Thursday, March 15, 2012

Taman Bandar @10032012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera  

10.03.2012 baru-baru ni sempena birthday saya..xde kemana-mana pon.. Tak ade apa yang special.. melainkan kehadiran yang tersayang di hari itu. Teringat peristiwa zaman cinta masa sekolah dulu... sebab xde duit.. si kekasih hati tu belikan kek gulung beserta dengan kad pastu hantar kat rumah. Bila ingat lucu lak time tu.. Hehe..dapat kek gulung.. Hampir tiap2 tahun dapat kek gulung.. Cuma start tahun 2003 tu dah x dapat kek gulung tu :-( Tapi apa yang penting..keikhlasan dia cuba bahagiakan saya. Rasa diri sangat2 dihargai. Sebenarnya kita x pernah harapkan sesuatu... tapi dalam hati mesti happy sangat2 bila dapat sesuatu daripada org tersayang..meskipun hnya sekeping kad kan?? Cam tahun lepas... potong kek lepas keluar ICU,, mood lemau sikit sebab xsihat..Tapi cukup2 terharu... dalam keadaan , macam tu masih ingat ttg hari penting dalam hidup ni. Dan tahun ni... riuh kemain bila dia & asya nyanyi lagu "Happy Birthday" untuk saya. Asya sampai melompat-lompat.. sweet memory... 

Jadi..kebetulan saya cuti pada 10 mac 2012 tu.. just spend time di Taman Bandar.. Lagi pun Jumaat tu dah ke Kuantan... kebetulan lak kat sini hujan.. Kat Kemaman ni xtau nak kemana,.. nak ke pantai... x sesuai.. Sepatutnya plan nak buat bbq sempena birthday saya  aritu.. tp kebetulan mama saya lak ke Terengganu.. Jadi xbest la kalo ibu yang melahirkan saya xde. So plannyer Jumaat ni.. nmpak gaya macam kena cancel jer sebab pantai kat sini agak bergelora & cuaca x menentu.. Takpelah postpone pon... bila cuaca ok.. semua jalan ..

Jom layan kenangan meniti usia 27 Tahun di muka bumi
syukur alhamdulillah...

asya di sebalik berposing dengan abjad TAMAN... abjad BANDAR ada kat sebelah satu lagi.
Yer... ni la nama terbarunya TAMAN BANDAR yang sebelum ni lebih dikenali sebagai Padang Astaka. 

Family potrait..
terima kasih kerana berada disisi di hari istimewa ni.

asya nak buat "peace" x menjadi.. hik2


So... aksi sweet couple.. 
Huhu.. pok we tu wak muka poyo la plok time ni. 

tqvm atas segala kebahagian yang diberikan..9 tahun mengenalimu... dan tahun ni tahun ke 6 tahun kita hidup bersama sebagai suamisteri & berkongsi segala suka duka bersama.. Terima kasih kerana terus disisi hingga ke hari ini. Terima kasih kerana menyayangi diri ini seadanya & terima kasih kerana tidak pernah bosan melayani diri ini.. Okeylahhh... saya x boh merajuk doh!!!!

Birthday girl...eyhh.. girl ke ???

Semoga kehidupan yang mendatang akan dilalui dengan tabah & redha. Wahhh.. saya rasa x percaya.. usia 27 tahun ni.. saya boleh habiskan masa bersama yang tersayang. Tak macam tahun lepas & sebelum2nya.. Tiap kali birthday saya banyak dihabiskan di hospital & di rumah sebab sakit. Alhamdulillah.. hingga ke bulan Mac ni, menunjukkan perkembangan positif.. Xde lagi sakit2 teruk sampai terlantar ke hospital. Moga dikekalkan kesihatan ini. Saya terlalu happy apabila dapat melalui hari2 yang ceria seperti ini.. Rasa lain sangat bila sihat macam ni.. nikmat yang amat saya rindui.. walau apapun.. saya tetap kena berhati-hati sebab penyakit saya menyerang tanpa sebarang isyarat. Apa yang penting mesti betul2 jaga kesihatan & menghargai waktu sihat yang saya miliki sekarang. Percayalah..betapa nikmatnya kalo diri ini SIHAT. Sesungguhnya dah berlaku banyak KEAJAIBAN dalam hidup ini. Semoga KEAJAIBAN terus hadir dalam hidup ku.. S=Dan KEAJAIBAN yang saya paling harap2kan... agar saya dapat berjuang untuk mendapat seorang lagi zuriat sebagaimana saya berjuang untuk mendapatkan ASYA dulu.

