Thursday, April 19, 2012

Kerana Boboiboy

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat siang semua !! Kerana Boboiboy....masih lagi berkisarkan kisah hujung minggu lalu. Kat entri MEET UNCLE YAYA dulu saya pernah mention pasal asya nak sangat jumpa maskot BOBOIBOY n girlfren dia tu. Kalo sebelum tu dia dah jumpa maskot Mickey Mouse n Angry Bird. Jadi janji mesti ditepati demi anak tersayang. Biasalah, setiap kanak-kanak mesti ada karekter febret dia orang kan.

Memang semput gak hari tu.. pagi OT kat ofis.. Lepas solat jumaat BERPIKNIK DI MONICA BAY BEACH.. Dan sebelum asar balik ke rumah MIL dulu..mandi n bersiap untuk ke padang astaka sebab nak tunaikan permintaan si dara utk bertemu dengan BOBOIBOY dia. Tapi kesiannya kat asya, sampai sana dah nak kul 6, masa tu BOBOIBOY dah x ade.. Huhu.. Tapi bila orang kat situ gtau, malam ni ada lagi show dia orang, so sementara tu alang dah sampai..pusing2 kat Padang Astaka je.. Nak bawak ke playground, penuh sgt orang. Macam biasa xtvt febret mama asya ialah...TEMBAK..TEMBAK..dan... TEMBAKKKK


CERITA HARI JUMAAT
13/04/2012
PEACE!!
Kesian sangat kat dia.. memang nampak muka frust dia, bila dah sampai kat sini.. Tapi xleh berjumpa gak dengan BOBOIBOY dia..

Frust-frust pom.. maintain berikan senyuman semanis kurma buat mama :-)
Ni mama nok gomol2 sokmo asya nih!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Aikk....
anak dara larikan anak teruna orang???

Tengok. tu... macam couple lak... kemain lagi aweks tarik tangan pok we tu.
Ekceli tu adalah cousin asya :-)

Hehehe... kemain lagi dia orang yer??
Macam belangkas... kawan main & kawan gaduh

ehem..ehem..kecik2 boleh la duduk rapat-rapat yer...
besar-besar nanti .. boleh pandang2... jangan pegang2.. duduk rengang2..

kiss daripada asya cayang.... mmmuahhhhh.. mama suka sgt tiba2 dia datang dari belakang peluk n terus kiss.. so weet baby mama ni.

Dan selepas maghrib, kami kembali ke sini...kerana ingin memenuhi hajat asya bertemu BOBOIBOY.. Huhu..rupanya MYTV3 ada datang skali dengan retis yer... Iaitu Salma Mentor... sgt sweet dia kat luar, kecik jer orangnya,,, dan muka tanpa secalit makeup, still sweet.. Suara pon..sungguh power! Tapi ruginya, x ambik pon pic dia..huhu..Dan sorang lagi artis..Iqa... tapi x pasti iqa mana ni?? y pasti bukan protege EDRY KRU rasanya.. Saya pon x brape kenal..

Ni dia Iqa... Iqa mana ni yer?? 

Lama gak nak tunggu kemunculan BOBOIBOY.. Sampaikan hampir pukul 10 malam pon x menjelma lagi. Asyik persembahan geng MYTV3 & artis ni ajer.. Saya pon dah naik letih terpacak kat situ. Sebab hari tu..memang hari yang sungguh memenatkan. So tanya asya, nak tgk ke BOBOIBOY.. asya pon dah kata xnak, sebab muka dia pon macam dah mengantuk. So, teruslah kami angkat kaki dengan membawa hati asya yang berduka lara kerana hajatnya nak berjumpa BOBOIBOY tak kesampaian.

Sekali... elok jer masuk kereta.. baru BOBOIBOY keluar. Terus segar mata asya.So nak kesana dah x kuasa rasanya nak berkerumun disitu.Mujur parking dekar stage, so boleh la tgk sekejap dari dalam kereta walaupun terhalang gak. So, ni pic yang diambik dengan sejuta kali zooommmm dari dalam kereta.Bapok jauh!. Sekejap jer.. terus balik..

