Wednesday, June 27, 2012

Natural Pack Mask

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas disaat entri ni ditaip. Ekceli, setiap hari saya post entri semuanya autopublish. Malam-malam dah siap draft. Balik kerja la..sambil spend time dengan asya saya akan baca komen-komen & bw. Kat ofis dah x boleh macam dulu.. Dah lama blogspot kena block.. kalo dot com oke lah.. Sebab tu waktu BW saya selalu lewat. Ok. arini nak share satu produk ni..dah lama beli, last year kot. Tapi arini baru nak review. Sepanjang beli baru guna 2 kali kot.. sebab tak tahan time nak tanggal mask ni.. 

Natural Pack Mask. Kalo x silap saya beli dulu harga dalam RM15++ kot. Dan ianya berasakan rumpai laut  kalo x silap.. saya  pon betul-betul dah lupa.

Ni dia mask dia yang kaler hitam legam & pekat

Dah sapu ke muka.. Memang rasa cam "mengisap"masker ni

Dah siap sapu seluruh muka. Tunggu masker ni betul-betul kering. Bila kering, memang terasa tenang & nak senyum pon susah.

Bila dah kering..tarik slow-slow. Tengok, betapa kuatnyer masker ni.Mau x menjerit time cabut. Rasa tercabut habis bulu roma ni

Dah cabut separuh..kulit memang rasa licin & bersih. Dan yang bagus memang tanggal & melekat bintik-bintik hitam+putih yang kat hidung ni.. Teru licin atas batang hidung.

Hasil mask yang dicabut. Leh wak topeng.. Asya sampai ternganga tengok mama+papa dia pakai ni. Agaknyer, kalo dia besar pon..mesti join gak ni.

~ Asya dah baik demam..cuma start batuk2 & lelah sikit~

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

81 comments:

babycomel said...

penah pakai mask camni tp cosway punya la.. perrrgh, punya la seksa masa nak bukak tu.. tp takleh biar lama kat muka kan sbb nanti kulit melecet,pedih..
baby follow sini ye ;)

Solehah Shamsuddin said...

wow,dy jd cmni eh.mcm teringin lak nk cbe ni

Chic Na said...

nape la kaler hitam mask tu. huhu..
berkesan jgk la kan, tp time buang tu perit skit kot. ;)

pnsusu said...

macam zorro mask tu....susu pun pernah pakai mcm tu...pedih muka time nak tarik mask tu

Misya Mialen said...

Mcm best je produk ni. Tp yg x thn tu masa nak tarik mask tu.msti sakit.wahwah. Tp blh try jg.hihi

Tina Othman said...

nampak menarik, rasa mcm biasa tgk je, karang nak tgk kat daiso lah kot ada

Cik Awin said...

beli katne ni lya? cam bagus je...leh sharing ngn awin x? nk try mask ni...almaklum lah..nk jd 'pengantin' ;)

~ yus ~ said...

macam best je mask ni ya Lya....teringin nak cuba juga, tak pernah akak ni bermask bagai...huhu

Neeza.Areef said...

bli kt mane ni lya
npk best la grip btl tu
x koyak ha bila tanggalkan

nur easy said...

ada beli juga tp tak guna lagi... mesti sakit nak tarik tu kan ;)

Che Rosliza Che mat said...

Mak oi!! kuatnya melekat masker tue...Lya beli kat Farmasi ke? bolehlah carik satu hihihi

cik dah faridah said...

beli kat mana ni....

IntaNBerliaN said...

murah je ye... bagus plak produk ni... sy pun byk bintik2 kt idung...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

maca best je...bli kat mana? nak try lah :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pernah pakai mask mcm ni..tapi lily tak tahan time nak tarik tu..sakit..melaket semua bulu..~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

product from japan mmg bagus2
semua guna tumbuhan jer

Zie said...

bestnya mask nih... Habis bulu roma tanggal, sakit lahyer, mau meraung satu rumh.

Asya demam ker sian, demoga baik cepat yer

♥ Cmª shIemª ♥ said...

huhu..agak jakun jugak tgk mask ni..
cma x pernah lagi nk guna mask..takut x sesuai ngan kulit muka..

erm...mcm nak try la lepas ni.. :)

alhamdulillah...semoga asya cepat sembuh ye syg!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

macam best la mask ni..kat ner nk beli? watson ada jual x?

lia said...

aigoooo kalau lia pakai mask ni, mmg Amsyar jerit2 sowh bukak kot ha3

♥MAMASYAZA♥ said...

akak paling suka letak masker kat muka en. abah. bila dah kering sronok lak tarik masker tu...hehehe

mama aleen said...

penah pakai jugak.. sekali ja.. masa nak tanggal tu sakit gila.. hehe

LydSunshine said...

