Tuesday, March 6, 2012

Le Tour De Langkawi @ Kemaman

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kali ni nak share pengalaman asya tgk Mr.Bean.. Saper Mr.Bean tu?? Ekceli... kalo asya tgk mat saleh dia akan kata Mr Bean... Kali ni asya tengok Mr Bean naik beskal. 1st time ni asya tgk Le Tour De Langkawi kat depan mata. Jadi Jumaat baru2 ni, lepas ke ofis Fain sekejap.. terus cari port nak tgk LTDL. Pilih port 500m sebelum ke garisan penamat. Kalo tunggu kat Padang Astaka tu.. confirm xde space..sebab memang penuh kat situ. 

Asya yang eksited sangat ni. Boleh tgk banyak motor2 besar... motor ronda polis & helicopter 2 biji kat udara tu. Mulut x henti pot pet.

Sebahagian penyokong Terengganu. Time ni x brape ramai lagi.

Dah mula memenuhi jalan. 

Mr Bean dah sampai!! Berdecun.... memang laju la.. Rapat-rapat lak tu jarak dia orang. Kalo sorang jatuh..confirm semua leh jatuh ni. Berangin gak la time dia orang lalu tu. Tahniah buat ganu sebab dapat tempat ke-2. Ok la tu kan?

Last but not least... wajah kepuasan!

Lepas tengok LTDL, terus pergi isi perut dulu & lepas tu pegi shopping barang asya cam susu+pampers dan barang2 lain. Lepas dah settle tu terus balik rumah. Balik rumah settle lak kerja-kerja kat rumah. Petang tu, keluar just pegi Kuala Kemaman makan keropok & minum air kelapa. So, itulah xtvt di hari Jumaat lepas.

***tqvm buat semua kawan2 yang masih sudi menyinggah disini walaupun 2-3 hari lepas saya x sempat nak BW. Insyallah hari ni saya akan slow2 cover balik.. 

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

mama rifQy said...

wah..na dok tahu pon lya trg dapat no 2.ok la tuh! sangat ok!!hehehhehe...oh asya.makin besar makin matang!

Adylia Qarissa said...

dorang nie kayuh basikal memang laju..kalah motor kapcai heheee

AdaM Hawa said...

cantik betul topi asya tu.. berkenan sy..

Masya said...

hihihi panggil mat saleh mr. bean yer.. x pernah tgk live ltdl ni.. tapi dulu dema pernah lalu dpn opis mmg laju dema bwk basikal.... huhuhuhu...

Lya Colours said...

hepi la asya dpt tgk mr bean.hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

seronok asya..

lieyalatif said...

keh keh khe ..tegelak lieya bace tang asya ckp org putih mr bean tu...adoi asya kaloo org putih ensem2 pun takkan mr bean kott ekekeekek....

ari tu kat putrajaya..abis jalan kene tutup...jenuh lame menunggu jalan dibukak balik huhuhu

Tina Othman said...

ramai juga yg pergi tgk, tak jam ke jalan tu

mummY daniSha said...

terdetik dalam hati..camne org kayuh basikal jauh2...cth dr melaka ke ampang...x penat ke...huhu..k basikal dierang ni laju cam motor ek hehee

IntaNBerliaN said...

wah.. asya dah tgk dpn2 yer.. auntie pun blm tgk lagi..hihii

amirah said...

seronoknya asya dapat tengok mr bean live.auntie pun tak pernah tengok mr bean live tau.huhu..

Deru Ombak said...

Peminat LTDL mmg menunggu saat2 begini. Seronoknya asya ya.. :)

CtAyue said...

bestnyer dpt tgk LTDL... comel asya.

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.comel aje tgk gmbr ni..

Hanis Azla said...

tgk mr. bean yer.. comel aje panggil mat salleh mcm tu.. secomel orangnya..

Hanis Azla said...

tgk mr. bean yer.. comel aje panggil mat salleh mcm tu.. secomel orangnya..

Fieza79 said...

waa best nya dpt nengok LTDL dpn mata...

Ros said...

Salam Lyafrina,

Amboi Asya....kusyuknya dia dok teropong mr.Bean tu.he.he.he....

Sidratul Muntaha said...

mmg syiok klu tgk live.
tpi mgm laju la depan kayuh..
tgk la otot peha beso and pnjng mana..

Izan Ishak said...

wahhh...syoknya asya boleh tgk LTDL live ye.. ohhh... mr bean tu org putih rupanya...

Kakzakie said...

