Friday, April 6, 2012

Yang Terindah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bertemu kita di hari Jumaat yang mulia..smoga beroleh kebaikan di hari ini. Dan selamat berhujung minggu buat semua rakan di timur. Setelah penat bekerja seminggu... tba gak hari yang dinantikan. Ingat hari ni nak rehat sepuasnya, sebab minggu ni terasa letih sangat. Tapi saya rasakan minggu ni cepat jer berlalu. Plan hari ni, tak tau lagi nak kemana. Atau bersantai dirumah saja. Tapi apa yang pasti, pagi2 ni mesti nak bereskan semua2 kain untuk dibasuh & dijemur. 

Sambil-sambil tu, saya godek-godek pic2 lama asya time baby.. ohhhh,. rindunya waktu asya masih baby. Itulah.. masa anak kecil, kita nak suh anak cepat besar, x sabar. Bila dah makin besar... terlalu rindukan waktu kecilnya. Sebab itulah..waktu yang hadir dalam hidup kita harus betul2 dihargai.. sebab waktu akan terus berjalan..yang ada cuma kenangan. Dan untuk kenangan itu, cubalah untuk ukirkan hari2 yang dilalui bersama insan tersayang penuh dengan kemanisan untuk dikenang sepanjang hayat. Janganlah merungut dalam membesarkan anak..anak ni kecil cuma sekali. Ujian dalam mendapatkan asya membuatkan saya begitu menghargainya dalam kehidupan ini. Mama ingin asya rasai, sepenuhnya kasih sayang mama untuk asya.

asya cayang,... miss u so much. Melihat asya membesar dari kecil hingga ke tahap ini memberi satu kepuasan buat mama. Sesungguhnya..membesarkan asya satu perkara terindah buat mama.. 

Sekejap jer masa berlalu.. bagaikan baru saja melahirkannya... Kini dia makin membesar. Sesungguhnya asya, mama ikhlas dalam menjaga, menyayangi & mendidik asya. Kelahiran asya memberi mama sejuta keinsafan dalam diri. 

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

Dieyna said...

Asya comey...

Kakzakie said...

Memang betul Lya... sekarang boleh lagilah tapi macam kakak bila mereka dah sekolah dan duduk asrama sebulan sekali baru mereka balik, nak jumpa kita kenalah ke sana... rindu masa dulu-dulu...

intan_blur said...

slm mama asya..
kejap jek kan masa belalu..sikit lagi dah masuk sek..
comel asya.. ;)

Kazman / Sue said...

kejap je membesar depan mata kan... makin comelll...

...sWeeT uMi... said...

x byk beza rupe bb ngan skrg...comel aje...

♥cikmOt♥ said...

muka asya dari baby pai skang tak berubah pung...sama jek kan

AdaM Hawa said...

terasa puas bile kita jaga dari lahir hingga ke saat ini kan..

Lya Colours said...

semoga asya menjadi anak kebanggaan kedua ibu bapanya
insyaAllah

mummy_ayu said...

ala tomeinya asha masa baby...sekarang dah besar dah..pun tomei & ayu gitu

Kancil 8349 said...

dari kecil sampai sekarang...comel...

mama irfan said...

comey ja asya...

ZSqueenbee said...

Salam jumaat sis..terharu je bce n3 ni.. now sye lbh mengerti prasaan seorg ibu since dh jdi mama..berat tggungjwp ni tp inilah aungerah terindah dr Allah..

syawalsimpsons said...

mmg terasa bagai cepat je masa berlalu kan...pejam celik2 dah beso anak tu kan...muka asya mmg tak banyak ubah la kan...dari tecik sampai beso...

lieyalatif said...

comel asya....dari baby sampai skrang tetap maintain comey...suke tgk pic pegang bunga tu...kecik2 dah fotogernik tauuu

KhaiRin : anies said...

tang mata tu mmg x berubah!

Intan Payung said...

tersentuh ati bc..menitis gk air mata nie..kn..anak nie mmg kurniaan yg indah..~

fiza said...

