Friday, June 22, 2012

KAWAN...Saya Kembali Bercerita !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apa khabar kawan-kawan semua.. dah berhari-hari gak blog ni terbiar sunyi & tak berupdate. Terima kasih atas semua sokongan sahabat-sahabat blogger yang setia. Kalo dulu.. bila x update mesti risau sangat.. takut orang lupakan kita.. Tapi saya percaya.. sahabat yang baik & setia akan sentiasa bersama kita walaupun kt x mampu berikan yang terbaik. Terima kasih buat kawan-kawan sudi menceriakan hari-hari saya tanpa jemu walaupun dalam keadaan saya yang kurang sihat dan kurang BW. Jadi.. sepanjang saya tak sihat  & bw..tp kawan2 setia tetap singgah disini. TQVM Alhamdulillah..rasanya keadaan saya makin ok..cuma kena ambik mood sikit untuk mulakan. So, sebagai pembuka entri..layan je la entri campor rojok ni.

Kot-kot ada rindu saya.. leh la tatap puas-puas.. ngeh2.. Ekceli ni pic awal tahun dulu time wak survey kat kapal ni. Aduyai..rindu nak pakai oberall.

My sweet princess dengan coklat Whittaker's dari Langkawi.
Coklat ni memang marveles r.

My doter masuk MasterChef kid... Hihi.. pervaya ke?
Hehehe.. ni pon kisah 2-3 bulan lepas.. insyallah citernyer akan dipublish next week.

Juga kisah 2-3 bulan lepas.. Bawak si asya tgk animals kat Mini Zoo Teruntum
Citernya coming soon eyh.. insyallah

Ini lagi la..testimoni awal tahun dulu.. pakai mask natural pack. 
Gambar sume dah ada..cuma x publish2. Insyallah dalam minggu ni gak pasal produk ni.

Souvenir ni saya terima daripada Umi Alya.. 2-3 minggu lepas kot dapat.
tenkiu sangat2 umi alya.. I like :-)

Dan..terima kasih tidak terhingga daripada Ina Teratak Hati atas pemberian stoberi & pencil kiut daripada Cameron Highland ni. Sebagai tanda perkenalan. Serius.. saya sungguh terharu & amat hargainya.

owhh.. ini xde motif.. saje tempek sini. Nak kata tunjuk kasut baru..idak jugak, sebab ni kasut berjamang kirung doh. Tapi sesuai nak tunjukkan..kaki ni gedik-gedik nak gi jalan-jalan.. Hari ni kan weekend..harap boleh rehatkan otak & jiwa batin sket. Hehe.. Buat di pantai timor+kedah..Happy Weekend today! Buat yang lain-lain, kije rajin-rajin neyhhh !


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

68 comments:

Cik Nur said...

coklat tu sedap eyh..!
bilalah nak ke langkawi ni..huhuhu

tak sabar tak tunggu entry pasal mask hitam tu. :)

Wanieys said...

Alhamdulillah lya dh ok...xsabar tunggu entry citer2 menarik dari lya heheee...sama la kita dh start berweekend ni hikhik....amboi asya dgn whittaker's...mmg sdp pun coklat tu hehehe

Chic Na said...

wah asya masuk masterchef. kecik2 dh pandai masak ye.

cik na pun cuti esok. happy weekend lya. :)

etuza said...

teruskan berblog bila ada masa ya..comel adik tu..suka makan coklatkan..

Huda said...

ok, kita tunggu cerita dari lya ok..take care yea..

anisalya said...

macam2 ada untuk memukakan semula hari dalam berblog kan?

S.U.R.I.A.T.I said...

banyaknya outstanding story!!! tak sabar nak tgok aksi2 lya anak beranak.
eh, 1st time su dgr "BERJAMANG KIRONG." tu ala2 zaman tok nandong le tu ek? hahahaha

Yana Libra said...

wah..banyaknya citer..hehe~

pandai anak akak masak ye~~ :)

Zie said...

alhamdulillh.. selamat kembali... semoga ceria2 slalu

norhidana said...

alhamdulillah dh ok yek Lya,... banyak betul ntry tertunda yek... takpe2 kami sedia menanti...

