Friday, March 9, 2012

Warung Kak Ha Pok Clamp

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Selamat hari Jumaat semua. Dan selamat berweekend bagi yang senegeri dengan saya... bagi yang luar negeri Trg tu..selamat bekerja yer. Masih lagi cerita kisah hari Ahad lepas... lepas habiskan masa di Mini Zoo Kemaman & Pantai Kuala Kemaman... terus pergi isi perut yang kekosongan sejak tengah hari lagi. So, kali ni makan kat  Warung Kak Ha Pok Clamp.. Dengar namanyer pelik sikit kan. Ekceli warung ni tepi jalan Kuala Kemaman - Monica Bay Beach. Makanan kat sini memang best2 & suasananya memang kalerful. So menu pilihan kami hari tu ialah...:-

SOTONG CELUP TEPUNG
RM 4.OO untuk seorang makan

Memang sedap & ranggup..
Cicah lak dengan sos..lagi meletup

Sampai kembang hidung asya makan sutun ni.

KERANG BAKAR/REBUS
RM 4.00 untuk seorang makan
Sebenarnya saya order kerang bakar.. tapi yang sampai kerang rebus
Baham jer!

Sos sedap untuk cicah kerang.

IKAN SIAKAP TIGA RASA
Aummm.. yang ni betul2 sedap.. 
Rm4.00 untuk 100gram. Kalo x silap ikan ni dalam 600gram
So harga ikan ni RM30.00
Ikan Siakap dimakan bersama nasi putih + telur dadar

KERABU PERUT
Ini penambah rasa... aummm... siyes, kerabu perut dia memang sedap !
RM6.00

Sesiapa yang sampai kat area sini, jangan lupa untuk ngetest makanan kat sini. Memang puas hati & sedap. Selain tu ABC dia memang best! So, total makan hari tu bawah RM50.00.

Last But Not Least
HAPPY BIRTHDAY IN ADVANCE TO ME !!
10.03.1985 - 10.03.2012
ho ho ho..tua  doh ambe !

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

39 comments:

Masya said...

selamat hari lahir.. esok yer.. semoga panjang umur dan diberi kesihatan yang baik.. bahagis bersama² insan disayangi....

wahh makn besar gitu.. siakap tu betul² menyelerakan... ;p

inazamri said...

menu semua menyelerakan.akak pun nak wish bday advance gak la...hepi bday..semoga terus dirahmati dan dimurahkan rezeki dan bertambah2 ayu berseri disamping keluarga tersayang.

Neeza.Areef said...

npk rangup je stg grg tepung tu...

wah msti x sabo nk selebret bday esok

Kakzakie said...

Lya macam mana dia buat kerabu perut tu? Kakak tak pernah makan lagi. Lya kata sedap teringin pulak kakak nak tahu....

Agak-agaklah resepinya Lya. Hmmm... tak apa kakak menggoogle...

Errah said...

laponyer pagi2 tengok makanan..nok sket

Errah said...

eh..lupa....happy birthday...semoga sihat selalu n senyum sokmo..phewittt

izyantyPersonalTaste said...

sedapnya...nak jugak he3

Izan Ishak said...

lya... semua makan yg lya tayang ni best2 belaka. rasa cam nak terbang je gi makan kat sana... alahaiiii... tapi apakan daya... telan air liur ajelah ni.. huhu...

happy besday in advance lya! moga terus dikurniakan kesihatan yg terbaik dan dimurahkan rezki selalu...

norhidana said...

alahai...bestnyer sutung clp tepung tuh.. akak selalu pg beli kopok lekor kt kuala kemaman tuh tp tak penah try mkn2 dkt situ...tunggu cuti lama kt kerteh boleh la try kot...

sedapnyer kerabu perut tuh... ish msti best tuh,fevert tuh...

eppy in advance bday...

*akak bahasakan diri akak la yek sbb kamu mude 3thn dr akak

LydSunshine said...

Happy bday in advance jugak.