Puas aysa dapat lihat depan mata. Auntie tak pernah tengok lagi tau asya... tengok tv adalah...

norhidana said...

ehheheh seronok nyer asya...
nsb lah masa tu tak pns terik yek...

heheheh

kayyana said...

wah.. tgk mr bean jarak dekat.. hebat la ganu leh dpt no 2.. ok sgt dah tuh.. la ni dieorang ke mana ek?? hehe. comel je asya.. pandai die posing amek gambo

~diAhOntHeblOg~ said...

wah2...syiok nye...

anisalya said...

seronok la asya ek? melayan si buah hati seorang tu meamng tak puas punya la kan lya.

mamalieyna said...

waaah dh tengok live ye asya,.,mesti mulut dia potpet2 tengok live gitu kan..bestnye..

Cho Zila said...

akakpun pernah tengok sekali... tuler bila dia lalu terasa berangin..punyaler laju...
asya...mr bean lak..

Lynn Hamzah said...

tahun nie tak lalu kat JB rasanya...jadi tak dapat nak tgk live...

mama tim said...

mr bean?haha lawak la asya ni..

penah skali jer tgk ltdl ni masa dorang lalu kat n9 dulu...huhu..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalau kat sini kalo boleh nak elak jumpa diorang sebab sure diorang sekat jalan dan jalam jam..hahahaha.

Salina@IbuAqil said...

Alolololo!!
Asya si comel..
Mr. Bean erkkk..
Hik3!!!
Bestnya dpt tgk Live yer dear..
Lya TC yer.. ;)

Zue AnnaLeeya said...

bdk2 mmg eksaited la klu tgk mende2 gini....
tp masa LTDL smp kuantan hr khamis... hari bekerja....
jd xlehla bwk airel tgk... huhuhu....

munna said...

kak munna pun sempat tgk LTL ni masa on the way nak pergi kerja hari khamis lepas

eB ezrin said...

wahhhhhh, menariknyer. drg mmg support eh? bg23 :)

|| NaFiRaa || said...

x pernah tengok LTDL secara live..selalu tengok kat tv jek.. kalo kat selangor ngan KL nih.. kalo ade jek laluan LTDL nih KONFEM jalan jam teruk.. huhuhuhu..

bangga jugak sebab ade wakil terengganu yang naik podium~ hehehe

εïз mummyHaza εïз said...

hikhikhik ingat betul mr bean mengayuh beskal tadi.. :) sure pengsan..

Nazayiena said...

Wah bestnya Asya boleh tgk LTDL....

aanie said...

agaknya diorang ni kalo pecut blh kalahkan kete tak??

fieda said...

asya panggil mr bean tu untuk mat saleh...??hahaha..beh la asya buleh tgk...

ct rahani said...

sonoknya dpt tgk ltdl secara live.. x pernah berpeluang..

MulutPayau said...

seronok tengok wajah comel Asya ..!!!puas hati dapat tengok mr bean naik basikal...

Ena said...

wahhhhhhhh..

nasib baik mama & papa suka layan mende2 gini.. ena kureng sikit.. heheh..



ena pun bz skrg ni... byk umah tak p melawat.. huhu

Zie said...

pernah tengok jugak tahun 2000 kot hehehehe

ieda said...

ada gak sampai kuantan dan pekan nie .. adehhh masa sampai pekan awal2 pagi .. kami2 duk sebuk nak kuar pi kerja , mereka sebuk guna jalan .. tensionn sgt2 sbb kena tahan dgn polis hampir 20 minit utk bagi laluan pada mereka .. erghhhhhhhhh ;)

CIK JATT said...

hahaha. mr bean yang tak tahan tu. asya nampak happy sangat:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

asya suka tgk lumba basikal ya cayang :-)

Cik Rose Cute said...

Best orang ganu dapat no 2 hihihi....seronokkan dapat tengok dekat2...

Puan Kutu said...

syoknya asya dpt tgok mr bean.hehe..

m.u.l.a.n said...

miss ltdl tahun ni sbb time tu ada kat kl.. last year dok tepi jalan tunggu dengan anak2...

RADIOKITA said...

salam, sekiranya tidak menjadi keberatan, dapatlah kiranya dimasukan code html radiokita kedalam blog ini ..
terima kasih

http://radiokita-malaysia.blogspot.com

#Siaran RADIOKITA boleh didengar melalui blog anda apabila siarannya on air.

S.U.R.I.A.T.I said...

mr.bean??hahaha.

QasehnyaRania said...

jadi la kan no2..
lya nk tanya..
berdecun tu apa errrkk..hehehe

Mama Ema said...

seronok asya..pastu konpem minta beli basikal ni..hehehe