awak ubat batuk tu ikut lanel jenama e-plus...

ikut panduan dia digunakan secara tradisional untuk melegakan batuk, mengurangkan kahak, melegakan sakit tekakk, suara serak akibat sakit tekak, tanda² selesema dan melegakan kepanasan badan...

jadi sy berandaian ubat tu mmg sesuai untuk selsema, demam dan batuk.. alhamdulillah.. amir minum dah ok.. (^___^)v ade khasiat sarang burung...

kaklong said...

kaklong punya bibir pun cepat kering dan mengelupas...
macam teringin pulak nk cuba...

adarnadzmie said...

di mana ada jual ni dik???...:)

norhidana said...

wah2 sunggh berkesan, ni yg rasa nk try nih... sbb bibir saya jenis yg kering

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon jenis bibir kering..alah dgn lipstik jugak..misti bibir jadik gatal..jd sy pakai lip balm yg lip ice tu jer..


tgk yg nih mcm teringin plak nk pakai..kat mana nk beli ya? online eh?

lieyalatif said...

iye laaaa...nampak betul perubahan nye...bagus nie....lieya pun jenis kdg3 jek pakai lipstik sbb lagi suke pakai lip ice tu....die akan merah mengikut warna darah kite...so nampak neutral laaa ....

dakcik said...

wah bagusnya! jd lembap bibir lya..
sy punya bibir pun jenis kering tp sy jenis xpkai lipstick..

Zie said...

Berkesan yer... ok lah tu.. leh cuba nanti..

kayyana said...

yana memang pakai lipstik ni.. dok opis ni aircond lg kan. so bibir cepat kering. lipstik ni mmg akan melembapkan bibir kite.. cantik lya pakai lipstick ni

QasehnyaRania said...

cam best je...:)
sesuai dgn lya..mudah2an cpat sembuh luka tu ..

Rose Khadijah said...

haaa memang nak beli..tapi dok cari review orang..ni tgk macam ok jer..nak sambar 1 la..

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. bagus nih~ ade jual kat farmasi ke lya?

- GC - said...

hamboiii..lawanya. bini sapa lah ni.tak nampak mcm dah ada anak. cun. hehe

Lelord said...

Lela pun baru guna ni lgpun dia ikut darah so takyah pakai lipstik dah.

Kamalia said...

1st time tahu pasal lipstick ni..bagusnya..

Mama Ema said...

wow, sangat berkesan..

eB ezrin said...

bibir mungil la eh?
:)
mn nk dpt?

Bionic women said...

saya lak jenis yg xleh pkai sembarangan lipstick mesti berdarah bibir..huhu
nnti leh ler try lipstick ni sebagai alas....tq for sharing

munna said...

bertambah-tambah seri Lya lepas pakai lipstick kolagen tu

anisalya said...

ada plan nak beli tp tak tau bila. blh gitu?

Nazayiena said...

nak cuba try nanti sbb bibir kak Nurul pun selalu kering....

sue zainun said...

Lya mana nak dapat? ce info..hihi su xleh pakai lipstick biasa tu sb bibir akan jadi kering..

@e_da said...

lya beli katne lipstik ni? nak try la.. bibir sy pun tak brape ok.. pakai lipstik mesti menggelupas..

~diAhOntHeblOg~ said...

eh..bagusnye produk ni..membe sy ade masalah bibir pecah2..nk syorkan die ni la..

MulutPayau said...

nak try jugaklah.....bibir akak pun kering...

aanie said...

kat mane jual ek??

Izan Ishak said...

bibir izan pun asyik kering je semenjak 2 menjak ni lya... boleh cuba cari lipstik nih.

::NureeN:: said...

berseri2 la tgk lya.. bibir plak berkilauan g2 :)

ct rahani said...

ist time dengar.. bibir sy pun kering.. leh la cuba jugak.. mana nk dpt ye lya?

cik chinta said...

oke, nk try jugakla.

Hanis MY said...

wah mcm best je lipstick ni...

Deru Ombak said...

Hi Lya..
Bibir kering mmg masaalah, Ada kalanya sampai merekah Dan berdarah.. Bagus Ada product ni...

Mia Adriana said...

kwn sy pun kai niw..

So Shy Lady (SSL) said...

ttariklah plak...bibir akk mmng jnis kring. skrg akk ltak olive oil je sblum tido. nk cuba jugalah!

mamalieyna said...

waah menarik ni..nk cari jgk la..kt mana eh ada ni?

Cik Rose Cute said...

Boleh la cik rose try nanti...

AnneRaini said...

menariklah...beli kat mana?kot kot boleh cube..hehe

kayrul-shah said...

nampak shining jer bibir lya

Kancil 8349 said...

info yang menarik...datang baca je....sebab Kancil ndak boleh pakai...hehehe...lelaki ndak boleh pakai kan...

wan habibah said...

wah.. thx lya.. blh beli ni.. sbb saya bibir sensitif.. kalo pakai lipstik je.. mesti kalah.. nak try lah

Papa Mifz said...

Mcm sesuai jer utk wife papa mifz ;-)

mamawana said...

Mamawana nampak lain pulak.. kulit wajahmu mulus sekali dan alhmdulillah bibir makin berseri..

Puan Kutu said...

Alhamdulillah rasanya sy tak pernah alami masalah bibir kering.mungkin sbb sy kuat minum air masak..

sy juga mmg malas nak pakai lip balm atau lipstik..:)

lya terpaksa pakai juga kan..tp baguslah sbb berkesan.bibir tu elok je sy tgok..

wan nurul hezrina said...

blehlah try sbb bibir nurulpun jenis kering

CXopportunities said...

cx dtg sini semata2 sbb d'herbs lipstick ni. cx nk tahu testi positif drp user sndiri. so mmg ok la kan sis? actually bibir cx lebam mcm hitam2. so nk pakai. da la selalu kering bbr ni. is it ok for me to try it?