Dieyna said...

hehe maknanya smgt yang hilang tu dah datang kembali ye.. hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

yes...blog ni pengerat persahabatan dia alam maya....kadang2 kita rsa sahabat itu dekat dengan kita..walaupun tidak bersua muka tapi kadang2 rasa bercakap depan mata...

CtAyue said...

comelnya asya....hehe

are_lin@yu said...

yeayy dear dah kembali ceria..hehe..alhamdulillah..edisi ceria dah tiba..hihi...comellah asya geram ayu tengok ;-)

syawalsimpsons said...

yeee...sudah kembali...windu jaa...

Yumida said...

bj oren tu..sis cam modeling..
coklat tu x pnh mkn lg..nampak sedap..sure duta coklat buat ia bertambah sedap :)
x sabar nk bc kisah si asya masuk masterchef kid

kak tini (umialya) said...

bestnya kt sana cuti, akakpun nak cuti sama!!

teratak hati said...

dah sihat ke?alhamdulillah..asya masuk masterchef kid??comel je..

ct rahani said...

happy weekend lya.. bagus jugak kuar jalan2 utk release tension kan.. :)

comel masterchef tecik tuh.. hehe..

Nyue said...

wahhhh...bnyk story yg akan diupdate..ehehheh...

kita suka part asya masuk masterchef kid...mesti cute..sweet je...kanak2 yg masak....upload la pic ag..ehehhe..over sudah ! :)

Mamamya said...

alhamdulillah..senang hati bila dapat tahu lya dah b'ansur sihat...jgn ssh hati ttg BW insya'allah semua kawan2 memahami situasi kesihatan lya....

wahh..seronoknya dapat byk ole2 dr kawan... :) coklat dr langkawi tu akak penah mkn sekali masa en.suami p b'kursus kat sana...mmg sedap.. :)



** take care lya!

mummY daniSha said...

tgk si comel lya ikat tocang..teringin nk simpan rambut danisha pjg..tp alahaaiii danisha susah nak ikat rambut huuuu

Gieyana said...

welcome back Lya..moga semuanya ok k. ?:-)

Mrs. Norrie said...

banyaknya cerita2 yg dlm list...tak sabar nak tunggu nx2 entry

Chekgu Azrine said...

semoga sihat selalu..chomel je budak2 masuk masterchefkan..

Kakzakie said...

Dah beransur sembuh Lya. Syukurlah dah tak sabar kaki tu nak jenjalan ye... Asya pun mesti suka hari ini mama dia cuti...

Nens Collection said...

nens biasa ferero rocher & daim jela yg kenal kalo coklat langkawi..x pernah try coklat ni..hehe..

banyak citer lya ni..teruskan bercerita..hehe..kami menunggu...

eB said...

tc gaks yer. smoga lya cepat sht :)

Syira said...

salam..

xsabar nak tunggu entri guna mask tu, sbb saya guna juga, tp xdelah jadi macam tu. masih lembik dan senang je cabut, x de bentuk muka macam kat atas ni..hihi

Syira said...

salam..

xsabar nak tunggu entri guna mask tu, sbb saya guna juga, tp xdelah jadi macam tu. masih lembik dan senang je cabut, x de bentuk muka macam kat atas ni..hihi

::NureeN:: said...

byk crita nk dikongsi kan... moga lya cpt sembuh.. nureen bz sikit ssh nk berbw.. n3 mcm biasa autopublish ehhehhe
cantik kasut tue..

lieyalatif said...

Tulaaas rindu ngan lya n asya.....rase kureng kalo x singgah blog lya utk bw..... Xpe, yg penting lya dah sihat.... Nanti meriahkan balik dgn coretan2 lya yek....

izla said...

keje ape tu siap pakai overall?
macam keje oil n gas je..
heehe
tak sabar nak baca cerita2 kamu.
cepat hapdet tau!

~Sweet Honesty~ said...

kasut tu suka tgk..tpi mcm tak sesuai sweety pakai..huhuhu

m.u.l.a.n said...

asya.. aunty nak cekelat sikit..!!

take care & enjoy weekend..!!

ieda said...

alhamdulillah lya dah semakin pulih ;) wah banyak kisah nie
x sabar nak terjah lya ..

lelamaisara said...

