Tuesday, April 10, 2012

Meet Uncle Yaya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

hEHE.. Tajuk tu ade-ade jer..bukannyer meet Uncle Hussein yer...Tapi meet uncle Yaya. Ni cerita weekenda baru-baru ni, yakni hari Jumaat. Biasalah kalo xde plan apa2, semuanya on the spot punya xtvt. Pagi-pagi tu, siap jemurkan kain2 yang di basuh. Lepas tu, teman Fain g ofis dia sekejap. Otw balik tu, singgah pasaraya beli kerang..Fain mengidam nak makan kerang bakor.. Dia yang buat.. hik2... T/hari tu, tidurkan asya.. Dan petang... lepas asar mula bersiap-siap. mandikan asya, makeup dia cun2..  n keluar rumoh ikur "ere" je... Tgk kat Padang Astaka ada something.. Haaaaa.. apa lagi, terus berhenti. Agaknya apa tu??

Si asya mama yang tersenyum kiput

Tau apa yang ada kat sini... Jeng..jeng..jeng... antara kartun kesukaan asya "Mickey Mouse" & "Angry Bird".. Tgk ramainyer orang berkerumum.. Kita orang pon mencelah jugak lah.

Haha..apesal masam muka asya..Macam terkejut & tak terkata je ni

hik..hik... comel sunggu angry bird tu.. Mujur dia xde nak angry2 haritu.

Fain kata, masa ni badan asya mgeletar.. aduyai... dia takut agaknya.

mickey main cuit2 dia..dia buat tak tau je

Dengan mama baru senyum :-)

tu dia... namanya "Uncle Yaya "

hik..hik..comel sungguh senyuman uncle yaya ni... sweet je.. Asya asyik kata, nak jumpa uncle yaya hidung bengkak.. Alahai... terus tersembur mama ni. Kata uncle yaya, next week boboiboy datang. Yang ni hari2 asya duk ulang " nok joget itik dengan boboiboy".. Okeyhhh...kita tunggu minggu depan yer.. Jangan sampai masa, asya takut2 dah...

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

87 comments:

mama rifQy said...

kat mane ni lya? kat kemaman ke?? bestnyeee?? Padang astaka tuh kemaman ek? ke astaka kat bando ni?

mummY daniSha said...

cute topi asya..kalau danisha x sampai setengah jam dah bukak heee =p

Aju Mohit said...

Alahai bestnya, rasa mcm Kat obesea plak dengan Mickey mouse tu, comelnya asya dengan spek pink

LYAfrina said...

mama rifQy :

ni kat kmn naa..padang astaka ni kat depan bali polis kemaman tu..skarang dikenali Taman Bandar

azzey said...

sker tgk mulut asya..:)

IntaNBerliaN said...

ada pesta apa2 ke yg dorg ni dtg ek... mesti semua budak2 suka kan..

asya comel je pakai spek gitu :-)

Ena said...

heheh..


cute sangat..

Zie said...

seronok leh wak anak2 kat tempat macam ni...

Masya said...

wahhhh bestnya..... kalau asya pun teruja.. saya lagilah... bestnya....

rieda_ffya said...

asya terkezut kut tgk mickey n angry bird tu besar gabak..slama ni dia pikir benda kecik aje...heee

Melati Qistyna's Mummy said...

Tanjat memon gaknye dia, selalu lam tb kecik jek, tetiba kat luo beso, hehehehe

AdaM Hawa said...

amboi asya.. beso spek tu.. pink lagi..

Mama Balqis BPB said...

comel la Asya...ingtkan Astaka kat KT..kejut kejap hahahah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

seronok asya dapat jumpa uncle yaya..
asya pun comel dengan spek mata besar colour pink..

Kazman / Sue said...

wah... pakai cermin mata macam uncle yaya jugak laa... haaa3x

Siti Asiah said...

Sonok tengok Asya...:)

Dieyna said...

huhu rugi terleps.. nak gi jugaklaaa jumaat ni kalau ada masa hehe

@ deqla manjew said...

cute asya ngan spec kaler pink tu...haha...

Kunang-Kunang said...

Salam Lya,

Budak2 kadang tu memang dia takut bila lihat benda2 macam ni.

Tapi Asya okeylah lepas tu senyum, sesetengah budak terus meraung jer.

