Tuesday, May 22, 2012

Sepetang Di Pantai Batu Buruk

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Semoga semua berada dalam keadaan sihat-sihat sahaja. Saya nak gtau, sekarang ni saya dah xleh nak BW ontime..kerana kekangan waktu, menyiapkan banyak tugasan kat ofis. Dan waktu BW saya lepas ofishour, baru lah pusing satu dunia.. Moga semua dapat memahami dengan komitmen saya pada kerja. 

Ok kita sambung balik kisah sedikit lagi kisah melancong di negeri sendiri yer.. selepas penat pusing2 di Pasar Payang & Mydin Mall.. Perut pon menyanyi riang. So, sebelum balik ke Kemaman, sempat singgah di Pantai Batu Buruk untuk menjamu selera.

Kat sini ada pelbagai menu aneka celup tepung
Ha.. pilih..pilih

Sotong celup tepung & sosej

Ikanggg celok tepong

Tom Yam yang dimakan bersama nasi putih.

Niat hati nak pekena aiskrim goreng. Tapi sayangnyer, kat gerai area saya makan ni xde lak yang buat aiskrim goreng ni. Kat area depan tu baru ada.. huk..huk..kempunan perut makk!

Selepas isi perut, melepak di tepi pantai sambil melayan asya main layang-layang.

Eksited nak main sendiri

Ok... tunjukkan kehebatan

Hehehe...
 kemain sengih sebab layang-layang tu melayang di angkasa.

Dan kalo kesini, rugi tak ambik peluang naik kereta cinderella.. Pilih kereta kuda kaler pink..sebab pink kan sweet.

Wah..prince & princess nih!

Time ni kereta dah bergerak.Kemain happy dua beranak ni

Luasnya mulut dia sengih

My Family Potrait.
Mintak tolong si pembawa kuda ambik gambar kami ber-3. Sangat susah nak ambik pic family sebab xde orang nak snapkan. Tripod lak..asyik peram kat rumah je.

Huk..huk.. suka pic ni, tapi sayang kualiti pic x cun lak

My Happy Family.. Insyallah..hingga ke akhirat 

Verangan nak jadi princess cinderella

Masih menantikan prince charming nyer..

Ok.. Harga untuk naik kereta kuda ni RM5 untuk orang dewasa. Dan RM3 untuk kanak-kanak. Jadi total kami bertiga RM13. Ok la tu... dia bawa pusing 2 round. Kereta kuda lain kaler kuning di-raja & satu lagi kaler oren kalo tak silap. Selain tu, sesiapa yang nak menunggang kuda pon boleh. Tapi saya x berani la. Buatnyer kuda ni bawak lari kelain.. huhu..nayeeee... 

Apa yang dapat saya komen tentang bandar Kuala Terengganu.... memang makin membangun & sangat2 jauh beza daripada dulu. Bandar dia pon makin cun. Mybe dah hampir nak challenge kuantan kot. CUMA... kuala terengganu still xde shopping complex kan??Atau saya yang x jumpa?? BTW... Terengganu sangat2 indah untuk dilawati.. Bandar pesisir pantai ;-)

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

63 comments:

lia said...

pantai batu burok... kampung akak... yg da lama x balik hu3

cik dah faridah said...

mmg betul trg dah lain skg..soping kompleks plk..stakat ada giant,mydin,astaka...yg lain2 tu kecik jer..byk kedai tudung dah skg

LadyBird said...

salam mama asya..

best jugak melancong dalam negeri kan..

kite satu kepompong :D

Neeza.Areef said...

penuh dgn menu celup tepung..bestnya..tom yam pon npk sedap je di mata..
asya feeling2 pwincess la yer naik kete tu..hehe

KhaiRin : anies said...

bleh bersanding ats kete kuda tu!

p/s lama nyer x g bndr tganu..

Mamamya said...

cantiknya kete cinderella tu...klu ambik gmbr utk wedding mesti sweet je kan.. :)

lya tgk tomyam tu akak terus rasa t'ingin nak mkn..sedapnya hirup panas2 kan...blh la cari utk b'buka ptg ni... (mentang2 ler batuk baru nak baik..heheheee)

lieyalatif said...

