Tuesday, June 12, 2012

I C.I.N.T.A KAMU

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bersua kembali..setelah hampir 2 hari blog tak berupdate & x bw.. hari ni saya kembali..Entri-entri saya ni pon autopublish yer. xde fresh2.. Petang-petang sikit saya BW sebab arini (13/6/2012) ada majlis kat ofis, menyambut kedatangan salah  seorang yang berpangkat besar di Malaysia. Mohon ampun maaf buat semua teman blogger & GSF... Saya kurang sihat lepas buat operation aritu.. Dengan berdenyut-denyutnyer.. Dan..macam-macam masalah yang timbul kebelakangan ni.. Jiwa kacau ! Jadi sebab tu... mood kelaut sangat-sangat. Sekarang, bengkak dah makin surut.. jahitan pon..mcm dah ada tertanggal benang sikit-sikit.. Denyut-denyut still ada.. tapi kat bahagian pipi ni dah lebam-lebam sikit. Mybe sebab nak baik kot. Kalo ikut, ari khamis ni kena follow up untuk check jahitan tu.. tapi..ntah r.. kelaut ajer...

Dalam keadaan bercelaru &mood huru hara ni... saya suka buat sesuatu yang boleh membuatkan saya HAPPY. Mungkin kerana selalu di-UJI... jadi adakalanya...walaupun sakit untuk menghadapinya, tapi insyallah.. saya dapat hadapinya dengan tenang.. Jadi... rasa nak flashback antara perkara yang pernah membuatkan saya happy  dihargai. I CINTA KAMU... waktu kemas-kemas barang lama dalam 2-3 minggu lepas terjumpa nota-nota cinta & kad-kad yang saya terima daripada Fain. Esspecially tang NOTA tu..siyess... kalo la saya tak jumpa memang saya xkan ingat. Bila jumpa & baca balik.. walaupun agak melucukan.. tapi serius.. saya amat-amat rindukan saat tu.. Tahun 2005... walaupon tahun yang amat PAHIT LEPANGGGGG... tapi... inilah buktinya.. I CINTA KAMU !

Ni.. Fain nak buat sangat-sangat ni.. Asalnya nak buat tangan asya, tapi dia xnak sebab takut. Ekceli ni dah lama buat..last year atau awal tahun ni..  Harganya hampir RM50 gak rasanya.. ish..ishhh

Pimpinlah tanganku hingga ke akhirat... Hingga ke nafas terakhirku.
Ingin menjadi milikmu dunia &akhirat.

NOTA-NOTA CINTA 2005

Kisah wujudnya nota-nota ni... dulu-dulu saya mek skuter.. Jadi, sebelum Fain pergi kerja..memang dia wajib lalu dekat saya studi.. Jadi..setiap kali ondwy dia nak gi kerja mesti dia singgah kat saya..tapi bukan jumpa saya.. kiranya surprisela... bila buka seat skuter tu..tengok-tengok ada nota terselit. Masa 1st dapat... memang terharu sangat-sangat. Sampaikan ..x sabar-sabar nak tunggu habis kelas, sebab nak baca NOTA  yang diterima setiap hari. Sungguh...rindu sangat-sangat saat tu. Mencintai diri ini dengan seadanya..dari sakit-sihat-sakit-sihat-sakit-sihat...dan alhamdulillah hingga ke hari ini, dah masuk tahun ke-9 kami masih bersama. 

Antara NOTA-NOTA yang diterima
( hehe nota ni speking terengganu)

rindunya saat ni

Fain sebanarnya minat KUMPULAN AHLI FIKIR.. 
sebab tu ada sokmo endingnyer AHLI FIKIR BOLEH.



ni mesti dakwat pen nak habis..


Ya Allah.. kekalkanlah CINTA & SAYANGKU untuknya hingga ke akhirat.. Dan kekalkanlah CINTA&SAYANGNYA untukKU hingga ke akhirat... 

AYAT PENGASIH UNTUK SUAMISTERI

Surah Yusuf Ayat 4 

Maksudnya: Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya,”Wahai Ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas buah bintang, matahari dan bulan kelihatan semuanya sujud kepadaku…”

Surah Thahaa Ayat 39
Maksudnya: “Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku. 

