Tuesday, May 8, 2012

KFC : Idamanku Selalu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Wachaaaa.. dah hari Selasa arini. Kalo jadi arini saya pergi "sea trial" kapal kat tengah laut si nun.. Huhu.. tak sabar rasanya. Harap semuanya berjalan lancar. Sebab kebetulan saya dah mula bz dengan permohonan permit import. Dan dalam masa yang sama nak siapkan minit mesyuarat.. Aduyaiii.. paling dok suka wak minit mesyuarat. Apa2 pon... tetap nak mencilup menikmati permandangan di tengah lautan yang luas. Rasa macam tak cukup masa nak buat keje!

Back to title.... KFC IDAMANKU SELALU ;-).. Heheh.. xdelah menjadi idaman sokmo.. sesekali jer, terasa angin sepoi-sepoi yang memaksa tekak ni nak merasa di KFC. Rasa secubit pon cukup.. Maka, si suami pon gigih tunaikan permintaan bini dia ni.. 

Just ambik set dinner plate. 
Biasa kalo makan, bukan habis pon..sekadar untuk melepaskan rasa di lidah...

Huhu.. tetiba asya lak yang ter-over selera bila tgk set dinner plate ni.

Selama ni dia x suka kentang putar.. 
tapi kali ni memang habis kat dia sorang

Sedapnyerr dia makan.. Sape teman sape ni?

Selalu jeles tgk aksi dua beranak ni..
Asya yang syik nak berkepit dengan papa jer.

hasilnyer....
xdela licin sampai tinggal tulang.
Tapi puas hati dapat melepaskan hajat ;-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

73 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

pagi2 ni lapar la lya tgo kfc tu!!! menggoda betul...

kasihredha said...

dulu2 akak suka...tp sekarang agak kurang...cuma teman anak2 je makan...akak cuma mkn potato widges je dan kadang2 beli egg tart.

Rosidah Binti Muhamad said...

Yeay!!! Dpt g laut...mesti best.. Tp en.suami slalu ckp bosan..hehehe...org yg tak Pernah pergi ni teruja sgt...

KFC... biasa klu ambik spicy mmg isi berlambak2 tak habis. Klu original kecik sikit..bebudak suke. Dorg yg biasa habiskan...hehehe..papa tak suap mama mcm suap asya ke?

kakcik said...

Pernah satu ketika kakcik sangat teruja dengan Zinger KFC tu, tapi sekarang nak tengok pun macam tak lalu. :)

lieyalatif said...

Betul tu lya.... Mmg idamanku selalu kikiki tp kat umah ni idaman si mia laaa.... Die mmg antu kfc, x penah bosan... Lieya layan gak sesekali....

Pandai asya mamam..... Oooo mama jeles ye asya berkepit ngan papa... Mama sudah turun takhta ler hihihi

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya makan KFC....

.:fyzz:. said...

i love kfc...tgk asha makan ..berselera...ala mama jgn la jelez...papa sayang asha ..sama ngan mama..:)

tp lately fyzz rajin lak pi Mcd..tah la hangin apa dok makan double cheese burger n my favorite Sundae strawberry..

IntaNBerliaN said...

sy pun sk mkn kfc.. kalu time lalu dpn kfc tu, saya dah kenyang.. sy akn beli bungkus je dinner plate ni.. balik umah, kongsi 3 beranak..hihii

AdaM Hawa said...

baru sabtu lepas makan.. boleh habis 2 ketul.. hehehe

mummY daniSha said...

danisha pun suke kentang..tp ikut mud jugakla.kdg ayam licin..kdg lgsg x nak..budak2 heee...ikut angin die...

mama rifQy said...

Asya anak papa ye..mama jangan jeles ye

Lya Colours said...

saya suka breakfast kfc. ada bubur. hehe

LydSunshine said...

Ini tak boleh diterima ni.... Makan 3 ketul ayam utk 3 org... Sungguh sopan Lya. Kalo saya ni 3 ketul saya sorang je. Gelojoh tak gelojohnya org Kuantan ni. Hahaha... Tapi betul kan.. KFC wp selalu makan, dan takde la rasa nak makan selalu... kadang2 ada masanya, kita rasa mcm teringin gila nak makan ayam goreng 11 rempah rahsi Kolonel Sanders ni.

