Tuesday, April 24, 2012

Safi Rania Gold : Krim Pelembap Malam

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bersua kembali. Kali ni saya nak share satu lagi produk Safi Rania yang saya gunakan, iaitu KRIM PELEMBAP MALAM SAFI RANIA GOLD.
Jom kita intai...

Harga Krim Pelembap Malam Safi Rania Gold ialah RM 26.90.
Murah je kan?? Dan harganya mampu milik.

Krim Pelembap Malam Safi Rania Gold dengan formulasi nano emas 24 karat bertindak lembut memperbaiki dan menggalakkan pertumbuhan sel-sel dan menghidrat kulit wajah di waktu malam. Krim yang berasakan gel ini menyerap pantas ke dalam kulit untuk mengurangkan pembentukan tanda-tanda penuaan dan garis halus, menjadikan kulit wajah kekal awet muda dan lebih anjal.

Nano emas24k adalah antioksidan semulajadi yang bertindak menghasilkan kolagen. Ia membantu menganjal tekstur kulit serta mengurangkan kedalaman kedutan dab tanda penuaan pramatang.

Protein Mutiara+Vitamin B3, mencerah dan menyamaratakan tona kulit dengan memperlahankan pemindahan melamin ke permukaan kulit.

Packing krim pelembap malam Safi Rania Gold.
Cantikakan packing dia ni

HASILNYA :
* Meningkatkan sintesis kolagen melebihi 200%
* Meningkatkan keanjalan kulit sehingga 41%
* Meningkatkan lembapan kulit sehingga 31%
* Kulit menjadi cerah dan berseri

Rupa bentuk krim pelambap malam Safi Rania Gold.
Teksturnya sangat lembut dan bila disapu pada muka , krim ni akan cepat meresap.
Selain tu, baunya sangat wangi!

Penggunaan :
Sapukan pada muka dan leher. Urut perlahan-lahan dalam gerakan menaik. Gunakan selepas Penyegar dan serum safi rania gold.

muka tanpa makeup.just sapukan sedikit Safi Rania Beauty Cream dan pakai bedak Maybelline Clear Smooth.Kat bibir lak, just pakai Lipstik Kolagen, sebab bibir saya sensitif, jenis xleh pakai lipstik. Sejak pakai pelembap bibir kolagen ni, bibir saya sentiasa lembap dan kesan hitam akibat luka intubate masa koma dulu kat bibir dah makin hilang.

Dan kini, dah nak masuk hampir 3 bulan saya menggunakan krim ni. Saya pakai setiap malam sebelum tidur selepas mencuci muka. Yang pasti, rasa krim ni sgt best..sejuk n segar je bila sapu ke kulit. Bila bangun pagi tu kulit terasa lembap dan lembut. Alhamdulillah, produk ni sangat2 serasi denga saya. So sekarang target saya nak beli Krim Kontur Mata Safi Rania Gold & Serum Safi Rania Gold plok. Nak cantik, tak perlu berbelanja lebih ;-) Tetapi perlu diingatkan.. kesesuaian sesuatu produk bergantung pada kulit masing-masing, maybe serasi dengan saya tapi tak semestinya serasi pada yang lain.

** Cara saya nak kecutkan jerawat pada kulit muka, saya gunakan Beauty Face Cream & tempek pada jerawat yang tumbuh tu. Dan tips daripada kawan saya, yang jadikannya sebagai masker di pakai di malam hari. ( boleh gunakan Safi tudung hijau tu atau safi rania gold).. Pemakaian seperti masker secara berterusan boleh memudarkan parut di muka. Insyallah...

** Buat kawan2 semua... masa BW saya di waktu kerja sgt2 terhad sebab banyak kerja menanti. Tapi dont worry sebab saya akan sentiasa BW cuma lewat, biasa lepas ofishour baru saya BW. Kalo sempat  pon, sambil2 buat kerja blh la BW beberapa blog..

