Tuesday, March 20, 2012

Musim Makan Nasi Minyak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Terima kasih buat semua kawan2 yang mendoakan kesembuhan saya di entri sebelum ni. Kelmarin blog x b'update sebab badan memang x sihat sangat. Mulut terasa pahit jer.. nak makan xde selera.. Tapi kelmarin tetap gagahkan diri ke ofis sebab ada kerja penting yang nak di-setelkan. Hari Ahad dah MC, sebab time tu memang keadaan teruk... pegi ke spital, check suhu sampai 39 darjah celcius.. Doctor nak masuk air.. tapi saya x nak sebab bila fikir kat tangan & kaki saya memang dah xleh masuk drip sebab urat dah hancur.. Yang tinggal hanya kat bahagian leher & celah peha. Huhu.. x nak ambik risiko tu... Dan doc suggest suh saya ke spital besar, sebab saya sesak nafas... nak bernafas sakit & kaki + tangan sembab. Saya ada problem jantung.. jadi bila suhu badan tinggi sangat.. tu yang jadi camtu. Balik je spital, Fain bg makan ubat..terus tertido.. Petang tu rasa ok skit.. mula berpeluh.. tapi still rasa lemah.. Dan kelmarin pon nasib baik boleh bertahan kat ofis.. mybe sebab kita ikhlas nak bekerja.. jadi tuhan permudahkan segalanya walaupun dalam keadaan kurang sihat. Apa-apa pon..moga2 keadaan cepat sembuh seperti biasa..sebab bermula hari ni..saya akan sibuk siapkan survey report untuk penyerahan kapal sebelum 27hb ni.. 

Cuti sekolah memang sinonim dengan majlis perkahwinan.. Memang dapat banyak invitation.. Tapi dalam banyak-banyak....satu ni jer yang sempat hadirkan diri..Jumaat baru-baru ni, sempat luangkan masa kat majlis kahwin officemate Fain.. Officemate Fain yang lelaki tu & pengantin pompuan tu pon x-officemate Fain. Tema persandingan dia orang gold+hitam.. Tak sempat tenggok time dia orang bersanding.. Masa sampai pon pengantin sedang makan beradab.. Dan sempat snap pic ni time pengantin potong kek kat meja makan beradab. 

Hehehe... tapi tetap meloloskan diri masuk ke dalam rumah.. Sebabnyer...asya nak posing atas pelamin la. Kalo kat majlis kahwin..memang wajib dia nak posing kat atas pelamin.. Asya memang suka kalo pegi ke majlis kahwin.. Dan selalu kata " Mama...asya pon nok kawin gop... asya nak pakai baju comel.. Orang kawin kena senyum sebab nok ambik gambor".. Alahai... kecik2 dah pandai ni!! Siap tanya lagi... " Mama kawin tak lagi ".. " Papa Kawin tak lagi".. Bila kata mama kawin dah dengan papa, boleh lak dia bunyi " "Bakpe mama kawin dengan papa?? Asya nok kawin gop ".. hihi.. macam2 anak dara ni

Senyuman manis dari asya :-)

Hihi..princess polkadot.. Setelah 2 tahun dress ni tersimpan dalam almari asya.. Akhirnya boleh gak disarungkan kat badan asya..  Masih ada 2 dress polkadot yang still tersimpan dalam almari asya, sebab saiznya yang besor.. Huhu.. saya kalo berkenan, terus beli... Kalo sempat..maybe 2 helai lagi dress tu boleh buat baju raya tahun ni.. Tak adalah membazir kan??

Last but not least.. Mama asya pon nak interframe gak yer.. Lepas ke majlis kahwin ni, terus balik rumah..salin baju & terus ke Mesra Mall.. just cuci2 mata.. Tapi dalam duk cuci-cuci mata tu... tak sangka tejumpa dengan sorang blogger ni.. Aisyah.... wah!!! sungguh terkejut... Tapi masa tu cam nak cepat2 tak sempat nak borak2 lama.. Aisyah kiiut sangat orangnyer...kecik molek jer orangnyer.. Tak sangkanya...sampai di Kerteh kita berjumpa.. Tu pon..mujur awak yang perasan saya kan?? Kalo tak.. saya memang tak perasan. Nak bergambar pon.. kamera tinggal dalam kereta time tu.. 

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

56 comments:

Aine Ainun said...

