Monday, June 4, 2012

Produk Pilihan Minggu Ini

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bertemu kembali kawan-kawan. Buat yang di pantai timur arini baru start kerja kan sebab cuti sempena pertabalan Agong.. So.. selamat bekerja semua ! Aper citer sepanjang cuti ni?? Saya...nothing special... Hari Jumaat tu ke Kuantan..shopping2 sikit.. Petang tu melepak di Taman Gelora. Hari Sabtu lak, just stay kat rumah.. Tak kemana-mana pon, lg pun kurang sihat. Dah hari Ahad... pon stay kat rumah.. just g klinik ambik MC.. sebab masalah kesihatan ni. Ok.. jom tengok...apa produk pilihan minggu ini...

See.. saya cuba celak arab D'Herb.. Sebelum ni saya dah pakai Lipstik Kolagen keluaran D'Herb gak. Sebelum ni, kalo eyeliner ni, saya beli brand SilkyGirl jer.. Kebetulan lak eyeliner saya tu ghaib.. xtau la jatuh/hilang kat mana..atau ada toyol yang sorokkan?? heheh.. Alang-alang saya beli lipstik kolagen tu, ternampak celak ni..terus rembat nak mencubanya. Hasilnya.... siyes i like! Sebab x perlu tonyoh kuat-kuat. Boleh aliskan dengan lemah gemalainyer...& smooth jer. Memang melakat cantik kat alis mata. Nanti saya wak testimoni khas tentang celak arab ni. Tapi saya xdela pakai setebal kat mata kat pic kotak ni.. Pakai biasa2 jer.. Yang penting.. mudah ditanggalkan kalo nak solat. Harganya just RM15++

Hehe... yang ni memang wajib beli yer.. ;-)
 Untuk kebersihan diri.

Kapas muka.. Yang sedia ada dah nak habis..so beli lagi. Satu untuk kegunaan dirumah & satu lagi untuk kegunaan di ofis. Fungsinya..mestila nak tanggalkan makeup. Esspecially kat ofis, sebulum solat, mesti tanggalkan makeup dulu.. Padahal bukan la makeup sangat pon, just pakai cream Safi rania Gold & bedak kompak. Saya just gunakan Johnson Baby Oil sebagai makeup remover. Selain tu, kalo nak pakai toner...mestilah ada kapas ni

Mandian seisi keluarga.. Untuk yang dewasa-dewasa ajer yer..
Asya xleh pakai ni.

Haaa... ni untuk asya. Memang dah terpaut dengan produk ni. Baunyer memang macam Johnson Baby. Kalo sebelum ni dah try shampoo yang botol kuning tu.. dan shower bath yang botol biru tu.. Kali ni beli yang kaler oren...complete untuk mandian & shampoo.. Cuma bedak dia je x beli-beli lagi, cz bedak asya yang sedia ada tak habis-habis lagi.

Ini pon losyen untuk asya.. biar kulit dia selembut bayi. Saya pon masa zaman-zaman skolah memang suka pakai yang aloevera ni..sebab kandungan Vitamin E memang elok untuk kulit. Wajib pakai lepas mandi. Saya lak pakai losyen Vaseline Aloe Cool & Fresh... Juga berasakan aloe vera.

Dr.Mist... untuk kesegaran badan. Lepas pakai deodoran..saya akan sembut DrMist ni kat ketiak bagi memberi kesegaran. Dan paling penting ianya mengelakkan bau badan.. Bila pakai ni..rasa cool jer ;-)

Bukan orang ajer nak kena jaga.. Persekitaran pon wajib jaga  biar segar & wangi. Esspecially kat bilik tidur. Ini gunanya febreeze...sembur jer kat katil... baru segar & wangi.. Dan.. x lupa jugak buat kereta yang setia membawa kami kesana kemari.. Sembur jer kat kusyen untuk kekal wangi & segar.

Buat semua follower-follower setia.. saya ada nak bagi Lipstik Kolagen D'Herb FREE ni..
Kalo nak... cepat-cepat KLIK SINI

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

64 comments:

Cinta Misteri said...

Hahaha..baek punya promotion

Chic Na said...

lya ni org mana sebenarnya? hehe.. maklumlah baru nak berkenalan. cam menarik je celak tu. kedai camne yg jual produk d'herbs ni? :)

anisalya said...

promote lya jgn tak promote. kalau sabun mandi akak suka dettol.