Specia Pose dari "A"
A untuk ALYANI
A untuk ASYA
A untuk AFRINA

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

56 comments:

Dieyna said...

akak pi taman bandar ari tu, kat abjad tu tak letak rumput pun lagi.. masih bertanah merah.. Jumaat ni kalau tak hujan, nak pi lagi ke sana.. joging... bukan akak tapi suami akak hehe

kasihredha said...

cantik le gambar yg di ambik dekat TAMAN tu :)

karipapsayur said...

Eh, dh lawo ye taman bandar ada hurup2 beso gitu!

anisalya said...

memang sweet sangat. kena hargai kan? sbb kita pun tak tahu lama mana kita hidup.

IntaNBerliaN said...

cantiklah pulak taman bandar ni.. :-) smga di tahun2 hadapan pun lya dpt habskan masa bersama insan2 tersayang :-)

Kancil 8349 said...

wah...romantiknya...semoga berkekalan

NzA said...

Hepi besday my dear sis..sory lmbat wish...rasanya blm trlambat lg....

Hepi family n semoga bahagia sokmo....

lia said...

wohoooo lawa la tempat ni.... huruf2 tu yg mahai...

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk asya, happy aje. birthday en. abah 11/3. anyway happy belated birthday. semoga sentiasa diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan happy slalu bersama family tercinta

mummY daniSha said...

cantek la abhad2 tu hehee...semoga diberi kesihatan yg baik,amin...=)

Neeza.Areef said...

semoga impian utk berjuang dipermudahkan olehNya..

::NureeN:: said...

hepi belated besday lya.. nureen ketinggalan ke? hehhee

taman yg besar tue mmg cantik klau photogedix kan c2 kan :)

Mama Ema said...

pernah duduk kuantan...tp tak ingat area ni kat mana...

so sweet couple.

norhidana said...

cantik yek tmn tuh...siap ada tulisan besar2 nih...nnti kalu balik kerteh kene tanya kt awak nih mana tempat yg best2 or tmpt mkn yg best2 dekat2 situ...

kadang tu ucapan pun dh rasa sgt lah berharga time bday kite,rasa diingati

lizz said...

wah cantiknyer taman ni... posing family comelnyer..... tambah2 posingan dari asya ...

dakcik said...

hepy belated birthday lya! lya nie mmg sgt sesuai pakai shawl kan..nmpk sweet sgt! sukee..=)

LydSunshine said...

Ni Taman Bandar Kuantan ke? Huhu.. dah lama tak pegi. Nasib baik la awk selalu update pasal tempat2 kat Kuantan. Kalau tak saya mmg ketinggalan. Dulu last pegi huruf2 besar tu takdok lagi.

lieyalatif said...

comel la pic ngan huruf2 tu...cute jek.....

pic asya cube buat peace tu kelako...mak pak sibuk posing, anak buat peace tak lepas2 heeheheh...comey!

Cho Zila said...

selamat hari jadi... semoga berbahagia selalu hendaknyer..
mmeang cantikler kat situ yerk.. ni port baru utnuk amek gambar ...

Sidratul Muntaha said...

dulu
aku sangat skeptikal klu org sakit
asyik ank pergi berlibur jer..
tpi once aku dah wkin
dah byk attend seminar and terapi
baru aku tahu
yg plaing penting untuk maintain kesihatan emosi aderlah dgn berjln2 or mkn angin
walaupun tak berduit
sbbnya
bial kita stress
nak2 klu pikir asyik tak cukup duit
time tu la sakit kita menjelma.

buat ko..
jaga diri baik2..
jaga kesihatan diri...
semoga Allah sentiasa memberkati ko dengan rahmat kesihatan ni..
insyaa Allah

Mamamya said...

x penah lagi smpi ke sana... :) suka tgk pic no.2 tu sweet jer...happy family!! semoga lya akan terus diberi kesihatan yg baik selamanya...amin.

ieda said...

so sweeet !
semoga kebahagiaan ini kekal milik lya .. suke tgk pic2 happy lya bertiga .. akak doakan selalu lya akan tabah harungi hidup ini , amsih panjang lagi perjalanan hidup ini lya .. lya kena selalu kuat ;)

akak x kemana2 pun cuti sek nie , sok akak cuti , kebetulan adik ipar kawin .. siann lak kat anak2 cuti sekolah duk rumah aje huhuh nak wat cam ne kan .. ibu dia bekerja .. :(

Cik Rose Cute said...

dah cantik padang astaka sekarg...dah lama tak pi sana hihihi dah cantik sekarang...

