Friday, April 20, 2012

Pertandingan Memancing Aweks kah???

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat hari Jumaat geng!! Semoga hari ini memberi penuh keberkatan.. Pertandingan memancing awekss??? Owhh... ade ke?? Ekceli, sempena cuti Pertabalan Agong pada 11/04/2012 baru2 ni, ofis saya mengadakan pertandingan memancing buat semua staff dan sub-cont under company saya ni. Memang meriah... dan makanan pon meriah. Hadiah pom, leh tahan meriah.. hadiahnya $$$$$$$$$$$$$. Sebab ada terlalu banyak pic, jadi saya pilih secara random jer.. Jom layan:-

see...
hadiah wang tunai hingga ke tempat ke-10 dan ada 4 hamper bernilai RM70 untuk cabutan bertuah.

my ofismate yang bertindak sebagai urus-setia hari tu.. 
Saya x brape nak urus-setia sgt.. hik2.

Antara pic febret saya.. aksi dock master & anaknyer..
Si anak sungguh setia menemani ayahnyer... sweet

Dan pic ni.. sebahagian yang masuk bertanding yang memilih port di atas JETI ni

Dan, ada yang memilih port di atas kapal ni. Kalo nak tau, kawasan kerja saya ni di slipway.. so semestinyalah berhubung dengan laut dalam untuk memudahkan kapal2 masuk ke slipway kita org. Hari2 ngadap laut & kapal2.

Aksi si pancing aweksss

Ni wakil bagi pihak saya.. anak sedara saya.. Tapi sekor pon x dapat.. Huhu..last2 1/2jam sebelum berakhir, dah tarik diri.. aduyaiii

Dan...juara menjadi milik dia...

Tahniah Din Boom kaki pancing from MEXICO katenyer...

Anugerah khas menjadi milik dia..

Wahh.. tahniah HAGEMARU.. 
Katanyer, duit tu dia letok bawah bantal, supaya duit tu beranok pinok.

Dan..pose special drp abe ni bersama ikan dia.

Semua pemenang no 1 hingga ke-10
TAHNIAH semua!

LAST BUT NOT LEAST

Jeng..jeng... posing tetap posing u !

See... muka yang semakin membulat.
Believe or not... 5KG naik beb!!
syukur alhamdulillah :-)

~ hari ni mau jalan2 kemana yer??? Kemaman ni kecik, xtau nak melepak di mana lagi.. Mau turun Kuantan kah?? ~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya hadiah...kita suka memancing tapi hubby tak suka la plak...Lya kita bukan keje kat IKEA, tapi opis kita berdekatan dengan IKEA, then T&Go tu leh pakai untuk semua, company bagi utk parking, tapi kita tak bawak kete pi keje...

Cik FaRiZaM said...

wahhh lain dr lain, jrg tgk office buat pertandingan memancing, ni mesti sbb ramai yg suka memancing kan?????????

hadiah dia lumyan woooo

anyway, cantik smua gambar yg di snap :)

ieda said...

5 kg ! .. wahhh tahniah lya
patut nampak lebih berseri :))

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, cantik2nya gambar..

Cho Zila said...

bestnyer keje ngadap laut... akakni kalau dapat tengok laut amat damai sekali...
xtvt begini bestlerkan... tapi panas sikitler..
nampak berseri lepaih naik 5 kgni..

lia said...

wahhhh aktiviti yg menarik...

hadiah x kisah sgt asalkan dpt rapatkan ukhwah kan...

r|nA @ ja|j|na said...

5kg naik tu, wehoooo..patutlah nmpk mcm berisi sket pipi mung..aku nak turun 1kg pong payoh ni, huwaaaaaaa..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh mmncing.. comel aje akk ni!

Kunang-Kunang said...

Salam Lya,

Dalam tahun 63 semasa tanah melayu di namakan Malaysia, kak ani bersekolah di sekolah kebangsaan perempuan cukai, masih guna nama yang sama ker.

Masa tu ayah bertukar kerja di sini. Rumah pula berhampiran dengan balai polis, dah tak ingat apa nama kampong tu. Tinggal di kemaman lebih kurang 3 tahun sebelum ayah kak ani bertukar ke Dungun. Kiranya nostalgia jugaklah kemaman ni untuk kak ani.

lieyalatif said...

5kg naik?...patut le lya berseri2...mmg cantik n padan ngan berat baru ni lya...kurus2 sgt pun tak cun...yg ni dah okey dah pada lieya..sedap mate memandang...syoknye lahai org nak gemukkan badan, yg lieya ni plak kurus kan badan huhuhu.....

cantik2 gambar yg ade ni lya..suke tgk sbab cantik awan tu .....

Gieyana said...

lya..although berat uols naik 5 kg..still nampak maintain ag!

Second pic tue mmg menarik! Suka gak!

