Monday, May 21, 2012

Dinner @ Restoran Singamas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apa kabo sume?? Harap semuanya sihat-sihat saje yer.. Harap masih ada yang setia ingatkan saya. Ye la.. dah beberapa hari blog tak berupdate.Kelmarin baru start m'gupdate. Last week bekursus 2 hari kat Kuantan. Balik pon dah lewat malam..Keletihan yang amat, x sempat nak draft entri pon. Last kursus hari khamis tu, terus overnite kat Kuantan. Ehem..ehem.. sesekali luangkan masa. Habis kursus, terus ke hotel yang sempat saya check in time lunch tu. Tunggu je ketibaan Fain & Asya dari Kemaman. Citer di Kuantan...coming soon yer ;-)

Di pagi isnin ni... 
jom menjamu selera.Moga tak ada yang monday blues yek..
cilok pic daripada entri lama...tahun 2010

Restoran Singamas, antara restoran febret saya. Suka makan asam pedas dia..  Memang sedap. Dalam sebulan memang wajib nikmati asam pedas dia. Lokasi Restoran Singamas ni terletak di Taman Chukai Utama, Kemaman Terengganu. Berdekatan dengan  KWSP & NIOSH. Dan yang paling penting restoran ni sangat BERSIH & Gred A.


Semangat "togok" mineral water

Penghilang dahaga

Nasi Goreng Ayam pilihan Fain

Seriusnyer muka cik abammm ni

Pilihan saya,, nasi putih.Ekceli nasi ni didatangkan complete set dengan asam pedas. Ada pilihan lauk asam pedas, sama ada nak asam pedas tenggiri, asam pedas pari atau asam pedas ayam.

Suka belacan dia...ermmm..marvelesss

Telur dadar 

Dan...my febret asam pedas ayam..
Ummmphhhh...memang sodap!

Sekian dulu santapan buat semua.
selamat bekerja.. Moga semangat , cergas  & cerdas

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

59 comments:

johari said...

wow..menarik dan sedap nampak..ok tak rasanya..

Miss uCu said...

sedapnya asam pedas tu..nyum2

Rosidah Binti Muhamad said...

Owh..lya dah kasi 1 tempat mkn yg menarik..t bila kami dah ader kat sana takde ar pening2 dok pikirkan mkn kat mana..lg suami mesti rindukan asam pedas..

Terima kasih lya..

eima said...

aku ni asam pedas kurang ckit .. hehehe seb baik la ..klu tak kompom meleleh air liur pepagi dah tayang gambo mkanan

IntaNBerliaN said...

lamanya xmkn asam pedas.. sedap tu :-)

Lya Colours said...

muka serius sebab lapar kot. huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

akak suka asam pedas ikan pari...sedapppp

Kakzakie said...

Asam pedas kalau rumah kakak dalam seminggu at least sekali mesti ada Lya...

KhaiRin : anies said...

harganya cm ne? ok x?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

asam pedas ayam?? terkejat jugak dgr..tp baru teringat,cma pernah mkn asam pedas versi ayam..sedap jugak..hehe..
cantik la deco2 mknn yg terhidang tu..
ermm..bila la dpt pegi sini...

lia said...

complete 5 blog akak lalu smua psl mkn ha3

LydSunshine said...

Saya tak penah makan asam pedas ayam. Kesian kan? Heheh.

Gieyana said...

sedapnya....ni bila2 turun ganu leh terjah..:-)

Myra Jay said...

Tengok asam pedas tu pun dah tau sedap...

Dah lama tak makan asam pedas ;)

amirah said...

asam pedas ayam? ermmm tak pernah makan asam pedas ayam..huhu

lieyalatif said...

eh...mesti laa rindu kat lya....rindu nak tgk pic asya sebenarnye ekekeekekek...

amboi bagus asya nak minum air masak....kemain beria ditogoknye air tu....anak2 leiya payah tol tau lya nak minum air masak...kene gak ade manis2nyer.....

tu la kan lya, kalo restoren tu sedap2 makanannnye mmg kite dtg ulang balik kan.....lieya pun mcm lya laaa....

ct rahani said...

sedapnya lya.. klu pegi kemaman leh la singgah sini.. my en hubby memang hantu asam pedas.. :)

Salmiza said...

Lauk2 kg mcm ni mmg sedap... Lg2 asam pedas..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

makanan lagikkkk
uwaaaaaaaaaaaaa dah la ai lapaq ni
meleleh ayaq lioq dah ngeeee

Neeza.Areef said...

me pn suka asam pedas ayam..like3

ieja amieja said...

salam lya..
asam pedas mmg kene dgn sambal belacan ye..klu ada ikan masin lg ummmp!!akk pun suka jg msk asam pedas ayam ni..

