Monday, April 23, 2012

My Bestfriend Engagement

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bertemu di Isnin.. Moga mood semua tak "monday blues" yer.. 2 hari tak berupdate blog sebab sibuk dengan macam2 hal. Berbalik pada tajuk, Sabtu baru-baru ni sempat luangkan masa ke majlis pertunangan bff saya, MILA. Kami mmg kamceng giler, masa kecik ke zaman remaja kami membesar bersama. Macam2 hal kami tempuhi bersama. Jom layan antara pic2 yang saya pilih secara random. Kalo nak letak semua hampir 200pcs gak ni. Mau fengsan.. Ni pon pic yang saya letak sini x edit cun2 lagi, just resize jer. Mybe saya akan letak full pic kat blog fotografi saya yang dah bertahun tak berupdate tu. Banyak tu nak kena edit biar cun2 sikit... dah la x pro..ok la, sebagai koleksi peribadi & indah di mata saya saje kan??

Pelamin pertunangan dengan tema "Hijau Pucuk Pisang + Putih "

Busana pilihan kaler grey. Memang cun!

termasuk busana & pelamin dengan hanya $400. Murahkan???

Seri orang bertunang yang sangat2 teserlah

Candid pic ni

Adik-beradik Mila, kesemuanya perempuan. Mila anak ke-2.
Semua cun-cun kan?

Saat cincin disarungkan oleh MIL to be.
Saya letak sekeping ni jer,, sbb pic lain2 pon lebih kurang je.

Ini sebenarnya aksi candid.
Inilah mila punya husband to be..Insyallah... bulan 11 ni berlangsunglah majlisnya.

Aksi mak romeo & princess-nyer

so sweet :-)

suka pic ni... tp alahai... sempat lagi tu tido dalam senyum.

Semoga bahagia menjadi milik kamu berdua selamanya & semoga urusan untuk melangkah ke hubungan yang halal itu dipermudahkan segalanya.. Insyallah.

Dan lagi aksi candid dari kami pula :-

konfius skejap... ape kes ni yer??

Sempat lagi bergosip  yer??

apa yang serius ni ye?? Mila..mancung hidung muuu!

Tetap nak interframe yer... Blurrnyer pic ni.. aduyaii... time orang ambik gambo kt mesti blurr la,, over terang la..gelap la.... redhooo j la.

Dan,.. pic ni, suka tgk view kat belakang tu. Ni odwy balik ke rumah dah, asya la peel ajak balik sgt. Mujur rumah selang beberapa buah je..

Mmmuuaahhhh... flying kiss dari asya buat semua!!
Nak tengok asya posing tak??? Ok... tunggu di hari lain yer.. Tak tau la bila mama nak upload pic asya ni?? Asya pon nak glemer gak :-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

Ibuhani said...

smoga semua akan berjln dgn baik bg MILA. asya n mak asya pun bergaya sakan jugak ye.....

inazamri said...

cantik pelamin pertunangan n mekap tu pun nampak cantik.cutenye asya dgn baju sedondon maknye.

::NureeN:: said...

mmg cantik... bertuah kan org yg kawin skrg..
cantik asya berpolkadot ngan lya :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah buat BFF lya..
Cantik pelamin tu...

Model cilik tu comel lah ngan baju polkadotnye.. ^^

*Lya..nanti bg alamat kat lily ye...nk bg ole2 dr srwk.. ;)

Kakzakie said...

Lya murahnya dia charge ye... kalau di JB memang tak ada ribu jangan tanyalah nak dapat make-up dan pelamin macam tu...

sue zainun said...

salam Lya..sihat harini?
hurmmm cun pengantinnya..
sedondon Asya ngan mama ye..hehe next entry auntie nak tgk gambar Asya berphotogediks lak yer..hihi :)

Lya Colours said...

comel asya baju polka dot

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cantik baju asya, la ni tunang pun ada pelamin kan, kita dulu tak merasa pun...cantik2 gambo..

Myra Jay said...

Cantik pelamin kaler ijau, nampak berseri dengan bakal pengantin ;)

Mrs.Izi said...

cantik n murah pakej ni.naik seri yg bertunang tu.skerla

mummY daniSha said...

tula..budak2 kadang2 time peel datang,suke sebok ajak balik kan...pernah x sempat minum lg pun,danisha dah nanges2 ajak balik huhuhu

LydSunshine said...

Ooo.. bertunang.Ada tgk kat FB ari tu gmbr asya posing atas pelamin, ingatkan member kawen. Tahniah utk kawan Lya.

lieyalatif said...

cantik pelamin tu lya..simple tapi mmg naik serinye ngan tema baju tunang tu....

semoga kekal bahagia ke jinjang pelamin yeak.....

si asya tetap comel ngan aksi n gayanye heheheeh....