Lya, saya pun baru je beli benda seumpama ini kelmarin. Tapi yang saya beli tu, tiub dia warna gelap dan isi kandungan dia warna putih. Memang masa nak cabut topeng tu rasa mcm nak rabak kulit muka. Huuwaa... Pastu bila baca, tajuk yang macam Lya punya tu dia tulis 'natural pack', saya punya 'nose pack'. Dah nose punye saya pakai seluruh muka. Mau tak rabak muka. Saya beli kat Daiso RM5 je. Ni dibuat daripada arang rasanya. [Charcoal].

Yumida said...

lama dh x guna mask...sporting nye hb sis..turut join sm..hehe
sihat anak mata sis...yg bhgn mata putih tu...

KhaiRin : anies said...

dlm seminggu kena pakai brapa kali?

syawalsimpsons said...

fuyooo mmg nampak la kesan dier...

wan nurul hezrina said...

apa nama penuh maskernie?halal tak lya??kalau halal nak try gaklah..bintik2 kat idung mmg banyak sangat..mcm payah jer bunyik bila nak tanggalkan?

mama aini said...

assalam lya..hikk2x..amboi2..somi isteri pakai mask..berseri2 muka tu !!!..ehem macam kuat je..bila makan steroid ni ni muka mama byk tumbuh bulu..hu2x..tak berani nak pakai mask..takut tercabut sekali bulu2 tu..mau satu taman dengar mama terjerit sakit..ahaha...

Rasp said...

cam besssttt jer nie...
terus terpengaruh nak gi beli hehehehehe

are_lin@yu said...

teringin lak nak cuba..beli kat mana sis?

ieda said...

usah kata ashaa
akk yg tgk nie punn puas nak tutup mulottt !!!
wahhh bagus nie ekekek
habis bulu roma muke macam nie ekeke ;)

Misz Mieza said...

Macam best jer mask nih.. Dulu pernah try charcoal mask cosway punyer.. lebih kurang cani la jugak, kaler itam legam pastu memang kuat.. Amaran keras, jangan terkena bulu kening..kang tak pasal kehilangan kening.. dah jadi alien.. haiyok! =)

Cik mama said...

Cik mama pun onthewy nak beli ni, beli online jerr.. cari kat sini tak jumpa lakk.. wahhhh cam best jerrr..

lieyalatif said...

lieya pun pakai mask jenis ni lya heheheh...mmg tejerit2 laa time cabut tu....bile tgk hasil nye, abis bulu roma sume tercabut same hahaahhha...licin bersih jek rase lepas buat tu.....

Nyue said...

ishhhh...nyue pon nak try gne la mask nie....nak buang putih2 kat hidung...

izla said...

flawless nya. nak pakai gak.
mane beli ni?

Wanieys said...

tgk mcm susah nak tanggal la lya...tp kalau dh keluar semua bintik hitam dan putih kat muka mmg berkesan la kan..nk try cr gak ni hihihi

Deqla manjew said...

deqla pun pakai tp yg jenis putih punya la..geram nk pakai slalu sbb suka tgk bintik2 itam tu melekat kat situ..smpai terteleng2 tgk mnde tu..hihi..alhamdulillah asya beransur sihat. :)

Azian Elias said...

eemm..hitam ek..akak jenis yg tak adventerous tang benda2 cam ni..

Nens Collection said...

NENI ADE BELI JENAMA COSWAY..
MMG X TAHAN KALO PAKAI..SMPAI NAIK ABES MERAH2 MUKA SBB DIE CABUT BULU ROMA..LPS TU JD BIJIK2 MERAH..MMG XNK PKAI DH..HUHU

PAKAI JGAK..CUMA TUK IDUNG..BUANG2 BINTIK2 PUTIH..IDUNG TAHAN SKIT..;)

Myra Jay said...

Rajin Lya pakai Mask, myra malas..hehee :)

Fain pun pakai jugak ke? :)

Si Matatajam said...

Ala kesian asha. Ada batuk2 lagi yek. Moga cepat sembuh auntie M doakan.. Mmg nampak bersih ja muka tu lps buang mask ye... Cam nak try plak rasanya...

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. bagusnye~ nak beli jugakkk!!! lya beli kat mana mask nih?? berminat lah nak try~

izyantyPersonalTaste said...

mmg nak nagis bila nak cabut mask nie he33..

Kakzakie said...

Kalau pakai malam-malam tetiba ada tetamu tak sempat bersihkan boleh lari tonggang-langgang tetamu Lya..:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..elok gak ni klu nk buang jerawat nasi(kata org lar) yg selalu kat hidung tu kan..

rieda_ffya said...

taku nengok masker kaler itam lg..rajin Lya pakai...kalo sy ni sgt2 mls la..

aanie said...

sy ada jugak mask hitam legam camni tp cosway punye...tp pakai kat hidung je...sb susah nak tarik..