WAH BEST2...lieya mmg tingin nak gi cuti2 malaysia kat ganu ni lya...tingin nak mkn celop2 tepung tu...terliur i tau...dah le puase arini hahaahahahaah

keter cinderalela tu best...dah le pink...cute n suweeettt gitu...

Gieyana said...

Mmg nmpak best jer..✗ pernah smpai ag kat sini..:)

fieda said...

dok pernah sampai lagi kat sini..

ummiarissa said...

wah seronok naik kereta kuda...tarikan pelancong tu..bukan selalu dapat naikkan...makanan pun boleh tahan..

Lynn said...

Amboi besarnya mulut ikang tu hehehehe..asya main layang2 sambil duduk..?terror tu..hmm..

LydSunshine said...

Naik kuda ni pun kat pantai batu buruk jugak ke awk? Eii.. tolong la bawak tripod. Syg nyer detik2 indah tu tak dpt rakam ber3. Btw, syok ah makan goreng celup tepung. Sotong tu nampak fresh je.

syiela said...

wah keta kuda tu menarik.... kalo ke sana tetap nak mencari juga ni

si kecik tu nampak happy sangat.. cute!

Makbed said...

cam keta sinderella laa...

QA's ~ mamapapa said...

bestnya! yeayyy!!ada tmpay=t menarik boleh diterjah bila blik kg nti :)

syawalsimpsons said...

dah lama sue tak jejak kat pantai batu buruk ni...last 2009 4 bulan B4 kawen...

Saya Disini said...

sedpnye makanan tuh..best la dpt naik kete kuda

Nazayiena said...

Cantiknya keta kuda tu kaler pink,harga pun murah nak naik....

mama irfan said...

comel je asya...geram

AdaM Hawa said...

sonok asya ye.. naik kereta kuda.. ala2 puteri raja gitu..

Aine Ainun said...

sweetnya kereta kuda tu warna pink...=))
wah, teringinnya nak naik jugak=))

Salmiza said...

Wow rindu dgn pantai batu buruk tu...cantik kan?...:)

CTAyue said...

hehhe..best kan.kereta kuda tu mmg cantik..sesuai ngn asya..mcm princess gitu. KT mmg takde mall..mydin mall je ade..hehe.. :)

Dieyna said...

bestnya jalan-jalan,,, dah lama tak pi k trg

Myra Jay said...

Sotong celup terlondeh tepungnya :)

Kereta Cinderella tu cantik-dengan warna pinky gitu ;)

norhidana said...

kalu ke KT wajib cari sotong celup tepung n ikan celup tepung... kalu dulu2 masa edy keje kt KT selalu gk akak jln2 KT... gi pasar payang n tp pantai... tp sejak edy dh pindah kl nih mmg jarang la ke KT... aah kt KT mmg takde supink complex sbb tu akak suke balik kerteh ada mesramall

anisalya said...

bahagianya dua beranaok ni ye... seronok sangat.

salwana nordin @ che'wa said...

kami sekeluarga suka ke terengganu..makan best, tempat jalan best..smua best!!!

kalo dr perak ni mmg penat sket la nk sampai kesana...jauh hhhuuuuu

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

seranak tengok Asya...jejalan ngan mak ayahnyer tu...sedapnyer nampak ikan celup tepung tu...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Iya..tingin gak nk melangcung ke Trengganu.InsyaAllah,one day nanti.
Cantik kete kuda tu..klu buat majlis perkahwinan & pengantin diarak naik kete kuda..mesti sweet sgtkan..hihi

MamaEma said...

Pembangunan di negeri Terangganu memang semakin meninggi...cantik kereta kuda kaler pink..akak suka ikan goreng celup tepuung...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

slh satu port lepak kitorang.. =)

lya, lenkali nk mai sini gitau la yer..
eh, msk spital bln 6 nnti wape hb?
insyaAllah, takde aral leh sy pi.. =)

aanie said...

teringin nak jalan2 kat ganu....nak makan colek n kopok lekor.......hehehe....

