Wednesday, March 7, 2012

Santai S.A.B.T.U

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Sebenarnya saya xleh nak pikir dah nak letak tajuk apa.. n nak menaip apa. Main redah jer..apa y terbit dari hati..itu yang terluah di sini.. Lagi2 lak,.. saya tgh sakit kepala, berdenyut-denyut. Tapi tetap gigih nak abadikan kisah kami kat sini.. Sabtu yang santai... huhu.. santai lah sangat tu. Tempat pertama yang saya bersantai pada hari sabtu tu ialah kat rumah jiran.. ada Majlis Bertandang atau kalo kat terengganu ni org kate Majlis Sambut Menantu.. Ntah..camner nak sambut menantu tu yer?? hik2.. Sekarang... walaupun just majlis bertandang.. tapi tetap diraikan dengan penuh meriah sama macam wedding kat belah pihak perempuan. Saya ingat time zaman kakak saya dulu.. menantu perempuan yang sampai mesti duk bersimpuh dalam bilik jer. Tapi time saya dulu.. walau pun xde bersanding bagai.. tapi just ada tirai.. So, bersimpuh la saya di situ bersalaman dengan tetamu y hadir. Tapi sekarang.. majlis bertandang pon sama meriah dengan wedding kan..

Khemah makan untuk tetamu.. Ada frame tertera nama pengantin.

Saya suka sangat tgk ni.. Ala-ala kereta labu Cindirella kan? 

Meja makan yang cantik berhias..

My Princess Polka Dot.. 
Sibuk nak pakai baju polka dot macam mama gak.

Mama & Asya ... posing depan meja makan beradab

suka sgt pic ni! Pic candid..tapi sangat sweet bila tgk asya kiss saya. Hohoho... cayalahhh Photo-G yang dapat capture moment ni.

Pic pengantinnya tak ada.. Sebab time saya sampai ni, pengantin belum sampai.. Jadi xde rezeki nak kenal pengantin perempuan.. Btw.. Selamat Pengantin Baru Helmi & Wife :-)

Lepas dah kenyang & puas bersantai kat rumah jiran..terus balik bersantai di rumah. Kebetulan hari tu hujan.. so xde apa2 y boleh dibuat..melainkan layan citer hindustan dengan Fain. Asya lak tdo.. hehehe.. citer best lak tu lakonan Aamir Khan. Sambil2 tu..kemas2 apa yang patut.. Dan..petang tu tengok cuaca dah ok, barulah keluar.. So petang tu just bersantai di PG ajer.. Bawak asya main puas.. Dan saya.. suka snap pic asya banyak-banyak untuk dijadikan koleksi & kenangan di masa depan.

huhu... asya buat catwalk la..

Jelingan mata yang menggoda ni

Puas-puas bermain..bawak asya pusing kat Padang Astaka. Owh.. tempat saya berjogging tu. Hari ahad & Selasa... Dengan asya skli join jogging. Balik kerja..terus berdecun ke sini.

Bibir yang selalu mengukirkan senyuman

Warna pokok yang menceriakan

Ntah apa yang dibebelkan time ni yer?? Sampai berkemut mulut tu.

My sweet.. my baby.. my darling.. my love...my everything!!
Eeeee,, siyes mama rasa geram sokmo tengok asya.. Mama sayang asya sangat2! 
Kalo skala skali mama marah2.. maafkan mama yer.. kadang mama sakit, tension & letih sangat..
Mama tak cukup kuat lagi... Apa-apa pun..mama akan cuba untuk terus bersabar & bersabar,
Mama SAYANG asya!!

So.... sekian kisah SANTAI SABTU

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

54 comments:

dela said...

class pelamin kan.. cantik.... akak suka tgkap gbar anak2 saudara buat kenangan ketika mereka kecil lagi..simpan buat kenangan... :)

QasehnyaRania said...

cantik sungguh kereta labu tu ..
how r u today :)
jgn lupa sarapan yer ;p

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum,

Semoga bahagia selalu. Sekarang ni Majlis kawin pihak lelaki sama meriahnya dengan pihak perempuan.

