Thursday, May 10, 2012

Hafalan Shalat Afrina

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu di penghujung minggu. Esok dah cuti hujung minggu. Macam cepat je masa berjalan. Kelmarin x sempat nak BW langsung sebab t/hari semalam bergegas ke Kuantan sebab ada hal. Balik2 pon dah hampir malam. Memang letih sgt2. Semalam buka blog sekajap..tgk komen2..tapi x sempat nak BW sebab ter-over letih. Btw..tenkiu sgt2 sebab terus setia disini. Nnati saya slow2 bw balik.. 

Hafalan Shalat Afrina... ada speking indon dah kan??? Sape Afrina??? Afrina tu Asya la (Nur Fasya Afrina) ..saja guna nama ni lak untuk title n3. Ekceli ni pic dah berkurun lama. Adalah dalam 2-3 bulan. Dulu saya pernah cerita, time solat asya suka folo sekali. Tapi sebab kesiankan dia asyik duk pakai tudung labuh... cari punyalah cari..Jumpa gak telekung kid punya.. Siap berkaler-kaler lagi tu. Kalu x silap telekung ni harganya just RM16++ gitulah..Tapi memang below RM20.


Kepada-Mu ku bersujud

Sampai muncung-muncung baca doa dalam solat.'
Macam yang saya pernah citer dulu.. dia baca Surah Al-Fatiha. tapi sikit je yang dia ingat. Tu pon tunggang terbalik. Selepas tu...siap sambung baca doa makan lagi... Hehhee...

Dah siap solat....
Time untuk melipat sejadah. Kebetulan ada sejadah kecik ni yang diberi oleh tok ma asya. Kalo x silap sejadah ni dari Makkah.

Bercahaya.... memberikan senyuman y sgt2 sweet buat mama.
Moga anak mama berjaya di dunia serta akhirat , diterangkan hati dan dijauhi daripada segala muslihat dunia ni. Moga tuhan terus melindungi & merahmatimu sayang. Semoga diri mu membesar menjadi anak  yang solehah. Mama sayang kamooooo.

~ Rasa sedih..sebak & macam2 rasa bila tgk video ibu mendera anaknyer semalam.. Ishhh.. rasa nak j ambik ank kecik tu dari situ.. dan yang geramnyer..kenapa y merakamnyer biarkan ajer?? ~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

amiiinnn..moga afrina mnjadi anak yg solehah. cantikla telekung kaler2tu lya. mana nk beli?

Rosidah Binti Muhamad said...

Comel asya..nak jugak dia tunggu sampai habis solat..klu dak faris tak sampai 2 minit dah g main menda lain..hehehe..

#geram tol bila tgok video tu..sampai malam pun dok ingat2 lg..ish!! Knp ader manusia mcm tu? Sorg ibu lagi...:(

Izan Ishak said...

sangat2 comel asya pakai telekung tu. kat rumah ni pun ada sejadah kecik camtu...dari mekah juga.

fieda said...

olo...comey mu mek asya weii....pandai dia ye..

tu la geram tgk video tu terutama yg tukang rakam..dok tau jerit2 jer..sampai 4 minit dia boleh biar gitu jer..katanya nak buat bukti tunjuk kat polis tp tak perlu lah lama sgt biar budak tu kena dera..bengong sungguh..

Kancil 8349 said...

sejuk mata memandang bila anak kita macam nie..apapun kes tersebut kita ambil sebagai iktibar...

ingin mengetahui jawapan wordless wednesday semalam...jom singgah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2012/05/jawapan-wordless-wednesday-37.html

Lynn said...

Ai..beriya ye asya muncung2 bibir..hehe..alhamdulillah...comel telekung asya..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak tgk langsung video tu, akak tak sampai ati nak tgk.
anyway cantik telekung yg asya pakai

Mrs.Izi said...

semoga asha menjadi anak yg solehah yer.

Kakzakie said...

Moga asya jadi anak yg solehah ye sayang...

Betullah Lya itulah juga yg berlegar di kepala kakak tergamak yg merakam tengok aje...

syawalsimpsons said...

ala so sweet solat....comey2...

AdaM Hawa said...

AMIN.. doa mama InsyAllah termakbul dengan iziNYA..
tu la kan.. geram betul.. sakit hati.. tengok aksi mak mendera anak..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

comeynya dia bertelekung, cantik la telekung asya tu...

ieda said...

amboi2 diaaa aekkeke cumei aje asha nie
mak nye punnn ambil gambor depan2 tuu ekekek ;)

Adylia Qarissa said...

alahaiii..senyumnyaaa ;p

LydSunshine said...

Cantik telekung asya. tapi anak2 mmg doa makan je yg derang hafal kan. Hehehe. Kelakar plak rasanya. *saya belum ada anak tapi anak buah ada 32 org. So, mmg dah biasa dgn kanak2. Tapi mesti la lain anak buah dgn anak sendiri kan? Heheh.

anisalya said...

cantik telekungnya. lya beli kat mana ye? kat sini ssh nk jmp below rm20.

mimie.. said...

alalaal comelnye dia pakai telekung tuu..beli kat mana dear??comel lah telekung ut^_~

hmm mmg geram sgt tgk video tu...budusss betul pmpuan tu..mmg patut dia kena penjara pun..!

rieda_ffya said...

sejuk ati tengok Asyaa....moga trus jadi amalan dia ke akhir hayat nyee...amin

Masya said...

alhamdulillah.. dah lepas solat asya bolehlah mengaji pulakkan... seronok tgk anak solat kan.. sejuk hati..