Sotong goreng tepung tu mesti sedap kan? Nampak cam sotong tu besar dan fresh. Jeles la dgn org tganu. Seafood fresh.

el said...

sotong grg tepung mmg febret..kalo mkn x pandang org lalu hahahaha

kerang rebus tu pun sodap..aiii semua sedap2 belaka..insyallah nti smpi terengganu nti leh lah kontek2 lya tya tmpt best2 kt tganu..boleh???

hepi besday in advance lya
smoga pjg umo dimurahkan rezeki bhagia besama org2 yg tersayang dan terbaik dlm idup kamooo..yeahhhhhhhhhh

syawalsimpsons said...

wahhh telan air liur la tngok ikan tu..sedap..alahai bufday sama ngan syawal yafiq la.kikikikkiki....happt bufday kedebang...

rasp said...

mmg meruntun jiwa tgk sotong tu sis...
sotong goreng fav dish famili i...

happy advance birthday to you too sis :)

lia said...

naper la lya letak sotong celup tepung tu atas skali.... leleh air liur ni.. wooowooooo

ShimaSalleh said...

Walllaaa sedap2 semuanye..nyumm nyumm
Selamat hari jadi in advance ye tuan tanah :D
Terima kasih sudi singgah blog shima :)

ShimaSalleh said...

Opps! tak tuo la... Matang :) hihihi

kayyana said...

lya...kte sebaya lah.. hehehe.. lahir bulan yg sama.. tp yana 1hb.. hehehe.. selamat hari jadi lya.. semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki.. semoga segala impian lya tercapat.. dan segala doa lya dimakbul oleh Yang Maha Esa..amin,.. wish u in advance.. happy birthday dear...!!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semua makanan peberet sy..nyummm!


happy birthday..takpalah wish dulu kan


walaupon umur dh tambah tp yg penting muka sentiasa mudaa :)

AdaM Hawa said...

menggoda itu sutun.. nyummy!!

aanie said...

happy besday in advance lya....

sedap tengok makanang tuh....nok sotong celup tepung...

Tea said...

Happy birthday beautiful mummy..

Dieyna said...

hepi celebrate birthday soon... tengok gambo pun dah sodap.. makan lebih lagi rasanya hehe

Ujie said...

wah..bday ya..
HAPPY BIRTHDAY TO U!
SEMOGA SENTIASA DLM RAHMAT ILAHI..

*tengok siakap tu, rasa nak pi cari la esok/lusa.

sue zainun said...

Happy besday utk Lya...semoga apa yang diimpikan@didoakan Lya menjadi kenyataan..aaminn..
*take care ye..utk Asya juga :)

anisalya said...

yang lain2 blh makan kecuali kerabu perut. hehehe... jenama perut ni susah sikit nak telan.

Deru Ombak said...

Agak lebih sebulan kakya tak ber seafood, esok sabtu baru congak2 nak mkn ramai2 di flame..

Sotong celup tepung itu sgt mencabar selera.

Fieza79 said...

owhh dap nye Lya...nyummy2 nie..maklum la org ni kuat gak mkn sjk2 ni hehee..pntang nmpk makanan..asik nk makan je..

Nazayiena said...

Sedap dan murahnya mkn kat situ,terutama sotong goreng tepung tu mesti freshkan.....esok birthday Lya ya,kak Nurul pun nak advance wish semoga pjg umur murah rezeki dan sihat selalu.....

MamaYatie said...

terliur wei lok tengok sutun goreng & kerang, lama dok makang..hihi...

happy birthday in advance Lya..
(wish dulu lagi kot lupe pulok)

ummiaisyah said...

salam kenal afrina!..paling tak tahan tgk kerabu perut tu...rasa nk terbang k kemaman skrang gak..hahaha

KhaiRin : anies said...

adehhhh nmpk sedap tp syg nyer sy x leh mkn..resdung waaa

Mia Adriana said...

mak aii terliurrr.

dela said...

menariknya...hepy besday... semoga tercapai apa yg dihajatkan dan sihat selalu... amin!

fieda said...

sedak2 belake..

Mama Ema said...

sedapnya tengok sotong goreng tepung tu..nampak kegaringan kat situ..

IntaNBerliaN said...

sotong celup tepung mmg sedaplah.. kalu balik trg, mesti singgah mkn..

|| NaFiRaa || said...

terliur tengok sotong celop tepung tuh.. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk makanan ni semua..lapar suda.. ^^

Cik Rose Cute said...

sedapnya sotong celop tepung tue hihihi