Wednesday, May 9, 2012

Wordless Wednesday : KERETA BONEKA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kereta Boneka? Kereta Patung?? Kereta Kartun?? Kereta Berhias??
Jumpa kereta ni masa singgah kat Pantai Teluk Chempedak
Jom tenggok betapa "addict"-nyerrrrr dia dengan karekter kartun ni.






APA KOMEN ANDA??

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

64 comments:

Kakzakie said...

Rajin dan kreatif yg empunya kereta tersebut Lya...

rieda_ffya said...

gile cute kete dia Lya...kalo sy le malu nk bwk kete camni..heee

AdaM Hawa said...

perghh.. macam² tu..

ieda said...

mak aihhh x tercabut pulak bila dia bawa kereta tuu erkkk ;)

ieja amieja said...

tu yg letak kat ekzos main ikat je ke main lekat?? x takut terbang ke patung2 tuh..

Chik Att said...

macam-macam orang ni nooo

Lya Colours said...

skali tgk comel, skali tgk macam menyemak plak benda2 tu. haha

mimie.. said...

erkk!!ada jugak or yg macam ni..
nk kata kreatif sgt tu pun iye jgk..nk kata tak kreatif pun iye jugakk hehehe

eMMe said...

wow~ byknye koleksi patong... suke2..tapi kalo hilang, org curi camno, hehehehe... mesti nangis!

mummY daniSha said...

mak ai....byknye toys!heheee

Wanieys said...

banyaknyer keraktor kartun keta dia lya heheeee

Che Rosliza Che mat said...

Ya Allah!!! banyaknya koleksi kartun....memang unik hehehe Lya cik rose dah masukkan duit malam tadi....Kan cik rose dah cakap...cik rose punyer hubby memang gitu...barang dah sampai baru masuk duit...

♥MAMASYAZA♥ said...

mmg kreatif. kalo anak2 akak tgk ni, mesti depa pun nak berpozing sakan dgn keta kartun ni

Yumida said...

cantik..kreatif..menarik!
tp flet keta dia letak mn ar? x nampak

fieda said...

banyaknya patung katun..mmg peminat betul dia ni..

KhaiRin : anies said...

magnet ke patung betul? kalu magnet sy nk rembat

anisalya said...

rasanya kalau letak dalam bilik khas lagi cantik kot.

Izan Ishak said...

wowwww!!! dahsyatlah pemilik kereta nih. mmg minat habis ngan kartun2 ni. semua dilekat kat kereta ye...

Kancil 8349 said...

wah...dah tiga blogger cerita sal kereta nie...hehehe

Fieza79 said...

lorrr..bila atas jln tak berterabur ke semua tu nnti..heheee

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mak ai...minat gila dengan kartun nie....

MamaYatie said...

kreatif..but for me, tak minat letak patung2 kat kereta esp dlmnya...nnt malaikat pun tak masuk..huhu

iizza said...

ni kereta hiasan ker..kereta bergerak ni...menarik dn unik juga..^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhik kelakar pun ader
agak2 x der org curik ker ekkkk....byk giler mcm toys land gituew

Lynn said...

crowded..hehe

Cik FaRiZaM said...

wahhhh...kalau budak2 tgk ni, mesti dia curi satu dua ni...:D

Nens Collection said...

HEHE..JUMPA NGN LYA YE KETE TU..
X TERBANG KE KARTUN2 DIE TU..
MUSTI GUNA GAM GAJAH..HEHE

LYA..NENI ADE, SIHAT ALHAMDULILLAH..CUMA ISNIN KUANTAN CUTI AITU..SEMALAM G KL LAWAT ISTERI BOS SAKIT...;)

ct rahani said...

wah memang addict betul la tuh.. kreatif!

Kella said...

hai lya... lama juga tak singgah umah lya ni.. lya apa khabar.. moga sihat ya..

wah..banyk betul patung2 tu.. kat ne tu

rasp said...

uiiisshhhh memang creative aaaa...
tak hilang ker ek?