Alin Marlini said...

seronoklah dpt tengok kapal hari2..ni nak tgk kapal kena pi pelabuhan gamaknya

Zana Adieyza said...

naik 5kg tp nmpk xnmpk pun mcm naik.. hihihi.. masih cun ok!

zana x suka memancing sbb selalu ikan x nak makan umpan zana.. hihi.. kalau teman org memancing pun x suka.. sbb mulut kena senyap jer.. hahha

ieja amieja said...

wow!meriah sungguh pertandingan pancing memancing ni ye..tahniah buat juara dan yg x dpt apa2 tu at least dpt seronok pun dah berbaloi kan..

Mrs.Izi said...

bestnya mancing.

Wanieys said...

best juga klu sesekali office buat pertandingan mcm ni kan...btw muka LYA xbulat mana la still sweet jer :)

Che Rosliza Che mat said...

Bestnya tengok pertandingan memancing...

maszmadi said...

bestnyer tengok orang memancing aweksss eh! ikan.. hehe

tahniah buat sang juara..

Puan Kutu said...

dasyat juga penangan pertandingan memancing.kt tempat kerja lama sy dulu selalu gak buat pertandingan memancing kt jeti,dulu keja dengan navy,ada la laut,skang army tak jumpa laut dah..hehe..

Salina@IbuAqil said...

Amboi lya!!!
Bestnya..
Camna leh nek berat bdn ni..
Ina nak nek 0.5kg pun jenuh.. ;(
Take care & happy weekend yer.. ;)

Zie said...

syoknya dapt memancing... lya tu boleh ke kena panas.... emm pose yg menarik..
berat dah naik oklh.. dah shat lah tu kn...

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. meriahnye.. hadiah pon meriah jugak.. :)

selamat berhujung minggu lya~

norhidana said...

heheheh best nyer... msti blh tgk mcm2 aksi kan....

selamat berjln2

Fai Shaklee said...

semua gambar ni cantik2!! suka tgk permandangan langit. tenang jer rasa... ehem3, gambar last tu cun la kak. hehe ;p

~diAhOntHeblOg~ said...

wah syiok pancingggg

KhaiRin : anies said...

yg lain2 pancing ikan bilik ke? hehehe

ehemmmm naik tu...sbb berisi kaaaaa

Kazman / Sue said...

entri ni kalau nampak kaki pancing mahu terliurr jadinyaa....

Myra Jay said...

Best kalau hadiahnya CASH kan, sebab peserta jadi lebih semnagat :)

azzey said...

wow bestnyer hadiah!
* comey awak bila badan berisi sikit..*

IntaNBerliaN said...

byk jugak cash ytg dorg dpt tu... berbaloi2 menunggu ikan mkn umpan.. :-)

rasp said...

skali skala best gak event2 gini kan....
dah ler dpt beriadah, pada yg bertuah dpt cash lak tu....

u tambah 5kg pun tak nampak besar sis...
makin berseri adalah...

Liza said...

5 kg... Byk nyer.
Kalau Lya amik sket lagi isi kat liza ni bagus gak. hehe...

Lya Colours said...

saya tak suka ikut org memancing. boring nanti tak tau nak buat apa
eh naik 5kg pon tetap maintain cun gitu.hihi

MamaEma said...

orang yang suka memancing ni memang penyabar sikapnya..

teratak hati said...

best nya memancing..tapi tk penah memancing camni..kecik2 dulu selalu mancing kat parit blakang rumah..

fieda said...

ye la..padan pun lya nmpk gemuk sikit tang pipi tu..rupanya 5 kg naik..alhamdulillah..

izan mama mia said...

wahh..meriah..

cantiklah lya dah bertambah berat badan...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..memancing ni kena ada kesabaran yg tggi sbb nk tggu ikan sambar umpan kita :D
tahniah tuk yg mennag dlm pertandingan tu..

Ibuhani said...

eluklah berisi sikit...nmpk sihat n cantik!

Melati Qistyna's Mummy said...

Molats tu cantik, heee

m.u.l.a.n said...

seronok nya..!! tahniah buat yg menang..

el said...

sape amik gambar semua tu..cantekkkkk
ha sib bek xde gambar makanan..kalo idak meleleh je dpn komputer ni hahahaha

Kancil 8349 said...

bestnya memancing...kancil ndak pandai pakai joran...apapun tahniah kepada mereka

Rosidah Binti Muhamad said...

Slm lya..semasa baca n3 ni saya baru bkik dr kemaman smlm. Rupanya lya tinggal kat kemaman, maklumla baru bkenalan..so tak perasan. Boleh add fb saya tak sb ada benda nak tanya..hehe..saya try cari fb lya di sini tp tak pandai la.

Semua gambar2 cantik sgt..suker tgok awan tu..biru..:-)

MulutPayau said...

seronok tengok...macam2 aksi kaki pancing ni ya...

p/s...makin berseri2 lya bila naik 5kg...comel sangat...

Nazayiena said...

Rezeki bg kaki pancing bila ada penganjuran acara nie....

syariza09 said...

akk suka tgk smua pic ni, cantik2 belaka. terserlah awan biru tu :)