Saturday, March 17, 2012

Seindah Sakura

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


SHAKIRA terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam. 

Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam. Hati hitam milik Anida berjaya membuatkan cinta Shakira dan Airil ter halang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan Shakira terkapai-kapai keseorangan. Sejak itu, satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu. 

Di universiti, Shakira menemui cinta baru, tapi malangnya dia sudah jadi milik orang lain. Demi kasih pada ibu, dia rela berkorban biarpun hatinya hancur bagai kaca berderai ke bumi. 

Shakira cuba menjadi SEINDAH SAKURA meskipun harapan untuk mendapatkan kembali cinta sejati semakin mustahil. Namun, dia perlu percaya pada jodoh yang telah tersurat untuknya. Mungkin kita sengaja dipertemukan dengan cinta yang salah agar kita bersyukur setelah mendapatkan cinta yang sebenar..

~~ Teringin nak baca novel ni lak.. mesti cari ni.. ~~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


sumber : KLIK SINI 

20 comments:

Dieyna said...

minat novel yer.. samalah kita.. tapi karya Ramlee Awang
Mursyid

Lya Colours said...

saya ada 3-4 novel ntah. tak baca2 lagi. beli tapi x baca. huhu. mood nak membaca tak mari

Aine Ainun said...

kalo baca novel...rasa terbuai2 sekali perasaan...=)

etuza said...

Salam kunjungan maya..tq ke laman Pesona. membaca memang seronok..banyak ilmu.

Gen2Merah said...

Dulu saya zaman sekolah mmg saya suka gak layan2 novel ni.. kadang2 kat library tu bole nangis sorg2 sebab terlalu menghayatinya... ekekeke... jiwang tul saya dulu...
sekarang saya dah beralih dengan pmbacaan buku2 yang berilmiah..

salam ukhuwah salam persahabatan..

Jendela Hati said...

minat yg sama nie...skrg tgh layan nvl norhayati berahim

Cik Rose Cute said...

cik rose suka jugak baca novel...sekarang tak sempat nak baca....

ajumohit said...

Dulu masa skola mmg suke baca novel, nmpk best je tu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dulu ms anak dara sy suka gak bc novel :-)

Zie said...

Rajin yer membaca... emmm kurang minat,,,

Puan Kutu said...

nti klu lya dh baca buatlah review..:)

ieda said...

boleh tahan sedap .. akak x minat baca novel .. tapi kalau dah diadaptasi ke drama atau filem akak tgk gak ;)

mummY daniSha said...

teringin nak buat novel aci x?hehee

Zue AnnaLeeya said...

ewahhhh... kakzue lg teringin nak baca nih...
nak2 lg nama watak tuh airil... hehehehe.....

mama_umar_maryam said...

zt nikan 2 novel yg bli taon lepas ponnn x katam2 lagi..huk3..slmt mebace lya!!

rieda_ffya said...

like...sy pn antu nobel gak..menyokong penuh utk memilikinyaa

anisalya said...

sinopsis sedap je. bila baca cerita tu kadang2 macam tak yang kita jangka.

wan nurul hezrina said...

nurul tak suka novel.tapi kalau adaptasi cerita n movie i lioke=)

AdaM Hawa said...

novel ni akan di dramakan.. hero fahrin ahmad.. heroin fasha sanda.. kalau tak silap pandang kat FB la..

Masya said...

macam best jer novel ni...