Friday, June 15, 2012

KONTROVERSI : Lya & Kenangan Hidup

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat pagi semua... Huhu.. saya sangat-sangat rasa bersalah.. sebab lateni.. saya memang x BW & jarang update blog.. Tapi sungguh-sungguh terharu sebab semuanya kawan-kawan masih setia singgah sini. Bukan saya sesaja xnak bw & update..tapi kerana saya kurang sihat sikit.. Memang terlalu letih. Dengan rasa laparnya.. hampir seminggu gak tak makan nasi..semalam baru dapat makan banyak sebab mulut ni nak kunyah pon sakit kesan operation dengan mata macam blurr semacam..xleh nak hadap lama-lama.. Tu pasal saya ambil peluang ni rehatkan diri dulu biar betul-betul ok. Mohon maaf yer buat semua geng blogger & GSF.. Selama ni, kalo saya sihat..memang saya x pernah terlepas utk BW.sampai ke lubang cacing saya BW..

Hehe,, ingatkan arini xde entri lagi..oleh kerana timbulnyer kontroversi...kan dah jadi entri arini... Ok..pasal entri kelmarin KENANGAN HIDUPKU .. Sebenarnya tak de apa-apa yang berlaku.. semuanya ok! Cuma saya je kurang sihat. Xde gaduh-gaduh.. ayat-ayat tu semua bukanlah dari saya.. tapi itu hanya sekadar lirik lagu KENANGAN HIDUPKU yang saya share kat blog kelmarin. Ekceli..petang kelmarin dengar radio... ada dengar lagu ni.. try search kat u-tube.. terus share kat blog. Hanya sekadar layan-layan kepala je.. Xde kaitan apa-apa pon. Lagi pon..sebelum ni memang saya selalu share lagu + lirik kat blogkan.. cuma kebelakangan ni jer..kurang..biasa saya share time hujung-hujung minggu. Lagi pon..saya xde ideal nak update blog.. terus je la share lagu tu.. Kenalah lagu sedih & tangkap leleh.. aduyaiiii. BTw... saya sebenarnya terharu baca semua komen-komen kawan... sebab masing-masing ambik berat tentang saya..Saya amat-amat hargainya. TQVM...





ni gambor lame.. gambor baru nehi..nehi..muka bengkok cobong xde ambik gambo.. Tapi ni dah ok..bengkak dah surut..cuma sakit tulang geraham je la

Heheh..macam-macam kontroversi dah timbul.. Apa-apa pon, kawan-kawan semua...saya OK saje yer.. Jangan risau...hidup masih berjalan seperti biasa.. cuma lepas operation ni, saya kurang sihat je la.. Dan jap lagi saya nak gi makan angin kat Kuantan dengan FAIN & ASYA.. Ada sape mau jumpa???


Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

77 comments:

fiza said...

Smoga cepat sembuh.

Wanieys said...

wah best la asya jap lg nk g jenjalan dgn mama n papa...wani duk umah jer la dgn qalief hr ni huhu....

Dieyna said...

lya.. akak pun nak pi kuantan... hehe

Salina@IbuAqil said...

Alolololo!!
Comel sggh si mama asya ni..
Lya, apapun take care ye..
Miss u so much..
Ina pun x berapa nak ada mood nak bebel di blog..
Padahal rindu membuak2.. ;D
Happy weekend lya..

syawalsimpsons said...

moga lya sepat sihat..takpe..sesekali nak berjiwa kan...walaupun tak da pape...

Ayuni said...

sis, take care....

are_lin@yu said...

semoga cepat sembuh dear ;-)

Deqla manjew said...

wahh..siap print screen! bagus betul! hihi.. so betul la ckp deqla kan, skali skala nk yln lagu cam tu apa slhnye...hihihi...awk cantik berbaju pink..i likee... :)

Yana Libra said...

wah, bestnye g makan angin..nak ikut!

hehe~ :)


p/s:baguslah akak baik2 aje.. :)

ieda said...

manisssnya anak dara berbaju pink tuu ! ... leh kenal !!! ;)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nnti dah sembuh sure cun balik cam sediakala...:-)

::NureeN:: said...

