Friday, May 4, 2012

Catatan Seminggu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bertemu di hari Jumaat. Ingatkan hujung minggu ni nak rileks2.. tapi arini ada urusan ofis & kena turun Kuantan kejap. Takpe2... boleh claim...ngeh2... Okai la... arini layan entri yang di adaptasi dari Lieya Latif... heheh..  aci eyhh lieya ;-)

latih tubi memantapkan lagi skill penulisan.. 
Alhamdulillah..makin ada peningkatannya.. 

Penat-penat balik kerja...dihidangkan nasi goreng simple mama saya.. Hehehe.. anak mama gak la saya ni.. Sama cam asya!

Edisi merebut .... nak boleh ke keluar rumah... Susahnya nak lepaskan dia dengan laptop ni.
Hehe...sempat lagi mengedik mama asya nih!

Owhhh... saya pon nak jadi patung!

Menikmati permandangan Pantai Teluk Chempedak

Hasil melabur di Nagoya.. Next time ke Alamoda lak... 
huhu..aritu x pergi Alamoda sebab parking full.

Dia menangis semalam... 
sebab takutkan someone... huhu..

Made in SARAWAK... Tenkiu LILY ;-)
Nasi Lalapan dari Sarawak kan?? Teringin nak try... sedap x??

Okaiiiii... sekian dulu... Happy weekend semua! Ingat lepas settle urusan kerja nak melepak kat Taman Gelora... Dah lama sangat tak kesana.. Port terbaik phoroshoot.

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

mimie.. said...

comeinyee dia...rambut panjang..comei je ^_^

Adylia Qarissa said...

takot kat sape sampai menangis macam tu skali

LydSunshine said...

Kena pegi taman gelora? Ada apa kat sana? Saya pun ari tu tak sempat nak pegi Teluk Chempedak. Ada plan nak gi jalan2 kat situ dgn hubby. Tapi sampai dekat sate Zul je. Pastu terus gi ECM tgk Avenger. Ye Lya, saya org Kuantan. Balik kg sebulan sekali. Skrg dok di KL.

AdaM Hawa said...

alahai asya.. air matamu mahal sayang.. kenapa menangis..

norhidana said...

heheheh ok gk kan bt ntry random2 gini...
mmg penuh tul aktiviti utk seminggu nih ek...

ieda said...

waa banyak acara lya ..
alahhhh kenapa si asha nangis tuu , takutkan sape ??

lya , nak tanye macam mana nak linkkan terus post kita kedlm FB erkk , akk ada tanye lya aritu tapi x berjawab layie .. ermm nanti jawab di komen box akk lah dik ;) TQ dear

Saya Disini said...

ok..sy terpikat dgn mkann.hehe//nak sikit

Umie Naziera said...

penuh keceriaan =B

Kakzakie said...

Oh... di sana cuti ye hari ini Lya... kakak esok baru cuti sebab esok hari Wesak

Lya ke Taman Gelora kakak nak balik kampung hihi...

lieyalatif said...

auwww!! i like entry random photos gini heheeheh suke tgk gambar2 yg ade...

lya, nasi goreng tu walaupun simple tetap nampak sedap lah! lagi2 mama yg masak...sure laa sedapkan...

sedey tgk si comel asya nangis tu...sape berani buat asya takut tu, meh aunty babab org tu heheeheh...

hepi weekend lya!~

Myra Jay said...

Ala siannya Asya nanges, takut kat sapa tu? :)

Best nak p jambatan gantung, leh tengok hasil photoshoot lagi :")..

Nens Collection said...

hehehe..selalu la lya turun kuantan ye..jumaat mmg jam parok..nk g jenjalan pon pikir 14 kali..huhu

eima said...

sama la ngan fahim tu ...asal sampai rumah je mama nk laptop ... asal kuar ...ajak balik rumah ..die hantu balik laptop tu ...klu tak dekat 6 bulan die taks entuh jemu katenye.... cepat la kembali jemu wahai anak ...


lama tak pi kontan ...TC

Cik FaRiZaM said...

wow byk nye coretan tuk sminggu ni....nice shot....cantik gambar2 awk lg2 yg pemandangan kat teluk cempedak tu....

subhanallah

fieda said...

mcm2 ada dlm masa seminggu ni..

