Thursday, June 28, 2012

A.S.Y.A Dan Kisahnya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari yang paling dinanti tiba jua... Esok cooti hujung minggu. Nak rehat sepuasnyer... Sebab lateni memang terasa keletihan yang amat. Kali ni meh layan citer rojak..ekceli xde idea.. jadi nak tepek je semua pic-pic asya & kisahnyer..

Peseng apa asya ni.. Ni dia bosan dengan mama..asyik suh "smile...smile..smile...".
Perasan tak kesan lebam kat pipi tu.. Hadiah suka lompat-lompat dari kerusi ke kerusi.Kan dah boleh tanda tu. .

Spend time together dengan asya lepas ofis hour kat depan rumah.. Berbasikal dengan asya. 
Mama naik pixie...asya naik beskal pink ni. Lain-lain pic..next week ye.

Penuh nikmat budak demam ni makan "Calcium"
Sebenarnya dia marah ni snap pic dia.. Dia kata " mama ni.... jangan la kacau asya makan"

Shower time!! 
Syok dia main bubble

Ingin memiliki bibik seseksi Angelina Jolie.

Ni yang paling sweet... kadang-kadang balik kerja mesti saya belikan sesuatu untuk dia.. Time saya balik ni dia baru bangun tido. Tapi mood dia baik.. Siap suh ambik pic dia lagi ni. Masa saya kecik dulu pon suka beli Tora & Ding Dang ni

Huhu... cheque ke-8 daripada Nuffnang... Dah tak ada rezeki.
Kerja asya la ni.. Tapi mujur mama dia cool je.. Mama dia peluk2 dia..walau rasa geram. Dah silap mamanya gak letak merata kan... Agak-agak leh tak claim balik dengan Nuffnang?

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

77 comments:

Dieyna said...

permata hati berharga kan...

|shuhadaothman|TM said...

comelll je asha ni. dlu time kecik shu pon ske beli dingdang ngan tora ni. hehe. nak mainan je pon. ^^

waa, bestnye Lya dah leh cashout. hehe. try la tnye nuff.mne tahu dorg bg yg bru. :)

Chic Na said...

nasibla asya. mama nya suka snap pict. penat asya nak senyum. huhu..

xde rezeki la tu. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nikmatnye Asya mkn calcium tu..
terkejut lily tgk cek nuff tu..rasanye boleh claim kot Lya...Lya antar emaillah kat pihak nuffnang...Hope dapatlah claim..

kak tini (umialya) said...

susah gak kalu nak claim balik

Orked said...

basikal pink..sya mcm aqilah..

Deqla manjew said...

noty yer asya koyakkan cek tuu.. naseb la mamanya steady jew..amboi seksi kemain lg main buih tu...hihihi

norhidana said...

asya yg comei.... mcm2 kerenahneyr ek... tp yg last tu kene redha jelah... nk di marah pun dia bkn faham kn

~aSHa~ said...

alahai sayang nye cek dikoyak...try la tanya nuffnang....


asya ni pandai tul pandang camera

cik dah faridah said...

la sayangnnyer cek tu....mesti byk kan amount dia..cer lya ntar tiket dkt nuffnang.tya bleh claim blk x...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

asya memang banyak kisahnya....
pasal chek nuffnang tue..try email diaorang ...mana tahu dapat ganti ...

izan mama mia said...

indah detik detik itu,..semua dapat diabadikan..yg last tu,....ralat sikit kot..huhu

eima said...

yg last tu mmg leh buat aku bertukar jd hulk dan tarzan tu ... hahaha

asya yg comey .... lasak tp manja

are_lin@yu said...

cute nya asya macam mama dia ;-)...bestnya sis dapat cek,ayu macam2 dah buat earning tk meningkat pun lg..hehe..

@e_da said...

asha comel pic tutup mata.. alahai syg cian cek mama... kalau tak leh belanje asya baju baru.. huhuhu

Che Rosliza Che mat said...

Nasib baik mama tak pukul asya...tak ada rezeki lya...CR pun tak tahu boleh claim ke tak...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
masih demam lg ke? Semoga sihat2 selalu deh…
Alahai asya…mmg fotogenik..semua pic2 sweet blako..yg tgh mandi tu agak hot!! :p

Erm..cek tu? X pasti la.. kena tanya pada yg pakar..hrp2 ade la rezeki blh claim..

Myra Jay said...

