Tuesday, May 29, 2012

G.E.L.O.R.A 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aii suka sangat hari ni. Sebab hari ni leh online dengan sewenangnya sambil baring-baring...guling-guling. Owhh...indahnya dunia! Hari ni saya bersantai di rumah bersama asya. Saya ambik cuti coz tok ma asya ke Kuantan sebab kak long saya akan lakukan operation buang ketumbuhan dalam rahimnya di Kuantan Specialist Hospital pagi ni. Insyallah, petang ni saya ke kesana. Mohon semua doakan agar operation ni berjalan lancar. Amin..amin...

Ok..berbalik pada tajuk.. GELORA 2012... apa yang gelora tu? Macam title filem Azura 2012 lak. Ekceli hari ni just nak share antara pic-pic yang dirakan di Taman Gelora. Apa yang special kat sini?? Tak ade apa-apa yang special pon..melainkan bagi mereka yang sukakan alam semulajadi & bergambar...sangat-sangatlah sesuai ke sini. Tapi kat sini ada satu gerai karipap yang femes.Karipap tu besar & memang sedap!

Family potrait di jambatan gantung Taman Gelora
Nasib baik kali ni boleh dikatakan berjaya. 
Juga menggunakan timer. Huhu.. debor gak takut kamera jatuh bawah.

Asya asyik peluk papa dia jer.

Asya tunjuk ikan kat dalam sungai kat bawah. Air dia tenang & jernih. Boleh nampak ikan berenang-renang. Kebetulan, hari tu ada pasangan pengantin cina buat photoshoot.

Mama & Asya
Ramai yang kata asya senyum macam saya. Saya lak senyum macam mama saya ;-)

Ada lagi pose dari mama & asya
Masa ni saya tak bersedia lagi la.

Cubaan yang boleh dikatakan berjaya gak la.
Bukan senang nak ambik pic family yang perfect ni kalo 
xde orang yang nak jadi Photo-G

I like this picture!!
Like..like..like... u smile... so sweet laling!

Opppsss asya... terkantoi sudah di situ... Dah nampak gigi depan asya yang roboh tu..
hehe.. sebab tu dia selalu senyum tutup mulut. Eyhh... tapi masa gigi dia cun dulu pon.. jarang sangat leh tengok dia senyum nampak gigi.. Memang spesis saya & tok ma dia senyum gini. Senyum ala-ala tersipu malu. Boleh gitu??

My Bff
Saya memang suka aksi spontan 2 beranak ni. Lebih real & original.
Inilah detik terindah dalam hidup.

Aksi poyo papa asya.. 
pelik-pelik sokmo!

Tak puas hati... 
nak gak bergayut macam papa dia tu. Pic-pic kat bawah ni supe tuler jer... Tapi tetap nak letak semua, sebab saya suka sangat tengok mimik muka spontan asya.

Hehe.. suka sangat bila boleh bergayut macam papa dia.
Semuanya dia nak ikut

Sampai terkatup mata tu

aummmm.. luasnyer buka mulut tu asya..
Kan kalo ada burung lalu kat atas melepas.. habis la..

Ni masa lepak kat tepi pantai Taman gelora tu.
Tengok orang main layang yang kawal dengan 2 tangan. Eyhh.. baru 1st time tgk layang2 spesis tu.

Bersenamlah 20 minit sehari... 
untuk dapat body slim macam asya..

Pujaan hati ku....
Sekian dulu aksi kami yang berGELORA. 
Ada banyak lagi pic... Tapi pic asya la yang banyaknyer. 

** gambar-gambar saya ada yang original & ada yang di-edit **

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

76 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik semua gambar2 tu, tp yg paling cantik gambar asya senyum tu, manis sekali

Kakzakie said...

Asya supporting bila papa suruh gayut, dia pun ikut juga Lya... suka betul dia:)

Myra Jay said...

Cantik 'angle' yang di shoot ;)

Nampak keceriaan sekeluarga ;)

ZSqueenbee said...

wow cnatik² gmbonyeee..suke tgk.. seronok ye guling² skrg..kite plak menepek kt upiz ni haaa..hihihi

syawalsimpsons said...

best tgk asya ngan papa dier..mmg fun amik gambo sesama...suke3...

Nens Collection said...

hehehe..mest byk giler aksi snap2 spontan mahupon trial kan..nk dptkan sekeping yg paling puas hati bapak sshnye kalo xde yg tlong amekkan..tp last2 dpt jugakkan..biar ler xde kaki..janji muka enterprem..hehe

lieyalatif said...

amboi2....lya cuti yeak ari nie...jeles2....nak join sekali boleh heheehehe...seronok la asya maknye ade bekepit dgn die ....

semoga pembedahan berjaya yeak lya...seram plak dengar....

suke laa tgk pic2 yg ade ni...lagi2 pic satu family tu...sgttttt laaa suweettttt......lya ngan hubby pun mcm kapel2 jek hah...asya plak dah mcm adik lya teman kakak gi dating ekekeekek..comey!