Ros said...

Assalamualaikum LYAfrina,

Wahhh...nampak sedap sangat nasik goreng tuuu..he.he.he...Pasai apa dok nangis pulak si comel aunty ni....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
wah byk aktivitinye..

huhu..asya nanges takot kat sape tu... ?

wan nurul hezrina said...

jarang2 tgk asya nanges...tkutkn siapa tu asya..cian dier

anisalya said...

hari cuti pun kerja ye? takpe la... rezeki tu kan...

Hanis Azla said...

seronok layan gambar2 di sini.. wah syoknya dia shpping2 kain.. lya, akak masih tak dapat email dari lya, tak dpt akak nak poskan buku tu untuk lya..

|| NaFiRaa || said...

N3 yang padat sekali..

selamat berhujung minggu lya~

maszmadi said...

wah, shopping baju raya dah yerk.. bestnyer...

ieja amieja said...

mama borek ank rintik..sama2 jd ank manja mama ye..hehe
sian nye asya..sampai kuar airmata sbb takutkan someone ye..

el said...

nasi goreng tu buat ayaq liur den meleleh..dah lah tghari lapo beb..hehehehe

amboi sopin sakan kat nagoya...baju raya ke beb..hehehehe awai beli...

takut kt sape lak asya tu...

hepi wiken uoolsss :) tc2

Mrs.Izi said...

besntnya blk keje ade mak sediakan makanan.

MamaEma said...

aktiviti yang penuh setiap hari..akak pun dah lama tak ke taman gelora...tmpt dating dulu..huhuhu

Masya said...

happy weeked juga..... alo2.. ciannya asya nangis..

mamalieyna said...

huu~ limited gmbar asya dlm keadaan menangis..cian dier...huu~

munna said...

happy weekend lya.... pahang cuti 3 hari sebab isnin hol pahang... tak tahu nak buat aktiviti apa lagi...

Che Rosliza Che mat said...

Lya nie time cuti asyik berjalan jer hehehe...

Mamamya said...

seronok tgk mcm koleksi gambar... :) paling best nasi grg tu...w'pun simple tp nampak menyelerakan.. :)

aanie said...

nasi goreng macam sedap....

shopping baju raya ke kat nagoya tu??

iizza said...

takut kan siapa tu dik..siannya..

Zie said...

Penuh yer seminggu....

Salina@IbuAqil said...

Rindu ngn lya..
Rindu ngn asya..
Barulah mood BW dh ok blk..
Lya apa kabar?
Happy weekend & TC yer.. ;)

sue zainun said...

alahaiii nape Asya nangis..
happy weekend Lya :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Cantiknye gambar2 yang Lya shoot...:)

IntaNBerliaN said...

dh lama x g tc... dulu ms study sana, ada gak g tc.. :-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ok juga buat entri mcm ni...

Sama2 Lya...Nasi lalapan tu kat sabah..mmg femes terutamanye kat tempat ktorg tawau..mmg sedap..mcm nasi ayam penyet juga...

ct rahani said...

fm srwk yg burung tu sama lak dgn yg sy beli masa gi srwk aritu.. nasi lalapan penah try masa gi srwk.. sedap..

Puan Kutu said...

siapakah yg membuatkan asya takut smp nangis2 nie?

wanie amerie said...

comei nya asya nangis..lya guna camera apa ya..semua lya cantik2 sgt..

m.u.l.a.n said...

kita balik kuantan pon dah lama tak ke taman gelora.. rojak ayam best kat situ.. also karipap satu gerai mokcik depan itm lama tu..

Mama2Q said...

hoho sape yg buat asha nanges tuh

MulutPayau said...

alahai siannya asya...takut kat sape ya?????

Nazayiena said...

Dah Shopping baju raya Lya,siapa yg Asya tu takutkan spi menangis camtu sekali.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sedinya tengok asya nangis...beejujuran air mata dia