Sunday, April 15, 2012

Kisah Minggu Lalu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu... Rasanya, minggu ni minggu yang amat memenatkan dan sangat2 tak cukup rehat. Biasalah, starting kerja dalam setiap minggu tu, agak melemaukan. Kali ni n3 campor rojok jer..Dok tau nok naip mende..

kerja sambil posing 

Apa yang berlaku last week :-

1. Minggu yang kritis...Untuk settlekan application permit import.

2. Hari rabu baru2 ni, ada pertandingan memancing. Bertindak sebagai urusetia (urus x berapa setia..hik..hik ). Banyak pic, tapi x smpat nk transfer n resize lagi. Memang penat sgt hari tu.

3. Balik daripada pertandingan memancing tu, terus ke tempat perubatan alternatif yang saya pergi untuk merawat saya dulu. (bukan bomoh2 eyhh)

4. Hari khamis, kerja macam biasa..walau letih sgt, sebab rabu tu x duduk diam. Tapi komitmen kerja y penting..ttp gagahkan diri.

5. Hari Jumaat, overtime kat ofis, untuk proses final berkaitan application tu. Dan memang dah selesai hari tu. . Tp syukur, segala proses untuk application permit import dah bereh. Dah rasa lega otak ni, cuma hari ni nak kena courier doc ke foreign agent. Boleh tarik nafas lega2.

6. Balik dari ofis hari Jumaat tu, ada piknik lat kat Monica Bay Beach dengan family MIL. Lepas solat Jumaat, bersiap sedia. Maka adalah xtvt bbq & makan2 nasi kat situ..Syok jugok..tapi x lama sgt stay situ, sebab berkejar nak jumpa Boboiboy lak petang tu.

7. Lepas Asar, bersiap nak ke Padang Astaka... yela, nak bawak asya jumpa maskot Boboiboy. Dari minggu lepas lagi nak jumpa. Aritu jumpa maskot Mickey Mouse & Angry Bird je kan. Tapi kesiannya..memang xde rezeki asya nak jumpa, sebab dah terlewat sampai situ. Tapi dengar citer malam tu ada plok. Lepas maghrib, pergi semula ke situ...owhh..ada geng MYTV3 rupanya... dan ada artis, Salma Mentor & Iqa..Tak tau Iqa mana?? tp bukan protege Norman KRU tu. Tunggu punya tunggu...aduyai..x keluor2 pon lagi Boboiboy..last2 nak tarik diri la..sebab penat sgt, tup2..elok2 je masuk kereta ,Boboiboy & heroin dia keluar bersama uncle yaya.. Huhu..nak keluar malas dah, last2 tgk dari dalam kereta je sekejap.

8. Dan kelmarin, kerja macam biasa sampai kul 4.45pm.pastu Fain ambik, balik rumah bersiap laju2 sebab fain kata, Boboiboy ada lagi..Skali bila sampai..Boboiboy dah balik..Aduh..kesiannya Asya mama.. Lepas tu, terus pusing2 bandar Kemaman yang kecik tu & last pergi makan.

9. Dan hari ni..KERJA...KERJA..KERJA.... fuhhhhhhhhhhhhh

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

30 comments:

Adylia Qarissa said...

kadang2 penat berkerja tu berbaloi jika dihargai dan dapat kepuasan diri ;p

izan mama mia said...

baca pun dah penat...mmg bz betol....

ieda said...

fuh .. berpeluh akk membaca ekkeke ..penat memang penat kan lya .. tapi bila fikir tanggungjawab membantu suami mencari rejeki kita gagahkan juga ..

kalau ikut ati nak duk rumah goyang kaki ekkeke ;)

Che rosliza Che mat said...

Begitulah rutin kehidupan kitakan...ulang yg sama jer....hihihi

Ibuhani said...

Cantik posing kt port tu! Minggu yg penuh dgn aktiviti kerja tp sempat jugak happy2 ngan family ye....

mamashikin said...

hari ahad mmg hari plg nk bekerja..huhuh...tp khamis...plg best sb esok cuti..
ohh ada sure heboh eh kat tganu..sian asya tak dpt jumpa boboiboy..

Umie Naziera said...

minggu yg padat an..kesian asya xdpt jumpa boboiboy

rieda_ffya said...

sian lya/....keje2 gak...kesihatan perlu dijaga tau

Melati Qistyna's Mummy said...

Byknye kapal...hukk

Akak gn faststone photo resizer, boleh resize byk gambo skali harung :)

gadisBunga said...

maksudnye harini awak keje lah ek?

ok.

hepi working eh! :D

Jendela Hati said...

itu lah kan, kite nie keje, rumah, anak, keje, rumah dan anak huhu

Ina Haireina said...

penatnye lya.. yg penting jaga kesihatan baik2 k...

kakcik said...

Penuhnya jadual LYA...

Azian Elias said...

kalau tak keje sure boring kan.

pictb said...

Wahh busy sgt...Haha

ratusiput said...

waaaahhh...packnye jadual lyana...tp takpe...yg pntg kita enjoy ngan keje :) cantik gambar kapal2 tu..

NzA said...

kerja tu kerja jugak ttp kesihatan kena jaga ye dik....

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh dipenuhi dgn aktiviti. memang bestkan.

.:fyzz:. said...

FYZZ baca satu nafas...mmg penat bca..tuh baru baca..lya lagi la kena faced ngan akitiviti yg padat tuh..tp takpa..at least ada kepuasan lam merencakan aktiviti seharian kan..alo2 cian asya tak dpt jumpa boi3...xpa next time yer asha syang..

ubi said...

kemaman.. mcm best! terasa nak pegi sane!

mie said...

pohon pertolongan dari saudari...boleh tak nytakan tempat bedah rawatan ..yg saudari ...pergi..tolonglah..KERANA ALLAH...saya perlu iktiar demi anak2 saya.....email saya mieacu73@yahoo.com

LYAfrina said...

MIe :

as-salam... saya harap awak baca komen ni..

ekceli sebelum ni saya dah email pada awak berkaitan detail pusat perubatan tu. Patutlah email sy x direply.. mybe x sampai..xpe, sekarang sy cuba email skali lagi..seandainya x dpt gak email dr saya... blh tgalkan no hp awak.. dan saya xkan publish kat sini no hp awak.

apa2 pon..saya doakan agar anak awk sembuh.

MulutPayau said...

akak baca pun penat dik....penuh dgn aktvti....

Romeo Laut said...

Kerja dengan tugboat ke? Ada kerja kosong? Nak buat part time sementara nak tunggu kapal...

mamalieyna said...

penatnya kerja..tp kalau tak kerja, boring lak rasa terperap kt umah kan..hehe

selamat bekerja~

MamaEma said...

schedule yang penuh terisi..demi anak utk tgk boiboy...tak apa mungkin tak ada rezeki nak tgk boiboiy secara dekat.

Puan Kutu said...

kesian asya tak dpt jumpa boboboy.tapi takpe mmg dh takde rezeki kan..byk kalig ak tu p tp mmg dh tersurat tak ada rezeki asya nak jmp..

mummY daniSha said...

lya,lya keje kat mana eh?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

keje lya memang mencabar & lain dari lain, kebanyakan kaum hawa dok opis je...tapi kita bangga tengok lya mampu wat keje cam kaum adam...cayok2

Nazayiena said...

Siannya Asya x dpt jumpa boboiboy....