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

57 comments:

Rosidah Binti Muhamad said...

Product ni mmg bkesan..tp kena pakai 1 set..hehehe sb saya pengguna tegar safi dari zaman sekolah. Skg umur dah 30an tukar pulak pd safi rania. 1set kat almari tu tau..
lya pakai liptik kolegen aper yer? Huhuhu..sampai skg tak jumpa lg yg bkesan.

IntaNBerliaN said...

sy belm beli lg pelembab ni.. nanti nak beli gak lah..

Neeza.Areef said...

klu sesuai jgn tukar2 lg..teruskan guna insyaAllah akan tambah2 berkesan kan..

Nazayiena said...

Kak Nurul pun pki Safi rania gold nie,tp nampak cam x sesuai je sbb ada tumbuh jerawat lepas tu wlpn dah beli krim jerawat gamatnya tu....

.:fyzz:. said...

salam lya..
saya pun guna gak night cream safi rania nih...member ofis hadiahkan..tp tu la..kdg2 pakai kdg2 tak..lupa..
pencuci muka pun saya serasi ngan safi gak...

adarnadzmie said...

akak pun pakai set safi rania gold...so far ok ngan muka akak...:)

intan_blur said...

mcm menarik..skrng intan pakai cream dia jek..belum pakai pelembab..huhuhuhu..nnt nak try jg

mummY daniSha said...

hari tu nak beli safi tp mcm mana bole x perasan terbeli iffah hehee...lebey kurang je dua2 tu hehee

sy guna olay ngan natasya...tp dgr2 produk ni ada beracun...cam nak try safi pulak hehe

lieyalatif said...

oo itu rupenye rahsia kulit lya gebus n cantik.....seronok hati kalo dpt jumpe produk yg betul2 sesuai ngan kulit muke kite kan...

mak lieya pakai safi ni lya...mmg okey laa kulit die...lieya penah gak cube tapi tak boleh sbb lieya jenis kulit berminyak....

lieya pun sensitif kat bibir, yg boleh masuk dgn bibir lieya ni lip ice lip balm jek...tapi best pakai tu sbb die akan merahkan bibir kite ikut darah kite...so tak yah dah pki lipstik hihihi....nak cube jugak laa yg lya pakai nie...mcm best plak kologen2 nieh...

lieyalatif said...

oo itu rupenye rahsia kulit lya gebus n cantik.....seronok hati kalo dpt jumpe produk yg betul2 sesuai ngan kulit muke kite kan...

mak lieya pakai safi ni lya...mmg okey laa kulit die...lieya penah gak cube tapi tak boleh sbb lieya jenis kulit berminyak....

lieya pun sensitif kat bibir, yg boleh masuk dgn bibir lieya ni lip ice lip balm jek...tapi best pakai tu sbb die akan merahkan bibir kite ikut darah kite...so tak yah dah pki lipstik hihihi....nak cube jugak laa yg lya pakai nie...mcm best plak kologen2 nieh...

MamaEma said...

Alhamdulillah, sejak akak pakai Safi rania gold..kulit akak tak kering lagi...itupun dah nak habis..kena beli lagi..

norhidana said...

Akak tak penah gune safi rania nih... sbb akak penah try safi balqis n tak sesuai ngn muke akak, berminyak sgt...

skrg akak msh lg setia ngn produk neutrogena

Fieza79 said...

Lya..fieza pun ada pon ada pki beauty face cream tu yg mcm foundation tu kan..tp xtau plk leh kecut kan jerawat...jadi nya krim ni lau malam2 pun leh gak ke pakai terus tido...

syawalsimpsons said...

sue ada rasa nak try...sebab tgk lya n ina@intanberlian tu pakai cantik je..kikikiki...tapi tak da keyakinan lagi..camno ni..

LydSunshine said...