Kella said...

ingatkat kat luar negara.. rupanya di PTC je yeek.... obsess ni.. =)

Cik FaRiZaM said...

cantik dan kreatif la

Saya Disini said...

aih..ada jgak cam ni..rajin betul..

saffiya_aleesya @ echa said...

saya pun pernah tengok kereta ni..time tu kat lobby hotel..kat Penang ke Port Dickson rasanya..tak ingat pulak tapi dia ni saya rasa mmg suka travel laa..

norhidana said...

alah2 sgt lah sweetnyer... mmg ada aktiviti tunjuk kete berhias ke? or mmg kete dia ada banyak2 patung mcmtu... tak tkt ke kalu jth tu... tp mmg sgt2 sweet...

Deru Ombak said...

Salam Lya..

Ni bukan addict lagi ni.. Dah kes obsess nih.. :)

adarnadzmie said...

byknyer patung....:)

izan mama mia said...

wordless....mmg peminat katon sungguh..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
waduh....byknye kartun die lekat kat kete tu..mmg betul2 fan ni..

Fai Shaklee said...

kalau kereta fai mcm ni, konfirm tak bwk ke mana2 kak. sebab takut patung2 tu kena curi dgn org dan tertanggal tengah jalan... hehe :p

|| NaFiRaa || said...

Mak haih~ banyaknyeeeee patung.. x hilang ke?? orang tak curik ke ek?? zura tengok pon geram.. kikiki

.:fyzz:. said...

Eh tuh owner keta tuh orang ganu la yer..waaa sngt rajin ..pelik tp benar.ingtkan keta comey2 cam kancil ..kelisa ..viva je orng nk wat gitu..tp pajero tuh..:)

Imah Dinor said...

kreatif,rajin n sabar menghias keta tu....cantik n matop....

Myra Jay said...

tu dia aihhhh, memang peminat tegar ni :)

Rosidah Binti Muhamad said...

Wow kreatif..tp dia jugak kena kreatif utk mgelakkan kereta dia dari di dekati kanak2..hehehe..takut kena gunat jer...

Yg patung2 kat bawah kete tu dia lambak mcm tu jer ke?

IntaNBerliaN said...

kreatif betoi idea empunya kereta ni yer..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tedia.... alahai.... xpeke letak kat situ camtu? xilang? (^___^)

Masya said...

hihihihi.. kat mane lya amik gambar ni.. hadoilahhh.. ade jugak orang nak buat kereta jadi mcm ni...

LydSunshine said...

Rajin nyer la tuan punyer keta tu tepet banyak2 patung2 tu. Sampai penuh tmpat pemijak belakang tu.

lelamaisara said...

Lya...tq bg semangat kat akak utuk terus menulis kat blog ni...hee..tq sesangat...syg kamu..

Kereta tu....waaaaa... Rajin la tuan keta tu...huuu..dah minat kot...

lelamaisara said...

Lya....tq ye bg semangat kat akak untuk terus menulis kat blog ni...heee tq sesangat....sayang kamu...

Waaaa...keteta tu...rajin nye tuan keta tu,minat kot...

fazilzura said...

umakaiiii bnyak nye patung

fazilzura said...

umakaiiii bnyak nye patung

Gieyana said...

woww...mcm2 ada..kalau anak dara sy jumpa nie sure nak menan suma nie..ekekek

# Lya..insyaallah kalau turun Ganu kita ngedate eh..x sure nk p bila nie..:-)

Maya Mayana said...

obsesnya owner tu dgn kartun..hehe,kalau dh byk cam tu,org cabut pun tk perasan...:P

Azhafizah[フィザ] said...

berapa lama lah die simpan koleksi tu kan..cantik die hias tapi kalau hilang tu sayanglah..simpan dalam almari kaca lagi valueable ^__^

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

pasti modalnya juga besar..

mamalieyna said...

geli plak tengok ada sebanyaaaaaaaak tu..hehe~

budak tengok suka ni..

kagum2x..^_^

Fabulous Me said...

comel gile

S.U.R.I.A.T.I said...

komen saya:WOW!!!! HAHAHA

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mak ai banyaknya...kalo budak2 sure suka ni

Neeza.Areef said...

klu ilang patung pun dia x pasan sbb dh byk sgt kan

wan nurul hezrina said...

bagi nurul serabut jer.hehehe

mama aleen said...

rajinnya dia.. ishish