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

67 comments:

N.Aima K said...

sweetnya korng..thnx for the info dear.. saya ada buat lilin tngn tu juga..tp bukan dngn suami..buat dngn adik..lpstu sbb rumah kitorang pns lilin tu cair :( sedihnyaa

LYAfrina said...

N.Aima K :

hehe,,
lilin tu pun dh cair.. sebab tu mcm dah seget..letak ats tv panas kan.. huhu.. tu la..syg sgt2 kan

Chic Na said...

romantiknya.. tiap2 hari ada nota eh? simpan elok2 tu nanti dah jd datuk & nenek leh baca balik. hihihi.. :)

dyabunga said...

sweetnya bila tgk surat2 tu..:D

CtAyue said...

romantiknye..kena simpan elok2 lah surat2 tu, nt boleh tunjuk kt asya..semoga happy sokmo ye lya..

Si Matatajam said...

Ala romantiknya...tak sangka na zaman email, SMS Dan bbm masih ada yg sanggup lagi wat camni... Ni la wat ia jd sweet kan...

Si Matatajam said...

Opssss tak perasan plak tarikh nota cinta tu. 2005 rupanya mana ada bbm kan... SMS ja. Zaman M kat ukm dulu tuh..

Tina Othman said...

alahai sweetnya

umialya/k.tini said...

romantiknya.. mg kekal buat selamanya

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahh...sweetnyer...best kan time bercinta2 dulu, indah je.:) Apapun, smoga Lya berbahagia selalu yer..:)

ct rahani said...

amin.. so sweet lya.. :)

mummY daniSha said...

wahhhh bestnye..dpt hubby romantik =)

LydSunshine said...

Tersentuh hati tgk lilin tu. Nampak genggaman tangan tu mcm dpt nilai dalamnya cinta. Kisah cerita cinta Lya mcm drama korea la. Lya mesti tak sabar2 nak baca surat setiap hari kan? Pastu kalau sehari tak dpt surat mesti rasa pelik ork?

♥MAMASYAZA♥ said...

so sweet. akak pun masih simpan surat cinta dalam kotak kasut...hehehehe

eima said...

wah wah wah .... romantiknye ....

Masya said...

SO SWEETTT... SIAP SIMPAN KERTAS² TU.. MESTI JADI KENANGAN YG INDAHKAN...

lia said...

nostalgia giler nih he3

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

so sweet :) ....semoga cintatu berkekalan ke akhir hayat ...amin

ieedaz @ mama_isha said...

sweet sgt2.... moga kekal sampai syurga..InsyAllah...take care yer

lelamaisara said...

alahai sweet sangat laaaa....simpan elok2 nota nota cinta tu...

nanti kalu bace balik mesti hati berbunga2...

Deq's Qienz said...

aloloo..so sweet, btw, surah tuh elok diamalkan :)

Cho Zila said...

akakpun baca nota lama rasa nak tergelak.. kadangtu der terfikir ada ker aku tulis gini... tak ingat kan... kalau tak jumpa...
so sweet, moga kasih berterusan....

Yana Libra said...

bestnye dapat nota-nota cinta..hehe~ :)

sueshe said...

olololo..sweetttnye lya...beruntung nye lya tau ! semoga terus kuat untuk somi n ank tercinte..kwn2 sentiasa doakan lya :)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

ouwhh...sooo sweet... :)

Mrs.Izi said...

so sweet.hehe

eim said...

sweetnya ..moga kekal bahagia hingga ke syurga.

are_lin@yu said...

wahh sweetnya dear..nti ltak frame msti cntik..kngan ni..hehe

Yumida said...

sweetnye sis..moga kebahagiaan itu berkekalan n diberikan kesihatan yg baik bt sis sekeluarga..amin

Wanieys said...

sweetnyer nota2 cinta tu hihihi...semoga kasih sayang lya suami isteri berkekalan hingga ke syurga bersama asya tercinta :))

Umie Naziera said...

alaa sweetnyerr,sumpah jeles,hohoho...btw smoga kekal happy dunia akhirat

Neeza.Areef said...

sweet lah
menda2 gini klu simpan elok2 bila2 tgk blk mmg nk gelak pun ada..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

senyum2 cma baca...alahai..sweetnye lya ngan asben..semoga berkekalan selamanya.. :)

norhidana said...

alalalal sweetnyer....