Betul la kena tgk kesesuaian kulit. Kawan ofis saya guna set Rania GOld, habis rosak kulit dia. Mcm terbakar. So, skrg dia dah stop. Saya? Saya tak berapa mekap sgt dah skrg. So, dah tak beli pencuci muka dah. Cuci muka dgn sabun mandi je. Heheh. Melampau kan?

|| NaFiRaa || said...

bila baca n3 lya.. terasa teringin nak cuba safi rania gold jugak..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Produk ni mmg sesuai dgn lya..nampak licin jer kulit lYa..untuk lily mmg tak ngam..setai dgn tia amelia.. :)

Adylia Qarissa said...

licinya mukaaaaaa...:)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak penah gak cuba pakai, tapi tak sesuai ngan kulit akak. tapi ramai kwn2 kat ofis yg pakai safia rania, mmg cantik sgt kulit depa

maszmadi said...

masz pon pkai set safi rania..
kalu mlm gn toner ngan krim mlm jerk tu pon skip2 pakai.. huhu
serum tu pakai waktu siang jerk, jimat.. hehe
tapi pape pon safi mmg serasi ngan kulit mas sejak dulu..

KhaiRin : anies said...

tqvm lya sbb promote produk ni..sy da pakai SRG ni since lya promote tempohari.. kiranya da sebulan kot.. blum dpt instant result tp so far sy sgt berpuas ati dgn produk ni... ada skali ms pakai beauty krim, opismet tegur, apsal nmpk lain ya? hahaha.. tp night creme ni sy x pakai..cuma pakai complete set (siang) + serum + beauty creme + lipstik kolegen tu ;-) sy bli yg set sbb lg jimat..
btw tqvm!

ct rahani said...

lebih kurang 2 bulan sy guna krim malam ni lya.. tp kdg2 terlupa jugak nk apply.. hehe.. so far ok lar.. kulit lembut jer.. :)

ieda said...

kalau product nie memang ramai yg puas hati .. kalau ok lya teruskan ..
nampak bagus ..
akk x tukar layie .. ingat nak cuba , tapi kulit wajah dah biasa pakai olay soo akk teruskan , sbb dah pakai since anak dara kan .. ;)

fieda said...

alhamdulillah..kak fieda pun guna ni sampai le ni...serasi bersama..

Nens Collection said...

comelll~~..neni pakai campur je lya..main belasah aje..hoho..

lipstick kolagen tu mane mau cari ek..bibir neni pon sensitip..kering aje..

arini baru smgt nk post n3..demam yg memenatkan..huhu

azzey said...

nk try le jg klu cam tu...

syariza09 said...

akk x beli lg krim mlm ni. skrg baru ada 3 brg jer. pasni nk beli gak ler & harap dpt serajin lya. akk ni kdg2 terskip cuci muka, tu yg x berapa nk berseri tu hehehe

sue zainun said...

saya juga salah seorg pengguna safi rania gold :) hehee

Gieyana said...

boleh try gak nie...slalunya pakai olay...:-)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lely pakai gop..
aritu mok tue tgk suh beli atek.. ahahah.. tgk nantu kuat jangok ngat ekpon lasung nk jugok.. =)

Mamamya said...

kerana lya akak mencuba safi rania gold ni tau.. :) tp buat masa skrg akak baru paai yg basic jer.. pencuci,serum & beauty cream. ingat bulan ni nak tambah krim malam/siang...

thanks ye lya.. ^____^

Puan Kutu said...

sy pakai pencuci,toner,serum n krim malam SRG.so far ok..cuma tak nmpk lg perkembangan kecerahan itu.kulit sy takde masalah sgt,cuma gelap sikit sbb selalu terdedah kepda pancaran matahari.hehe..

~ yus ~ said...

saya pun guna SRG ni, memang sesuai ...

Kazman / Sue said...

yaa.... berseri2x...

ieja amieja said...

assalam lya..
akk pun pakai jg..tp pelembap mlm dia akk guna yg bese tu..ni dah habis mmg cadang nak tukar je yg gold..nak jimat beli terus yg set kan..