nureen mau5x... jumpe lya asya & fain kat kuantan tp bkn skrg la jauh benor ehhehhe....
nureen pon sejak dh start keja ni jarang berbw.. :)
moga lya cepat sembuh ya..
x pe pasal adiah tue, lmbat2 pon x pe janji lya sihat k :)

rasp said...

tersalah tafsir ek hehehehe...

sweetnya u berbaju pink tu....
neway hope you'll feel better soon...

mama_umar_maryam said...

lega xde ape2,byk2 istighfar k =)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

semoga cepat sembuh.. :)

AnneRaini said...

moga lya sihat2 saja ye.. jaga diri baik2

Kakzakie said...

Kalau dah boleh jalan ke Kuantan bererti Lya dah beransur pulih.. Shoppinglah banyak-banyak:)

Fieza79 said...

Lya..semoga cpt sihat spt sediakala..fieza pun dlm 2-3 hari jrg bw sibuk sgt2...

Lya..fieza bekenan la baju Lya..cntik..! Lya pun nmpk cun..!

eima said...

bilanye entry ni ... 2 hari ni aku bz ckit taks emua entry aku catch up ...kena usha la ni ... seba baik xde pepe kan ....

Ibuhani said...

samalah kita....ni nk start blog walking balik ni. Harap mama asya sihat ye..

|| NaFiRaa || said...

moga Lya cepat sembuh yer..
happy Weekend..
n happy Outing..
bestnye~

maszmadi said...

moga lya cepat sembuh tau..... windu ngan aksi lya ngan asya bergambar... hehe

Masya said...

cobong???

semoga lya cepat sembuh.. maintaine comeyyy

Neeza.Areef said...

klu kita salah tulis skit mmg boleh jd kontroversi
kita maksudkan lain org anggap lain

Nyue said...

suka tgk akak pakai bju pink tuu...btw, semoga cepat2 sembuh..

norhidana said...

itu menunjukkan ramai yg sygkan Lya

Mamamya said...

xper lya...jgn risau sgt ttg BW tu..yg penting kesihatan lya,nnti dah btl2 sihat blh BW smpi ke lubang cacaing lg yer..hehheeee...

wahhh...serononnya pi makan angin dgn buah hati... :) nak sgt jumpa lya tp jauh sgt kuantan dgn melaka...insya'allah ada rezeki kita blh jumpa yer...


take care & jgn lupa makan ubat...

Yumida said...

moga cepat sembuh...

teratak hati said...

Semoga cpt sembuh ye..jln2 pn blh mmbantu proses pnyembuhan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

take care ya :)..lya cantik sgt pakai baju kaler pink

9n0L4 said...

muke bekok pun dang lagi gi kuantan tuh!!! hehe.

Salmiza said...

kwn2 semua tau lya x sihat...x kisah la tu x BW... Paham...:-)
yg penting jg kesihatan....

nuha ahmad said...

nak ikut duduk atas bumbung keta bole ? hehe

gamba tu cantik sis :)

kasihredha said...

harap bekok cobong akan surut dgn kadar yg cepat...
nak ikutttt gi jln2 :)

Kella said...

Semoga hati lya tenang dan damai.. wlaupun kesakitan melanda..
Lya wanita kuat.. dan tetap akan kuat..
kita para2 sahabat.. akan tetap doakan kesejahteraan lya.. =)
be strong my dear fren..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

no worries lya..smoga cepat sembuh..
sonoknye nk jln2 kuantan :)

lelamaisara said...

cantik nye berbaju pink tu Lya....sukeeee tgok...manissss...

LydSunshine said...

Ala, no problem la kalau tak BW tu. Bukan satu hal yg besar Lya. Kita dlm dunia blog lawat blog org lain dan komen dgn ikhlas. So, jgn la rasa bersalah okay. :)..

Rehat la dulu smpai betul2 sihat ye Lya. Nanti dah betul2 sihat baru BW dan taip entry baru.

Zie said...

emm ramai yang sayang tu,, take care dear

iizza said...

semoga cepat sembuh ya..kiut la tengok pic lya..cam anak dara jer..