Dulu2 sambut menantu simple saja. tujuaanya supaya dapat berkenal-kenal dengan saudara mara pihak lelaki dan jiran tetangga.

@e_da said...

sweet sgt theme pengantin ni... ala2 cinderella...

Masya said...

baju polkedott comeyy suke...

Zie said...

Cantiknya hiasan majlis tu.. emm

marahkan anak memang marah sayang....

AdaM Hawa said...

asya yang comel!!

lieyalatif said...

cantik betul deco2 majlis kawin tu...moden n sweet....mcm garden wedding plak yeak....suke lieya tgk....

comey laa asya dgn gaye pakai cap die tu.....sweeeetttt!!!

Lya Colours said...

asya ni comel la
baju polka tu pon buat dia nampak cute sgt

sue zainun said...

musim hujan sekarang kan..aritu gi sana pun hari 1st asyik hujan n cuaca mmg sejuk n redup..
oowhh tempat Asya jogging itik yer..hahaha

Myra Jay said...

Memang cantik pelamin pengantin tu :)


Suka tengok Asya, comel :)

YAYA AZURA said...

comel baju polka dot asya.
pandai asya possing.

norhidana said...

cantiknyer sume2 kt tmpt pantin tuh, dhla kaler putih... aduhla... pastu lawo sgt 2 princess polka dot tu heheheh...

~diAhOntHeblOg~ said...

ish2 cantik nye deco kenduri ni..hehe..
sweet la asya kiss u!! i likeeeee

anisalya said...

masa akak disambut sbg menantu kat Dungun, macam terkejut sikit la sbb ada bersalaman plus bagi duit dan org tu dpt gift. akak ni tak biasa dgn cara mcm tu. lps majlis MIL tny ada tak org ni bersalam tp tak dapt gift. akak pun ingt2 lupa. ckp ada. tetamu tu mengadu kot kat MIL. tp akak mana tau kan. bkn drpd negeri yg sama pun. jdk kurang arif la bab2 tu. hehehe...

~aSFaLiZa~ said...

cantik baju 2 beranak yg dot dot tu

amirah said...

cantiknya deco dia..tu sambut menantu ke?

amboi cik adik sorang ni..bergaya abis ye..comelll..

::NureeN:: said...

cantiknya....
bertuah org skrg kan...
klau bab kawin semua cantik2..

asya catwalk ek.. comel :)

LydSunshine said...

Dah lama nak cakap ni. MUka asya ni mcm muka anak buah saya, Azril. Cara senyum tu sama. Tapi anak buah saya lelaki.

Org Pahang pun panggil Majlis Menyambut Menantu. Bertandang tu org utara kot panggil. So, jom la kita kekalkan panggilan org pantai timur nok? Takyah ikut orang lain. Ganu pun dah femes skrg sejak ada zizang dgn ustaz azhar idrus.

dakcik said...

cntiknya wedding tue..mcm dlm taman..=)

Asya mmg senyum sokmo..anak mmg pengubat segalanya kan?
suke tgk lya & asya! =)

Nad @ MamaZakwan said...

lya,
kenduri kawen ni ada sorang blogger pegi gak
cousin die..
blogger nama zety mama umar maryam
smlm die buat entry pasal kenduri ni jugak
tu yg macam perasan deko2 kt kenduri
sama plak ngan jiran lya ni

Tina Othman said...

comel asya, meriahnya majlis sambut menantu sekarang ni kan, kalau dulu2 belah lelaki langsung kat buat kenduri pun

Mama Ema said...

sekarang majlis menyambut menantu besar-besaran.. cantik pelamin dan hiasannya

Anonymous said...

comel aksi asya...

Puan Kutu said...

woo majlis bertandang ni betullah org utara kata.klu pantai timurpangil smbut menantu..

mmg sweet deco pengantin..syg tak dpt tgok pengntin..msti grand habis.hihi..

