Tuesday, May 1, 2012

Misi Mencari Baju Raya 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat hari Pekerja semua!!! Sempena cuti "Hari Pekerja" ni, ambik peluang untuk beli kain pasang untuk tempahan baju raya. Saya x berapa suka beli yang readymade, bukan sebab xde saiz ke apa...tapi lebih selesa yang ditempah, selain banyak pattern boleh pilih. Agak-agak tahun ni tema kaler aper yer??? Huhu.. yang pasti kaler oren, hijau, pink & kuning BER-SIH dah tolak ketepi... Sebab kaler2 tu dah selamat digayakan di tahun sebelum2 ni. 

Rasanya macam nak kaler grey atau peach ke.. Cun gak kan?? Tapi xtau la..kot2 bila dah tengok kainnyer jadi kaler lain lak. Macam tahun lepas, plan nak beli kaler merah... Bila dah sampai kat kedai... tup..tup KUNING BER-SIH menjadi pilihan.

Yang pasti nak design baju kurung moden camni.. 
Tapi xdelah buat seketat ni.. Tiba-tiba nampak keler HITAM ITU MENAWAN.
Ok gak kan kaler hitam??

Haa..designnyer sama je dengan yang di atas, cuma cutting x ikut body. Dan renda yang saya letak kat lengan dan bawah baju x sebesar design Rizalman tu.
Okaiiii.. moga dipermudahkan segalanya hari ni ;-)

'PEKERJA BERINOVATIF PENGGERAK TRANSFORMASI' 
" Selamat Bercuti"
&
" Selamat Menyambut Hari Pekerja"

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

32 comments:

Jendela Hati said...

itu la kan dah kena cr kain untuk ditempah, takut nanti tempahan ditutup pula...

selamat bercuti hari buruh jua...

sissyira said...

salam

awalnya cari baju..

ke33 bj kat ats tu semua lawo, tp suka warna coklat tu..hehe

Umie Naziera said...

baru trfikir,raya dh dekat...kena serbu kedai kain jugak nie...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lya...selamat bercuti & soping2 baju raya :D

Kancil 8349 said...

Selamat bercuti....

Adylia Qarissa said...

selamat bercuti dan selamat bercopim ! ;p

Kakzakie said...

Cuti nie bolehlah cari bebanyak sikit... jahit pelan-pelan, sebelum ramadhan dah siap...

Selamat bercuti

Rosidah Binti Muhamad said...

Selamat hari pkerja lya...

Wah..dah cari baju rays..chantek2..
Kita org stp thun beli..tak pernah lagi tempah..huhuhu..ntah bila ar akan tempah utk 1 family...

ieda said...

eh eh macm akk je .. ingat nak tema itam gak .. hurmmmm .. ;)

Karukord Jagau's said...

kaler itam tu cantek....

selamat bercuti.....
(^__________^)

♥MAMASYAZA♥ said...

selamat bercuti, akak tak berkesempatan lagi nak sopping baju raya, baru dok pkir apa warna tema utk thn ni

Dieyna said...

cuti cuti Malaysia laa... hehe

S.U.R.I.A.T.I said...

Su dah siap cari kain psg.tapi xhantar tempah lg.thn ni xleh beli readymade sbb size yg salu pki dah xmuat.bdn dh gumok!!!

Anonymous said...

Dah beli kain baju raya...thn ni tema kuning...tp lari niat gak sbb niat utama nk kuning raja last2 xjd kuning raja sbb pk my hubby terlebih hitam manissss...huhu..nnt xpasal2 nmpk hangus bila kena kulit dia ngn kuning raja..so jd kuning lain.

@e_da said...

cantik sesuai dgn tuan badan comel jeee....

mama aini said...

`selamat hari pekerja`..ehem cantik colour hitam tu..ehem awalnya dah sediakan baju raya..mama takde baju raya pun utk tahun ni..he2x..

Mummy Adriana said...

Happy labour day too :) kita pon ngah sibuk2 nak cari kain buat baju raya! takut leka kang tak sompek la pulak...hihi! cantik la design tu kan...ala2 baju rozita che wan! huh

dhiera said...

selamat hari pekerja~ tailor selalu tutup tempahan bila ea? baju raya saya 1 dah siap. satu lagi belum.. he

Zie said...

Cantiknya pilihan baju Lya... zie dah beli dah gi tempah pun... baju anak2 dah siap potong blum jahit jer..

mummY daniSha said...

sy suke kaler hitam..sebab nak nampak kuwuss hee

ieda said...

alamak2 .. cantik2 dikk
hurmm akk pun x cari layie nie ;)

ps ; lya , macam mana nak buat entry yg kita post dlm blog automatik masuk dlm Fb .. ;)

mamalieyna said...

bestnye lya, dh misi mencari..eina blm plan lg, ganti pose tak habis laeii..=P

cam tahun lepas, kaler tak plan pun, pg kedai baru cari kaler best di pandangan mata..^_^

shima wibowo said...

yeahh semangat raya!!! tapi yg polkadot tu cantik & sweet sgt...:)

firahadifa said...

i suke in the middle

wan nurul hezrina said...

lawa baju lya.polka dot dot.mmg trend skang nie=)

MamaEma said...

makaih..dah nak beli kain raya...cepatnya..hehhe

Che Rosliza Che mat said...

Kalau tema lya tahun nie hitam sama ler gan cik rose hihihi

mamaRIFQY said...

lya..lya keje kat mane ye..teringin nk jupe lya!!

** husband kite nak kaler ijau pucuk pisang taun ni..sbb die xde lagi baju melayu kaler tu..boleh??

betty said...

polka dot yg paling kiri tu mmg cantik.. ade blogger pakai bj style tu.. cantik..

el said...

xtaulah ntah raya taun leh wat baju raya ke x...sbb byk betul baju raya yg x pakai2 pun...buat hiasan jek...huhuhu tamak haloba kan

tp cun seh baju itam polkodot tu ngan renda2...kalolah bodyy aii cenggitu..best betul ekekeke

Puan Kutu said...

sy plak suka beli readymade sbb ssh nak carik tailor.hehe..

Masha Meisters said...

hehe...memg melecun.....
baju raya mak yang buat...hehe :) kalau beli atau tempah kat org rase kurang selesa...