♥MAMASYAZA♥ said...

akak tak makan ayam, kalo pegi kfc pun sekadar teman anak2 mkn n order cheezy wedges aje. tapi en. abah n anak2 pantang sebut kfc, tulah tempat pertama yg diaorg suka

:: Mrs.Eady :: said...

disebabkan udah terliur mmg harus & wajib la cari tengahari ni!hehehe..

Izan Ishak said...

sesekali makan kfc mmg best kan lya...

Ros said...

Assalamualaikum LYAfrina,

Wahhh.... makan KFC,sedapnya....Tengok Asya sorang saja yang dok makan tuuu...he.he.he...

mamyharraz said...

kfc idaman selalu ;P
ank sy kalau jamu benda ni hari2 pun takpe-kita yg naik jemu-

MamaYatie said...

romantik gitu..share 3 branak yer...
kami selalu amek 3 set share 5 branak..hihi

Wanieys said...

sedap plak tgk kfc tuh...
japg lunch kfc larh hahha!!

Umie Naziera said...

haaa,ngidam eak ^^
asya nk dpt adik kot,hehe

Kazman / Sue said...

KFC memang bestt... selalu layannn... heee3x

Ibuhani said...

Seronoknya kerja boleh gi tgh lautan samudera......

izan mama mia said...

sedap..mmg kalau g kfc suka dinner plate..mia pon suka..sama cam asya..

Myra Jay said...

KFC dengan kanak2 memang tak dapat dipisahkan :)

Tp Myra dulu suka KFC, tapi lately ayam KFC macam dah kurang ummmppphhh lak..

salwana nordin @ che'wa said...

hhhee..saya pun kdg2 kepingin KFC laju je terjah :)

Kunang-Kunang said...

Salam Lya,

Tak mabuk laut ker bila ke tengah laut tu....

Enjoy KFCnya.

norhidana said...

utk apa sea trial tu yek Lya?
bestnyer ayam kfc lama akak tak lyn kfc nih.... best gk kan sesekali...
tp kan set dinner tu selalu laki akak mkn sorang je, kalu amik 2ketul mcm tak ckup je

anisalya said...

kalau ke kfc mesti makan sampai habis. sb tak seanng nak ke sana dan pulak husben jenis tak suka membazir. nnt sepanjang balik dia bising makan tak habis. hahaha...

mama tisya said...

kalo mkn kfc suka amik part drumstick...part isi tk brp suka...yum222

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kepci memang sodap....

kalau farah nampak ja signbod kepci dan2 suruh singgah tau...

ank2 zaman skg....kita dulu2 nak mkn kepci pun susah kan...

Lynn said...

Teringat kat hubby..suka sangat dia ngan KFC nie..hehe..anak pompuan memang rapat dengan ayahnya kan..

eima said...

fahim tu br je nk jemu mkn kfc tu ..klu hari2 nk ...
mak pak naik jemu dah ..seb baik skrg ni dah bertukar pd mee sup plak hari2 le mee sup ...

eima said...

eh budak2 mmg suka kentang putar kan .....ok la asha mkn abis kan kenyang mkn kentang putar tu

zila 4ever said...

nakk kfc..dah lama x makan..:)

Neeza.Areef said...

my doter suke whipped potato tu..klu pg kfc amik ciki meal plus whipped potato 2 mangkuk sorang

Saya Disini said...

sedpnye..nk3

Gieyana said...

ouchhh..sedapnya! Mmg hingga menjilat jari nieyh! Anak dara sy suka menan dia jer..huhu

noor said...

lya lagu KFC yg baru tuh kaknor dgr lain mcm jer hihihi..tp tetap suka mkn kfc. cantik gbr2

syawalsimpsons said...

kasih seorang bapa kat anak..sweet sangat...

Fieza79 said...

tgk gamba Lya mula la hati menggedik tk sabar tgu weekend nk hepy2 ngan fmly...tp lmbt lg kan haini bari selasa..uwaa..

ieda said...

hhaaaa bukan mainnn asha .. sampai atas meja ayah suapkan .. manja betul ! .. ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaaaaaaaaa jelezzz ni
dah sthn stgh x mkn kfc
last mkn january 2011 :(

Nazayiena said...

