Monday, May 14, 2012

Hasil Pelaburan Seminggu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu kembali.. Hari ni saya EL sebab keletihan, pukul 11++ semalam baru sampai kemaman dari Kuala Terengganu. Letih yang amat. Alhamdulillah, pertemuan dengan pakar kelmarin berjalan lancar. Bulan 6 ni buat operation. Nanti saya cerita di entri lain.Sempat la jalan2 gak  alang2 sampai kesana. Tapi y x bestnyer..xtau nak kemana sebab tak kenal jalan. Last saya sampai Terengganu tahun 2010 kot.. Fuhhh... lama giler kan?? Pembuka entri hari ni, saya persembahkan entri yang patut dipublish last week , tp x publish gara2 blog diremove..Pasal tu pon nanti saya share, sebab ondwy m'draf entri berkaitan blog diremove. Kena tulis betul2 kan tersilap info lak. Insyallah..minggu ni gak saya publish.

Hasil rembatan di Mesra Mall, Jumaat 2 minggu lepas..

Hasil rembatan di watson.. 
Just Rm 13++

Ini untuk asya... hari tu dah try  Drypers : Bubbly Joy Baby Shampoo .Sekarang try mandian lak.. Ermmm..wangi!!! Bau macam Johnson Baby jer.. Makin jatuh hati pada produk Drypers baru ni. Pasni beli bedak talkum lak.. Harga mandian ni RM 13++

2 in 1
Digunakan untuk melembapkan rambut asya. Asya wajib pakai baby oil tiap kali lepas mandi. Sebagai cara penjagaan rambut dia supaya lembut & bersinar selalu. Dan kegunaan ke-2 nya ialah sebagai makeup remover saya. Kongsi jer dengan asya.. Penting sgt muka kita betul2 bebas daripada sebarang alat solekan mahupun bedak. Kalo setakat mencuci saja memang tak hilang kesan tu kat muka. So, kalo x nak beli makeup remover yang Silky Girl ataupun brand2 lain..boleh je guna baby oil. Saya memang guna baby oil je sbg makeup remover. Kalo kat ofis, saya beli yang botol kecil & terus tinggal sana.. Tiap kali sebelum solat, wajib tanggalkan segala kotoran kat muka dulu, pastu baru mencuci dengan pembersih muka.

Terpengaruh dengan iklan nuffnang  Terus rasa nak cuba. Alhamdulillah..sgt2 sesuai dengan saya, dan memang tak melekit. Yang penting kering sepanjang masa & baunyer..lembut jer.

Saya dah menjadi pengguna tetap lipstik kolagen ni. Dah masuk lipstik ke-2 yang saya gunakan. Apa yang bagusnya, ianya melembapkan & mencerahkan kesan hitam pada bibir. Serius, bibir saya sgt2 sensitif kalo nk pakai lipstik..Jadi kering & berkuping. Selain tu, bibir saya luka teruk sampai tinggal parut hitam kesan intubate masa saya masuk ICU dulu. Alhamdulillah, sejak pakai produk ni.. Bibir saya lembap & natural.. Kesan gelap pon memang dah cerah. Boleh tengok keberkesanannya pada bibir saya KAT SINI.Boleh dapatkan dengan harga RM23.00. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan lipstik ni boleh email saya di lya_afrina@yahoo.com & inbok di FB saya- LYA ALYANI.


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

61 comments:

Myra Jay said...

Sekali beli lipstik smpai 3 ko Lya.. heheee, myra beli sekortak je dulu, dah nak abes baru beli lain :)

IntaNBerliaN said...

byknya lya beli lipstick sampai 3 yer..

izan mama mia said...

berkenan laa kat lipstik tu...

syawalsimpsons said...

lya..mana nak cari kat sini (putrajaya) ni...sue pon macam lya gak...bibir jenis sensetif..mmm...selaloo kering N menggelupas...kengkadang naik segan gak...sue selaloo sapu versalin...baru lapis ngan lipstik lain..nak nampak kaler gitu..tp sama gak...camno ni...

mamaRIFQY said...

kite ni lya..jarang bebenor nak sental lipstik!hehehehhee....

