Monday, April 30, 2012

Laguna Ikan Bakar

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ada ke yang kerja arini?? Atau cuti direct je, sebab esokkan cuti "Hari Pekerja". Sempena cuti 1 Mei, insyallah..kalo tiada apa2 halangan ingat nak ke Kuantan. Nak intai2 kain pasang untuk baju raya tahun ni. Tak tahu tema apa tahun ni... Tengokla mana yang berkenan... Orang lain dah prepare ke baju raya??? Hehehe..puasa pon dop lagi sibuk nak cari kain. Nak wak gane, tailor awal2 dah gtau, stop ambik kain bulan 5. So.... kena la cari awal2.. Lagi pon, saya x brape suka baju ready made..Lebih selesa yang ditempah.

TARIKH : 
28/04/2012

LOKASI ;
RESTORAN LAGUNA IKAN BAKAR

Sabtu baru-baru ni teman Fain makan kat sini. Teman ajer yer.... Saya x makan pom. Konon2 diet.
Lokasi restoran ni terletak di Jalan Air Putih. Selepas Balai Polis Cukai, Kemaman. Restoran ni betul2 bersebelahan dengan MPK (Majlis Perbandaran Kemaman).

Cepat...cepat...cepat...
sape nak order leh call sekarang...

Aiiii...si cilik sibuk memilih menu...
Dah pandai baca yer asya???

Sup Ayam untuk asya & mama..
Hehehe..malam2xleh makan nasi... hihi.. Padahal time ni je tak makan, sebab dah makan kenyang2 petang tu. Kalo tak... mau join sekali.

Nasi Goreng Ayam untuk big boss


30.4.2012.... dah selamat cashout akaun Nuff
Harap2 lepas ni ada lagi rezeki .
"0" sudah tabung asya


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

Ujie said...

Saya pulak suka beli baju yg siap..stkt ni okey la.

*seronoknya boleh cash out!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedap jer tgk nasi goreng ayam tu...

Cahyok2 utk Nuff..sikit2 lama2 jadi bukit.. :)

*Lya..FM tu lily dah pos hari sabtu..dah sampai ke?

Nazayiena said...

Memang kena beli awal baju raya nie sbb bulan 8 dah nak raya....
Semoga lepas nie penuh blk tabung Asya tu....

syawalsimpsons said...

sedapnyer....nak sikit boleh tak..alahai lapar la pulak...

.:fyzz:. said...

emm tui la..nnti saya pun dh sempat raya bulan 8 nih..kena cari siap2 ni...saya plak suka beli yg ready made..

waaa.lya tak makan ya..ish2 kalau saya la mau tergugat iman ngan makanan2 yg best itew..hehe

♥cikmOt♥ said...

bestnya...lama tak makan ikan bakar...

owhh...bila saya nak ada BE ni...sobs...

anisalya said...

seronoknya asya. blm beli pun kain lagi. tegah mencari2 kain pasang nak buat jubah.

mama tisya said...

sup ayam je ye utk lya...kena mkn byk skit tu :)

diana said...

tiap kali raya saya beli baju yang dah siap je..sebabnya saya tak suka kan kejutan.muahahah..

eh!saya pun baru cashout semalam..tapi hari ni daH ada 4 ringgit..

Karukord Jagau's said...

Saya beli baju siap je hehehee...

Aii kuar habis dh....leh la blanje kihkihkih :)

Rosidah Binti Muhamad said...

Nyaris nak mkn sini masa bulan 3 tu ari..huhuhu..tak jd la pulak..nampak mcm sedap jer nasi tu..