CERITA HARI SABTU
14/04/2012

eksited sungguh nak jumpa BOBOIBOY

Huhu... mama tahu asya frust kan?? Tapi nak buat camner, memang dah xde rezeki asya nak jumpa BOBOIBOY tu. Tapi keesokkan harinya, odwy papa n asya nak ambik saya kat ofis, dia lalu kat sini.. ada lagi la BOBOIBOY. Ambik saya, laju2 balik rumah, sebab saya nak salin baju. Memang x-press bersiap, semata-mata nak tunaikan permintaan asya. Tapi, elok2 jer sampai kat situ... BOBOIBOY baru je nak balik.. Huhu.. sekali lagi asya kecewa, sebab memang xde rezekia asya nak jumpa BOBOIBOY. 

Dan dari hari tu, sampai ke sekarang.. selalu tanya, bila nak jumpa BOBOIBOY.. Ala sudohh mama nak jawabnyer.. Last2 jawab " BOBOIBOY xdop la sayang.. dia naik bas, balik kat rumah dia jauh2 kat KL "... Skali dia jawab " Mama.. jom la naik bas, kita g jalan rumah BOBOIBOY kat KL, asya nok joget dengan BOBOIBOY "... Terus tersenyap mama ni. 

Takpela sayang.. nanti mama buat permintaan special kat MYTV3 yer... manatau dia tunaikan permintaan asya ni nak  jumpa BOBOIBOY:-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

65 comments:

Masya said...

alahai kesiannya asya... klu dah takde rezeki nak buat macam mane kan.... tp budak² biaserlah selagi tak dapat.. selagi tu lah asyik bertanya...

mamalieyna said...

arif pun peminat tegar boboiBoy..tp kalau maskot, hee...fikir byk kali kot, dia tu fenakut sket kt maskot, skrg taktau la..lama tak bwk dia jumpa maskot2 ni..hee~

rieda_ffya said...

kesian asya...xpe la..len kali bole jumpa lagi kut.....

Dieyna said...

olos.. siannya aSYA...Akak pulak, dang duduk rumah, malas nak keluar,,, huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian Asya...moga lain hari dapat jumpa boboiboy ye sayang..

Adylia Qarissa said...

asya pelok teruna orang ye....ish...malu la...heheheeee..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Lya,

Beruntungnya Asya mendapat kasih sayang dari ibu dan ayah tanpa had.

Itu saat seronoknya masa anak-anak diusia begini.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kalo balqis pun mesti suka tengok boboboi...wah bukan main lagik dia larikan anak teruna ek...so sweet la gambo tu, dah besaq ni mesti ramai peminat...

Melati Qistyna's Mummy said...

Alolololo, kesiannya kat asya ni, mmg xde rezeki dia la, bbrapa Kali melepas, xpe... Next time yek syg.... :)

LydSunshine said...

MYTV3 pun satu, patutnya acara utk kanak2 letak la awal2. Biar la yg menyanyi2 tu last2 skit. Dah tau Boboiboy tu bebudak yg tunggu. Takpe Asya, panjang lagi perjalalan hidup Asya. Nanti mesti akan jumpa jugak idola Asya tu.

Rosidah Binti Muhamad said...

Hajat tak kesempaian yer sayang..takpe auntie doakan permintaan Asya akan dimakbulkan.. :)

Kakzakie said...

Lya... anak-anak memang suka boboiboy nie. Kakak pun selalu teman anak kakak tonton petang selepas kakak masak...

Tak apa asya...satu hari mesti boboiboy dtg lagi.

IntaNBerliaN said...

ololooo asya.. sweet je.. siap ajak g umah boboiboy.. hihii.. sian asya, asyik terlepas je kan.. xpa asya.. nanti boboiboy dtg, cpt2 ajak mama terus pergi yer...

lieyalatif said...

alahai sian asya tak dpt jumpe boboiboy.....ape laa dieorg kuar kan boboiboy tu nak tengah2 mlm sah2 le yg nak tgk budak2kan....sian budak2 menanti n frust.....

suke la lya tgk asya berkepet ngan kazen die tu...kemain rapat, esok dah besar lya tunjuk gambar nisure dieorg malu2 heeheheheh

