Wednesday, May 2, 2012

Hari ni X-Ray G.I.G.I

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bekerja semua!!! Atau masih ada yang sambung cuti seminggu ni??? Oh ye.. hari ni saya akan ke klinik gigi untuk buat x-ray. Moga, pembedahan ni dapat dijalankan dengan secepat mungkin, sebab dah x tahan sakit gigi ni..sampai ke dalam telinga & kepala. 

Saya masih dalam mood kepenatan, sebab keletihan mencari kain untuk baju raya. Memang diakui..kain yang dibeli langsung tak memenuhi citarasa. Tapi, malas nak pikir la.. yang penting dah ada.. sebab tailor tu dah nak tutup tempahan .. huhuhu.. tu beli gak kain. Yang jenuhnyer, bandar kuantan sgt2 sesak.. sampaikan parking sebesar tu kat ECM full.. last2 kena parking luar.. itu pon, jenuh menunggu.

kami semua membesar bersama sejak kecik... ;-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

50 comments:

Rosidah Binti Muhamad said...

Semoga semua bejalan dgn lancar yer...lagi cepat buat cepat sakit hilang..lega nanti..

Bestnya dah dpt kain utk baju raya...kita blom lagi..huhuhu..

Kakzakie said...

Ngeri bila Lya kata nak operation kerana sakit gigi... moga selamat dan dipermudahkan...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

semoga semuanya okay, yer Lya. seb baik YM pi Kuantan kelmarin awal2 pagi lagi coz visit kawan sakit kat KMC, kalo tak...aduh...bila time nak balik tuh, YM nengok...uiii...ramai giler org.*urut dada*selamat...huhuhu. Kat mesra mall pun, berlambak org, parking penuh.huhu

Huda said...

kenapa kena XRAY? pasal gigi bongsu ke?

syawalsimpsons said...

ala ciannyer ...moga semua selamat/....

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, memang pening bab nak cari baju raya ni, kalau dah beli nanti macam tak berkenan. Baju raya saya ni tak terjahit2 lagi.. huhu..

Masya said...

lya nampak tinggi dr yang lain²....

semoga semuanya baik² jer... saya pulak yg ngeri bile dgr nak kene operate gigi ni...

~aSHa~ said...

semua lebih kurang sebaya jerk...

Umie Naziera said...

insyaAllah,smoga sugery tu berjaya :)

norhidana said...

hrp2nye sumenyer berjln lancar yek...

♥MAMASYAZA♥ said...

tak suka sgt bila sakit gigi. akak penah kena operate gusi....sengsara le jugak sekejap

Myra Jay said...

Semoga semuanya berjalan lancar ye Lya..

Ramai kawan2 yang masih contact sampai sekarang ye..

noor said...

dh prepare utk raya yer hihihi...sy org kuantan pun jrang ke ECM tuh sekali sekala blk barulah menjenguk...
take care yer

iizza said...

alamak..kain baju raya x beli lagi nih..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam..
Gud monin lya..
Huhuh..cma amat mengantuks pagi ni.. :)

Tailor kat umah pun dah x amek tempahan..
Jadinye baju raye tahun ni cma tunjuk2 je..

Semoga operate tu berjln dgn lancar..

wan nurul hezrina said...

nurulpun tak g proceed lagi giginie..takut lya..moga lya cepat2 baik.mmg kat kelntan ari2pun sangat sesak.gaknya org dapat tunggakan gaji dengan gaji barulagi shopping terus baju2 raya..lagipun rayapun dah nak dekat=)

lieyalatif said...

harap semua urusan ari ni okey yeak lya....harap tak lame dahlaa lya nak menanggung sakit gigi tu...

same la kite lya, dah beli gak kain baju raye...tgh cari mase nak gi hantar kat tailor nie....senang dah, tak yah pikir lagi dah....

eMMe said...

sweet2 belaka, piwit!

Lya, thx. coz berkat doa kamu juga saya pregnant, hepi ade kawan cam kamu... InsyaAllah saya kan jaga diri saya baik2...