Tina Othman said...

hai lya, mcm berminat dgn lipstik colagen tu, tapi lya tak link fb, cmana nak search?

MamaYatie said...

uikss..nak kena tunggu bulan 6 jugak yer..huhu..

best ek lipstik tu? kalo bab lipstik mmg tak berani nak cuba lain...payah nak jumpa yg sesuai except mybeline..tak sesuai nnt jadik gatal2..huhu

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah... nanti is pulak yang terpengaruh beli... bukan dari nuffnang, tapi dari blog cumil ni... hehe

ieda said...

puas kann bila hasil duit sendiri dpt juga laburkan dan manjakan diri .. ;)

Masya said...

wahhh sakan... sampai 3 lipstik...

Cik FaRiZaM said...

byk nye shopping :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam…
Byk nye shopping! Hehe.. :)
Bln 6 ke operationye? Insyaallah..cma doakan lya diberikan kesihatan yg baik :)

LydSunshine said...

Sampai 3 lipstick.

AdaM Hawa said...

manyak lipstik..

Nens Collection said...

WOOO...3 SKALI..NK TRY LIPSTICK KOLAGEN TU LYA..BIBIR NENS SGT SENSITIP..TANG LAIN DH VOUGE KALO MEKAP..TANG BIBIR SAPU GLOSS AJOK..NK NMPK BIBIR2 MERAH GITTTUUU..HEHE

norhidana said...

wah2... banyak tul hasil tangkapan yek.... sesekali apa salahnyer kn

Neeza.Areef said...

rembat jgn x rembat hehe
lipstik kolagen ni yg dherbs ke lain?

lieyalatif said...

wah byk soping hah....tu la kan lya bile produk tu bagus mmg terus kite melekat gune yg tu kan...tgk laa lya sampai borong beli 3 terus hah....

tu laa lega blog lya dah okey....lieyapun penah kene mcm tu...mmg rase nak pengsan n down gile2 laaaa...slow2 ikut step yg google bagi....seb baik dpt gak blog balik...kalo tak meroyan mak nangis siang mlm ekeekekeke...nak buat blog baru mmg dah down le gitu kan.....

inazamri said...

lipstik tu perisa straberi ke..ada pic kat situ.Ingatkan mmg dah remove blog coz aritu akak bukak takde.

Mamamya said...

akak pun guna lipstik collegen tu sbb bibir sensitif mudah kering..pastu tangan ni gatal jer nak kopek yg kuping2 tu.pastu b'darah..kdg2 smpi jd ulser plak... tp sejak guna lipstik ni mmg puas hati... :)

anisalya said...

nak try jugak. hehehe... nnt akak inbox lya ye.

mummY daniSha said...

amboi...sampai 3 lipstik beli hehee

Azian Elias said...

wahhh..sampai 3 lipstick tuu..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

hasil rembatan yang bagus...hahahaha

aanie said...

yg kat kamdar tu baju raya ke??

harga lipstik tu sekali dgn postage ke?

Lya Colours said...

blusher saya pon hancur. sebab hari tu jatuh tergolek gara2 terkocoh2 cari brooch x jumpa. huhu redho je la pakai ni

Mrs.Izi said...

byknya lipstik.hehehe

Fieza79 said...

waa sekali rembatan lipstik..fieza biasa beli satu2 je pki smpai habis..jimat duit la konon hehee...

iizza said...

nivea tu tahan lama x..kadang setengah diadoran ni..tahan sekejap jer..pastu badan dah berbau..

macam best jer lipstic tu..ada pelbagai warna ker..

Kazman / Sue said...

mesti terbaik untuk diri lya tu kan...

Kakzakie said...

Bulan Jun baru operation ye Lia. Lama juga nak menanti kan...