AnneRaini said...

sy mcm dpt rasa sakitnya nak tarik mask ni...tp boleh try ni sbb murah..hehe

Salmiza said...

hihi lya...tersenyum kite baca n3 nih...rasa klaka plk..
aduhhh mesti sakit kan..tgk pun dah tau...kite dah lama giler x buat masker2 nih..malas..

Asyiqin Haulisah said...

wah nak try beli lah. saya mmg selalu bermasalah bintik putih. oh ye pkai seminggu bapa kali?

mummY daniSha said...

comel la lya ni hehee...tercabot semua bintik hitam ?bagusnye...

POSH76 said...

tak pernah cuba...cam bess jer!!

~Sweet Honesty~ said...

sweety pakai masker Bioglo dri cosway..serupa mcm ne jugala..hitam n pekat..

munna said...

nampak betul kesannya...licin dan mulus kulit lya lepas guna mask ni

Miss BaNu said...

x pernah try lgi..tpi nmpk cam best jer hehe

iizza said...

ini masker ker gam ni..hehe..nampak kuat tul melekatnya tu..dn takut sy tengok kalernya hitam..huhu..first time tengok..:)

Kazman / Sue said...

OOOOooo... mak aikkk... dah macam askar masuk hutan.... tapi hasilnya menakjubkan....

CheNamNam said...

itu diyer tulis bahsa jepun ker korea ker china tuhh...macam best plak tengok maser nak tanggalkan mask tuhh kann...mesti rase fresh lepas tanggal mask tuh kan..

hermmm kat maner nak beli lya..watson ader ker?hakak nak try lahh mcam best jerk tgk...

Deq's Qienz said...

best jugak ek..sy xpernah buat pon..slalu kalo nk buang bintik itam msti p facial la..alhmadulillah smg asya sntiasa sihat slalu ;D

Umie Naziera said...

hehe,trkejut asya tngok mama dya jdi zorro..

Rosidah Binti Muhamad said...

Alamak?..dari jepun ke korea ni?..tak pernah try plak jenis mcm ni..pun murah jugak..ermm...mana nak cari erk?..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahah, ekceli lely pn br nk review produk ni.. lely guna mask gini gop, tp charcoal mask, dr arang la kan..
mmg ngeri seh time nk cabut, nk lg kena bulu roma..
asben pn sy try suh pakai, mmg menjadi kan die tarik kuo bintik2 itamputih.. =)

Yana Libra said...

menangis nak cabut ni..huhu..saya puna ada gak, tp takut nak pakai slalu..seksa~~~ hehe :p

shaerin said...

fuh seram tgk time bukak tue . macam tarik hape je .tapi skali skale mcm seronok =)

ct rahani said...

mscam menarik he mask no lya.. Mana Lya beli ek.. ader jual kt farmasi ker..

Jendela Hati said...

ok jugak product nie... xyah g facial slalu...

mamalieyna said...

lama giler tk pakai mask..haih..kena cari jgk ni..mama arifakeem ni mls tul nak jga kulit muka..ngee~

dyabunga said...

selalu dya tgk warna putih..hihih..first time tgk warna hitam..

dhiera said...

kat daiso ada jual menda ni~ ramai dah member try tp saya blom try lg~

aReLaN said...

masa dok jepun dulu, selalu je nampak benda ni tapi sebab laki2,mana kisah sangat.hahaha

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

saya pernah try pakai ni nak cabut mask tu punyer la sakit tapi yang best nyer white head n blc head tercabut puas hati rase...

Orked said...

orked pn guna yg cosway punya...smntara nk tggu kering tu ank2 tgk..katenya ibu jadi momok..takut btl dorang

~aSHa~ said...

beli mana ni..nak try

lelamaisara said...

mesti perit nak cabut tu kan...huu boleh kuar air mata...hee

9n0L4 said...

mak oiiiii. kalau dipakai ni mahunye meroh mmerang muke. huhu. beli katne ni?

Lynn said...

Lya..cam menarik je..nak try lah..hehehe..good info

fieda said...

best la mask ni..

anisalya said...

mcm best je mask ni.

Sarang Health and Beauty House said...

kalau sy guna, setiap kali nak peel off mask ni, kena tarik dari bawah ke atas, baru whitehead n blackhead tu keluar abes.

pada siapa-siapa yang takde daiso di kawasan berdekatan tu, atau tiap-tiap kali pegi daiso asyik xde stok je, bolehlah order online dgn sy, blh visit fb page sy: http://www.facebook.com/saranghealthandbeauty

yoon burts said...

salam..maaf ye tumpang promote jap..sesiapa berminat pure marine collagen (rumpai laut) gred AA Kuning dan gred AAA Purple sila contact / sms/ whatsapp: 0139611777
100g x 1 pek RM 10 bg gred AA
100g x 1 pek RM 12 bg gred AAA
* Free postage