Sunday, June 10, 2012

Group Segar Follower

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Salam bertemu di hari Ahad... harini saya masih MC.. Kat Terengganu...hari ni dah mula keje yer.. Insyallah, esok dah nak masuk kerja biar pon muka ni still bengkak & x berapa nak sihat. Lagipon..banyak kerja menanti.. n next month lakada audit ISO.. yang paling x suka.. tapi bagus disisi lain.. boleh perbetulkan mana-mana yang tak betul. Walaupon saya mc beberapa hari ni.. tapi kerja ofis still dibuat kat rumah. Takpe..leh claim.. ngeh2.. yang penting jujur pada diri.. 


Sebenarnya banyak perkara sangat yang nak dikongsikan.. Antaranya, dalam minggu lepas kot.. saya dah jadi ahli Group Segar Follower. Tapi baru dalam perhatian.. belum lagi jadi ahli tetap.. Lepas tempoh percubaan..baru la tau camner2.. Selama ni, memang dah tau kewujudan group ni, tapi x pernah terfikir nak join & xtau macamana,. Sampailah baru-baru ni GSF buka peluang untuk pencalonan ahli baru... dan kak Dayana Bahar telah calonkan nama saya.. TQVM kak...


Setelah seminggu lebih berada dalam GSF.. apa yang saya boleh katakan..group ni memang terbaik & bagi saya sangat lain daripada yang lain. Kami sesama ahli terlalu dekat dihati bila berbicarakan tentang sesuatu perkara di dalam GSF. Selain tu, kami sesama ahli saling mengunjungi... Dan..perkara terbest.. dalam group ni..macam2 kejutan berlaku...terlatest,,, rasa lucu pon ader.. selama ni pernah berjumpa kat luar tapi x pernah bertegur sape.. Sampailah dia masuk blog saya... dia kata, sgt2 familiar dengan saya.. heh..heh..heh.. selidik punya selidik rupanya... husband dia kawan dengan husband saya... Aduyaiii.. keciknya dunia... Jejak kasih lak dengan kak Fariza ni.. Eyhh.. kak ke?? adik?? atau sebaya?? Padahal masa tengok "about me" kat blog tu..dah tengok husband dia.. memang dalam hati dah terdetik..macam pernah tengok sangat2.. Macam muka sape erk... Apa-apa pon..saya sangat enjoy berada dalam GSF.. Lagi suka sebab sentiasa ada entri yang segar-segar.

~ eyhh,, saya rasa ayat saya ni berboloxxx sangat.. sori eyh... otak tak stabil lagi nak susun2 ayat cun-cun.. blurr semacam jer.. ~~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

38 comments:

rieda_ffya said...

teringin nak masuk group ni jugak..

Wanieys said...

GSF mmg semuah ahlinya baik2 sgt...xrugi kan kita join GSF walaupun masih lg dlm tmpoh percubaan hiihi...

izan mama mia said...

er..apa maksud berboloxxx ni lya....

gsf mmg best..hehhe

Dieyna said...

Patutlah tersedak pagi ni rupanya ada nama disahut di sini haha

Deq's Qienz said...

tahniahh dear..anda tpilih wlaupon berlesen P..arap2 dpt cmpom cepat la.hihii

CtAyue said...

gud luck lya..nt mesti boleh jd ahli tetap kan..

anisalya said...

GSF? boleh tgk apa kebendanya ni.

Cinta Misteri said...

Kecik dunia nie...dgn GSF kamu brdua akn mnjd smakin rapat. InsyaAllah..

Zie said...

Mcam best... ada syarat ker nk jdi ahli?

Misz Mieza said...

Cemana nak join GSF ni ar? Ada gak terjah owner blog yang tubuhkan GSF nih.. Nampak menarik.. Nak join tapi taktau cemana..

m.u.l.a.n said...

take care...

ps: khamis lepas kami dinner makan maggi ketam.. mmg sedap kan..

Yana Libra said...

berboloxxx? saya pun tak tau maknanya..hehe~ :p

tapi, saya perasanlah cam ramai gak ahli GSF dari ganu ye?? hehe~

mama_umar_maryam said...

blhla share nnt group gsf tu ape ye :)

Ayuni said...

Thnax kat pengasaa GSF, Mama Arina....

N.Aima K said...

gsf tempat berjejak kasih ;)

Yumida said...

alhamdulillah...blog mengukuhkan persahabatan secara realiti...

Gieyana said...

Menarik gak nie Lya..nak gak joint..calonkan saya pleaseee...:)

Umie Naziera said...

GSF??xpenah dengar,heee

Yumida said...

akakkkkkkk...sy dh tgk td lam AKW...kira2 lam kol 3.32pm la blog pilihan akak di review..bez bez....

penat wooo..berebut remote control ngn hb...hehe....bez..bezzzz...nasib baik x terlepas nengok...

mama aini said...

assalam lya..untung punya teman yg baik & calunkan lya..tahniah !!...mama tonton akw @ zamzarina tadi..lepas ni lya akan bertambah pupular lagi..

Chic Na said...

ternyata dalam GSF ni boleh memanjangkan & mengeratkan silaturrahim. :)

Cik Aini Lavender's said...

btul2..plg penting semoga ukhawah kita bpnjangan even x bersua muka kita ttp rs dekat d hati kan :)

Aine Ainun said...

Terlepas tgk akw hari ni..huhu,
hope dpt tgk ulangan...

eita said...

tak pernah tahu pun pasal group ni...

alhamdulillah dah sembuhkan....
harap2 ceria sokmo

Si Matatajam said...

Semoga persahabatan antara kita semua berkekalan selamanya...keep in touch...

cendol said...

salam kenal GSF! :D
yeah kita geng!

Yumida said...

thanks kt akak coz bertanyakn soalan psl mcm mn nk buat doodle/vector..

sy sllu refer lam youtube..tgk tutorial mcm mana nk buat...ada byk...

ikut software jgk...mcm sy sy hanya reti guna paint n excel..
tp klo terer photoshop..hasilnya amat mengagumkan...

Lily@MamaZaraZareef said...

Alhamdulillah..Lya dh selamat jalani operation ye..semoga cpt smbuh mcm biasa k..=)..n congrats jugak sbb blog berjaya masuk tv tuh..mantap!!..hehehehe

IntaNBerliaN said...

sy sbnarnya xphm sgt dgn gsf ni..

Miss BaNu said...

wahhh jejak kasih di GSF..keciknya dunia..apa2 pun welcome to GSF..

9n0L4 said...

hehehehehe. sengeh dok abih lagi ni. ;)

Che Rosliza Che mat said...

Seronokkan jumpa blogger yg kita kenal hihihi

Deqla manjew said...

untungnya dye jadi ahli GSF...hihi...well done dear...

MamaEma said...

boleh join sekali ke

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..gsf ni group ape ye?..berbolox tu pun xtau mksudnye, -_-

Solehah Shamsuddin said...

akak,sy dtg dri group GSF.sy mmg tau akak msuk AKW,tp terlpas la plak nk tgk.pe2 pn,smoga akak trus maju ke hadapan :)

aReLaN said...

saya tak pernah jumpa sorang pon GSF nye member.kena buat gathering ni skali.hehehe

wan nurul hezrina said...

gsf mmg dihatiku..hikhik nurulpun baru taw tapi yang beshnyer kotak komen sentiasa terisi..past 2 week mmg nurul kena cikenpox n tak selalulah tgk blog..bila bukak2 blog mmg banyak sangat komen..sayang sungguh ngan ahli2 gsf.tapi nurul tak berkesempatan lagi wat entry ttg gsf..nnt akan menyusul insyaallah=)