Comelnya Asya....
cuti sek byk pengantin=))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Asya, pinjam baju polka dot? hihihi...comelnya Pinky polka dot princess

AdaM Hawa said...

puteri polkadot!! ala comey asya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semoga lya cpt sembuh ya..

suka tgk kulit lya nmpk flawless sgt..kesan safi rania semata-mata eh?


baju polkadot tgh trend kan skang..comel je asya pakai :)

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik sgt baju polkadot asya

Melati Qistyna's Mummy said...

Manisnya asya... Smg lekas sembuh ye dear

LydSunshine said...

Budak kecik sokmo kata nok kawen ork? Pening pala nok jawab.

Umie Naziera said...

11 mac haritu mmg paling bnyak org wat majliss..xsempat attend semua

ieda said...

alahh cutenya asya .. pinky layie samee ngan mama dia ;)

memang musim kawin pun dlm cuti sekolah nie .. pueh lahh ;)

Tina Othman said...

dah lama tak makan nasi minyak hehe

tunggu hujung bulan april ni jelah adik ipar kawin

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel asya...mengalah pengantin lawanya...

moga lya cepat sembuh ok..

..::SangRatoo::.. said...

alololo..die senyum sebijik mcm mak die..senyum ada maniss :)

Dieyna said...

1. Comey baju Asya.. Secomey tuannya. hehe

2. Hari Jumaat petang akak pi Taman Bandar, jumpa pengantin tengah shoot outdoor kat situ.. hehe rupa2nya kawan lya-afrina yer.. remember diorang punya dress hitam-gold.. Kecil betul dunia ni...

lieyalatif said...

comey nye asya ngan gaun polkadot...sweet jek posing kat pelamin tuh heeheheh...sporting gak die yeak lya nak dok posing kat pelamin tuh....

KhaiRin : anies said...

xyah jd pengantin pakai baju polkadot tu pon da mcm pengantin asya

Kakzakie said...

Moga Lya beransur sembuh. Kakak tahu besar sungguh ujian Allah berikan pada Lya. Moga Lya redha dan tabah...

Cantik asya berpolkadot. Sekarang apa fesyen pun ada polkadot, bukan apam je ada polkadot kan Lya hihi...

Lya Colours said...

musim cuti sekolah memang musim makan nasi minyak la jawabnya. kenyang makan kenduri je. hihi
asya memang comey

fiza said...

Saya doakan smoga lya cpt sembuh.

Amboi asya...kecik2 dah pandai yer ☺☺☺

anisalya said...

jaga kesihatan ye lya. comel ngat asya dok senyum tu. org kawen dia pun sama sibuk je nak kawen jgk.

Hanis Azla said...

Jaga diri dan kesihatan yer.. akak doakan semoga awak cepat sembuh sepenuhya dan sentiasa sihat selepas ni.. cantiknya asya.. secantik mamanya juga..

syawalsimpsons said...

cantik la polcadot2 tu...suke3

adarnadzmie said...

posing manja asya...hehe

akak pun mggu lepas ada kenduri geng opis...:)

Lynn said...

Ala..comelnya asya...
banyakkan berehat..minum air kosong banyak2..semoga cepat2 sembuh k..

Mama Ema said...

dress asya cantik...aunty ema nak carilah utk kakak satu..hehehe...

cantiklah mama asya pakai tudung camtu...teringin nak try

IntaNBerliaN said...

lya jg diri tau.. sian lya...

btw, asya sgt cantik pakai baju tu... :-)

misz sheyla said...

COMEL LA ASYA...HUIH...DRIP KAT LEHER....ERK....XSANGGUP ASENYE....

Cho Zila said...

akak dah lama gak tak gi jemputan kawenni... anak akak tak berapa suka pakai gaun gitu... cutekan kalau nampak cam gegirl...
harap sakit dah ok sekarangni...
camner tak bawak kamera lak yerk...

~aSHa~ said...

cantik baju dia...anak dara ni mmg sweet..

jaga kesihatan ye lya

munna said...

kak munna pun banyak dpt jemputan kenduri...tapi sebab jiran kenduri banyak membantu kat rumah jiran je... lawa asya dgn mama dia...senyum sokmo

rasp said...

asya suka gi majlis kawin...
bagus gitu...
lain plak wif sapphire sis...
tak suka gi majlis 'kepakpong' katanya....

