Monday, April 2, 2012

Asya & Baby Annabell

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Selamat hari isnin semua... dan selamat menempuhi bulan baru.. Semoga hari-hari yang dilalui semakin baik & sukses. So, amacam kawan2...best ke xtvt weekend baru2 ni?? Saya xde apa2 xtvt pon, sebab asya kan x berapa nak sihat lagi.. Just keluar beli barang.... dan makan2 ajer.. Kalo masuk blog ni..xde citer lain..melainkan pasal princess saya yang sorang ni. Untungnya dia, sebab banyak kenangan waktu membesarnya tercatat disini.. Asya ni ada febret dia..iaitu suka sangat main patung.. Dan...patung tu diberi nama "Baby Annabell". Ekceli asya ni..banyak sangat baby annabellnyer... Dan ni, salah satu daripadanya,, Habis semua panggil "Baby Annabell".. Huhuhu.. pandai plok tu dia bagi nama.

Pic ni diambil dalam bulan 2 gitu... Balik kerja...main2 dengan asya kat luar rumah. Sambil2 tu... mesti dia akan suruh bawak kamera.. Itulah asya.. sangat2 mesra kamera.. Suka bergambar.

Wah... bagi senyuman menggoda kat mama 

Erat memaku baby annabell-nyer... Masa ni asya membebel kat saya.. Tapi saya dah lupa apa yang dibebelkan time ni.. hihi.. 

Pose kiut-miut dari asya buat mama... 
Fuhhhh... satu kepuasan dapat abadikan moment2 bersama asya.

Gambar candid yang saya suka sgt2.. Tiada apa yang indah melainkan merakamkan setiap waktu anak-anak membesar. Indahnya memiliki anak.. Tak terbayang dengan kata-kata.. Hidup saling melengkapi... Asya... engkaulah ratu hati mama.. Semoga membesar menjadi anak yang berjaya di dunia & akhirat..


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

65 comments:

Ibuhani said...

amiinnn.....slmt melakar kenangan manis bersama2 ye!

Aine Ainun said...

Suka tgk rambut asha..kemas je, nmpak lembut n halus;)

mamalieyna said...

PANDAI ASYA BERI NAMA PADA ANAK PATUNG DIA..GALMOUR UUU..HEHE~

MMG, UNTUNG ANAK2 KITA KAN, BYK KENANGAN MEREKA TERAKAM DI DIARY DIGITAL KITA..^_^

INDAH BILA DIKENANG NI~

AdaM Hawa said...

elok je rambut tu berikat.. lau ank dara abg sy.. 5 minit pun dah beruntung.. huhuhu..

ummiarissa said...

dia memang cute..

syawalsimpsons said...

asya dah sihat kaa...

Siti Asiah said...

sERONOK MELAYAN KARENAH ANAK KAN...:)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

lama tak singgah sini, makin cute la anak dara lya ni...

Kakzakie said...

Itulah Lya... apa juga tingkah-laku anak kalau boleh mahu dirakam..

Asya pun kian cerdik..

.:fyzz:. said...

amin..asya yg manis..moga cepat2 sembuh..anak2 fyzz pun tak baper sihat..tah la musim kot...sedih tgk ank2 bila lemah dan tk bermaya..

Lya Colours said...

amboi awat memuncung tu asya

Masya said...

asya nak baby doll comell jer.. tgk..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..apa kabar?Cantiknya Asya....comelll jer.Semoga doa Lya tuk Asya dimakbulkn ALLAH.Aminnnnn

ieda said...

alah2 asya nie ... cute je ..
senyum lepas baik dari demam tuuu menyejukkan ati ..

bukan main nama patung tuu .. x perlah janji asya suke kan ;)

Nazayiena said...

Cantiknya nama anak patung asya,pandai dia kasi namanya,dah sihat ke asya hari nie?

Dieyna said...

Asha yang comel.. indahnya ada anak.. ada rakan bergaduh manja...
akak dah cari fb guna emeil yang lya bg tapi tak dapat.. lya cari akak plak, gadis_melayu95@yahoo.com, DAYANA BINTI BAHAR

Azian Elias said...

itu baru satu anak Lya..kena 3 4 org anak..macam2 karenah.. feningggg...hee

mamashikin said...

comei sungguh asya ni..sentiasa kemas dan rapi shj...

lieyalatif said...

comel anak dara lya ni tau...dah le pandai posing...mmg fotogernik gitu...

Neeza.Areef said...

kemana2 bwk la baby anabell dia tu yer

MamaYatie said...

comey nya asya ni..bila tau cik yatie bulih jupe dia..sngt2 fotogenik!

anak patung nadira namanya Baby Dolly..hihi

Cik mama said...

samala anak cik mama suka bergmbar.. heheehheh..

cik mama follow sini..
http://pinkpurplemerah.blogspot.com

|| NaFiRaa || said...

suka yer asya main ngan patung.. kalo my anis sekejap jek laaa.. pastu x de dah~

lelamaisara said...

Asya comel je dgn anak patung tu
..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cutenyer baby annabell asya...
kak alya msh setia pd yg satu,
bear busyuk yg digentelnyer tiap2 masa.. huhu

norhidana said...

heheeh untung Lya dh ada ramai cucu yek....

asya yg manis tp takmo senyum nampak gg heheheh

rasp said...

mmg pandai dia pilih nama doll dia tu sis...
and i pun suka gambar2 candid...