~aSHa~ said...

CANTIKNYE TAMAN tu skrg ni

Kunang-Kunang said...

Hepi birthday Lya,

Alhamdulillah tahun ini dapat menyambut hari bertuah ni di samping orang-orang yang disayangi.

aanie said...

lya bertuah sb dikelilingi oleh mereka yg tersayang...
semoga terus kekal bahagia....

pose-pose tu sgt comey....:)

Zue AnnaLeeya said...

lorrr... ingatkn taman bandar kt kuantan td...
rupanya padg astaka dah tuko nama erk...

norhidana said...

utk sebaran pertanyaan psl manik boleh msg akak 0137890798 atau tgk kt fb akak tulip_putihdana@yahoo.com

AdaM Hawa said...

happy sokmo asya.. ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya posing2 dekat abjad besar2 tue....

Hantu Kak Limah said...

sweet sangat......cantik tempat tu...colourfull abjad...hehehehe..

|| NaFiRaa || said...

sweetnye gambar2 lya n famili.. cantek2 plak tuh~

moga lya terus sihat dan ceria tau.. take care..

fieda said...

kite kan kalu balik ktn sokmo gak bwk anak2 gi main kt taman bandor ni...hehe..maira pun sama nok buat peace tp jari jadi no2..

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik gmbr..

happy family..

sue zainun said...

so sweet..:) Insyaallah Lya, semoga apa yang Lya harapkan itu menjadi kenyataan..Semoga keajaiban sentiasa hadir dalam hidup Lya..

ct rahani said...

happy birthday lya.. semoga panjang umor, murah rezeki & lya sentiasa berbahagia di samping fain& asya tercinta.. amin..

maszmadi said...

so sweet...

Salina@IbuAqil said...

Alolololo!!
Comelnya!!
Hadiah x penting kan Lya..
Sebab diorg dah hadiahkan sesuatu yg bernilai bt kita..
Keikhlasan & keredhaan mereka dlm menerima kita seadanya..
Alhamdulillah!!
Happy weekend & TC yer!! ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

insyaallah..mudah2han.. sentiasa dikurniakan kesihatan...

Hanis Azla said...

very sweet couple.. bawak anak pun mcm nmpk mcm bawak adik.. semoga sentiasa diberikan kebahagiaan dan kesihatan yg baik.. take care yer..

rasp said...

nowadays huruf2 tu dah cam trend kan....
banyak tempat dah ada...
nice posing lah uols sekeluarga...

KhaiRin : anies said...

suweettt...

just stay positif n yakin bahawa kita mampu atasi segala cabaran utk kebahagiaan ms dpn

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kenangan sukar dilenyapkan....betoi dak?tambah2 plak di hari yg paling istimewa....

hapy beleted besday ye..

munna said...

cantik2 semuanya dlm gamabar tu...happy family....

rieda_ffya said...

semoga semuanye berjalan lancar...bahagia ke akhirnya

Kella said...

so sweet la korang bertiga.. semoga sentiasa berbahagia hingga ke akhirnya.. =)

Ena said...

so sweet... :)

Myra Jay said...

Sweet couple..
Seyes memang sweet sangat :)

mamaNoriz said...

sweet tul gmbo last tu...hehehe


p/s: Lya tnya psl pampes tu, akak pun tak arif brp lama anak2 kita leh tahan guna tapi anak akak kan hantar taska, mmg ramai lagi umur 5-6 tahun pun masih ber-pampes time tido...heheheh, so setakat umur Asya tu kiranya tak heran pun dia maintain pakai malam kan..

Zie said...

syok dapat bersiar2 bersama family... rasa enjoy kan...

Puan Kutu said...

Semoga ada keajaiban dariNYA..:)

tiada yg lebih istimewa dr kehadiran org yg kita syg..

Maya Mayana said...

happy birthday...semoga diberkati perjalanan hidupmu duhai sahabat..Aminn..

mcm pakwe makwe dating bawak adik teman la :)

kak ina kl said...

dapat kek gulung..ok lah tu..janji ada orang ingat kan

makan angin tak semestinya nak kena jalan jauh..jalan dekat pun tak per

Mama2Q said...

happy belated birthday ya..moga terus diberi kesihatan yg baik...

wan nurul hezrina said...

mmg special lah A tuh=)

Masya said...

semoga lya sentiasa diberi kesihatan yang baikkk...