Friday, April 13, 2012

Drypers : Bubbly Joy Baby Shampoo

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bertemu hari ni.. Agak lewat sikit publish post harini sbb semalam x sempat nak draft & autopublish hari ni. Walaupun, hari ni cuti... tapi kejap lagi tetap nak ke ofis sekejap nak selesaikan application online dengan SIRIM memandangkan kat sana still bekerjakan hari ni.. Obertime la sikit arini..Aduyai...dah letih ngadap mde ni. Mintaik2 hari ni selesailah.. Dah pusing kepala mak ni!

Berbalik pada tajuk, sekarang Drypers dah keluarkan alat penjagaan baby seperti bedak, syampoo & sabun mandi. Kalo sebelum ni diapers je kan. So, biasalah kalo ada mde baru ni agak tertarik nak mencubanya. Jadi, try beli syampoo Drypers yang saiz kecik je.. Harganya hanya RM4.90. Botol dia cantik sangat.

Seperti biasa.... inilah pengguna syampoo drypers baru ni. Cukup teruja dia nak mencuba yer. Sama mcm mamanya yang jenis eksited kalo nak mencuba sesuatu yang baru.

So,,, apakata dia dengan syampoo ni??
Asya : Ermmmmmmm wanginyer mama...sama mcm syampoo johnson
Komen saya lak... syampoo ni ok & lembut. Apa yang pasti, saya memang suka pada baunyer, memang sebijik bau seperti syampoo "BABY JOHNSON". Tang bedak & sabun mandi tak try lagi... sebab yang sedia ada x habis pon lagi. Mybe,lepas ni boleh try.

~ lambat sikit bw arini,,,sebab nak ke ofis dulu untuk selesaikan applicatin tut tut ~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

49 comments:

LydSunshine said...

Rajinnya hari cuti gi buat OT. Bleh claim ke dok?

Eh, awk sama jgk mcm saya, jenis yg tak sabar2 nak try benda baru. Kadang2 kan... kalau saya beli syampu baru, sy terus je tak sabar nak mandi dan nak pakai syampu yg baru dibeli wp syampu lama tak habis lagi. Pdhal, sympu lama pun sama brand je dgn syampu baru. Heheh.

Drypers ni buatan malaysia kan? Bagus gak kan? Bleh support local brand.

LydSunshine said...

Rajinnya hari cuti gi buat OT. Bleh claim ke dok?

Eh, awk sama jgk mcm saya, jenis yg tak sabar2 nak try benda baru. Kadang2 kan... kalau saya beli syampu baru, sy terus je tak sabar nak mandi dan nak pakai syampu yg baru dibeli wp syampu lama tak habis lagi. Pdhal, sympu lama pun sama brand je dgn syampu baru. Heheh.

Drypers ni buatan malaysia kan? Bagus gak kan? Bleh support local brand.

LYAfrina said...

LydSunshine:

hehe..kalo ikut malas tu..ya ampun..mmg malas,,tp kna la mrajinkan diri arini.. sbb kat sana still kerja kan.. kerja ni urgent,, biarlah bersusah dulu..bsenang kemudian..

hehe..mstilah blh claim. sbb hari ni weekend, blh claim double tu..winkk..winkk

izan mama mia said...

Mia mmg pengguna Drypers sejak new born lagi..selalu dapat percuma bla beli drypers..mmg baunya wangi..mia pun suka...kan Asya...hihihi

ogyep yummy mellow said...

Kalau ada obligation kerja... memang tak selesa nak duduk diam kan... Kerja rajin2 ya.. InshaAllah BONUS menanti... BTW, cantik botol shampoo tu..

IntaNBerliaN said...

syoklah.. claim double kn..hihii


shampoo ni memedihkn mata x lya?.. bkn pe.. kalu x pedih.. blh bg alisha try...

anisalya said...

bedak pun wangi. tp tak beli syampu pun. beli yg head to toe wash tu. senang. sekali harung je.

Dieyna said...

lawa model syampoo... hehe double con, boleh makan besar laa asya nanti hehe

anitadiana said...

kak ita beli pempes dry wee-wee ne selalu dapat free,memang best....ari tu memang murah gila..pempes rm 30.90 untuk saiz M 84kpg..rembat 2...dapat lah 2 mandian warna biru(tak perasan)..dulu dapat warna oren...shampoo..jimat sikit..he..he

~aSFaLiZa~ said...

kita tak pernah pun try bedak ni. dah biasa pakai pureen. kalau best boleh la try

norhidana said...

wah2 sungguh cpt dh menbeli produk baru ini... bt masa nih akak suke pakai yg cherry junior tu yg ada gamabr gajah tu hehehe... sbb bau buah2... suke sgt

Nens Collection said...

x cuba lagi..yg gift masa ammar lahir menimbun lagi..dh 2 tahun x abes2 ag..hoho....;)

Lynn said...