AdaM Hawa said...

moga semuanya berjalan lancar..

rasp said...

smoga segalanya berjalan dgn lancar...
iyelah...
tailor2 dah nak tutup tempahan kan...
me tahun nie rasanya belikan baju ready made jer utk my kids...

ct rahani said...

semoga dipermudahkan segala urusan lya.. amin..

Fieza79 said...

dh membeli kain psang raya ke Lya..kami belum2 bergerak lg ni...hehe

Lya Colours said...

semua comel2 deh

Lya Colours said...

nyam nyammmm

rieda_ffya said...

wahh...bestnye..membesar bersama dari kecik tu..mmg byk memori kan..

.:fyzz:. said...

selamat menjalankan xray n operate gigi yer lya..hrp semuanya OK..amin..

amboi foto kt bawah tuh kan main lagi..bff 4 eva kan..

MamaEma said...

semuga dipercepatkan pembedahan kecil itu...memang tak tertanggung bila kesakitan gigi kan...

wow, memang kawan sejatilah ni..

Ena said...

wahhhhhhhhhhhhh...

LydSunshine said...

Lya epgi ECM ke? Saya pegi hari Isnin petang. Tgk the Avengers. Shopping kain kat ner? Kat kamdar ke?

|| NaFiRaa || said...

moga semua baik2 ajer k~

Cik FaRiZaM said...

moga semua nye berjalan lancar.

sy pon dah beli kain tuk bj raya. dah siap jahit cuma nak touch up sikit2.

Nens Collection said...

HEHE..LUPA NK CKP KT LYA..MAI KUANTAN ROGER2 LER..LEH JUPE..HEHE

Che Rosliza Che mat said...

X-tray gigi...semoga tiada apa2 yg berlaku ya...

Tina Othman said...

wah dah siap cari kain ye, yelah lambat nanti tak sempat, tak dpt pulak dondon2

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is xbeli lagi baju raya.. kekeke (^__^) tema xpilih lagiks...

maszmadi said...

moga semuanya selamat..

Kazman / Sue said...

semalam kan dimana2x pun sesak je kami lihat... ramai betul yg shopping...

gadisBunga said...

masalah berkait dgn penyakit awak haritu dah resolved ke? kalau dah harap2 cepat2 la diorg buat treatment. seksa woo sakit gigi~

Gieyana said...

Baru gk beli kain recently..nasib baik kali nie ✗ yh lm2 pilih..belek2 terus jer bkenan..moga sakit uols cepat baik k..

Ren Din said...

Sye pun tengah sakit gigi... dan bengkak gusi! x syok nak makan! Huhu Tapi takut nak jumpa doktor gigi =P

Azian Elias said...

akak pun belum hantar baju lagi nii... aduihhh....

Zie said...

Sakit gigi memang menyakitkn... tak boleh buat kerja lainlh...

mamalieyna said...

syoknya dpt berkumpul kwn2 yg membesar bersama..eina...herm...lama sungguh tak jumpa kwn sekampung, memsng dh berhijrah..huu~

izan mama mia said...

dah cari baju raya???

Aine Ainun said...

Kalo sakit gg mmg x tahan..
Smoga lya cpat sembuh...

Mmg, kalo x jumpa pilihan hati,
x puas rasa kan..
Sayapun da meround cr baju yg sesuai, x berkenan dhati

anisalya said...

cepatnya tailor tutup order ye. mesti banyak tempahan ni.

mamaRIFQY said...

seram rase buat xray gg!! ape2 yang bergiat gg mmg rase takut..hehehehe..ngiluuuu

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

yaALLAH, kenapa dengan gigi, saya tak pernah ada pengalaman xtray gigi, sangat menakutkan apa2 sahaja yang berkaitan dengan gigi, hehe ◕‿◕

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hubby lily pernah buat pembedahan gigi...koz tak leh cabut mcm biasa koz gigi tu dah masuk dalam..tu yg kena operate..dia kata sakit walaupun dah kena bius...terasa masa kena jahit tu...apapun moga berjalan lancar semunye Lya..

Puan Kutu said...

semoga semuanya dipermudahkan lya ekk..