Zie said...

cantiknya baju tu... suka jugk tgk ank2 pkai dress mcm tu cute jerr

|| NaFiRaa || said...

comelnye asya ngan baju polkadot dia.. sweet sgt~ mama dia pon cantek jugak~ :)

ibunaznoy said...

byknya komen kt sini,agaknya lya baca tak komen saya ni yea,hehe..
nak komen gak tau,sy doakan lya smbuh drpd segala penyakit yg ditanggung..smoga tabah hadapi dugaan drNYA..

p/s: dah besar asya makin comey..jaga mama baik2 yea..

mamalieyna said...

comel asya...mmg cun dress budak2 gegel ni, tmbh2 polkadot..comel sgt~

hope terus dibekalkan kekuatan buat lya..Amin..

dela said...

semoga lya cpt sembuh .. jgn lupa mkan ubat... cutenya baju dia... polkadot!! ..:)

Masya said...

asya comeeyy sgt .... nnt dah bsr asya pun kawen jgk tau...

MamaYatie said...

alhamdulillah..dah ok sket yer..moga2 cpt la back to normal..

asya pun supe si angah..suka ati jer cakap nak kawen..hahaa

CtAyue said...

comel sungguh asya ni.. moga lya cpt sembuh yer. lya, ekceli sy nie org kemasek.mesra mall tu selalu gk singgah if blk kg lah..salam kenal erk..

::NureeN:: said...

dah lama x mkn nasi minyak... nureen teringin nk mkn kat kg nureen, glamour nasi minyak ngan gulai daging mix ngan batang pisang.. lya pernah mkn? sedappppp

fieda said...

semoga lya sihat2 jer...urmm..sedapnyer nasi myk..lama dh tak gi kenduri..

kayna said...

wahh... comelnya aisyah

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pandai sungguh bergaya dik asya ni..
mcm model.. =)

take care lya,
jgn kije teruk ngat!

m.u.l.a.n said...

dapat 1 jemputan je.. pastu tak sempat pi.. sedih..

el said...

el pun baru beli kt anak dara baju polkodot..tp raya baru pakai..beli kt hatyai murah...

lawa mama ibu asya..asya lak comel hehehe

mummY daniSha said...

pandaila asya posing...danisha susah sgt nak amek gambar hehe

Maya Mayana said...

semoga cpat sembuh ye...saya pun geram juga dgn gown polkadot tp tkde siapa yg boleh dipakaikan..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lya..semoga beransur sembuh ya.Biasa klu ct sekolah mmg byk jemputan ke majlis perkahwinan...kita gantung peyok belanga lar..hihi

MulutPayau said...

comelnya asya....pandai betul posing ya....

eda_ej said...

banyakkan minom air kosong dear.. musim skang ni.. cuaca tak menentu..

comey anak dara tu posing kat pelamin.. =D

Asmara said...

Skrg musim polkadot ye kat msia? Mak saya kata mcm tu la. Hehe.. Patut la tgk ramai pakai polkadot. Tp cantik! :)

m.u.l.a.n said...

resipi pasta tu.. hehe.. try la..

http://o-mulan.blogspot.com/2011/11/kenapa-kena-diet.html

Lily@MamaZaraZareef said...

zara pon suke gi kenduri kahwin sbb nak tgk pengantin princess katanye..hehehe..bagi die klu pakai cantek2 pastu ada crown segala tuh princesslah kan..=p..by the suke tgk gmbar lya n asya tu..so sweet..=)

p/s: semoga lya terus diberikan kesihatan yg baik yek,sedih baca lya kate urat tangan sume dh hancur tinggal kat leher n celah peha jek..huhu

pnsusu said...

aunt su su pinjam baju asya boleh:- comel sangat la.......sukaaa...


moga mama asya sihat ya...amin

Aisumi Chan Kawa'i said...

dh besar dah asya ^_^

kayyana said...

lya, sorrylah dah lama tak kunjung ke diary seharian lya.. bz bebeno smpai tak sempat nk bukak tenet.. lgpun last week dok bantai kursus.. semoga lya dijauhkanlah penyakit penyakit yg merbahaya yerk... comel btul asya pakai bju polkodot tu.. hehehe..

Cik Rose Cute said...

Kalau cik rose jumpa blogger kat luar mesti tak perasan kot huhuhu