Zana Adieyza said...

semua gambar cantik.. bergelora hati ni menengoknya.. hahahaha..

Asya makin besar makin cun la.. hihihi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nice pics lalainggg....
jelez tgk ur body slimmmm gituew auwww

rasp said...

smoga berjalan lancar pembedahan tu....

asya memang pandai posing kan sis...
suka lah tengok your pics nie...
cantiks...

AdaM Hawa said...

pandai asya beraksi depan kamera ya.. cute!!

Adylia Qarissa said...

asya gayat tu duk pelok papa je heheeee...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
wah..sukanya cma tgk semua pic2 tu..hehe..ye asya ikut cara lya senyum..senyum x tunjuk gigi..hehe..
sweetnye....senyum cma sorang2 kat depan pc ni.. :)

Wanieys said...

cantik semua picture2 tu...asya kemain happy lg hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga segalanye berjalan lancar...

Cantk2 gambar..paling suka yg asya kat jmbtn tu seorg..alahai sweet senyuman dia.. ^^

IntaNBerliaN said...

sk tgk pic asya n papa dia ni... sweet sungguh ;-)

S.U.R.I.A.T.I said...

suka sgt tgok lya & family...kebahagiaan tu jelas terpancar...

Misz Mieza said...

Seronoknyer kan sesekali dapat berekreasi bersama family.. Asya tetap maintain cute.. =)

ieda said...

comel je asha
akk nie ada juga ke taman gelora nie
tapi lebih kepada tempat binatang2 tu
kat sini x pernah gi layie huhuh

are_lin@yu said...

cantiknya pic..bezkan dapat ambil pic rmai2...hehe..asya yg comel..hehe..;-)

Lynn said...

alamak..tengah seronok autie tengok asya tersenyum..tiba-tiba nampak gigi rongak asya..huwa..terkejut auntie tau..hehehhehe

jaja_NorLiza said...

suka tgk gambar2 tu...semua cam real jer..tambah plak ngn aksi2 asya! heheh...eerr..taman gelora tu kat ne ek??? cantik!

mummY daniSha said...

wahhh besnye...susah nak amek gambar ber3...kecuali raye hheeehee

anisalya said...

selalu kalau ke kuantan pergi carik barang kemudiaannya balik. tak pernah pulak lepak2 lg. apasal entah. apa pun akak doakan utk kak long lya tu semoga segala2nya berjalan lancar ye.

Phat said...

sob sob rindu kuantan sob sob

sueshe said...

da lame x jalan2 kat sini..

Gieyana said...

mmg gelora tgk gambar2 Lya..sweet hepi family..:-)

exstrem pics papa tue..hehe..:-)

Asmara said...

ringannya papa dia boleh gayut gitu. hehe.. dah tumbuh gigi baru ke Asya tu?

Afasz said...

nice shot......seronok la tgk korang.... dr gambar nampak sinar kebahagian >_<


tk sabar nak menempuh alam perkahwinan tk lama lgi :D

Saya Disini said...

cntik pemandangan

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

nice shoot my dear...ceria jee tgk pic2 ni...so sweett... ;)

maszmadi said...

bestnyer.... bila la boleh berphotoshoot kat taman gelora ni yerk... tunggu balik sana la baru bleh.. kan... haha

wan nurul hezrina said...

sukanya tgk gmbar2 semua..semuanya nampak hepi..harap terusan hepi ek=)

Izan Ishak said...

happy family! macam2 gaya ada.

asya sama cam abg afnan... pagar depan dah roboh... ari khamis ni nak kena jumpa dentist plop..

Qhaifa Nur said...

akak suka pic duduk bersimpul atas jambatan tuh...sweet sangat..

moga kak long selamat....

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ololo comey asya ni pandai bergaya...

kasihredha said...

macam model le asya :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lya..cantik gambar2 sekluarga ni...senyuman Asya mmg menawan hati cam senyuman mama dia gak...

Fieza79 said...

best nya cuti blh golek2 kt umah..hehee

hmm mmg bergelora tiga beranak ni mcm nama taman ni jgk..posing baik pnya smpai gayut2 tu haa...