Tak berubah muka asya, dari baby sampai dah beso ni sama jer ☺☺☺

Lynn said...

Anak lah harta kita yang tak ternilai..

:: Mrs.Eady :: said...

comel nyer :)

rasp said...

mmg terasa cepat sgt masa berlalu...
tup tup tgk anak2 kita dah besar kan sis....

Umie Naziera said...

betul,hargai setiap masa dgn sebaiknya...sb masa tu xkan boleh berulang,hnya tinggl kenangan..

Aine Ainun said...

Walopun x pernah mengalami..
Tp, saya dapat merasainya..

mamalieyna said...

beruntung kita diberi peluang bergelar 'ibu' bukan..?

azzey said...

COMEL ASYA. PANDAI DIA BERGAYA DPN KAMERA

Myra Jay said...

Meremang bulu roma membaca, sesungguhnya Lya adalah seorang mama yang sangat cekal..

Salina@IbuAqil said...

Permata yg tiada nilainya.. ;)
Happy weekend & take care yer.. ;)

Puan Kutu said...

Asya memang anugerah terindah kan lya?muka asya masa baby tak berubah saling tak tumpah macam sekarang..

lelamaisara said...

Betul2...

Anak ibarat permata yang tak ternilai...

norhidana said...

heheheh sama je asya bby sampai skrg... bolat

masa skrg terlalu cpt berlalu...

Masya said...

aloololooooo... comelnya.. tak banyak berubah muka asya

Cik Rose Cute said...

BETUL TUE LYA...CEPAT WAKTU BERLALU BEGITU PANTAS...YANG PASAL BAJU TUE MEMANG SUSAH NAK CARIKAN...ADA TAPI KAIN DOK COMEL HIHIHI

Cho Zila said...

buah hati pengarang jantung... senyum... senyumlah...

MamaEma said...

tak berubah langsung muka asya dari kecil kan

Kazman / Sue said...

singgah sebentar tengok asya yg comel ni.....

mamawana said...

Assalamualaikum..

Suatu masa nanti, tanpa kita sedari, asya tahu tahu sudah dewasa berjalan dipentas graduation, bersanding , berkeluarga dan lagi dan lagi...kasih ibu tetap ikhlas mengalir berterusan..

m.u.l.a.n said...

Comelnya asya...

mummY daniSha said...

samela kite lya...rindu sgt time dia waktu baby ...dulu time baby x sabar die besar heeee

el said...

ritu el ngis2 smpi 1 hari gak lah sbb
tgk gambar2 anak sulung el tu..dulu kecil je..skang dah 5 taun ..sgt2 merindui dia time dia masih kecil...ms tgk pic tu huby ada kt blkg..time tu dia xsedar el dah berjujuran ayaq mata..tp mmg x thn terus ngis laju2 dah..terus huby kata..awat ni pasai pa...el jwb..ntahlah tetiba jek rindu kat danish time kecik...hehehe..setiap ibu pun mcm tu jugak akan rasa rindu pd anak2 sewaktu mereka masih kecil huhuhuhu

ogyep yummy mellow said...

seronok kan.. anak2 membesar depan mata.. harap2 besar jadi anak yg solh & solehah... InshaAllah.. AMIN.

MulutPayau said...

anak anugerah terindah utk kita...

Bila baca ntry lya, mngimbau kembali masa anak2 kecil dulu...mmng rindu sangat saat2 itu....

Rtp Farra Arisha said...

asha waktu baby sangat cute. :) even more cute when she smiles! :)

anisalya said...

mmg la lya. tgk dia orang ni dah pandai serba-serbi rasa mcm cepatnya besar.

mama rifQy said...

asya mmg cun comel! manis sume ade kat die...

izan mama mia said...

wajahnyer mmg manis,sama jer sampai sekarang yer....

wan nurul hezrina said...

makin jelita

ct rahani said...

x byk beza muka asya.. comel!

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

asya sangat comel, subhanallah , salam perkenalan dari *smile*

datang follow dari blog jendela hati seorang ibu