Tuesday, June 19, 2012

Semangat Yang Hilang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bukanlah sesuatu yang mudah untuk mencari semula "semangat yang hilang" .. Mungkin mengambil masa untuk dapatkan semula semangat itu. Buat masa ni... memang rasa down. Dengan badan yang betul-betul tak sihat... tapi tetap gagahkan diri untuk ke ofis. Dengan kepala sakit-sakit habis..xleh nak pegang kepala.. memang sakit! Saya betul-betul perlukan cuti...cuti dimana-mana untuk mendapatkan kembali semangat ni.. Tapi... xde peluang untuk bercuti. Perut pon dah rasa kempis sangat-sangat.. dah hampir 5 hari tak makan.. Kalo makan pon sikit sangat-sangat.. Kelmarin pon just makan sesuap nasi sebagai syarat berbuka puasa. Dan hari ni pon..still puasa... lebih baik sebab saya x makan gak. Kan saya dah kata... bila saya sakit..susah nak dapat nikmat makan.

 Ntah.. susahnyer nak merawat semangat ni. Tiap-tiap malam berjaga. Nak bblog pon..saya dah xde semangat lagi... Petang kelmarin pon..saya sempat bw ke beberapa blog ajer. Komen-komen entri kelmarin yang belum publish lagi tu, maknanya saya belum bw kat blog dia. Apa-apa pon..jutaan terima kasih kerana masih sudi kesini disaat saya betul-betul perlukan sahabat. Insyallah... hari Jumaat ni ada plan dengan FLIZZ star..mybe boleh hilangkan sikit tekanan.. Harap-harap perancangan ni menjadilah...

Apa pon.. hidup mesti tetap diteruskan... Saya tak suka merasai perasaan macam ni.. Serba tak kena... Tabahlah duhai hati.... MASA MERAWAT SEGALANYA.

perlukan kamu selamanya

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

86 comments:

Yana Libra said...

moga akak cepat2 jumpa semangat akak balik ye.. :)

Deqla manjew said...

kesian awk..kalo tak sihat tu tak perlu la keje..nnti keshtn bertmbh terganggu..apapun, sy doakan awk sihat yer Lya..

Huda said...

Insyaallah berkat sokongan suami dan anak kamu akan kuat lya..kita doakan yea..Jangan stress2 ya..

izan mama mia said...

sedey baca...
Ya Allah,...tabahkanlah lagi hati sahabat ku ini, Ya Allah agar dia mampu menceriakan lagi hidupnya...Ya Robbi, sesungguhnya Engkau maha mendengar dan maha mengetahui atas segalanya...amin ya robbil alamin.

syawalsimpsons said...

insyallah selagi ada permata hati berdua tu...insyallah semangat lya akan sentiasa ada...

ct rahani said...

macam lagu xpdc lak.. semangat yg hilang.. hehe..

sabar ye lya.. setiap dugaan pasti ader hikmah disebaliknya.. semoga lya terus tabah dlm melayari hidup ini.. ingt lya masih ader fain & asya yg sgt2 memerlukan lya.. jgn patah semangat yer.. take care dear..

eMMe said...

Lya, tak sihat ke? hurm.. mmg tak best kalo badan kite still rasa sakit, nak keje pun tak sunuk... Lya, napa puasa? sakit kan... larat kamu puasa? jaga diri... risau kat kamu...

Myra Jay said...

Lya memang tabah, Myra yakin Lya sememangnya kuat..

Banyakkan berdoa memohon padaNya ye Lya

Lya Colours said...

take a good rest dear. semoga cepat sembuh =)

Mrs.Izi said...

hpoe everything is going to be fine.take care dear.

♥MAMASYAZA♥ said...

kalo tak sihat mmg mood nak memblog pun jadik slow. apapun jaga diri baik2 tau

eima said...

kadang masa & sokongan mainkan perana terpentning dlm kehiduapan kite ni .....

Mrs. Norrie said...

bersabarlah...ada hikmah yg terselindung disebaliknya...

Zie said...

Emm tak sihat tk amik mc ker? sian lya... mudahn cept sembuh.. dan kembali ceria...

Zie said...

Muhn lya cepat sembuh dan kembali ceria... tak lalu nk mkn memang buat kita lg tak bersemangt...

Arina Shamsul said...

kuatkan semangat tabahkan hati ye dear,insyaallah kamu boleh :)

mummY daniSha said...

semoga ALLAH beri kekuatan dan semangat pada lya,amin

take a gud care of urself k

IntaNBerliaN said...

moga lya sentiasa sihat.. jaga diri tau... kami semua sentiasa support lya...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Insyaallah...lya..semoga kembali sihat spt sedia kala...

lia said...

biler semangat ilang, slalu luahkan kat Mr Fallah... pas2 rasa ringan skit dada, baru dpt semangat tu smula

~Sweet Honesty~ said...

moga lya cepat sembuh yea.. bykkn rht..

Dieyna said...

