Wednesday, April 18, 2012

Berpiknik Di Monica Bay Beach

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu di hari Rabu. Tinggal sehari lagi bekerja..pastu cooti!! Rabu... no wordless2 yer.. Sebab nak habiskan stok cerita minggu lalu. Itupon, berlambak lagi cerita2 yang dah berbulan pon ada .. tp belum terpublish.  Mohhh layan cerita weekend lepas, iaitu hari Jumaat :-)

Hari Jumaat lepas, saya OT kat ofis. Siap buat kerja semua, lepas solat Jumaat terus bersiap ke Monica Bay Beach ni dengan family MIL.

Saya x sempat nak prepare apa2. Semuanya MIL dah sedia dari nasi putih hinggalah ke lauk-pauknya & ayam untuk dibakar. Tapi, sebelum ke sini sempatlah singgah pasaraya beli sosej je.

Ni ahli jawatankuasa pembakaran yang terdiri daripada Fain, SIL, Biras & anak sedara.

Merangkap ketua operasi.. Serius beb!

Rempah bbq ni MIL yang buat. Serius, resepi dia mmg best. Masa ofis saya piknik dulu pon MIL yang tolong buat rempah bbq ni. Semua klik button LIKE :-)

Ayam yang diperap dengan rempah special ibu mertuaku ..
winkkk

Dan dua orang kanak-kanak yang buat macam dunia ni dia yang punya. Bebas berlari kesana kemari. Yang lucunya diaorang siap pergi kat satu tempat anak2 dara celebrate birth kat situ..Dan x pasal dapat sepotong kek birth. Hik..hik.. lucu betul ler.

Asya makan nasi kosong

Dan..hanya ni pic asya yang sempat saya snap.. Lepas tu, terus simpan kamera sebab nak makan-makan lak. Saya terlupa nak ambik pic lauk hari tu. Lagi pon saya letih sgt time tu.. tu yang malas nk jadi photo-g haritu.

Special...
Terimalah senyuman asya buat semua kakak2, auntie2, uncle2, abang2 dan semua kawan2 asya yang sentiasa setia membaca coretan family asya. Love u all.

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

71 comments:

Ibuhani said...

ala comelnya Asya......seronoklah dia dpt berpiknik sama ngan family in-law....

ratusiput said...

rindunya kat suasana camni....dah lama tak outing camni...best kan...?lg plak dpt makan yg sedap...lagilah LIKE :)

mamalieyna said...

waaa syoknmye lya...terus rasa nak picnic juge..tp tokleh g tmpt2 hutan la, hakeem kecik lg..bab2 ni, bkn anak je suka..org besar pun suka.. ^_^

LYAfrina said...

mamalieyna :

hehe.. tu la eina..bdk2 kan masuk hutan takut mngis mlm kan..

tp lya piknik kat tepi pnta..bkn hutan..just pokok2 rhu tpi pntai tu... tp kata org, bdk2 kcik pon xleok bwk ke pantai kan..

ainnoraini said...

seronokkan pegi ramai2 mcm tu..
dah lama x gi piknik ni..last sekali tahun lepas..

Comey asya tu..dan dah besarkan..

~aSHa~ said...

ayam tu mmg nampak sedap sgt2

~aSHa~ said...

ops lupa...ingat nakklik butang LIKE kat gambar ayam tu..tapi takde plak

Masya said...

sesekali picnic macam ni seronokkan.. dah lama dan jarang sangat buat picnic dgn family atay MIL kat luar.. sejak masing² ade anak kecik, sekarang banyak bua kat rumah jer...

lieyalatif said...

wah best2...syoknye piknik gini.....siap ade BBQ lagi tu hah....

tu le lya, tgk dari rempah2 ayam tu mmg nampak sedap....syok mkn kalo dah ramai2 gini....

ooo siap dpt kek yeak...ye laa anak2 dare tu bagi sebab asya ngan kazen die cute sgt!!