Fai Shaklee said...

hehehe, semoga kak lya cepat sembuh k.. akak sgt cantik pakai baju pink tu ^__^

(fai puji ikhlas,serius)

izan mama mia said...

kalau dah boleh keluar jalan tu, dah oklah tu,kan..moga lya cepat2 sihat sediakala..ok..selamat menjamu selera di sana....

Lya Colours said...

semoga baik2 ye. jaga kesihatan =)

eintan nurfuzie said...

dari blog tentang kita.. salam perkenalan

sue zainun said...

take care gi jenjalan tu..hehe..

Arina Shamsul said...

semoga cepat sembuh dear :) take care :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

moga cepat sembuh ek...jalan2 kekuantan besh2...nanti boleh ler makan ikan bakar kat tanjung lumpur

LiYa HaNiF :: said...

get well soon...

salam kenal ye ^_~ .
i follow..

MamaEma said...

nanti lya kena terangkan lagi makna 'cobong' cam ada yang bertanya tu..hehehe..anyway muga lya cepat-cepat sembuh yer..

Cik Aini Lavender's said...

take care ye Lya..
moga sumanya baik2 saja =p

Chic Na said...

sbb kami semua syg lya. :)

bestnya g kuantan. lama sgt dh xg. have fun ok.

~Sweet Honesty~ said...

oooo..ingatkan ada apa2 tadi.. saspen je kan..moga lya cepat sembuh yea.. ayu nya lya dlm foto tu..(^^^_^)

Masha Meisters said...

makan angin?

nanti sakit perut pulak kang...hehe

mummY daniSha said...

semoga cepat sembuh ye lya

ieedaz @ mama_isha said...

moga cepat sembuh yer... hati-hati gi jenjalan tu..

el said...

igtkan kontreversi ape td
hehehehehe
sian dia x sihat lagi eh mulut tu
ni leh ke nak mkn2 angin nie...
kalo sesat ke penang rojer2 lah hahahaha

Hanis Azla said...

take care lya.. selamat makan angin dengan insan tersayang..

CtAyue said...

hehhe.. itulah.mula2 ayu baca tu mcm pelik jugak ayat2 nye.tp bila bukak tgk video tu br paham yg tu ayat dr lirik lagu tu. :)
kami faham kan lya br lepas operate. takecare tau.moga lya cepat sembuh yer.

Myra Jay said...

Dear Take Care ye..
Semoga sihat dan kembali ceria.. ;)

CheNamNam said...

Moga cepat sihat Lya,take care..:)

ct rahani said...

take care ye lya.. comel gambo tuh.. means tuan dlm gambo tuh.. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kisah apa ekkk
nnt ai terjah termiss plak

eita said...

dah betol2 sihat...
boleh aktif balik kan..

mama aini said...

assalam lya..takpe mama faham..rehatkan diri cukup2 !!!..BW tak penting ..jaga kesihatan lya dulu..dah ok nanti BW betul2..hikk2x..

Cik Penguin_Solehah said...

maaf lah lambat bw sn^_^.. Salam kenal jugak =)

ainnoraini said...

Selamat pagi...semoga cepat sembuh yeee dan banyak2 berehat...

N.Aima K said...

bnykkan berehat dear

N.Aima K said...

bnykkan berehat dear

MulutPayau said...

semoga cepat sembuh ya dik....

Faidhatul Arfah said...

Follow u. Hee

Si Matatajam said...

Semoga cepat sembuh ye dik... Cutenya pict berbaju pink tu.. Sweet....

m.u.l.a.n said...

makan ubat & ikut cakap doktor...

take care...

wan nurul hezrina said...

dah agak sajer kongsi sbb kalau ngan fain tak kot..hehe sbb kamu berdua so sweet=)oklah lya nnt bengkak surut comel lah2=)nurulnie parut kat muka ada beberapa biji..huhu..segan!

anisalya said...

apa2 pun sembuhkan diri dulu ye.

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah semuanya ok...

Che Rosliza Che mat said...

semoga cepat sembuh dear :) take care :)...Semua yg berlaku ada hikmahnya..

Solehah Shamsuddin said...

cantiknya akak.

p/s:smoga akak cepat sembuh ye.