Bui Junaidi said...

KAK BUI PAKAI PRODUK NI..MMG SUPERD..DH TAK TOLEH PRODUK LAIN SBB MEMBER ASYIK PUJI KULIT MUKA KAK BUI..HEHEHEHE

Citarasa Rinduan said...

thanks syer ya.. karang syer ttg cara2 nak pakai tudung pulak.. lama berkenan nak tanya.. heheh

Zue AnnaLeeya said...

kakzue pon baru je seminggu try set safi rania nih....
stakat ni ok jer...
hrp2 serasilah....

NzA said...

wah, boleh jadi model safi ni..akak prnah cuba ttp xserasi dgn kulit....hu.hu.hu....

eita said...

tak mencuba pun lagi.....

ainnoraini said...

Prrah cuba tp kurengggg sesuai dgn kulit muka ni...
Nk tepek dgn apa pun x tau la ni..

Zie said...

belum try pun.. ingat pas beranak baru nak try.. hehehe

mamalieyna said...

kalaulah eina rajin dan tekun, nak jgk pakai complete set..tp apakan daya..malas bebenor..dh muka tak cun.. berjerawat lak skrg, haih..tak best betul.. =P

*lya, samalah..eina lg la. lgsg tak bleh BW, blog kena block...huu~ sadis2x..

MamaYatie said...

teringin juga nak try safi rania ni..bosan dah ngan syahirah yg takde improvement pun :(

Azhafizah[フィザ] said...

Thanks kak for sharing pengalaman..

kasihredha said...

bagus ye...
jadi teringin nak cuba

Mama Adam said...

owh... elok ye? kak ipar saya pakai. tapi, muka dia mmg elok dari dulu. takut nk try, sbb takut x sesuai ngan saya

anisalya said...

kena dengan kulit tak apa la. ada plan jugak nak pakai safi rania ni tapi tu la... masa bila la nak tepek2 menda alah ni bila dok terkejar2 dgn budak tiga org ni. hehehe... alasan kan...

Izan Ishak said...

izan setakat ni pakai pencuci muka, serum ngan beauty cream aje. mmg sesuailah...

krim mlm ni blm pernah cuba lagi... tapi tulah lya... selalu je terskip2 nak pakai. penyakit M asyik dtg aje.

S.U.R.I.A.T.I said...

mana nk cari lipstik collagen tu ek lya? farmasi ade ek?

S.U.R.I.A.T.I said...

mana nk cari lipstik collagen tu ek lya? farmasi ade ek?

munna said...

baru guna pencuci je safi rania.... pelembap masih guna natasya... kak munna nak cuba juga guna safi lah nanti

...sWeeT uMi... said...

btul tu sesuatu produk tu tak semesti nya sesuai ngan semua org...kena berani mencuba gak kan hehehe...tang lipstik tu umi dah beli and pakai...ni semua info yg umi dpt dr blog lya...tq sesgt (^_^)

MulutPayau said...

akak baru jer beli set SRG..nak try pakai..harap2 serasi nnti...

Lya memang comel...

Che Rosliza Che mat said...

Sokong gan lya...pelembab malam safi rania gold memang best...mungkin kulit kita sama kot hihihi...lya camna nak beli lipstik kologen tue...cik rose teringin jugaklah nak try...boleh tak lya tolong beli pos kat cik rose nanti cik rose bayar melalui lya...hihihi

Ibu Lala said...

Akk pun baru nak try guna rania gold ni. Bru ni beli pencuci muka dgn serum dia je. Krim mlm ni blm lagi sbb bru beli vit e. Nanti dah hbs boleh la try. Tp
Ntah bila la nak hbs tu..

addinfarhani said...

err.. err.. lipstick kolegen tuu apa? beli kat mana?(^^,)

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.