Banyak shopping macam mana pun mesti tak tinggal utk asya kan...

sue zainun said...

salam Lya..baru tau blog Lya ada problem aritu..mmm kongsikan nanti ye Lya camne boleh ok..sb su guna email yahoo utk blog..

Umie Naziera said...

shopping sakan tuh..huhu

mamalieyna said...

hai lya...eina lama tak berBW..huu~ masa suntuk sgt..

Nivea tu eina dh cuba..selesa~ ^_^

Qhaifa Nur said...

banyaknya yang diborong....

ct rahani said...

johnson baby oil tuh sy prefer kaler purple.. lavender.. wangi je baunya.. :)

el said...

lipstik kolegen tu cam best jek...insyallah kalo rs nak try el rojer lya eh...:)

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. banyak jugak hasil tuaian.. kekeke.. sonokkan dapat soping.. terapi untuk org pompuan tuh~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm best jer collagen lipstick tue...ai loike...sekali segala shopping best khen

salwana nordin @ che'wa said...

sakan shoppping :)

eh saya pun dah try beli drypers punya syampoo dgn bedak..serius wangi la :)

trus jatuh cinta hhheee

rieda_ffya said...

wah...byk beli barang Lya..rase nk try lipstik tu la Lya...Lya,nnt bulan 6 kalo dtg trg lagi...mention awal2 tau..ade rezeki leh jumpe...teringin jumpa Lya...

munna said...

pelaburan yg hasilnya baik....tak rugi utk di laburkan...

ainnoraini said...

kalau dah berkenan ambik jer...nnt kalau tak beli asyik teringat jer..kannn..

::NureeN:: said...

wah shopping sakan.. nureen jerr x kuar2 umah lg, esok baru nk kuaq g cucuk bb 1bln :)

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

akak guna bodyshop punye je..ok laa... tapi beli 1 sampai abis br tergerak nak beli lagi sbb reganya boleh tahan gak..

.:fyzz:. said...

waaa..shoping brg personal...suka2..fyzz pun baru lik dari watson kemarin..beli maybelinne produk....(compact dn foundation yg BB spf 50 tuh..
emm 3 sekali gus..cayalah..takpa wat stok..kt umah, n kat ofis kan..:)

Che Rosliza Che mat said...

banyaknya stok lya lipstik....lain kali nak beli lipstik tue boleh order gan lya hehehe

fazilzura said...

xpe bazir tuk diri sdiri ..

fazilzura said...

xpe bazir tuk diri sdiri ..

mamaNoriz said...

macam2 shopping ek..

liptik tu takde pilihan warna ek?
hrga dah masuk pos ke?

LYAfrina said...

mamanoriz :

lipstik ni natural kaler..mcm pelembap bibir..ikut wrna darah..tp kalo alas sblumpkai lipstik pon..lg cntik n kemas...

harga blum msuk pos... biasa beli rm25.. tp kat kwn lya blh rm23... just tlg promote j..sbb ramai y tnya aritu

Salmiza said...

shopg sakan ye...

nt share tau mcamne dpt blk blog yg diremove tu...tgk sama x mcm kite punya pgalaman...sadissss

m.u.l.a.n said...

syok jgk sekali2 shopping ni kan..

fieda said...

mmg molek lipstik ni kan lya.baby bath tu wangi erk..nk try la nanti..maira guna carrier junior ..

Zie said...

seronok kalau leh shopping banyak2 camni.... hari2 shopping pun tak pa..

Imah Dinor said...

amboi soping sakan noh..jeles nih...

Ibuhani said...

baru tahu ada lipstick collagen....nk cuba jugaklah!

MulutPayau said...

wah soping sakan dik ya....

Wanieys said...

wah bestnyer LYA shping sakan nmpak heheee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Minyak johnson tu pun wajib utk Qis since dapat hadiah dari johnson tempohari..jimat..sampai skrg dah 2 thn lebih tak absi lagi...

Yang nivea tu pu lily baru pakai bulan ni..mmg bagus..kering & tak melekit...

MamaEma said...

borong lisptik...