Dieyna said...

hehe bnyk mmbli yer,,,,

LiLy @ MumMyQiStInA said...

macam menarik jer celak arab tu...
nanti buatlah testimoni ye Lya...
samalah kita tu Lya...barang2 makeup selalu ghaib...ghaib di kejakan si anak dara....selalu tu dalam diam2 selongkar mak makeup mummynye...lepas tu tak tau dia letak kat mana...

Rosidah Binti Muhamad said...

Wah byk barang2 penjagaan yg dibeli..hehehe...tak sabar nak tgu next n3 lya pasal celak ni. Biasa tgok jer tak pernah beli pun..

Tina Othman said...

banyaknya membeli ye lya, yelah dah hari2 guna kan

dari haritu nak try mandian drypers tapi tak terbeli lg, nanti nak trylah pulak =)

Zie said...

Emm celk arab memng terangkn? dia lekat elok Atau turun? kalu turun tkut nmpk cam grg.. zie tkleh pkai hitm nmpk grg....

syariza09 said...

nanti akk nk tgk mata lya bila dh pakai celak ni. mesti bertambah cun kan :)

:: Mrs.Eady :: said...

waahh...terbaek lah!

Yana Libra said...

wah, banyaknye borong barang...hehe~ :)

mmg bagus ye produk d'herbs tu? katne je ade jual?

Afne said...

nnti buat testi cpt2 k. teringin nk tgk :)

Ina Haireina said...

nampak best je celak tu.. leh try ni.. senang ke nak kat kedai ek??

eLLa n aLia said...

semuanya wangi welaka.. :)

Deq's Qienz said...

wahhh..suke dia dapat besoping nohh..sy pon suke produk johsons baby tuh..wangiii..hehee

KhaiRin : anies said...

da mcm modelo produk da lya ni hehehe... celak arab tu melekap x kt kelopak mata?

lieyalatif said...

wah lya...leh jadi duta produk2 nie....he he he..baekk punye promote nieh....lieya kaki celak....lieya pakai yg silky girl punye....nanti kalo tgk lya buat testi pasal celak arab ni okey, boleh lieya cube plak nanti....

ieda said...

yg drypers punye head to toe tuu akk pun suke, baru kan, ada syampoo dan bath, ingat nanti nak belikan anak2 juga, cuma x tahan bath dia, rm13 tuu huhuhu

Neeza.Areef said...

sy mmg dh pkai celak arab ni..mmg sng nk apply

Nens Collection said...

LYA EYELINER TU YG PENSIL PUNYER ATAU LIQUID?..NENS JARANG2 GAK PAKAI EYELINER SBB ADE YG PENCIL JE..SSH BTOL NK ASAH SAKIT MATA KENE LEBIHAN2 PENSIL TU..HUHU

Wanieys said...

banyak produk pilihan LYA...hehhe wani pun bagi qalief pakai lotion johnson baby :)

mimie.. said...

celak tu..sy dah try..sangat2 pekat..tp klu sy pakai mesti jadi comot kat bawah mata ni huhu

m.u.l.a.n said...

produk baby best kan sbb bau baby...

|| NaFiRaa || said...

nanti citer camner cara nak guna celak tuh ek.. heheehe.. view celak dengan lebih dekat skali.. kikiki

norhidana said...

Lya nih mmg pencinta d`herbs kan....rajin tul bercelak bagai...
body shampoo, akak suke dr body shop, bau buah...febreze tu mmg wajib ada dlm bilik tido

Yumida said...

mata ini tengah window shopping kat sini :) celak arab tu cam interested je..kte pon beli febreze kaler purple...baunya ade kuat sket

are_lin@yu said...

mak aii byk dear bli brg..dear ayu dah follow sini kn..ayu ahli gsf yg baru juga..hehe

Masz Sidek said...

selamat bekerja kepada yg bekerja hari ni....
Sarawak cuti hari ni... hehehe ;p

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

lamaa tak pakai celak...nak servey celak arab D'herb pas ni...hee :)

LydSunshine said...

Celak tu agak menarik. Saya dah jarang nak bermekap beriya-iya time gi ofis. Sbb tak rajin nak cuci mekap setiap kali nak solat. Kalo hok ni senang nak remove, boleh le try.

*husband saya kat asya comel dlm gmbr yg Lya post kat FB semalam.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

complete frm head to toe :)
cma x reti nk pakai celak mata ni.. huhuhuh...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dr mist tu ms bujang dulu sy penah beli..utk kaki pon boleh kan

Cik mama said...

tertarik dgn eyeliner arab tu... mana leh dapatkan tu.??