~diAhOntHeblOg~ said...

hihik..idong bengkak kata die..adoilaaaa

izan mama mia said...

pinjam cermin mata..boleh tak asya...eheheh..

Fieza79 said...

best nya dpt bwk anak2 kt tmpt cam gini...kat sini jrg2 ada cmni...

sian asya tahan takut smpai menggeletar...rasa nya suka dalam takut tuu...comel ;-)

LydSunshine said...

Fuyyoh. Stylo Asya. Pakai spek mata kaler fink. Bleh nmpk perubahan airmuka masa dukung dgn fain muka cemas je. Bila dukung dgn mama baru le senyum. Heheh.

Huda said...

kalau anak kita tu confirm dah lari dah, hehe

Aisumi Chan Kawa'i said...

hehehe.. sumi pun tersembur gelak skali bila baca.. hidung bengkak?

Cik Rose Cute said...

Mesti asya seronokkan....

Lynn said...

hik hik hik..comey..asya tu..

Nens Collection said...

bukan ckp asya untie pon takut ler kalo patung2 camni..tp suke tgk kalo jauh..dekat2 takut jgak..hoho

..::Mama Chrysalis::.. said...

comelnya yaya....:-)

Errah said...

tomey tomey...aah..semalam kuar g bandar terkjut tgok de sign taman bandar besar gedabak tu...

Tina Othman said...

hihi dalam takut tu, menten je dia ye

lya ni, lawa lah, tak mcm mak org pun =)

wan nurul hezrina said...

haha mmg uncle yaya nyer idung bengkakpun.hikhik.msa kt mickey bdn asya mengeletar ek.dia takut2 tgk muka tak mo snyum

KhaiRin : anies said...

speechless dpt jupe MM dan AB bird ya asya

eima said...

aku mula nye tertarik pd pic mickey tu tetiba nampak sesuatu kat kat leher cik abg pastu pic lain aku wat tak nampak dah...hehehe bleh gitu ???




*** gurau je ek ....

♥MAMASYAZA♥ said...

amboi cutenye spek mata pinky dia

Neeza.Areef said...

bestnya maskot beso2 gitu dtgg..siap angry bird tu x pnah jmpa lg
rasanye asya tu tegamam kot tu senyuum lain mcm je..mcm x excited kan?
budak2 cmtu lah..diorg klu jmpa maskot beso2 gitu mmg speechless

lieyalatif said...

cute asya berspek pink tu...siap ngan tapi crochet lagi...tomey2 heehehehe

tulaa, kelako tgk die buat dek ngan mickey tu....malu2 kot lya heheeheheh

m.u.l.a.n said...

hehhe... so cute..

lelamaisara said...

Betul la comei topi Asha...Kalu Alesya tak sampai 1 minit pon pakai..hehehe..

Nice mama n Asha :)

cheqna said...

owoh..ngan mama gok baru nak senyum =)

Kakzakie said...

Anak-anak memang suka kalau dapat berjumpa yg katun/clown macam nie...

Besarnya cermin mata asya:)

rasp said...

gamaknya 1st time jumpa Mickey & Angry Bird kot...
tu yg terkezut...
cian dia....
nak tergelak dia ckp "hidung bengkak" tu hahahahahahaha...
funny lah asya nie :D

Kella said...

wah.. tak penah jumpa maskot angry bird.. dinu ade doh? =)

ct rahani said...

asya lg comel dr uncle yaya ape.. hehe..

meriahnya.. budak2 sure suka klu ke tpt camtukan..

::NureeN:: said...

besar sgt kot mickey tue, tue yg asya menggeletar..
klau ellesya ni mau dipeluknya.. ari tue jumpe minnie belon besar pon dok peluk..

ieda said...

ahahah awat wajah asya moody aje
nak2 bila bergamabr ngan uncle yaya tuu hurmmmmmmmmmm nampak sgt dia x berkenan ngan uncle yaya tuu ;)

Cho Zila said...

best kalau der cam gini.. anak2 akak tak takut punya dengan benda2 gini.. suka diaorang nak amek gambar...

aanie said...

uncle yaya hidung kembang? hehe....

~aSHa~ said...

kalo anak tau ada angry bird sure dia nak tgk..

tapi si kecik plak tak sihat

Lya Colours said...

kemain spek asya. pink kalerrrr gitu

Phat said...

seronok nya dekat ngan anak n husband x macam kita ;-)

.:fyzz:. said...

asya n mama cute ja ...:) oo tuh la uncle yaya..uncle hidung bengkak..hehe pandai la asya..:)

Alin Marlini said...

bestnyer dpt jumpa patung agry bird :)

eB ezrin said...

bestnyer asya sporting...
kalo aerish? penakut....