Huda said...

suka nengok gambar2 ni semua..meriah, gambar asya kat bawah tu comel je..

intan_blur said...

tahniah diucapkan..
sgt2 simple n menarik..
manis bff tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

skrng org bertunang semua pakai pelamin ekkk...cantek...pakej tue sangat murah la

IntaNBerliaN said...

murahnya.. 400 je.. tp kat trg mmg murahkan.. cantik2 jugak.. :-)

sk pic last tu... asya sgt comel..!!!

p/s : sue @ QasehnyaRania kem salam..

norhidana said...

tahniah utk bff Lya, semoga kekal hingga ke jinjang pelamin, zmn skrg nih tunang pun dh mcm nikah yek... makeup pun cantik... pelamin walaupun simple tp sweet

nape asya tak pakai polkadot merah cam mama nyer? hehhe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..cantik pelamin yg bertema kn kaler hijau tu!
Semlm k.atie pon g kenduri org brtunang gak..tema kaler pink!Pelaminnya pon cantik gak...

Fieza79 said...

tahniah buat kawan Lya..moga kedua nya akan cpt bersatu dan berbahgia selama nya...aminn!

comel asya buat pose gitu..!

♥MAMASYAZA♥ said...

selamat bertunang utk mila. cantik persiapan pertunangan dia

anisalya said...

pelamin dah serupa pelamin org nak kawin dah. cantik.

KakAsma said...

Mama Asya,
masa akak bertunang dulu simple ajer..tak de berpelamin2 nie..skrg nie org bertunang pun dah macam pengantin..kalau wedding day nanti lagi grand kot..hihihihi ada bajet semua bolehkan...cantik lak pelamin nyer very the soft gitu!!!

KakAsma said...

Mama Asya,
masa akak bertunang dulu simple ajer..tak de berpelamin2 nie..skrg nie org bertunang pun dah macam pengantin..kalau wedding day nanti lagi grand kot..hihihihi ada bajet semua bolehkan...cantik lak pelamin nyer very the soft gitu!!!

|| NaFiRaa || said...

canteknye~ hehehehe

lya bisik ape tuh?? bagi tips eh?? :)

rasp said...

bertunang pun berpelamin dah bagaikan zaman skarang...
walopun pakej murah tapi memang berbaloi.....

MamaEma said...

selamat bertunang pada kawan lya yer...semoga mereka disatukan...

ieda said...

waah so sweet couple ..
nice warna tu kan .. kelabu .. hurmmm .. ekek berangan lak akk nie ;)

ok je pic lya tuu .. cantik je dik ;)

Kella said...

memang murah la weh... =) comey kaler bju dia.. orangnya pun lawooo.... selamat bertunang.. smoga bertemu jojohnya ke jinjang pelamin hendaknya.. =)

mama pipie said...

alahai.. lya pn dh mcm pengantin dah

.:fyzz:. said...

yg penting asya ttp maintain comey..tgk la gayanya..

waaa.murah la..pakej tuh rm400 je..mmg berbaloi2..tp skang kalau tunang msti nak ada pelamin gak kan...

maszmadi said...

sweetnyer bakal pengantin......

Zie said...

Cantiknya bakal pengantin nih tahniah... gosip ker bagi petua tu?.. hehehe

Neeza.Areef said...

murah..cantik plak mekap..siap ada pelamin lg..org skang tunang bajet bkn skit2 kan

Cik FaRiZaM said...

cantik nye pelamin n pasangan yg bertunang tu....awk pon cantik di situ,,


tahniah....moga berkekalan hingga ke jinjang pelamin >_<

Tina Othman said...

tahniah buat mila

bila bff happy, kita pun tumpang happy kan =)

ct rahani said...

cantik.. tunang dh macam kawen dahkan.. nampak meriah sgt.. comel la pics asya yg last tuh.. kiss jugak utk asya.. hehe..

Nazayiena said...

Selamat bertunang buat kwn Lya,baru nampak Asya senyum nampak gigi....

rieda_ffya said...

semua comei2 la pic tu...yg pnting post si cilik asya...sgt comei.. tahniah buat kawan Lya...

Kazman / Sue said...

semoga bahagia hendaknyaa....

Izan Ishak said...

selamat bertunang buat BFF lya tu ye.

*lya...izan takleh nak tgk gmbr2 yg cantik tu sbb bband slow sangat nih...huhu...sedih!

Acik Erna said...

semoga berkekalan keinjang pelamin..asya dan mak asya pun cantik..sama cantik macam kawan yang bertunang tu

fieda said...

asya tetap comel....semoga mereka kekal selamanya..

Puan Kutu said...

cantik,siple dan murah.hehe semoga mila dpt mngharungi alam pertunangan dengan bahagia..:)

Jendela Hati said...

cun bakal pengantin tu, semoga berbahagia...

~diAhOntHeblOg~ said...

santeknyeeee...awk pon santek baju polka dot..hehehe

Che Rosliza Che mat said...

meriah betul majlis pertunangan macam dah majlis kawin...warna hijau cantik..