Saturday, April 14, 2012

TUTORIAL : REMOVE TIMELINE KEMBALI KE FACEBOOK ASAL

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Fuhh... penat mak godek-godek tutorial nak removekan timeline ni. Sejak FB bertukar jadi TIMELINE ni memang lambat loading. Nak buka message kat inbox pon x lepas. Lagi pon pening kepala dgn TIMELINE ni, nampak bercelaru & tak tersusun. Ok, sesiapa yang nak kembalikan FB TIMELINE kepada FB lama leh cuba ikut tutorial ni.

LANGKAH 1
Download TIMELINE REMOVER <-----klik untuk download
Setelah download, pilih browser yang anada gunakan. Cam saya guna GOOGLE CHROME, so saya klik pada ikon browser google chrome.

LANGKAH 2
Setelah DOWNLOAD..Tekan button SAVE

LANGKAH 3
Dan last, bila ada keluar box "CONFIRM INSTALLATION", 
tekan pada button INSTALL untuk m'install TIMELINE REMOVER

LANGKAH 4
Refreshkan FB anda.,..insyallah ada magik...dan FB TIMELINE bertukor kepada FB LAMA.

~ tapi.. saya rasakan, hanya kita yang download TIMELINE REMOVER ni jer boleh nampak FB TIMELINE kembali kepada FB LAMA, sebabnya, saya dapat feedback yang FB saya still TIMELINE. Jadi tak kisahlah tu, asalkan di mata saya dah nampak rupa FB yang lama dulu. ~


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

9 comments:

eLLa n aLia said...

ya.. kita ja yg nmpak fb kita tu normal.. yg lain nampak timeline gak..

Azian Elias said...

akak tak kuasa nak alih2 kan.. hee.. takut pening, then lagi haru pulak.. hee

Umie Naziera said...

yeahh,dah buat dah..tp klau guna dkt lappy sndiri okehla.klau on9 guna pc lain still nmpak..tp kira okeh laa

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sharing is caring.. ^_^

lely still guna oldversion..
serabut ngat ekpun tgk timeline..
ramai yg komplen gitu kan..

Puan Kutu said...

lor kita je nmpk klu camtu baik sy tak payah alih.ssh2 je nak download.hehe..

kasihredha said...

ohhh thanks
akak pun x suka timeline
thanks infonya

wanie amerie said...

saya dah cuba cara nie,tp x bole jgklah..huhu..

ct rahani said...

sy dh lama guna timelime.. ok je kot.. hehe..

iedchan said...

wah bgos jgk tips ni...timeline baru tak besh..hehe