Comel Asya... Tapi adehhh la cheque terkoyak pulak, melainkan Lya kena buat surat bagi Nuffnang antaq balik cheque koyak tu..
Diorang akan prepare yang baru, maybe take time la sikit..

syawalsimpsons said...

alahai yang last sekali tu yang sayang tu...tak pe la tak da rezeki..nak marah tak leh bila anak buat muka cumill depan kiter kan...pastu pelok2..mmg tak la...tak asya sangat la cumilll

Nens Collection said...

sentap!!..last pic tu..koyak plak..huhu..

teekjut skali lg..dh 8 kali cek out dr nuffnang..neni x pernah..BE pon nk xnak je mai..huhu..kurang b/walking kot..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rindunyer zmn kecik2 biler tgk pic asya ni....dulu masa kecik2 wajib beli tora tue...*tora datang lagik* ngeeee

Solehah Shamsuddin said...

wah anak akak ni pandai bergambar la.hehe

LydSunshine said...

Hhahahah... Siang ke Asya kena pakse bgambo. Lebam pipi pun siang gop.

Lya, check tu dia koyok wat maing ke? Sayangnya.. Tapi takpe la.. Dalam hidup mesti ada untung rugi kan?

Alin Marlini said...

Salam,

Alhamdulillah..rezeki..

::NureeN:: said...

InsyaALLAH rezqi akan datang lg utk cek nuff tue..
comel la asya ni, lebam mcm tue biasa la lya, ellesya pon sllau ja ada d tangan kaki.. suka lompat2 gak

Zie said...

cutenya pic dia nik beskal... Ala dah koyak... Nnti mama tak leh beli bju raya kat asya

Neeza.Areef said...

halamak..koyak kee..aisehh..

~♥ iella ♥~ said...

comey..tp reginya cek tue!! sambung balik guna tape nak tak..?hehe

Nyue said...

comel la asya nie...sweet jer gambar dia....yg part dia naik basikal tu...mmg cun laaa...eheheheheh

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

suka tgk smile Asya..pic dgn tora tu... :)

Gieyana said...

sweet! Cheque tue insyaallah leh claims balik..n myb diaorg charge cetain price..untk cancellation fee bank incurred $20..but myb nuffnang incurrd certain rate..:-)

Masya said...

lah hai cek nuff terkosong sayangnya.. cubalah email kat nuffnang.. dulu..

ieedaz @ mama_isha said...

suke pic asya naik beskal tu..comey sgt!!!
alahai sayang nyer cheque jadi gitu..anak-anak kan, masih belom megerti ape2..sabar yer lya

lelamaisara said...

hee...sabau je Asha ni...wah...dah banyak kali juga ea claim kat nufff...nak tips cikit..heeee

izla said...

semua gambar2 asya comel..
cuba la claim balik ngan nuffnang.
rezeki tuh!!

|| NaFiRaa || said...

Asha sokmo menten comel..

Lya.. rasa nye boleh claim balik duit tuh dengan nuffnang.. tunggu komen dari mereka yg pernah alami kes cam lya..:)

Masz Sidek said...

huhuhu... sayang nye cek tu kak...
tp nak marah asya... tak boleh gak...kesian... asya bukannya tahu ape...

Ema said...

alamak..koyak

Yana Libra said...

alamak..sayangnya cek tu koyak..tak leh buat apa-apa ke kak?

gambar punting bibir merah menyala tu tak tahan~ :P

m.u.l.a.n said...

looorr.. koyak ke cek tu..??

comel2 foto asya ni..

munna said...

macam2 gelagat asya...boleh claim balik kot...cubalah tanya Lya...

Yumida said...

si gegirl yg sweet..hehe
ms kecik2 dulu sllu beli mainan kotak ding dang ngan tora..even time terasa mahal nk beli..bila dpt beli...mula lah nk show off ngn kengkwn..hehe

cendol said...

ala comeyy nyee...bak tora satu!!

mrs puex said...

salam kenal n singgah sini..


feel free to visit my blog :D
http://mrspuex.blogspot.com

regards,
mrspuex

Fieza79 said...

haha..tgk yg last tu bru tringat..nk cash out jgk lah..dh tk saba..hehe

Wanieys said...

asya sangat comel persis mamanya :))
alahai lya xder rezeki la tu cheque drpd nuffnang dh koyak

iizza said...

comel jer asya..:)

sayangnya cek tu .. camner lah kena koyak nih..