Hanis Azla said...

ala siannya hajat asya tak kesampaian.. takpe asya, nnt2 ada rezeki boleh jumpa..

p/s : kalau lya nak minta akak belikan novel akak tu boleh aje.. nnt minta lya e-mail pada akak alamat lya yer, InsyaAllah akak blh tolong beli dan poskan..
email akak : rafeahsalim@gmail.com

TQ lya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ala ciannya asya..aritu boboiboy dtg UTM..anak-anak auntie dptla salam dgn boboiboy..


lya..sy ada cadangan..apa kata lya je yg pakai baju maskot boboiboy tu..lps tu joget dgn asya..manala tau blh ubat kekecewaan dia..tp kena tabah sikitla nak jahit baju maskot boboiboy..cer try tempah ker

.:fyzz:. said...

alo2 cayang asha..cian tak leh jumpa boi3..tak dak rejeki lagi..emm tah la tak psan lak iqa mana retis nih kan...fofular ke? emm asya n mama sama2 cute mute..:)

lia said...

kamceng nyer Asya dgn cousin nyer.... he3

Cho Zila said...

ala sedihnyer... kalau dapatkan best... si boboiboy tak datangker @ terlewat yerk...

Marya Yusof said...

As salam,

Ala kesiannye Asya xdpt nak tgk BoboiBoy... Knplah program tu disusun mcm tu, klau utk kanak2 biarlah awal sikit kan... Takpelah Asya, maybe next time ye... :(

Che rosliza Che mat said...

tak ada rezeki asya nak jumpa boboiboy....kesian asya...

MamaYatie said...

oloss..sian plop asya...
kalo boboy boi ni auntie pun dok reti nok suggest gane..kalo upin & ipin senang sket..turun KL gi sek 7 shah alam..huhu

Ros said...

Assalamualaikum LYAfrina,

Alaaa.... kesiannya si asya ni....tak dapat nak berjumpa dengan Boboiboy...

Nampak geram sangat kat dalam kereta tu...tak pa lah asya nanti pi jumpak lain ya.....

Fieza79 said...

kesian asya...tkde rezki kan...

nmpk sweet lah asya dgn cousin tu..

r|nA @ ja|j|na said...

salam..dah lame giler tak comment kat sini..dah lame jugak tk tengok asya, hehe..wndu plok..

Zie said...

Cutenya Couple berdua tu...

Sidratul Muntaha said...

insyaa Allah
ade rezeki nak jumpa lagi..
takper..

m.u.l.a.n said...

takpe lenkali dapat jumpa insyA..

Cik FaRiZaM said...

suka la tgk anak u tu...comel senyuman dia.....phewwwiit kecik2 dah peluk tu..hak hak.

Cik FaRiZaM said...

leh jd modella anak u tu....ahaksss

rasp said...

ala ciannya tak dpt jumpa gak ek....
hopefully one day, ketemu gak ler dia dgn boboiboy...

Mamamya said...

aduhai asya..sian plak bila baca n3 ni (kesian kat mamanya juga...) mudah2an adalah rezeki asya lagi nnti....


p/s: sakit gigi lya tu mcmana? masih b'tahan dgn ubat tahan sakit ker?

Syira Qahira said...

salam


budak2 mmg suka la layan kartun mcm ni, sampai kita kena ikut sekali..huhu

Myra Jay said...

Siannya Asya tak dapat jumpa dengan BoboiBoy, tgk dari jauh pun jadik la kan..

Papa Mifz said...

papa mifz pun layan gak tgk boboiboy tuh...hehe

norhidana said...

alololo sian asya.... takpe nnti mana tau ada rezeki asya jmpa gak boboiboy tu yek... diaorang ni pun bt acara utk kanak2 jgnla sampai lwt2 mlm...

Wanieys said...

sian asya tak dpy jumpa boboiboy dekat2

fazilzura said...

ni kalau akil nmpak , dia pun serbu ....

Neeza.Areef said...

bdk2 kan selagi daya dia nk jugakk mcm2 alasan dia bg

Siti_btp said...

Makin comel Asya.Mana tak tumpah kuah kalau tak kat nasi, maknya pun cantik..