Asya anak papa ya?.....

Mrs.Izi said...

sedapnya kfc.memang kdg2 teringin.lagi2 kalo lalu kot kfc dlm mall.baunya memanggil2 hehe

|| NaFiRaa || said...

adehhh.. trus terliur nak makan KFC.. dah lama x pekena KFC nih.. :)

Imah Dinor said...

wah teringin jugak nak mkn KFC ni...pada hal seberang jln kat rmh imah ni ada KFC dlm petronas tp xpnh terjah sbb dkt sgt kot....nak g mst yg jauh2 sikit baru ada feel kn.....

Yumida said...

kentang putar tu mmg peberet...yg kt marrybrown pn sedap gak...yummy!

lelamaisara said...

anak papa ea...

tgok pic kfc tu terasa plak nak memakan nye...hee..

ct rahani said...

sedapnya kepci. skrg ader promo utk lunch set.. leh la try jugak.. :)

~aSHa~ said...

kfc kemaman skrg dah best skit kat area atas tu

Kakzakie said...

Sayang tak habis Lya...kalau kakak bungkus bawa balik...

Che Rosliza Che mat said...

Lya..dah sampai hehehe thanks...Kalau cik rose bank in duit...cik rose gi tahu...hubby cik rose kalau barang dah sampai baru dia nak bank in duit huhuhu...

Che Rosliza Che mat said...

Lupa nak cakap...kalau lya nak edit blog lya...boleh cik rose tolong edit...free jer...cik rose pun tak pandai sangat pasal coding nie...sikit2 bolehlah...

KhaiRin : anies said...

sm la kite..bila kepingin mmg x leh thn2 nk mkn kepsi...

izla said...

arghhhh terliur pulak nak makan KFC,
lama sungguh x makan.

p/s 1: salam kenal
p/s 2: saya pon x suka wat minit mesyuarat. boleh demam rasanya

mama maman aka yana said...

beshnyer... :)

mimie.. said...

wah2...sedapnyee.....lapar pulak rasa bila tgk gmbar dlm entry nih huuu T_T

maszmadi said...

nyum nyum... lama x makan kepsi nieh... nak kena carik tapi tunggu gaji nanti.. hehe

maszmadi said...

nyum nyum... lama x makan kepsi nieh... nak kena carik tapi tunggu gaji nanti.. hehe

Mummy Adriana said...

teringin pulak nak gi kfc...:) tapi kan lebih suke mcd! :)

ainnoraini said...

Kalau anak kakain habis semua dimknnya..
Diarang tu ramai mkn rebut2 sekejap jer habis

Deru Ombak said...

Salam Lya..

Akak pun sama cam Lya. Tak lah sampai kemarok.
Sesekali teringin baru terjah.. :)

Acik Erna said...

MAMAASYA..jangan le jeles tengok aksi dua beranak tu..tumpang aje..he he

Chik Att said...

kfc ni yang isi tebal tu yang tak leh jalan tu ...

inazamri said...

nasib baik akak jengok sini dah kul 10 mlm..perut pun dah full..kalau tgh lapar ni mau terus gi kfc depan ni tak jauh dr umah.

mamalieyna said...

idamanku selalu jugak...lalala..hehe~

tapi betullah, skrg makan snack plate mmg hbs ayam seketul jer..huu~

dapnye asya..bersuap2 lg tu..jeles ni..hehe~

shark said...

salam kenal dari saya :)

Lily@MamaZaraZareef said...

zara pon kurang suke kentang putar..tp kalau fries n nasi ayam tuh mmg die suka sangat!!..=p..tulah..maknye suke sgt makan fast food smpai anak pon terikut..huhu

Masya said...

amir pun sibuk ajak g KFC.... padehal makan x banyak mane pun.. nak mainan jer...

fieda said...

la..tak habis pun mknnya...umah ni pun mmg antu kfc gok..

iizza said...

sedap hingga menjilat jari..hihi

wan nurul hezrina said...

kalau bahagian dada ayam mmg selalu tak abess..tapikan kfc alamanda tak sedap sungguhlah.lari toll dah rasa asli kfc tuh