Imah Dinor said...

suka tgk aysya membesar dgn sihat

Kesuma Angsana said...

wah dh claim yg ke 8 ye.. tahniah... n gegirl tu mmg cute !

che mid said...

Gambar baru bangun tidur pun cantik gak.. kalu che mid la amnbil gambar baru bangun tidur.. hantu tengok pun cabut!

mama_umar_maryam said...

aduh..gmbr last tu..aduduhh..sabar btol mama ni ye ;)

Fai Shaklee said...

aysa ni memang satu anugerah kak. rasa sejukkk jer hati tgk gambar2 die kak (>__<)

Sari Yusa Ibrahim said...

comelnya Asya ni, alamak! ada gambar sexy laaaaaaaa.. tutup mata.. ;-))

wan nurul hezrina said...

tang panjat dr kerusi ke kerusi tuh merahpun dah start buat..patu kalau jatuh 10 butir umah dengar dia nenges.huhu..

tang tora n ding dangpun nurul suka masa kecik2 dulu.tapi nurul tak kasi pd merah..cian dia tak kenal.

tang cek2 try tanya nuffnang mcm mana..bleh claim semula kot

N.Aima K said...

alahai asya

Arina Shamsul said...

anyonyonyo....pandainya anak dara ko posing dear :)

Miss BaNu said...

asya yg pandai posing gitu hehehe,..

Kazman / Sue said...

gambar bibir seksi tu yg mahal tu....

lieyalatif said...

wah asya suke naik beskal yeak heheehehe...syok beriada ngan anak kan lya...

alamak lya...abis laa cek kene siat...rasenye boleh tu claim balik ngan nuffnang...cer call opis dieorg....

Si Matatajam said...

Amboi seksinya bibir dia... Angelina pun jeles... Auntie M pun suka tora ngan din dang masa bebudak dulu..

Kakzakie said...

Esok cuti di sana ye Lia.

Boleh inform ke Nuff tak sebab cheque tak release mesti dia boleh tukar kot...

mummY daniSha said...

eh..apa yg kat mulut asya tu?puting ke hehe

mama aryan said...

alolo comey jek asya nih..nape cek tu dikoyak..sian mama dia

SangRatoo said...

yg last tu paling sweet dan kelakar..haru biru pun ye jugak.hehe...saya penah baca..jangan sesekali pukul anak bila sesuatu barang itu pecah/koyak atau sebagainya..tapi berkatalah dgn kasih sayang.. :)

Mama Zharfan284 said...

sepatutnya boleh claim balik dgn nuffnang cek tu...try lah antar tix kat nuffnang :)

Misya Mialen said...

Amboi comel btul asya ni.moga jd anak yg brjaya nnt.:)

kasihredha said...

hahahahh cekci la bibir asya:)

Tora ni mmg dah lama betul...zaman akak lagi.Suka beli sebab ada mainana dlm tu...iklan dia mat sentol

Salina@IbuAqil said...

Ayoyo!!!!
Bila smpai picca yg last skali tu terpempan kejap..
Hi3!!! Asya oh Asya!!
Lya TC & happy weekend.. ;)

Cik Nur said...

sukanya tgk asha posing..! comell.!

lama betul nur xtengaok ding dang ngan tora tu..hihi

mamalieyna said...

ceria asya..melayan aje dia posinng2 eh..cunlah~

alooo...sedey nye..apa nk buat benda dh jadi, marah pun tak guna..sayangnye..huu~

ieda said...

mak aihh koyak tuu huuh
entah leh claim atau tidak
leh koot

ashaaaaaaa ashaaaaaaaa ekeke ;)

~Sweet Honesty~ said...

hhehehe..kesian la cek tu..nakal asya eyhh

9n0L4 said...

cek ke 8? huhu. byk la jugok eh slame ni dpt. tturun la ilmu ckit. hehe.

fieda said...

sama la dgn auntie suka gak tora dgn ding dang tu..

mama aini said...

wah seksinya asya main buih sambil mandi..wakaka..
** ehem bolih claim kat nuffnang kot..hu2x..sian lya..sabar je kan dah namanya kanak2 tak bolih nak marahkan !!!..lagi pun ank sorang mcm mama..hu2x..

Ummi Iman said...

Sweet pics.
Dah tanya Nuffnang ke belum? Rasanya boleh ganti lain.

anisalya said...

adehhh... try la tny blh claimed ke tak lya.