Yeay!! Dah cashout..best best..masyukkk..

maszmadi said...

wah, bleh terjah nie, tapi kena tunggu baik ganu baru leh terjah.. mcm best jerk tpt dia ni..

salwana nordin @ che'wa said...

terliur jap hhheee...

saya keje arini..tak ambik cuti pun sbb anak2 sekolah :)

Kazman / Sue said...

time cuti nak berjalan2x dan bershoppiing... kan3x...

ct rahani said...

sama la sini.. ader kedai dh tutup pun tempahan.. sy dh beli jugak kain pasang cuma nk tempah x sempat2.. hehe.. wah tahniah dh cashout.. mesti x sabar2 nk tunggu cheque kan.. hehe..

kayrul-shah said...

ingatkan ada ikan bakar tadi..

kayrul lebih suka baju kurung siap maklum la susah nak cari tailor yg bagus

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lya..k.atie pon blm cari baju raya gak...ingat nk cari jugak.Lewat sgt nanti HB sibuk,xdpt nk g mana2...
Mkn sup2 mmg sedap...

IntaNBerliaN said...

sup ayam tu nmpk cam best je..hihii

sy lum beli pun lg.. ingat nk beli ready made je.. bkn pe, tgh prgnant ni, xtau time raya nanti perut dh besar mana..hihii

Lya Colours said...

saya pny nuff sedang di kumpul. tgu lebih sket baru cash out. hihi

Fai Shaklee said...

tak pernah lagi sampi kemaman... teringin juga tgk tmpat org. tapi tak tahulah bila berkesempatan ;)

~aSHa~ said...

sha pun byk tak berjahit lagi ni....


lya sha pernah makan situ..menarik

mummY daniSha said...

tula..pose pun x lg kan..sy baru order..belum dpt pun lg hee

Cik FaRiZaM said...

wahh dah cash out nuffnang....

congrate...

cantik nye laguna ni......makanan pon nampak sedap.....

gadisBunga said...

saya dok gi kemamang tak pernah pulak dibawak ke sini. isk!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is baru sempat singgah hari ni.. terbizi set.. hohoho (^____^)

sedapnyer (^___^)

Izan Ishak said...

bestnya dah mula jalan2 cari kain pasang utk buat baju raya. izan selama dah kawen ni kan, cari baju ready made aje lya sbb saiz masih senang dicari.

tapi utk thn ni kami semua 'cuti' dari beraya. nak sambut bby barulah katakan. buat persiapan pun sederhana aje.

mie said...

syukur..pada ALLAH ...diatas kegembiraan LIYA DAN FAMILY....ALHAMDULILLAH

mie said...

mengalir air mata bila saya membaca entri TTG 'Eksperimen DIRI..24/02/2012....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

huhu..blm shopink lg baju raye kami..

senyum asya sampai ke telinga :)


alhamdulillah...rezeki lya.. :)

MamaEma said...

sedapnya makan-makan...akak kerja... bizi sgt...seminggu nak outstation minggu depan ni..

Salmiza said...

penah dgr tpt ni tp x penah smpi...mesti sedap2 eh menu die...:-)

Kancil 8349 said...

wah...bikin saya lapar plak tengok gambar tu...hehehe...

Che Rosliza Che mat said...

sedapnya...asya pilih menu ya...hihihihi

Che Rosliza Che mat said...

Oh! lupa....cik rose dah prepare dah baju raya...tema tahun nie hitam campur sikit pink hihihi...Beli kain English Cotton...

MulutPayau said...

dah cash out nufng ya...tahniah dik..

Baju raya akak tahun lepas baru siap..huhuhu...

fieda said...

nmpok sedak tu...

cashout doh..moga pasni adalah be yg melekat..

Jendela Hati said...

wah dah dpt cash, syoknyeee... selamat maju jaya dlm berblog ye.

mama_umar_maryam said...

kitorg pon readymade je nnt,insyaAllah..slmt shopping!!!

ieda said...

akk punn x tahu tema apa, raya pertengahan bln 7 kan, tu yg tailor dah star ambil tempahan, mcm mna punn kenafikirkan tema gak huhuhu,

alooor syg dh mkn siang nye ye, sop pun sop lah, janji mkn, sedap juga nmpak menu2 dia lya :-)

dah cash bev, akk nie lum layie masih running :-)

mama aini said...

ehem bln march aritu mama ket`ganu..tapi tak singgah kat kemaman..he2x..banyak makanan yg ada kat t`ganu tapi takde kat klang ni..

Puan Kutu said...

seronok bley csh out.nti tabung asya beranak la lagi..:)