Fieza79 said...

waa suka kereta cinderela tu..gila best feeling princess hehee...

Alin Marlini said...

dapnyer...

inazamri said...

wah sengih lebar asya naik kereta kuda pink tu.dah 2 thn akak tak gi tgganu.

Sari Yusa Ibrahim said...

kadang-kadang tempat sendiri lagi seronok melancongkan...

POSH76 said...

canteknya keta kuda tu.....harga pun berpatutan

Zie said...

Sukanya dapat naik keta kuda.... emmm

Che Rosliza Che mat said...

Shopping Complex..belum ada lagi lya hihihi...Bila nak pegi Pantai Burok nie..

...sWeeT uMi... said...

chantek kereta cinderella ni...now baru perasan asya dah makin tinggi...kalu dia cenyum mesti nmpk sweet, cam mak dia hehehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wah..bestnye lepak tp pntai..
yg best skali dpt nek kete kuda ala2 cinderela..alahai...sweetnye...
^_^

Mrs.Izi said...

saya yg org batu buruk ni pun dok naik lg kereta kuda ni.ehehehe

Ibuhani said...

cantik kereta kudanya....warna pink lg!

maszmadi said...

taun ni insyaallah akan beraya di terengganu, kampung belah hubby, erm kereta kuda tu ada kat ner lya, batu buruk ker?

Izan Ishak said...

sukanya asya main layang tu. cantik plak tgk kete cinderella...

izan blm pernah lagi jalan2 kat KT...

Rosidah Binti Muhamad said...

Rindu sotong goreng tepung tu..kat mlk tak dpt menu celup tepung ni..
Wah!! Sweet kereta tu pink lg..lg sweet 1 family dpt snap pic bsama..

AnneRaini said...

masa sy balik terengganu ada gak ajak hubby naik kereta kuda ni tp die bo layan jek..uhukhukhuk..sedih..

siti norsarah Aminuddin said...

sweet family..:)

izla said...

saya pon nama je org terengganu, tapi dh lama tak ke kuala terengganu. memerap di kemaman je. ada masa gi kuantan. haha

Nens Collection said...

wahhh sonoknye naik kereta princess tu..cantik2 sume..mmg harus bergedik di kereta itu kan..bukan slalu dpt tgk..time citer barbie dlm tbi aje br leh tgkk.hehe

Masya said...

wahh cantiknya kereta kuda tu.. teruja juga nak naikk warne pink lagi..

rieda_ffya said...

heee..best nye...pantai batu burok tu mmg best tok lpak seisi family...sambil2 menikmati udara pantai..

ct rahani said...

ye lor lya shopping complex x de yg beso2 kecuali mydin mall n giant tuh.. rindu nk makan celup tepung kt batu buruk.. sng citer rindu segala2nya kt ganu.. rasa cam nk balik ganu jer.. huhu..

|| NaFiRaa || said...

tak tahan tengok sotong celop tepung tu.. huhuhu..

rindunye nak balik ganu..:)

IntaNBerliaN said...

wah.. kereta berkuda tu cantik sungguh! :-)

Salmiza said...

rindunya dgn Pantai Batu Buruk..adakah sama dgn 10thn yg lalu?..huhu lamanya x g..

mamaRIFQY said...

haishh lia..jauh bebenor beza ngan kuantan lya!!

ejulz said...

seronok dpt jln2 satu family.. :)

mama aini said...

assalam lya..masa mama ke sana aritu..tak sempat pun nak lepak2 kat pantai batu buruk ..cantik keta kuda tu..pink !!!..he2x..

iizza said...

waa cantik la kete tu..ya sungguh dah macam prince and princess naik kete kuda..:)

Melati Qistyna's Mummy said...

Last year ms cuti sekolah kami ke sini, best kan pantainya... Tp kami x singgah tempt yg jual grg2 tu, kt tepi pantai kan lya? Hb ni alegik sefut, huh

el said...

ha lapo lah tgk food celup2 tepong tu..kijam eh hahahahaha

sportin lah abg amek gambar tu :)