Semoga semangat itu kembali.. huhu

Wanieys said...

Lya tabahkan lah hati...sabar....insyaallah semangat lya akan kembali pulih kembali :)

lelamaisara said...

Sabar ye Lya...
Kalau sakit tak payah la puasa Lya...kesihan...sekurang2 boleh minum buat tenaga...

kalau tak makan minum la susu ke milo ke...InsyaAllah kenyang juga...

Nens Collection said...

lya ku sayang...tabah hadapi dugaan idup okeh!
dh banyak lya hadapi..jgn menyerah sekarang..blom masanye lagi tau..;)

Nyue said...

tabah hati ye sis...jgn xmkn...if xmkn bertambah la sakit...paksa utk makan biarpon sedikit...

N.Aima K said...

take care daling..kami sentiasa bg support!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cian nyer kat u
be strong k..never give up
u need rest apa kata ambil cuti gi cuti2 mesia ker....keja tu always ader dek

Si Matatajam said...

Semoga Allah mengurniakan semangat berlipat kali ganda untuk Lya. Amin....

cendol said...

semoga semangat kamu kembali pulih. doakan kamu sihat kembali dan bahagia ye. Ameen . take care dear :)

Mamamya said...

berat hati nak ckp tp akak btl2 sedih bila lya kata 'bila sakit hilang nikmat makan' dpt bayangkan mcmana lia nak buat keje dgn kesihatan yg mcm tu... kuatkan semangat n bykkan b'sabar yer...lya jgn skip ubat & bykkan rehat....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

insayallah selagi ada insan tersayang kita mampu teruskan walau apa jua dugaan...

amirah said...

jaga diri ye lya. apa pun seeloknya makan la untuk bagi diri kuat sikit ye..

Cik Nur said...

rehat lah..jgn buat kerja sgt, tapi bila skit, rehat saja pun penat juga sebenarnya, kuncinya cuma satu, jgn terlalu susah hati ye.. nanti habis semua sangkut.. mood pun entah kemana.. tenang2kan diri ye..

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

betul!hidup mesti diteruskan...jgn stress2 yee dear...

dr jauh hanya doa dpt dititipkan...smoga semuanya baik2 saja. :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

take a good rest lya..
amekla cuti.. rehat badan n minda.. =)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

lya...siannya..moga cepat sembuh ya..
mmg tak bes kan if kesihatan kita terganggu..sabar ye..dugaan Allah

Qhaifa Nur said...

sebenarnya macam-macam yang Lya fikirkan, mana dengan badan tak sihat pulak...memang perlukan masa untuk semangat datang balik...

|| NaFiRaa || said...

Lya cuba lah makan bubur.. buburkan lembut.. so tak lukakan tempat operation hari tu.. lagi pon orang cakap bubur boleh tambah selera makan pada orang yang tak sihat.. lya cuba lah.. mungkin boleh tambah tenaga lya..

moga lya terus kuat semangat k~

LydSunshine said...

Itu la... sian Lya bila dah jadi mcm ni terus takleh nak makan. 5 hari tak makan tu lama tu. Dulu ingat lagi status lya pasal org yg kondem pasal Lya asyik makan je. Tak baik betul dia mngata Lya macam tu.

Nape tak amik cuti je? Tak habis cuti ke? Lebih baik Lya MC dah berehat kat umah atau bercuti kat Pulau perhentian ke.

Apa2 pun get well soon ye.

Cik Muda said...

jgnla putus harapan ...

Masya said...

semoga cepat sembuh.. sy pun jadi sedih kalau baca entry lya yg sedih2....

Neeza.Areef said...

jgn down teruk2 sgt nnti memudaratkan diri kan...

manja209 said...

jgn2 stress2 ye lya...sbr&doa byk2
smua tu ujian dariNya :)

rasp said...

kesian kat u sis...
tabahkan hati ya sis...
insyaAllah berkat doa suami, famili & sahabat...
you'll feel better...

takpun sis...amik jer cuti...
rest wif famili...
insyaAllah rasa segar balik...

hopefully, sis cepat2lah recover...
take care tau...

Fieza79 said...

hope Lya kuat semangat nya mcm sebelum ni...cpt sembuh ye..
kalau tk sihat baik la mc je berehat kat umah...dlm keadaan sakit gi keje blh tmbah kan beban tekanan mental dan fizikal tu Lya...take care tau..!

Chekgu Azrine said...

semoga segalanya dipermudahkan ye sis..

Cik mama said...

sabarr yerr, banyk2kan berdoa, mintak pertolongan Allah semoga kembali sihat seperti selalu. Sakit itu peghapus dosa2 kita. bnyak bersabr yerr. ^_~

Afasz said...

sian lya. moga cpt sembuh..kuat kan smgt...

ieedaz @ mama_isha said...

bersabar yer lya.. redha dgn ape yg Allah dah tentukan..moga ade hikmah disebalik semua nya...lya antara insan yg terpilih..insyAllah..

norhidana said...

banyakkan berehat dik... doa bnyk2,insyallah semua nnti dipermudahkan

Saya Disini said...

semoga cpt siht

etiey.com said...