Rosidah Binti Muhamad said...

bestnyer piknik apalagi dgn org tersayang..
cantik view pokok2 rhu dan ayam nampak myelerakan.. :)

inazamri said...

dah lama gak akak tak outing dgn family ramai2 camni.Esok cuti bestnye.Wah asya senyum manje gitu...muahhh

Puan Kutu said...

asya sentiasa comel dan pandai bergaya.bestnya dpt bbq dengan famili ramai2,masa makan adalah sgt best!hiks..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya kalo wat acara camni time weekend kan, kalo la rumah kita dekat dengan pantai...alangkah bahagianya

...sWeeT uMi... said...

asya kalu senyum mesti cam tu...comel la tgk...wah special rempah hasil tgn MIL ek...boleh kongsi kah hehehehe

mamashikin said...

ohh best kan bakar ayam ramai2...nak nak tepi pantai atau air terjun...

Kakzakie said...

Lya... itulah untungnya jadi budak-budak apa kisah. Org lain punya birthday pun mereka boleh dapat cake walau tak diundang...:) Anak dara itu pun mesti ada adik dan suka tengok budak2 kan...

tiefazatie said...

alahai..comel gle!

syawalsimpsons said...

ala sweetnyer asya senyum..mmg dah betoi2 sihat ni...gud durl...

ieda said...

aunty senyum balik :)))))))))))))))))
asya nampak tak ????

kiss 2 uu tooooooooooo muahx3 ..

Nens Collection said...

lya..monica bay beach ni kt ner?..mcm best plop..hehe..

asya mmg fotogenik..cute gilerr..hehe
semua gambar die tersenyum..;)

norhidana said...

bestnye piknik kt tp pantai ni dik...siap berbbq lg... aduhla terliur akak tgk ayam tuh... msti sedap manis2 gitu... nnti bg resepi yek heheheh...

intan_blur said...

bestnye picknik ramai2

Riny said...

pagi2 tengok ayam tu..adooiii..lapa terus..hihihi

asya tu kalau amek pic memanjangnye wat muke comelll...comellll!!..:)

Zie said...

emm bestnya dapat picnic macam ni..

Nens Collection said...

asya sgt comel..
manis dgn senyuman..;)
lya monica bay tu kt ne?..
mcm best je..

Rose said...

comella asya:)

Aju Mohit said...

bestnya picnic, kat tanjung lumpur kuantan ke ni? asya pandai posing ye

Kunang-Kunang said...

Amboi cutenya senyuman Asya.

Kat mana Monica Bay Beach tu.

Jai Montana said...

pergh asya..comei..bleh jadik model ni ;-)

Fieza79 said...

best nya picnic..makan2 mcm ni...lama dh xbuat aktiviti mcm ni..

asya comel...sntiasa comel!

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama akak tak buat bbq. bestkan meriah suasana. anyway asya tetap cumelll

KhaiRin : anies said...

bleh x nk minta resepi MIL tu? hehe

Cho Zila said...

asyapun suka makan nasi kosongker?? anak akak azaliapun gitu.. kdg rasa cam tak nak masak laukjer...
best nama pantaini rasa cam kat hawaii lak... best kumpul ramai2kan...

Mrs.Izi said...

pantai teluk mok nik.ngeee.sker kawasan ni.ade satu kedai nasi minyok n laksam sedap.

Cik Muda said...

eeeeeeeeeeeeeeee....comelnyeeee Asya..!!!!!!!!!!!! nak pinjan satu hari..huhu~

aanie said...

bestnya aktiviti family camni....

ayam tu pun nmpk mcm sedap.....

.:fyzz:. said...

asya nih cam sufiya la...kalau amik gambar msti nk lentok kepala.hehe..cute ja asya..

sedapnya lya..dh la saya tak makan2 lagi nih lapaq bangat...adey..tgk la bbq tuh..membukak selera tui la..

Kamsiah said...

salam
kalau kat tempat mcm tu...makan apa pun sedap....licin habis...

rasp said...

bestnya berpiknik wif famili...
berbbq lak tu...
tgk ayam pun cam dah leh terasa sedapnya.....

Saya Disini said...

seronoknye picnik ngn family

Nazayiena said...

Bestnya pegi picnic,Asya mkn nasi kosong je?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye berpiknik ramai2 mcm ni..

alahai..sweetnye senyuman Asya tu..comel..^^

ieja amieja said...

x nak sosej2 tuh..nak ayam bakar tuh je..asyik hilang je ayam2 tuh tau..hihihi

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer lya!!
sonot dpt bbq ramai2, dpt eratkn lg ikatan kekeluargaan kan.. =)
mmg best port tu, redup aje..

kakcik said...

