Saturday, May 12, 2012

Tersentap Jiwa Batin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera




Setelah hampir 2 hari x dapat buka blog..x dapat BW gara-gara blog saya ni diremove oleh google. Fuhhhh...setelah pelbagai usha dilakukan..akhirnya semalam.... saya dapat kembali blog saya ni. Kes blog saya diremove ni lain sikit.. Biasa kalo blog diremove just masuk verification code terus dapat claim blog. Tapi saya ni..sampai ke gmail pon disable.. Memang mengelabah sgt2. Sedih, frust....semua rasa ada. Ingat dah x dapat balik dah. Siap dah send IC lagi kat pihak google.. Takpe... lepas2 ni saya nak share pengalaman blog diremove...dan macam mana nak dapatkan balik serta kenapa blog diremove.. 

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

33 comments:

..::..aRe-Na..::.. said...

owhh..patut la smlm singgah sini x dpt tgk..a'ah sama la,ri2 penah tjadi
jgk camni..tapi sib baik lah dpt balik..tdk frust jgk tuhh..kan hehehe

Adylia Qarissa said...

dkna pon pernah jadi gak tapi kakak tolong setelkan hehehee

Zefa NorAsmara said...

Alhamdulillah dah selesai. Mmg kecut perut juga kalau jadi. jemari Asmara pun pernah jadi mcm tu..

Umie Naziera said...

uih,bahaya2..mmg akak kna share mcm mna bole smpai diremove tu

Gieyana said...

Nasib baik semuanya dh ok..if not tkejut beruk n sedih gak nie..kalau me cfm panik! Maklumlah blogger addicted..ekekeke

Huda said...

oh saya pernah sekali kena macam tu, nasib ok, tapi baguslah share nanti, pengalaman orang lain2 kan..

Myra Jay said...

Nak gak tau kenapa blog diremove ye?
Psl SPAM ke?

Nanti syer pengalaman ye..

CtAyue said...

blog pun ada kena remove?pasal ape ye jd gitu..nak jugak tahu. nt lya share erk cmne.

ieda said...

eh dikk lebih kurang akak je
dari semalam x leh nak log in memalui email add akk
gelabah kejap .. bila diua suh masukkan pasword baru .. akk terpaksa masuk password baru , barulah boleh bukak blog ..

1st tuu dia suh trukar email , bila akk tukar email , nak log in blog , x kuar .,. dah diremove ! .. huhuhu
sib baik pagi nie boleh .. panikkk kan dik

anisalya said...

bagus jugak kalau lya nak buat entri pasal tu. boleh jadik panduan nnt kan...

Ujie said...

lama pulak ya..

saya penah, tapi dlm setengah hari je. mcm awak ckp, saya just masukkan verification code.

Kunang-Kunang said...

Salam lya,

memang semalam ketika nak ke blog lya tiba2 tengok blog diremove.

Bulan lepas blog kak ani pun kena. Pihak google minta no tel, dah beri baru dapat balik blog ni.

Apa dosa kita blog kena removed?? yer

kasihredha said...

nanti share ye
kalau hilang terus...mau nangeskan

shima wibowo said...

Sama dear..blog lama saya juga bermaslah...maslah x boleh nak post gambar..:)

fieda said...

tersentap jiwa raga kan LYA..fuhh..kitaorang pun terasa sentapannya...nasib baik ada kwn2 yg pandai dapat membantu..

teratak hati said...

kesiannya..kenapa jadi camtu..

iizza said...

owhh patut semalam sy x dpt masuk..diorg kata blog ni dah kena remove..jgn lupa share ya..^_^

shera haifa said...

kenapa diremove.. smpai hati google..

Citarasa Rinduan said...

alhamdullilah.

rasanya blogger pertama yng mula2 kena adalah blog ayu..
hahhaha...
6 bulan lepas

Che Rosliza Che mat said...

Al-hamdulillah dah dapat bukak...

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun penah kena remove sekali, menggelabah jugak dibuatnya. nasib baik bila masuk word verification, terus jadik ok. rasa cam nak tukar domain aje

Rosidah Binti Muhamad said...

Bagus lya..t tolong sharekan aper story sebenarnyer..
Pastu tolong ajar sikit pasal nak backup tu..tak bp paham ar..

Ni kes serik punya pasal ar..dah tak nak jd lg..takut..huhuhu

Wanieys said...

mmg kena sentap la kalu jadi mcm tuh....
bahaya juga kan kalu jad cam nih...kalu wani mesti xtau nak wat mcm mana

Zue AnnaLeeya said...

sib baik dpt bkak balik...
klu tak haru jerk kan??
dahla mcm2 citer kt blog tuh kan???
klu akak pon konpem gelabah gak...

lya... akak pantang kt umah sdiri jerk...
susah nak balik kmn, sbb nk tggal anak2 skolah...

CIK JATT said...

tu la lya.jatt pun pernah kena. memang gabra habis. rasa nak menangis pun ada. Alhamdulillah last2 dapat recover balik. rasa lega sangat kan bila dah recover balik

rieda_ffya said...

nnt msukkan entri2 best tau..heee..

~aSHa~ said...

fuhh sib baik selamat...nanti lya cite yerk...

mummY daniSha said...

diremove?camna tu lya...sian lya...sabar eh

Masya said...

kene virus sampai boleh kene remove... huhuhu bahaya jugak yer...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Huhuhu..
Google ni kdg2 pelik la..
Alhamdulillah..nasib bek leh recover semula..

kenapa jadi camtuh lya?

.:fyzz:. said...

lega..mmg saspen kan kalau jadi gitu..fyzz pun penah jadi gak gelabah..smpai call kwn yg expert hal2 blog..hantr verfication code semua..mjuq ok..syang kan blog kita nih..

Salmiza said...

hmmm ptt la x dpt buka...
tp kite penah ada pgalaman ni...wah rasa gugur jantung...siap nangis lg dah...tp stakat ikut step verification code tu aje...x smpi hari dah blh buka..

ecadwinkyasha said...

eca pun pena kena remove...alhamdulillah xsampai 5minit dpt balik.hehehe

jom join GA eca nak x??..
http://www.ecadwinkyasha.com/2012/03/my-little-giveaway.html