Wednesday, May 30, 2012

Wordless Wednesday : Super Spontan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Haaaa...ambik!!!
semuanyer super spontan di Taman Gelora.










Doa anak agar taat kepada Allah,
surah Al-Baqarah (ayat 128).

"Ya Tuhan kami, jadikanlah kami berdua orang yang tunduk patuh kepada Engkau dan (jadikanlah) diantara anak cucu kami umat yang tunduk patuh kepada Engkau dan tunjukkanlah kepada kami cara-cara dan tempat-tempat ibadat haji kami, dan terimalah Taubat kami. Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Penerima Taubat lagi Maha Penyayang."
amin.

~ Alhamdulillah.. kak long saya dah selamat mjalani operation membuang ketumbuhan dalam rahim di Kuantan Specialist Hospital. Semalam dah pegi melawat dia... alhamdulillah.. keadaan stabil. Terasa sedih gak... sebab kalo dulu time saya sakit, mesti kak long sibuk nak menjaga saya. Masa saya mengandungkan asya dulu.. dia sanggup ambik cuti tanpa gaji (kak long seorang cikgu) sebab nak menjaga saya yang tenat lepas sedar dari koma dulu.. Eyhhh.. dah x berapa "wordless" doh ~


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

70 comments:

kasihredha said...

comeynya asha

Gieyana said...

Cantik pics..tpt dia pon sempoi jer..nmpak mcm overseas...

Alhamdulillah..sumanya selamat..moga ur sis cepat sembuh k..:)

Masya said...

semoga kak long cepat sembuh... selalunya dalam keadaan berlaku masalah kesihatan, keluarga lah yang sepatutnya banyak memberi sokongan kan....

AdaM Hawa said...

alahai comey betul ank dara sorg ni.. asya.. main ape kat rumput tu..

Mrs.Izi said...

gambarnya semua cantik2.

rieda_ffya said...

semua pic asya tu cantik...pandai si kecik tu pose...salam takziah tok kakak lya..semoga semua selamat tau..

Lily@MamaZaraZareef said...

Ehh..canteknye tpt nih..taman gelora ni kt mane eh..gmbr pon cntek2 sgt!! :-)

Syukur kak long lya dh selamat operation ye

::NureeN:: said...

comel la super spontan nih, nureen suka gambo2 mcm ni, bila kita bosan tgk gambo2 mcm ni buat tersenyum soang2 kan...
alhamdulillah, moga k.long cepat sembuh..
lya, nureen dh blk png ahad lepas

Myra Jay said...

Hai la Asya-Mmg muka penuh dengan kesejukan mata memandang..
Lembut je wajahnya ;)

lovely said...

semoga anak-anak kita semuanya akan menjadi anak yg b'iman kpd Allah S.W.T. Amin..

Riny said...

budak comelllllll......hehehehe

mimie.. said...

suka..suka...suka.. ^_^
gambar yg no.3 tu tantek laaahhh ^_~

Fieza79 said...

nice pic..nice view..suma cntik lah..!

smoga kak long Lya cpt sembuh spt sediakala..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Mmg spontan!
asya comel disetiap sudut.. :)

tq for sharing doa tu lya..mudahan2 anak2 kita taat kpd kita n allah..

alhamdulillah..semoga kakak lya cepat sembuh!

Kella said...

Alhamdulillah.. kak long nya da selamat.. syukur

Sukanya tengok semua gambo asya tu lya.. comey doh dia lening! superb gambar2nya!! =D

wan nurul hezrina said...

lawanya gambar asya..suka tgk dia senyum..manis

anisalya said...

alhamdulillah... berkat doa yang tidak putus2 selamatlah dia adanya ye.

asya sentiasa jadik penghibur duka lara mama walau macam mana pun dia kn...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

suke gambar yang no 5 dan 6..manis jeeeee Asya :) ...comell... :)

KhaiRin : anies said...

mcm tgh cari harta karun ;-)


p/s smpi kn slm sy kpd kak long tu..

Kesuma Angsana said...

suka entry ini semua berkisar ttg kasih sayang ibu anak dn adik beradik I'm touch ... n dah follow u

Azhafizah[フィザ] said...

comel model si kecil ni.nice pictures ^__^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nice pics mcm kt obesea gayanyer tue
get well soon to ur sister @.@

ct rahani said...

bersungguh asya.. apa la yg dia carik kt rumput2 tu yer.. hehe..
semoga k.long lya segera sembuh k..

Wanieys said...

aksi sponta asya yang comel hehe...
doa tu insyaallah akan diamalkan hehe

rasp said...

syukur semuanya selamat....
smoga cepat2 dia recover...

suka gambar2 candid nie...

ieda said...

cumel aje asya .. memang spontan

syukurr kak long dah selamat .. akk baca akk lak touching dik ..
yelahh jasa org nie bawa ke mati kan ;)

Umie Naziera said...

apa la yg dibuat dek asya tuh,hehe

Kamalia said...