Mcm tak percaya je baca kisah lama Liya..Tabah dan sabarnya Liya dan suami hadapi ujian.. Hasilnya sekarang ni.

Pada thn yg sama Liya bertarung melahirkan Asha tahun yg sama juga akak bertarung dgn kanser akak..
Cina suka nombor 8..2008 pelbagai dugaan akak sebenarnya..

Semoga Asha berjaya di dunia dan akhirat..Terima kasih sudi ke blog akak.

eB ezrin said...

lya mkn cantek. aper rhsiernyer?:)

Kazman / Sue said...

wahhh... kemain jalan dgn sepupu yee...heee3

ieda said...

adoiii ciann asya ..
x per cayunk lain kali kita buat appoitment betul2 kan ;)

MamaEma said...

aboi asya..peluk sakan yer...hehehe...

Gieyana said...

si dara yg comel dgn bf nyer..cute!

Tina Othman said...

ala sian tak dpt jumpa boboiboy ye

ogyep yummy mellow said...

Terbaekkkkkkkk aje la nampaknya..

ch@ said...

syahdu pula entry lya ni. cian asya ye, takpe asya takyah jmpa boboiboy, minta papa belikan bear boboiboy. hihik. tapi part dgn anak teruna tu, sweet betul. shomel.

Mrs. Norrie said...

Salam..seronok singgah blog anda
Apa kata anda join contest mudah saya...
Hanya meneka gambar dan mana tahu ada rezeki untuk sicomel anda....

clik link nih yer...
http://asranorrie.blogspot.com/2012/04/teka-dan-menanganda-dpt-hadiah.html

wan nurul hezrina said...

sukalah tgk asya semyum.bleh bikin cair..suka pic yang dia peluk pakwe2=)sangat romantik

Izan Ishak said...

alahai...ciannya asya. takpelah lenkali boleh jumpa boboiboy lagi ye...

Karukord Jagau's said...

alololo kesiannya x dpt jumpa boboiboy.....x pe insya'allah nnt ada rezkinya tu ye :)

~diAhOntHeblOg~ said...

haha..comel jerk..ooo asya da ade bopren eh!!! hikhik..bestkan layankan anak..

Asmara said...

glamer ye boboiboi kt msia skrg? hihi.. dah bertahun tak duk msia tak tau karekter apa yg popular, yg ingat upin ipin je. ;)

Mama2Q said...

hehe...sama mcm QAISARA saya, suka sgt boboiboy....

Yumida said...

kiut la si asya tu...geli ati bila bc si asya larikn anak teruna...

x dpt jumpe boboiboy..beli patung boboiboy cukup la...utk peneman tdo asya

MulutPayau said...

alahai siannya Asya....tak pe, mngkin lain kali dapat jumpa....

Citarasa Rinduan said...

alahai.. asya..
jatuh kasihannya cik ayu pada mamu....

mujurlah ibu kamu spooting..

munna said...

alahai kesian asya... takpe nanti mesti dpt jumpa boboiboi

Ann Ishak said...

kesian asya...tunggu mama tulis surat cinta panjang2 dekat mytv3 ye, insyaAllah nanti tercapai cita asya nak jumpa boboiboy

Azhafizah[フィザ] said...

alahai sian asya..takpe pasni mama asya request kat mytv3 sure dapat punye..jgn sedih ye.

Puan Kutu said...

mmg dh takde rezeki asya nampaknya.tp kesian sgt bila asya nak sgt jumpa boboiboy,kita sbg ibu bapa msti nak tunaikan permintaan anak.takpe asya,maybe next time rezeki asya dengan boboiboy ok!

Puan Kutu said...

mmg dh takde rezeki asya nampaknya.tp kesian sgt bila asya nak sgt jumpa boboiboy,kita sbg ibu bapa msti nak tunaikan permintaan anak.takpe asya,maybe next time rezeki asya dengan boboiboy ok!

Aju Mohit said...

Mama ngan asya sama naik je suke tgk boboiboy hihihihi

kayrul-shah said...

sian asya...takde rezeki la...betul2 addict ngan boboiboy nie