Seronoknya dapat berkumpul ramai2 sekeluarga. :)

Nens Collection said...

lya..td kt n3 neni link kan kt blog lya..menjawab soklan keje dimana..lya x pasan kot..neni buat tulisan warna kabur, xdan nk edit..kalo ade fb lya komen kt n3 ek..nk add..hehe

Cik FaRiZaM said...

seronok nye korang barbeque

comel nye budak tu...senyum , pandai posing depan kamera...

salam perkenlan + follow ur blog :D

Myra Jay said...

Betnyer berpiknik, pehtu ada bako2 plak...
Teringin gak nak piknik camni :)

Tina Othman said...

alalala comelnya, bestnya picnic, dah lama sangat rasanya tak berpicnic

sampai dah lupa macamana feeling picnic huwaaa sedihnya

|| NaFiRaa || said...

monica bay beach?? Kat mana nih lya??
lama dah zura x wat bbq.. dulu selalu gak wat bbq bila balik umah mak.. rindunye laaa~

sweetnye senyuman asya tuh.. cair dibuatnye..

AnneRaini said...

Seronoknye piknik...dah lama tak piknik dgn family...

Aine Ainun said...

Bestnya..

Femly sy pon suka bbq..balik kg aritu 2kali buat bbq,..
Lya ada masa share la resepi mil punye rempah bbq...

Sy mmg tgah cr rempah bbq speacial ni..
Slalu kalo bbq, kak ipar beli yg segera da siap, x cukup power..

IntaNBerliaN said...

seronoknya berpiknik ramai2 camni... dgn angin sepoi2 bahasa tu.. lg syok kan.. :-)

munna said...

baru je buat makan2 sambil mandi manda dgn family isnin lepas.... mmg best berkumpul ramai mcm ni

Kazman / Sue said...

wahh... memang best kalau macam ni....

MamaEma said...

bestnya berpicnic tepi pantai..kat KL mana nak jumpa pantainya..

ala..comel..aunty ema balas balik senyuman asya..

Izan Ishak said...

syoknya lya piknik ramai2 camtu... kat tepi pantai pulak tu kan. makan pun mesti selera sangat2...

mekasih asya.. bagi aunty satu senyuman yg paling menawan hari ni!

Asmara said...

bbq ramai2 dgn family mmg best sgt!

Nens Collection said...

lya..neni x jupe fb lya..huhu..xpe nnt kalo kt umah lia add fb neni ek..

;- noor mariani binti usof

qemaishak said...

pandai asya posing, comel...piknik ramai2 gini makan bertambah pun tak sedar hihi

Salmiza said...

comelnya asya..... Seronok picnic mcm ni...

Salam kenal..:-)

Imah Dinor said...

mmg best bbq kn...imah mmg gemar sgt mkn yg bakar2 ni....

ct rahani said...

picnic ramai memang besh.. nak2 kt tepi pntai.. meriah.. :)

Gieyana said...

Seyesly best picnic! Sy mmg suka gilosss bab nie! Leh tenang jiwa dan raga! Ecececec...

Kongsi ar resepi ayam perap tue..sure sedap giler!

Citarasa Rinduan said...

wahhh asha makan2.....
comelnya dia...
geram........

suka sangat bila berpiknik...
mengeratkan hbgn y sedai ada

kasihredha said...

alahai sweetnya senyuman asya :)
syok dapat berkumpul dgn keluarga kan...nampak sedap sgt ayam bakar resepi mertua tu

mama_umar_maryam said...

meriahnye bbq tepi pantai!!mmg nmpk sedap giler ayam bbq tuh

Ena said...

macam biasa.. senyuman asya wat hati kita cair je.. :)

Che rosliza Che mat said...

seronoknya tengok family lya berpiknik...ayam bakar tue nampak sedap...

ch@ said...

ok, aunty ch@ dah jatuh hati dgn asya. nak bawak lari confirm tak larat nak jaga, jadi... asya duduk dgn mama je la ye. asya kan goodgirl.

wan nurul hezrina said...

huh mmg seronok beronok ronoklah kalau dapat gathering mcmnie.nak2 buat bbq