Moga lya sentaisa tabah hadapi setiap ujian dariNya..

banyakkan berdoa dan banyakkan baca yasin, insyallah hati akan cepat tenang.

Kesuma Angsana said...

jaga diri...dan akan doakan yang terbaik untuk awak ye!

Chic Na said...

tabahkan hati. be strong. semoga semua baik2 aje. :)

izla said...

nape ni mama asya?
semoga semuanya baik2 saja k
ingat Allah, Dia tak pernah jauh dari kita

ieda said...

insyaallahh lya ...
sabar ye dikk
kalau ikutkan perasaan memang x kena aje .. biarkan ok .. ingat org2 tersayang di sekeliling mu ;)

el said...

xpelah lya..lya tgh x sihat tu
rehat2 dulu k..buat apa yg penting dulu
take care ok

mrs kayrul said...

siannya lya..terkejut baca sampai 5 hari tak makan...semoga allah memberi kesihatan yang baik untuk lya...cepat sembuh ye

Yumida said...

moga sis kembali semangat n ceria..bykkan berehat...so dpt stabilkan kesihatan badan...sweetnye anak branak tu :)

Liza said...

Lya, kadang2 mmg ada masa mood swing... Harap Lya sihat dan ke bali aktif berblog. Liza pun minggu ni lemau giler..

Gieyana said...

b strong k! Moga yg terbaik milik Lya..jg diri baik2 k..:-)

kasihredha said...

kuatan semangat...InsyaAllah ok
take care

Deqla manjew said...

simpati sgt dgn awk lya..hope awk kembali sht yer..kami sama2 doakan utk awk.. :)

aReLaN said...

tabahkan diri ye.all the best.DIA sentiasa ada untuk kita sume.jangan pernah putus asa k.

Deqla manjew said...

tabah la wahai lya..ujian itu krn Allah sygkan awk. tumpang simpati..apapun jaga diri baik2 k. :)

Masz Sidek said...

byk2 kan rehat yer kak...
semoga akak cepat sembuh dan semangat akak datang kembali...

are_lin@yu said...

sabar ya dear..ayu pernah rasa macam tu jgk..apa yg ayu wat cari masa untuk kita tenang seketika dan banyak ingat Allah.insyaAllah semuanya akan pulih seperti sediakala ;-)...

CikPuan Ira said...

kuatkan semangat yew awk..

QeuZa GeneRation said...

insyaallah..mudah mudahan keadaan Lya semakin baik..take care..

Masha Meisters said...

perlu kuat untuk yang tersayang juga ye...semoga semuanya dipermudahkan...

Yatie MS said...

Lya.. kuatkan semangat iye... jaga kesihatan baik2...

mama_umar_maryam said...

hrp2 btol2 dpt cuti sekejap dari bende2 yg negatif lya, tkcare,byk2 doa pdNya

Che Rosliza Che mat said...

Lya memang tabah, cik rose yakin Lya sememangnya kuat..

Banyakkan berdoa memohon padaNya ye Lya...Semoga Lya cepat sembuh..

anisalya said...

lya kena kuat semangat. kalau bukan utk diri lya utk org2 yang sayangkan lya. mesti dia orang sedih dan risau tgk lya macam ni kan? be strong ok dear!!!

mamalieyna said...

take ur good rest...mgkn langkah terbaik, jumpa kwn2 FLIZZ tu..

tcare n jgn fikir banyak2..rehat sepenuhnya...

ummiarissa said...

elok berehat...takut dipaksa bekerja lagi melarat...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Be strong Lya...
Banyakkan rehat & moga dapat kembali semangat tu...Take Care..

Myra Jay said...

Lya, take care ye & rest secukupnya...

Miss U ;)

sueshe said...

dokter xbg mc yg lame sikit ke kat lya..kdg2 sy yg xsakit pon terpikir nk amik mc bile malas 2 datang.. lya mmg seorang yang kuat...kuatkan lagi semangat ye lya demi anak n suami tercinta...kawan2 ade untuk doakan lya.. insyaallah :)

mama aini said...

assalam lya..dorongan keluarga dan kawan2 adalah ubat @ penawar..biarpun sedikit tapi mampu menguatkan semangat kita !!!..tabah ya lya..

Rtp Farra Arisha said...

jangan patah semangat, Sis Lya. semoga keadaan boleh segera kembalikan semangat yang telah hilang. stay positive and be happy!

m.u.l.a.n said...

stay strong and take care...

Mama2Q said...

salam LYA, moga terus tabah dan kuat...dan moga cepat sembuh...meh klinik saya, saya bagi mc :)

9n0L4 said...

moge SEMANGAT akan dtg juaaaaaaaa. kami tunggu. ;)

iizza said...

sentiasa kuat semangat ya..untuk mengatasi segala kesakitan itu..