Cinta Misteri said...

Fèèèéwiìtttt...

CiM doakn C.I.N.T.A. kamu selamanya dbwh lindungan Nya.

|| NaFiRaa || said...

bestnye... sweet sgt2~

Dieyna said...

bgusnyer.. hehe romantik gitu.. mau tak cair kan??

IntaNBerliaN said...

wah.. sweet je.. romantiknya fain :-)

Lara E'dayou said...

done polow n slm knl dr sy ahli gsf .. :)

ieda said...

soo sweet .. ekek
akak baca akk lak yg malu ekeke
akk bercinta ngan abang banyak melalui phone .. kalau dgn bekas tunang adalah tulis2 macam nie .. tapi x simpan dah ;))

Salmiza said...

romantik gitu.... bestkan lya..:)
kite ada gak kenangan2 gitu..blh tersenyum sndr bila ingat..

Misya Mialen said...

smoga bahagia sllu;)

maszmadi said...

so sweet..... dari belajar sampai lah dah keje, lya masih bersama ngan FAIN, romantiknya dia.....

moga berkekalan kebahagiaan yang dikurniakan olehNYA untuk kamu berdua... ameen

eB said...

wahhhhhhhhhh romanstisnyer krg... sweet :)
kami kalo... hmmmmmmmmm
eB asyik kena buli jerk. hik3

el said...

lya..el pun ada gak love note ni ms kapel dulu...haiii ni nak kena pi korek jugak..mmg bahagia kan taim tu..rs best gilosss..hahahahaha

Cik Muda said...

hee... sweetnye awop....huhu~

ieda said...

ala,sweet sgt.semoga jodoh berpanjangan ye.amin

Fai Shaklee said...

Fai yg baca pun tangkap "leleh" kak. hihihi... kak,fai minta izin nak amalkan doa2 yg akal tulis tu ye ^__^

Nyue said...

kita buat tips konon psl cinta..tp kita sendiri teruja disini...so sweet...nk perhubungan nyue spr sis gakk...amin :)

m.u.l.a.n said...

so sweet... take care ya..

9n0L4 said...

sweetnyeeeeee fain. hee. ;)

9n0L4 said...

sweetnyeeeeee fain. hee. ;)

Che Rosliza Che mat said...

Sweetnya lya waktu bercinta...seronok baca..

Aisumi Chan Kawa'i said...

terharuuu~ ^_^ sweet sgt.. hehe

Deqla manjew said...

wahh, byknye nota cinta..hihi..nota cinta hubby deqla dulu deqla dah koyak sbb ktorg pernah pts..tu geram punye psl..hahaha

iizza said...

sweetnya..pasti jadi kenangan terindah nih tuk diingati sampai bila-bila..;)

mama aini said...

assalam lya..semuga kebahagian lya berkekalan hingga akhir hayat..amin..mama tumpang gembira lya dah bertambah sihat.. :)

MamaEma said...

so sweet...jeles akak...ehehehe

sue zainun said...

swetttnya..hari2 dapat surat hihihi..

Salina@IbuAqil said...

Tersentuh rasa hati.. Lya take care ye.. Happy selalu.. ;D

fieda said...

sweetnyer...fain romantik la..

wan nurul hezrina said...

u two mmg sangat romantik=)tersenyum nurul baca..mmg fain jodoh terbaik buat kamu lya=)sakit atau sihat dia sentiasa ada..amin amin semoga jodoh kalian berkekalan=)

wan nurul hezrina said...

u two mmg sangat romantik=)tersenyum nurul baca..mmg fain jodoh terbaik buat kamu lya=)sakit atau sihat dia sentiasa ada..amin amin semoga jodoh kalian berkekalan=)

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan jodoh korang berpanjangan..
Lya beruntung dijodohkan dengan Fain lelaki yang baik dan sayang Lya..

anisalya said...

semoga berkekalan hendaknya.

Kesuma Angsana said...

suka.. so2 sweet

Siti Asiah said...

SWEETNYER...(",)