- GC - said...

nice la majlis smbut menantu tu. keta cinderella tu pun cntik. nice!

asya so comel la, bergaya plak tu.

ct rahani said...

cantik deco2 pengantin tuh.. putih bersih jer..

memang sesuai la asya jadik model cilik.. pandai tol posing.. kiss 100x dr auntie.. muahhh utk asya gak!

Azian Elias said...

Cantiknya decoration. nampak simple but so cantik.

asya cantik dalam polka dot tu..sweet.

Dieyna said...

banyak gop aktiviti hari Sabtu yer.. hehe beriadah bersama keluarga..

kayyana said...

ske tgk asya pakai bju polkodot tu.. comel btul time tuh.. hehehe.. die sgt sopan la lya.. take care okeh.

Nazayiena said...

Cantik2 pic.espc.kat rumah org menyambut tetamu tu....

rasp said...

memang cantik deco majlis tu sis...
suka plak i tgk...
andddd cantik lah baju polkadot asya...
bertambah sweeeeet asya....
pandai plak dia posing ek sis...
lagik ler best snap snap snap pics dia kan...

fiza said...

Sweet sgt pic asya kiss mama ☺☺

munna said...

cantiklah deco2 utk majlis tu...yg pakai polkadot dua beranak tu pun comel juga

Salina@IbuAqil said...

Cantik pintu gerban ala kete cinderela tuh..
Asya cantik sgt ber'gaun polka dot.. ;)
Lya TC yer..
Ina x ada mood hari ni dear.. ;)

Effy said...

hi dear.. nice
pls come n follow my blog ya..

mamalieyna said...

cantik betul pelaminannye...sukee~

ohho..model tetap sentiasa comel beraksi.. ^_^

p/s k.imah sihat jer, mood die je takde nk update blog..hee~ biasalah mood mak buyung kan..hehe

Ena said...

alala...

suwetnyer..

nak nak yg pakai gaun polkadot tu.. cam pewincess je.. hihi

eB ezrin said...

mcm royal wedding.
comei sya kiss mama :)

~aSHa~ said...

kami ni pahang..majlis sambut menantu sama je dgn majlis perempuan...tapi takde duduk2 tgu org dtg salam..kami ni pahang..pengantin gi salam2 dgn tetamu...ehehehehehhee
sha pelik mula2 dgn tradisi tganu mula2....


cantik betul pelaminnye..

h4ni3 said...

eh, sama wedding yg zety pegi (superzetymarlia)


asya sweeettt sangat :D

Kella said...

makin besar.. makin terserlah kelawaannya.. =)

Phat said...

cantik pelamin..sweet gambar2 awak n asha

m.u.l.a.n said...

moga kekal bahagia pengantin tu..

comel asya..!!

Cik Rose Cute said...

memang cantik pelamin gan pintu gerbang tue...cik rose suka time asya kiss lya...

mama_umar_maryam said...

hai lya =)..btollah komen Nad & H4ni3 tu..wedding cousin saya ;)..
cantek2nye gambar awak amik lya..terkesima saya ..

Cho Zila said...

memang kelas ler kereta labu cinderellatu.. sukanyer.. mesti orang kaya... cantik belaka.. hiasannyer.. rumahnyer pun nampak cantik... bertuah sang puteri...
asya memang sangat fotogenik...

KhaiRin : anies said...

cantek la...dr hiasan smpi la org yg ditepek dlm blog ni ;-)

Kamalia said...

Sangat suka tengok deco majlis tu..cantik sangat..
Baju asya yg polkadot tu pun cantik..auntie pun suka polkadot tau asya..:))

mummY daniSha said...

canteeekknye rumah kawen tu hehee...asya ni fotogenik kan...comeelll...kalau danisha,susah sgt nak surug bergambar...huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

campuran english classic.. cantik!!:)

IntaNBerliaN said...

wah cantiklah hiasan kenduri tu... :-)

faiz fakhirin said...

wohohoho..melayan budak2 mmg best...

Rtp Farra Arisha said...

pelaminya cantik. ala2 kayangan gitu. :) well, adik asya boleh jadi superawesome model cilik. :)