Imah Dinor said...

teliur sudah..25/5 ni kami nak ke kemaman kawin BIL d sana...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam lya..apa kabar?Dah rest betul2 tak...
Gambar asam pedas ayam tu sungguh mengoda...merah jerrrr:D

Afasz said...

wah sedap nye.....>_<

menyelerakan ....leh try ni

Masya said...

saya pun suke asam pedas.. lame tak masak.. terliur tgk gambar makanan ni huhuhuhu....

ieda said...

akk ingatkan rest nie di ktn ..
hurmm nampak sedappp asam pedas dia .. terliurr sudahhh

uishh x leh tgk lama2 .. batai poseeer akk kang huhuhu

.:fyzz:. said...

waaa sdapnya..seriyes tang asam pedas tuh wat kecuq air liur...sedap..first time rasanya tgk asam pedas ayam..selalu fyzz dok dengar asam pedas ikan je..:)

norhidana said...

sedapnyer asam pedas tu.... kire lya ni suke gk yek yg pds2 gitu... sesekali berkursus jauh ok gk kan....takla bosan kt opis je

|| NaFiRaa || said...

zura kalo makan asam pedas mesti amik ikan pari.. ikan lain x masyuk sgt..kikiki

Saya Disini said...

sedp nasi goreng tuh

::NureeN:: said...

tergugat nureen dlm pantang ni huhuu

Ann Ishak said...

menarik ni, nanti saya balik kg sure nak singgah sini jugak

adarnadzmie said...

akak belum pernah mkn asampedas ayam lg...selalu mkn asam pedas ikan jer...:)

rieda_ffya said...

wah...citer psl mkn wat org lapo je tau...hee

Karukord Jagau's said...

suka tgk gambo si chumel tu togok air....hehehhee

MamaEma said...

sedapnya.. kecur airliur akak ni..dah ler pose hari ini..terus perut rasa lapar..aduh...

maszmadi said...

wah..... sedapnyer tengok asam pedas tu..... nyum nyum

Dieyna said...

uik tak tahu pun restoran ni.. huhu kat mana.. buka malam tak?? nak kena try ni...

Acik Erna said...

salam LYAfrina..terliur acik tengok gambar asam pedas ni..dah le menunggu waktu untuk berbuka ni..he he

izan mama mia said...

wah asam pedas mmg kegemaran saya...

kasihredha said...

balik Ganu nanti boleh le singgah resto ni :)

NzA said...

aduhai mlm2 tgk pic makanan, tetiba lapar la....

Mamamya said...

akak pulak dalam sebulan mesti 4-5 kali makan asam pedas kat satu restoran dekat2 dgn umah ni (akak penah update kat blog) kami mmg peminat tegar asam pedas... :)



p/s: akak suruh en.suami tgk n3 lya ni sbb lps ni dia akan selalu OS ke t'ganu....nnti blh lah dia terjah restoran ni... ;D tq yer lya.

mamalieyna said...

dapnye..tengok telur dadar pun terliur dlm gambo ni.hehe

m.u.l.a.n said...

nak try la nanti.. mesti best ni..

iizza said...

nampak sedap tu..:)

Puan Kutu said...

dulu sy tak berapasuka asam pedas.tp sejak dokjohor dh belajar buat asam pedas johor mmg suka.en suami pun suka.skang dh pindah utara pun still buat asam pedas johor.asam pedas rebus utara dh tak layan.hehe..

mama_umar_maryam said...

terliur sgt, nnt singgah chukai mmg nk dtg mkn asam pedas sinilah ;)

lelamaisara said...

pernah makan asam pedas ayam ni..tp tak pernah lak nak try memasak nye..:)

fieda said...

olo..sedapnyer..terliur la pulok mlm2 bute ni..

mama aini said...

ehem..bagusnya dpt makan yg sedap2..terliur mama tgk pic.makanan tu..he2x..

el said...

asam pedas ayam...xnah lagi wat msk cam tu..sllu msk pari jek...

SITUS ISLAM OMA SUPARTANA said...

photo-photonya bagus

Melati Qistyna's Mummy said...

X penah msk/mkn asam pedas ayam, selalu ikan jek... :)

Awat muka cik Abe tu surius jek, hehehehehe

So Shy Lady (SSL) said...

sotong clup tpung ganu mmng t.leh lawan. mmng tbaik!


bunga kntan kat rmh ada lg, ada idea bleh lah wat asam pdas hari ni ;D

anisalya said...

sedap je tgk makanan. mula la rasa lapar. hahaha...

Che Rosliza Che mat said...

Emm Sedapnya asam pedas...telan air tengok hidangan..minuman pun nampak sedap...

Izan Ishak said...

terliur rasa nak makan aje tgk asam pedas ayam dia...

shark said...

huishhh nasi goreng tu pun nampak sedap..:)