Tak pe la Lya,jage kesihatan dulu..tu yng penting...

Myra Jay said...

Welcome back Lya...

Comel Lya pakai baju oberoii tu ;)
Secomal Asya gak ;)

Rasp said...

asya masuk masterchef....
cer citer cer citer....
bestnya dah weekend ek u sis...
enjoy and take care!

Deqla manjew said...

welcome back dear! comel jew asya yer.kemain suka dpt cekelat... :)

Cik Aini Lavender's said...

wah..mentang lama x update,skali daaa... =p

btul kan,kalo org bg kita wpun benda tu kecik tp rs terharu sgt kan :)

Masz Sidek said...

wah... byk nye cerita nak di update.... tak saba nak baca... :D

Masha Meisters said...

hihi...bestnyer dpt souvenier dari cameron...
alhamdulillh dah sembuh...keep body well ok! hehe

Asfaliza Mohd Yatim said...

byk ye yg nk diceritakan...

mama_umar_maryam said...

coklat tu mmg best!!mmg tu je yg zt boerong kt langkawi aritu..happy bc n3 ;)

Fieza79 said...

take care Lya..wahh gi jln2 ye...jeles2 nama je kedah tp cuti ikut wilayah..hehee

maszmadi said...

jelesnyer kat sana dah boleh jenjalan rini..... kita kena keje lagi, sok pon keje, ahad pon keje, isnin lagilah memang keje... huhu

etiey.com said...

moga sentiasa sihat liya.. insyallah...

amirah said...

samala lya..dah teringin sgt nak jalan2..penat dah keje

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

gambar kasut tu cantik!

LydSunshine said...

Welcome back Lya. Haa.. nampak gayanya begitu banyak cerita yang belum dipublish ye. I'm waiting hokey.. Heheheh.. Bagus la dah sihat. Alhamdulillah.

Salina@IbuAqil said...

Cantiknyerrrrrrrrrrrrrrrr!!
Kasut Lya..
Ekekekekkekekeke!!
;p Tuannya pon comel..
Si cilik tu lagiiiiiiiii comel..
Apapun Lya, doa ina & kami semua sntiasa mengiringimu.. ;)
Kuatkan semangat..
Tabahkan hati..
TC & happy weekend!! ;)

Qhaifa Nur said...

jenjalan dapat hilang stress seketika....moga kembali ceria LYA..
hepi weekend..

Afasz said...

byk cite yg tertangguh ni. ....

slmt kembali berblogging :)

fieda said...

syukur lya dah kembali sembuh dan terus nak berkongsi cerita2 di blog ni..

Che Rosliza Che mat said...

bestnya kt sana cuti hihihihi...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

intro yg buat cma x sabar tunggu next entri..
welcome back lya..
happy2 blogging deh :)

eita said...

macam2 ada tu....

Si Matatajam said...

Mmg best coklat tu he he... Mai la langkawi bleh layan lagi... Byk entry best nak kena baca pas ni nampaknya...

dyabunga said...

mcm sedap je coklat tu..xbg dya rasa sikit ke?hhihihi

Cik Penguin_Solehah said...

Insyallah akan terus update dengan blog ni.. Tunggu entry kamu =) #penguin memang kiut ^_^

IntaNBerliaN said...

eh, tibe2 bekenan dkt kasut la plak.. cantik!! :-)

mama aini said...

assalam lya..syukur alhamdulillah lya dah sihat..ehem comil lya pakai oberall tu..hikk2x..
wah princess nak jadi chef ke bila besar nanti?..

Misya Mialen said...

Slmt kembali.mmg byk kisah pending kn.eh kasut tu lawa.adik sy ada satu;)

9n0L4 said...

amboiiii sume next entry ajeee ni. bikin dok sabor nok tunggu. hehe.

wan nurul hezrina said...

beshnyer dapat cnderahati=)nak cket ceklat

iizza said...

pasti ada cerita tersendiri gambar terakhir tu..:)

Solehah Shamsuddin said...

solehah teringin nk g langkawi,tp xdpt g lagi.urm