Farrah Hasna said...

merianya

sue zainun said...

alahai takut plak Asya..nampak besar sgt kot Mickey tu..biasa kecik jer kalo dlm TV..
**comel2 org ganu nih ye..

Rose Khadijah said...

yaya yang cumelll..acik ros nak pinjam ceminmata leh tak?!!
hehehehe..

maszmadi said...

hikhik, cumel lak uncle yaya hidung bengkak tu.. haha

intan_blur said...

mcm best..
nak pinjam spek mata tu..cun

ZSqueenbee said...

comellnyeeee dgn cermin mata pink tu..ade budak xnk die bg cernmin mata..pakai kejap je den xnk dh...hihihihi....seronok die..

ieja amieja said...

seronok tuh!! dapat jumpa uncle Yaya..:D

munna said...

kalau Yasmin mesti nangis dah klu jumpa maskot mcm ni....

wanie amerie said...

cutenya asya..mama dia melaram abis ank dara dia sorang nie..
cantik spek merah, beli kat mna ekk?
untie nak pinjam ble??

ogyep yummy mellow said...

Uncle yaya pun uncle yaya lah kan... janji uncle...

saffiya_aleesya @ echa said...

asya comei piky girl gituuuu..best kan ada angry bird n mickey mouse!! budak2 suka laaa

fieda said...

asya pandai bergaya..taknak pun bukak spek dgn topi tu ye..maira kalau pakai sekejap jer..

Puan Kutu said...

uncle yaya sgt comel.asya wpun nmpk tkut tp tetap suka kan dpt jumpa mickey n angry bird..

Nazayiena said...

Last2 tgk juga muka asya senyum,takut ke dgn mickey mouse dan angry bird tu?

IbuQalief said...

amboi asya besornyer spek mata heheeee..btw asya cute la =)

Papa Mifz said...

amboi kedabak sunglass tuh yer....hehe

Ros said...

Assalamualaikum LYAfrina,

Macam mana Si asya ni tak takut...tengok la Micky Mouse dan Angry bird tu besar sangat he.he.he....

Deru Ombak said...

Senyum mama dgn asya sama jek manisnya..

..::..aRe-Na..::.. said...

aloloo..sgt2 chomei asya ni
cam ibunyer..hehe!!

MulutPayau said...

seronoknya Asya dapat jumpa uncle yaya....

Lily@MamaZaraZareef said...

zara sampai skang takut ngan uncle badut tukang bagi belon macam tuh..klu nmpak kompem nangis jerit2 taknak dekat,,huhuhu

mypowerofwords said...

Hi! Follow here... Kindly visit me back..TQ :)

Kancil 8349 said...

amboi...seronoknya anak beranak....

Marya Yusof said...

As salam LyAfrina,

Seronoknua Asya ye... Samalah dgn my Iman sgt takut dgn clown & sejenisnya... Sekurang-kurangnya Asya tak nangis tp Iman belum smp lg dah nangis menjerit2 takut...hehee...

Yg dekat entry sy tu bkn buah zaitun tp buah tin... Org Islam xramai di sini ada dlm 5000 org je... Wanita pun boleh sembahyang Jumaat di Masjid cuma, tidak digalakkan krn boleh menjadi makruh & haram... Rujuk ustazlah ye..hehee.. :)

Asmara said...

oh mesti kepanasan maskot tu. hikhik...

suhaina laui. said...

waaaaaa...bestnyer asya.....comey spek hehehe...mama asya pun makin cunla....

Myra Jay said...

Memang nampak sangat muka cuak Asya ha..
Takut kot jumpa real ni, slalu tengok kat TB ngan enset je ;)

Karukord Jagau's said...

beso nya cermin mata....bergaya sungguh si comel itu :-)

mama irfan said...

stylonya asya.... comel sungguh.... ^_^

anisalya said...

comel je asya ni. pakai spek lagi berjalan ye. mengalahkan mama.

MamaEma said...

uncle yaya yang sporting..

kayyana said...

hehehehe.... comel je..

Mama Gee said...

cunnya spec asya....bg aunty pinjam jap...heheee