~Sweet Honesty~ said...

wahh..kemain lagi erkk.. sama la kite lya..adeyhh..nk pggil lya ke kakak ke adik ne.. nk kenal2 ne.. huhu

Ayuni said...

Sis, sye tgh guna celak tu, ok!

Gieyana said...

mcm2 ada...utk kelengkapan diri kan..:-)

Jendela Hati said...

suka gak nak cr celak yg lembut dan mudah di pakai nie...senang...

Ibuhani said...

D'herbs mcm pernah dgr tp x pernah jumpa pun product ni....teringin gk nak cuba!

izla said...

x pernah cuba drypers baby head to toe tuh..
nanti nak cuba lah..
wangi ekk?

~aSHa~ said...

yg drypers head to toe tu berapa rm?

aanie said...

lya ada buat GA ek...ok, nanti kita terjah....

mama_umar_maryam said...

wahh lipstik tu yg menarik, pencukur tu mmg wajib ;)

nazira said...

sweet entry.. anyway sy follow blog ni.. lau sudi jom singgah my blog..

http://ruangannazira.blogspot.com/

Kella said...

wah... ada GA ya... nanti kita joih!! =)

@ deqla manjew said...

yeahhh betul tu...bila bersih barulah sejuk mata memandang kan...welocme to GSF ya dear!! deqla pun salah sorg ahlinya...kita mmg da lama follow2 kan.. :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

kapas muka tender soft saya pun pakai gak...

Misz Mieza said...

Okay tak Lya pakai produk D'Herbs ni? Kapas muka tu MM prefer guardian punyer.. Dia dalam kotak.. Yang best, kapas dia tak mudah koyak or berbulu bila digunakan.. The best facial cotton yang MM pernah jumpa..

Eh, ada GA D'Herbs lipstik Collagen? Haruslah join! ^_^

dyabunga said...

mcm nk try je celak arab tu..hihi

~Sweet Honesty~ said...

salam dear..takpe..pelan2 kumpul..mmg jenuh tu dear...sbb ahli makin ramai..

Kunang-Kunang said...

Salam Lya,

Semoga bersih wangi dan cantik sentiasa.

Cik Nur said...

salam perkenalan..! nur follow sini dan masukkan link blog awak dlm bloglist menunggu.. :)

sukelah baca entry ni... :)

Arina Shamsul said...

saya tak pakai make up,just bedak dan lips ice je..:)

tapi penjagaan badan semua tu mmg lengkap :)

Misya Mialen said...

Eh, hampir semua sy ada.sy pun pki safi rania jg.hehehe. Febreeze, lotion n may tu mmg sy guna jg.sama la kita dear.

IntaNBerliaN said...

wah.. menarik je nampak eyeliner ni.. berkenan tgk mata dkt kotak tu :-)

...sWeeT uMi... said...

ala nape tak upload pic lya pakai eyeline tu..nak tgk hehehehe...setakat ni umi follow lya pakai lipstik collagen tu (^_^)...bestttt

Aine Ainun said...

Byaknya produk...

Skrgni drypers pon dah ade brag mandian kan..n mcm2 lg nampaknya...

9n0L4 said...

amboihhhhh. cukup lengkap segala brg. setepek tunas manja di situ. ;)

Che Rosliza Che mat said...

Banyak betul lya shopping...Celak arab mengancam hihihi

Chic Na said...

sy ahli GSF jgk. (ahli lama).
salam kenal. :)

wan nurul hezrina said...

mcm nurul yang sikit2 sama ngan lya cuma febreze2jerk=)lain2 nurul tak pakai lagi..sofia lak ada mandian n lotion yang khas tuk eczema dia..merah plak guna pureen yougart..tapi mcm menarik jer jhonson aloe vera2..nak trylah

MamaEma said...

akak belum cuba beli lagi alat mandian jenama drypers tu..cuma selalu beli pampers jenama sama jer..

Masya said...

HAHAHAHA.... PROMOTION BAIKNYA.... NAK LIPSTIKKKK... WALAUPUN XDE GAMBAR.. KALAU ADE KESEMPATAN NAK JOIN JUGAKLAH NNT...

iizza said...

wahh banyak shopping nih..:)

Min Aina Ila Aina said...

cium baby kawan tadi bau drypers head to toe tu sangatlah memikat..nak jugak la.