Haah..Najah pun pakai ni..yang kaler oren pun wangi..melekat je bau wangi tu sampai petang..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

dah mcm duta DRYPERS dah si asya nie

Mrs.Izi said...

cutenya model :)

Fieza79 said...

rajin Lya bt OT...fieza ni asal nk tgu weekend je...letih sgt rasa sekarang ni..melepet je bila petang...energy byk terguna sejak2 ni..huhu

tk pnh lak tgk shampoo keluaran drypers tu mybe tk perasan masa dok tinjau2 bhgian baby..hii

Cik Rose Cute said...

wangi ke?boleh try nanti...Sekarang anak cik rose pakai syampu mickey mouse....Asya nie suka tutup mulut bila bergambar,cover gigi dialah tue hihihi

Imah Dinor said...

sama la...imah pun baru sebotol guna brg dr drypers ni..itupun sbb dpt hadiah bila beli drypers XL 60PCS tu....mmg teruja anak2 ibu nak trynya.....asya comel la boley jd model shampoo ni...he..

kayyana said...

wah.. rajin lya p opis walaupun cuti ek... SIRIM? eh eh SIRIM tu under kementerian yana tau.. hihihi.. happy weekend lya

|| NaFiRaa || said...

comelnye botol dia.. boleh tru untuk my anis.. syampoo dia dh habes..

ct rahani said...

penah try yg babybath top to toe.. tu pun dpt free sbb beli diapers.. promo la agaknya.. bau nya ok la.. wangi & lembut je..

ieda said...

uhh dryperss ada baby shampoo ye .. ;) hurmm menarik nie .. ;)

Masya said...

kalau ok.. bolehlah cuba.. sebab amir pakai syampuu anakku jer.. yg ok.. jenama lain dia x ok... kepala dia sensetif sikit...

Qhaifa Nur said...

anak2 guna syampoo pureen peach, wangi jugak...

satu pembaharuan dari drypers.....

ieja amieja said...

lps ni blh cuba kot buat ank yg bongsu..rm4.90 kira rege standard la kan buat botl kecil..

MamaEma said...

bolehlah cuba nanti... harga pun murah tu..hehehe

bab OT memang suka..utk tambah pendapatan...

rasp said...

dah makin berkembang drypers nie...
leh try gak ler one day nanti...
kkdg tu packaging jer dah buat kita tertarik kan...

So Shy Lady (SSL) said...

oho ada mde baru...bleh dcuba neh! akak pon klau harga murah ok saje hihi

teratak hati said...

tu lah ada nmpak kt pasaraya produk drypers dh ada syampu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bekas pow secomey ngan model kecil tue la....

lelamaisara said...

Sedap tak bau syampoo ni?

Cute aje Asha tu..boleh jadi model syampoo..:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

beli drypers dapat free jugak

Acik Erna said...

comel je asya terseyum dengan syampoo baru dia.

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhh musti wangi kan?
asya dh mcm model syanpoo :)

atIEsAyAnGkAmU said...

whoaa...bolehla cube...mesti wangi..

KhaiRin : anies said...

amboi..model syampoo niii

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah..is baru tau (^___^)

rina said...

wah asya dah jd model syampu :)..drypers kena bayar nihh

mamalieyna said...

beli eh..eina stp kali beli drypers, dpt free head to toe...mmg best bau dia..

hehe..model takmo kalah tu..^_^

Papa Mifz said...

beli pampers dapat free kan sabun tuh...

Nisa' said...

If only I had a kid...

mama_umar_maryam said...

mgm skg drypers kuar byk produk kan..zt skg pki wet tissue drypers, saje je try..

Izan Ishak said...

comel asya! boleh jadi model syampu..

kalau si kembar masih pakai drypers mesti dpt yg free nih...

Puan Kutu said...

ada gak tgok iklan pasal dypers dan keluarkan barangan penjagaan badan untuk kanak2..aiman kt rumah pakai syampu n sabun sefamili je.tak beli khas untuk dia sejak umur 3tahun.jimat betul.hehe..ubat gigi je dia punya lain dr ibu n abah..

geez said...

Cutenya asya...

Cik Yatt said...

comelnye anak mama nie..heee

Melati Qistyna's Mummy said...

Anak2 mmg suka benda2 baru.., heeee

Xtau lak Ada produk baru, nanti leh gak akak try beli kat gurl :)

.:fyzz:. said...

Ot..masyuk gak tuh..tingt masa zaman dok kt HQ dulu...suka gak wat ot..
oo fyzz tak pasan pun ada produk baby drypers nih..even safiiy ammar ..anak sya pakai pampers drypers..emm takpa nnti nk try survey

aDisH.sHidA said...

comey nya dia....