~aSFaLiZa~ said...

syok nya bersantai2 penuh gelora. huhuhu

aanie said...

sume gambar cun-cun...

gmbr kat jambatan tu cun sgt.....

salwana nordin @ che'wa said...

sweetnya asya :)

gayat agaknya sampai tak lepas2 peluk papa hhhheee

sonok bila dpt cuti2 kt umah kan :)

Neeza.Areef said...

rajin amik gambo lama2 skill pn menjadik..debo gak ye amik gambo atas jmbatan..tegolek camera tu nangess

mimie.. said...

alala comel nye asya ni pose dgn mama dia taw..
si ayah asya tu pose bukan main lagi ye ehehe

Ibuhani said...

smoga pembedahannya berjln dgn baik. Cantik gmbr2 asya dgn ayahnya!

ct rahani said...

suker tgk family potrait tuh.. cantik.. asya pun pandai posing.. lg la cantik picsnya.. :)

h4ni3 said...

family pic kat jambatan tu cantik!
letak kamera kat mana? tripod?

|| NaFiRaa || said...

zura pon susah sangat nak dapatkan gambar keluarga.. ingat nak beli tripod jugak lah nanti.. boleh amik gambar keluarga..hehehe

norhidana said...

mule2 akak nk ckp cantik sgt kasut Lya... suke

pastu nk bgtau, asya nyer senyum mmg cam Lya tp asya mmg betul2 anak papa... berkepit je ngn papa nyer hehehe...

izla said...

saya dulu selalu gak gi taman gelora. masa kakak belajar kat IKIP Kuantan.

last pergi amsa zarif admitted kat KPJ Kuantan.

@lfidah @dim said...

cantik gambar-gambar di taman gelora..lya,nak alamat umah..nak pos brg..

http://apen-idariana.blogspot.com/2012/04/apenidariana-bloggersary-giveaway.html

Tina Othman said...

comel, cantik & hensem

pakej lengkap keluarga lya, suka sangat tgk gambar family lya ni

LydSunshine said...

Asya ikut muka fain lagi banyak. Tapi senyum mcm Lya. Gigi asya tu yg nampak ada tu baru nak tumbuh atau gigi lama yg belum tercabut?

MamaYatie said...

sangat cantek gambar2nya walaupun self timer..dah orgnya fotogenik dak??hehee..

rieda_ffya said...

best tgk Lya sefamily...n jeles bile tgk Lya pandai amik gambor..semua nice...Tuhan maha adil n Kaya kan...bile Dia menguji dia memberi byk kelebihan pada Lya...

Mrs.Izi said...

comeinya asya.pandai posing.hehe.senyum sama cam mama dia.

Zana Md Nordin said...

phewwwittt
dah ala2 sessi photoshoot kat taman gitewww
papa asha pun memberikan kerjasama yg baik

betul ler alya...asha ikut senyum mama dia...sejibik....senyuman manis yg bisa mencairkan hati..

pic sumer lawa2......

Fai Shaklee said...

senyuman asya memang memukau! hihi :)

Fai Shaklee said...

senyuman asya memang memukau! hihi :)

eMMe said...

adoi... puas kome berposing erk...
sonok le tgk... byk lak gambar nye tu, puas menatapnye.. Lya, ur dotter pandai posing la.. leh jadi model dah besar nnt, hehehe...

pst: ari ni saya tak update blog..
hehehe... cam biasa..mood n idea ke laut, heee~

fieda said...

kak fieda pun kalau balik ktn suka gak lepak sini..terutama time ada pasar malam..

Kunang-Kunang said...

Seronoknya tengok asya, semoga lya sekeluarga bahagia selalu.

KhaiRin : anies said...

ya asya..lps senam doploh minit, pastu bantai nasi lemak 2 bungkus... hehehee

Che Rosliza Che mat said...

Semua cantik2...hihihi

Jendela Hati said...

seronok satu famili bersantai

Umie Naziera said...

bestnyer camwhore satu family :D

m.u.l.a.n said...

taman gelora mmg best... tempat dating, belajar, shopping @ pasar tani & bebagai lagi.. hehheee...

el said...

el pun payah sgt nak dpt famili photo
kalo semua tgh ok..ada je sorg dua yg x ok hahahaha..xnah dpt perfect photo lah nyamfahhhh..anak2 lah xleh dok diam...el pki camera biasa jek pun kdg2 pki timer gak..xde photog...

Maya Mayana said...

gambar yg comel sekeluarga...

lya nextime nak tengok karipap yg besar tu yer..saya peminat karipap juga :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya jenjalan :)

Masya said...

hebatnya papa asya.... boleh gayut macam tu..

MamaEma said...

kat sana dah ada jambatan gantung...dah lama tak pergi sana..seronoknya...happy family

izan mama mia said...

huhuhu..pose kan main lagi mereka 3 beranak ni...

mama aini said...

ehem..suka mama tgk pic.keluarga bahagia ini..

Yana Libra said...

comel~~

memang sama la senyuman akak ngan asya~ :)

iizza said...

memang sama la senyum asya ngan mamanya..:)