KhaiRin : anies said...

telekung dgn empunya telekung mmg chummmmmeeeelllllll

lieyalatif said...

Alahai sejuk mata tgk lya.... Moga asya menjadi anak yg solehah n sentiase doakan mama n papa yea syg....

Ibuhani said...

Sejuk perut lyafrina mengandungkn asya! Smoga menjd anak yg sollehah.....dr kecillah kita kena didik cm ni kalau nk membentuk anak!

Mamamya said...

alhamdulillah...sejuknya hati tgk muka asya...

Neeza.Areef said...

semoga Asya terus begini..

Cik FaRiZaM said...

comel nye dia.....suka tgk dia senyummmmm.....

-----------

singgah blog sy & sy nak share something

nk ajak awk join giveaway mudah:

Kalau korang nak menang hadiah RM10 & hadiah misteri dari Maxis korang terjah blog shakiddo.com .Setiap hari sehingga 13 Mei 2012 ni, Shakiddo ada buat giveaway. Sy pun dah menang RM10 dalam Giveaway Hazman VS Food Siri ke-2 !!!!! JOM !

MamaYatie said...

ololo...cutenya asya! Alhamdulillah..dah mula solat yer...sejuk perut mama dia...Afrina doa byk2 utk Mama Afrina yer...

ct rahani said...

sejuk je hatikan lya tgk anak rajin solat.. harap2 berterusan smpai ke akhir hayat la kan.. comel asya..

pasal video tuh si perakam tuh mmg amik utk tunjukkan bukti pd polis.. sebelum nih dia penah halang tp kena belasah ngan ibu kandung budak tuh.. tu yg dia curik2 rakam.. wallahualam..

rasp said...

sejuk mata memandang sis....
bagus dididik dari kecil....
mesti dia pun hepi dapat telekung tu kan....

* i sungguh tak sanggup tengok video tu...kesiaaaaannnn tak terucap kat baby tu....

Nens Collection said...

OLOLO...COMELNYE ASYA!
TIUTT JE PAKAI TELEKUNG..
SEMOGA JADI ANAK YG SOLEHAH ASYA!

SY XLEH NK TGK..TAKUT NANGIS..X SANGGUP NK TGK..HUHUHU
ORG YG RAKAM TU PON SAKIT JIWA GAMAKNYE..BODOH JEK..

izla said...

bagus,ajar anak solat dari awal.

p/s: saya menangis tengok video tuh..

Imah Dinor said...

comelnya kain solat asya...rajin2 solat smp dewasa ye....jd anak soleh,sejuk perut ibu mengandungkn asya.....

Gieyana said...

comey dia...sy igt hr nie rabu..tup2 dh khamis..haizzz! Cptnya ms berlalu..:-)

Wanieys said...

sejuk hati tengok anak kalau mcm ni gayanya...sweet larh asya dalam telekung tu :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Alhamdulillah..
sejuk perut mama mengandung...
comel sgt2 asya :)

iizza said...

a'ah geram jer tengok video tu..mental la maknya tu..

comel asya pakai telekung..^_^

Yumida said...

comel jer telekung ni kan...kaler biru lg tu...afrina so cute

munna said...

sejuk perut dan hati bila tgk anak macam ni....

.:fyzz:. said...

sejuk aunty fyzz tgk asya...
anak solehah..kebanggaan mama n papa..:)

salwana nordin @ che'wa said...

eh..telekung asya sama mcm alya punya :)

tp alya pilih kaler green..

comel kan tgk bebudak pakai telekung ikut sama solat ngan kita kan..

IntaNBerliaN said...

sy pun nk beli gak telekung kecik camni.. tp xjumpa lg.. alisha pun sm.. sk ikut time kita solat.. agak2nya semua budak2 camtu kot ek..

eda_ej said...

comeynye die..

good gurl.. =D

wan nurul hezrina said...

alahai cumilnya kamoo nak oii.lawanyer telekung=)

ttg video deratuh nurul tak tgk n takmo tgk.tkut teringat

Fai Shaklee said...

sesekali panggil afrina pun sedap kak.hehe...sejuk jer hati kn bile tgk anak sekecil asya ni rajin bersolat. mudah2an ianya berkekalan sampai bila2 ye syg ;)

m.u.l.a.n said...

comel nya asya bertelekung...

Cik Nurul said...

semoga menjadi anak yang solehah.. amin.. ^^

..::..aRe-Na..::.. said...

chomeiiinyerr asya...sejuk mata memandang..smg jd anak yg solehah..amin:-)

.:Mama Dhia:. said...

alahai..sejok ati tengok asya pakai telekkung..comey jer..