Asya carik ape tuh?bersungguh menunduk ampaknya
alhamdulillah,semoga kak long lya cepat sembuh ye.

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah semua selamat..

sueshe said...

gambar candid kadang2 lg cantikkkk..:)

Adylia Qarissa said...

geram bila tengok asya senyummmmm..duk main rumput ke apa tu??

Adylia Qarissa said...

geram bila tengok asya senyummmmm..duk main rumput ke apa tu??

Mr. Right said...

ala2 cite korea gitu eheheh cantik..:-)

lieyalatif said...

ape laa asya korek2 kat rumput tu heheeheh.....

sonok tgk aksi die....sonokkan jadi budak2...tak yah pikir ape2 masalah.....tapi tgk senyuman dieorg kite akan lupe masalah kite.....haishh tetibe rindu plak kat anak2 ....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

opps..lia..tadi tu sy, rose..terguna ID hubby plak..akubetul.com..agagagga....lupa nak sign out kat lappy ni..mlm tadi dia guna..uhuhuhu

eMMe said...

giliran Lya la jaga Kak Long, saya doakan Kak Long Lya cepat sembuh dari sakit nya...

pst: Asya tangkap belalang ke
hehehe... tringin waktu kecik kite dulu, hihiihi~

saya update blog! heeee~

MamaEma said...

comel tgk aksi-aksi asya...

Ina Haireina said...

alahai.. kiutnyeee... :)

semoga kakak lya cepat sembuh.. amin...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

asya comey sangat...rambutnyer panjang suker auntie...

moga kak long cepat sihat.....

Rosidah Binti Muhamad said...

Alhamdullilah...semua dah ok..moga kak long lya cepat sembuh yer...

Nens Collection said...

lya..dh gaya macam bergambar kt oberC dah..hehe

sume cantik2 gambar tu..bila nk dpt kamera gedabak nih..suka sgt amek gambar..hehe

lya simpan rambut asya smpai panjang2 tau..suke tgk gegirl rambut panjang2..hehe

Cik mama said...

Comel Cahaya Hati Frina, Cik mama dah baca kisah kelahiran Cahaya hati frina ni, sgt kagum dgn kamu.. untuk Kak long Frina semoga kuat dan cepat pulih. ^_~

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah kaklong selamat... moga cepat sembuh..

|| NaFiRaa || said...

sweet asya~ :)

moga kak long lya kembali sihat.. amin~

Salmiza said...

bkn senang nak dpt adik bradik gitu..moga kak long cepat sembuh..

norhidana said...

semoga kakak Lya cpt sembuh... pengorbanan sebagai keluarga mmg tak ternilai

Afasz said...

cantik nbye...dah mcm model la .

izla said...

cantik gambar..pakai DSLR ke?.

Phat said...

alolo comey2

mama aleen said...

cantiknya gambar2 asya ni.. sgt kretif yang amik gambar tu..

Mamamya said...

cantiknya gmbr2 asya ni...mcm kat obersi plak.. :)

9n0L4 said...

comel gambar ni. pakai kamera ape dear? ;)

yana lyana said...

memang super spontan!

Myra Jay said...

cantik pic. suka tengok gambar yang ketiga

LYAfrina said...

9n0L4 :

gna nikon biasa je..

Deru Ombak said...

Hi lya.. Asya membesar Dan cute :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2 gambar Asya..
Asya tgh cari apa kat rumput tu... :)

Alhamdulillah..moga kak long Lya cepat sembuh..

mummY daniSha said...

besar pengorbanan seorang kakak kan lya....tu sebab org kata air dicincang x akan putus =)

Chik Att said...

semoga kak long akan sembuh cepat ....

mama aini said...

salam lya..comilnya asya !!! posing spt seorg model..semuga kak long lya bertambah sihat & sembuh segera..insyaallah..amin..besarnya pengorbanan kak long lya..

MulutPayau said...

comel betul asya....

Semoga kak long lya cepat sembuh....

mamalieyna said...

salam rinduuuuuuuuuuuuu~ lamanya rasa tak BW...hukhuk...

spontan yg comel!

alhamdulillah//moga terus diberikan kesihatan yg baik..Amin..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

comeynya dia....makin cun2 gambar kat blog ni

fieda said...

olololo..comey...

Saya Disini said...

comel sngt

Che Rosliza Che mat said...

Comey pic asya...Untung lya punya kak long yg baik dan mengambil berat tentang Lya..

el said...

super spontan mama dia xde ke hehehehe

alhamdulilah smoga kakak lya cepat sembuh..kasih sayang seorg kakak huhuhu

izan mama mia said...

semoga asya selalu menjadi satu sumber kekuatan pada lya tempuhi ujian hidup.....

Yana Libra said...

besar dah anak akak ye :)

iizza said...

cantik-cantik gambar ni..