Myra Jay said...

Comel la Asya ni :)

Myra Jay said...

Comel la Asya ni :)

saffiya_aleesya @ echa said...

comeiiii laa asya..leh jadi model baju kanak2 ni hehehe

inazamri said...

asya punye baby annabell cam untie punye kecik2 dulu la.tetiba tingin nak anak ppuan lg sorg bila tgk asya ni.pandai dia posing depan kamera ye.

Cik Rose Cute said...

Anak girl mesti suka patungkan...Siap suruh mama bawak camera lagi...cayalah asya hihihi..

izan mama mia said...

asya mmg pandai n suka bergambar eks..comel
..samalh kita,sejak ada anak dara,camera mmg tak lupa...rugi kalau tak rakam aksi si manja..buat kenangan dihari tua kita nnt...

Izan msh xdpt nk folo lh blog ni...line internet izan ni amat pemalu n very the slow sgt...izan bookmark jelah...ehe..

Mama Balqis BPB said...

pandai tul Asya bergaya...comel sgt. saya doakan lya dan asya sihat senantiasa

Baiduri said...

asya sgt pandai senyummm....c0mey =)

mummY daniSha said...

geramnya tgk asya ni.fotogenikla =)

iedchan said...

alololo..comeynyeeee....da besar mesti cantik nnt

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pandai dia bergaya ya...

gambar2 candid tu kakD pun suka tngk..

Phat said...

phat abru balik kampung semalam..dok gomol2 syaza ;-)

♥cikmOt♥ said...

asya/...model dihati mama...makin anak dara dah dak sorang ni...

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

rieda_ffya said...

LYA...asya mmg pandai pose ape...muke pun photogenik...heee...

Zie said...

Sukanya bila anak2 sukakan satu benda barang jer macam anak patung ni.. senang tak payah beli patung lain... yg itu je dia main...

MamaEma said...

mesti tidur pun dgn baby annabell ni

IntaNBerliaN said...

mmg sgt2 indah bila dpt rakm saat2 ank mmbesar kn...

Cik Muda said...

sedey je pulak rasa...

Karukord Jagau's said...

alolololooo....comelnyaaaa...

Liza said...

Gamabr Asya dongak tu sgt sweet....
:)

Puan Kutu said...

nama patung asya glamer betul.hehe..girl mmg suka main patung..comel gambar2 asya nie..paling suka yg senyuman menggoda tu..:)

KakAsma said...

Salam kenal LYAFrina,
maaf yer baru hari nie dapat berkunjung kesini...terimaksih sudi datang umah maya akak..nak bagi roti dah habis..bagi senyuman boleh...

~ yus ~ said...

asya ni memang comel je...

moga jadi anak yang membanggakan mama dan papa nya ya asya...

MulutPayau said...

akak pun suka tengok gambar asya....comel sangat....mmng pandai betul dia posing....

Jendela Hati said...

bijak berposing dpn kamera asya nie ye

Citarasa Rinduan said...

OH.. patung itu namanya anabell...

cantik, pandai mama snap gambar

m.u.l.a.n said...

asya... kasi aunty satu baby annabel ya..

Asmara said...

Comel! Dah sihat ke tu?

Zefa NorAsmara said...

Amin ya rabbal 'alamin..

ps: kemas je rambut asya. Kalau maryam petang2 serabai je sbb main kejar2 kat taska.. :D

wanie amerie said...

asya mmg comei & pndai posing..
kita sbg ibu ni mmg seronok amik gmbr ank2 kitakan..

Izan Ishak said...

asya ni pandai betul posing! sgt2 mesra kamera. pandai bagi nama kat patung dia tu..

Lily@MamaZaraZareef said...

ooo..banyak yek koleksi baby asya..hehehe..cute tgk gmbar die mulut muncung tuh..bahagia kan bile tgk gelagat anak2 time diorang tgh nak membesar nih..=)

munna said...

ANAK KAK MUNNA TAK SUKA PATUNG MCM NI ..DIAORG TAKUT TAPI KLU BEAR MMG BANYAK LAH KOLEKSI MEYA DAN YASMIN

anisalya said...

blog kita uk cerita segala-galanya tentang anak2 kan? nnt blh baca kalau dia orang dah besar. kenangan tu.

wan nurul hezrina said...

paling suka tang gambar senyuman menggoda2.sungguh clear muka n manis dia sengih=)kalau merah idaklah mesra kamera.sik nak larik jerk.kadang2 jer sporting dia datang=)

Fai Shaklee said...

serius tersentuh giler hati Fai baca entri akak ni... mudah2an dlm masa terdekat ni ade rezeki untuk Fai dapat baby. selalu tersenyum sorang2 bila tgk kat pasaraya, mama/papa layan baby diorang... sgt3 teringinnnn...

kayyana said...

amin.. mmg anak anak blogger sgt bertuah sbb sejarah dan kenangan mereka dicoretkan dalam blog kan... asya mmg mesra kamera.. senang nak minta die pose kan lya.. cute.